Google är vanligtvis hemlighetsfull om hur SEO och rankningen av webbplatser fungerar. En sak är dock säker: sidhastigheten är en enorm faktor. Sökmotorns behemoth har sagt, “Vi utvecklar algoritmer för att marknadsföra mer användbara sidor över mindre användbara sidor, allt annat lika. Dessa algoritmer analyserar signaler som indikerar om alla våra användare kan se resultatet, till exempel… huruvida sidbelastningstiderna fungerar bra för användare med långsamma internetanslutningar.”


Att ha en supersnabb webbplats – både stationär och mobil version – är avgörande för att din webbplats ska lyckas. 70% av online-köpare säger att hur snabbt en webbplats laddas negativt kommer att påverka hur villiga de är att köpa från just den webbplatsen. Det sista du vill är att förlora kunder till dina konkurrenter eftersom din webbplats laddas för långsamt.

Vi kommer att leda dig steg för steg om hur du kan förbättra hastigheten på dina webbplatser, inklusive allt från hur du väljer rätt webbhotell för att optimera din webbplats.

1. Uppgradera din värdplan

När du väljer en värdplan kan du bli frestad att välja den billigaste planen. Delade värdplaner tenderar att erbjuda de lägsta kostnaderna, men det kan också bromsa din webbplats. Genom en delad värdplan måste du dela serverns resurser med otaliga andra klienter.

Om du upplever högre trafiknivåer eller behöver mer resurser än en delad värdmiljö kan erbjuda kanske du vill uppgradera dina värdplaner. Här är några alternativ:

  • Dedikerade servrar. Dedikerade servrar är eliter i värduniversumet. De erbjuder omfattande resurser för en hel fysisk server som bara fungerar för att uppfylla kraven på din webbplats. Som ett resultat finns det inget hot om långsam hastighet orsakad av andra webbplatser’ arbetsbelastning. Dessutom har de också hårdvara på företagsnivå, som automatiskt påskyndar webbplatsens prestanda. Du kan också anpassa den så att den passar dina exakta specifikationer. Men den största nackdelen är att det är den dyraste typen av värd.
  • VPS-värd. För dig som inte har råd med en dedikerad värdplan ännu, finns det ett fungerande alternativ för Virtual Private Server (VPS) värd. Den här typen av hosting erbjuder många dedikerade serverfördelar till mycket lägre prispunkter. Du har full rootåtkomst för att konfigurera och kontrollera alla serverresurser på din virtualiserade server. Så din webbplats kan använda upp varje enhet av de tilldelade resurserna som RAM, CPU-kärnor och bandbredd. Som följande bild baserat på AccuWeb-testet kan VPS ladda webbplatser med mycket högre hastighet än delad hosting:

Uppgradera din värdplan

2. CDN

Ett CDN, eller Content Delivery Network, är den tjänst som ansvarar för att leverera webbsidor och annat webbinnehåll till din användare. Det består av ett rutnät med lokala servrar, som alla har en kopia av "tung" innehållet på din webbplats – bilder, statiska filer osv. När en användare navigerar till din webbplats tjänar CDN-datacenteret närmast användaren webbplatsens innehåll.

Vilket CDN ska du använda, då? Vi rekommenderar att du börjar med Cloudflare, helt enkelt för att deras tjänst är pålitlig, enkel att konfigurera och har en gratis grundplan som stöder SSL.

Några tips från våra experter: "Att använda Cloudflares CDN hjälper också till att migrera din webbplats till

en snabbare värd, plus, det finns ingen driftstopp. Att ersätta din värd med en snabbare är något du alltid bör tänka på. Men kom ihåg detta: om du gör betydande förändringar på din webbplats, rensa filerna eller pausa tjänsten medan ditt team är där. Om ändringarna bara är textmässiga kommer du att ha det bra som det är."

Många gånger kommer din webbhotell att tillhandahålla Cloudflare gratis. Läs det finstilta innan du väljer en webbhotell för att se om du får tillgång till den här förmånen.

3. Caching-plugins

Detta är förmodligen den mest kända taktiken för att optimera webbplatser för snabbhet. Det finns fantastiska gratis cache-plugins tillgängliga, som WP Total Cache eller WP Super Cache, men du kanske vill överväga att betala för en premiumversion, om din webbplats försöker nå en högre ranking eller har en väl definierad försäljning / marknadsföringstratt på plats.

Ett försiktighetsord: "Vissa funktioner i cache-plugin ger minimal förbättring när det gäller laddningstid och har potential att röra med andra plugins installerade på din WordPress-webbplats. Tänk på det och testa alltid för att se hur de påverkar din webbplats.

För att mäta platshastighet använder Booster Monster mestadels Pingdom, och ibland även GTMetrix. Se bara till att du testar din webbplats från en plats som är närmast din värd."

Konfigurationen av cache-plugin kan verka skrämmande – men testa bara webbplatsens funktionalitet för att se till att allt är på plats. Om ingenting har förändrats och Pingdom visar att din hastighet har ökat – bra gjort, du!

den’Det är viktigt att notera att cachning kan’t gör mycket för de människor som besöker din webbplats för första gången. För de nya besökarna måste webbläsaren ladda varje komponent på webbsidan från serverdata.

4. Utgår rubriker

Om du har mer än 10% återkommande besökare (som du kan verifiera med Google Analytics) bör du överväga att använda .htaccess för att konfigurera dina utgångsrubriker. Det är inte mycket roligt att göra det manuellt, men lyckligtvis kan vissa plugins göra det åt dig.

Använd detta plugin som en genväg:

https://wordpress.org/plugins/far-future-expiry-header/

Kom bara ihåg att det här kan skapa en konflikt med WP Rocket-cache-plugin (men om du har det premium-plugin är du bra att gå).

5. Komprimera din webbplats med gzip

Om du bara tar bort en sak från den här artikeln idag, bör det vara CDN-tipset. Men om du vill ha något snabbt och pålitligt som kommer att förbättra din webbplatshastighet avsevärt – skulle det möjliggöra gzip-komprimering.

Gzip kan hjälpa din webbplats att spara bandbredd och snabba upp genom att komprimera webbläsarbaserade HTTP-svar. Den letar efter de återkommande strängarna här och ersätter var och en av dem med pekare som leder till sin första instans. Om du gör detta kan du i slutändan minska storleken på HTTP-svar med så mycket som 70%. Du kan använda den för att minimera vissa filtyper eller specifika språk som HTML, XML, CSS, JavaScript, etc..

Detta klipp visar hur du redigerar .htaccess-filen. Var försiktig och säkerhetskopiera filen innan du ändrar den. Du kan göra det genom att använda webbplatserna cPanel-filhanteraren eller via FTP.

6. Förminska dina CSS- och JS-filer

Minifiering är en process som liknar Gzip-komprimering. I grund och botten betyder minifiering att bli av med kommentarer och utrymmen (eller direktiv i koden som aldrig används) för att göra din kod lättare i storlek. Denna princip är i allmänhet giltig: om din webbplats är mindre än 1 MB i storlek, har den en bättre chans att ladda snabbt. Många plugins hjälper till med minifiering, och vissa cache-plugins stöder det också oerhört bra.

Varför inte tänka på plugin som vi mest använder på våra webbplatser? För att prova det, gå hit.

7. Använd CSS Sprites

Det kanske svåraste tipset att använda från denna lista kommer att använda CSS Sprites. Detta kräver vanligtvis hjälp av en utvecklare och hjälper mestadels webbplatser med loggar över grafik. CSS Sprites hjälper dig att skapa en stor bild från alla dina små bilder och ikoner och lär sedan din webbplats hur du hittar varje specifik bild i den större bilden.

Vi kan inte betona tillräckligt hur många HTTP-förfrågningar den här tekniken sparar. Så om du vill att din webbplats ska laddas snabbt som en chef, beställ din kille eller hyra en på Upwork.

8. Använd mod_pagespeed

Googles mod_pagespeed-modul är faktiskt inte en funktion på din webbplats utan snarare en funktion hos din värd. Vi rekommenderar starkt att du överväger att aktivera det och testa för att se om det passar din webbplats behov.

9. Ta bort alla externa JS / CSS

Detta tips nämns mycket av Google Page Speed ​​Insights och diskuteras på webben i detalj. Så istället för att komma in i bitar och byte av det kommer vi bara att lägga detta här för dig att överväga:

http://wordpress.org/plugins/footer-javascript/

10. Optimerade bilder

Bra HD-bilder gör ett stort intryck av webbplatsen. Men deras enorma storlek försvårar också webbplatsen’s totala prestanda genom att sänka hastigheten.

Optimera dessa bilder för att bli mer internetvänliga genom att krympa deras storlekar. För att göra det kan du komprimera bilden, beskära den eller ändra dess upplösning.

Tinypng är ett enastående onlineverktyg som komprimerar bilder för att optimera dem för publicering på webben.

Du kan utföra dessa optimeringar manuellt eller ta hjälp av specialiserade verktyg som Photoshop, Gimp, Picresize osv.

Det finns också ett gratis plugin på WordPress som heter WP-Smushit som skannar bilden efter dolda data och tar bort dess onödiga delar.

11. Minimerade HTTP-förfrågningar

En av de främsta orsakerna till den otroligt låga hastigheten på en webbplats är för många HTTP-förfrågningar som körs i bakgrunden. Du kan titta på deras exakta nummer genom att genomföra ett hastighetstest på Pingdom. Sedan kan du sortera dem efter filstorlek och laddningstid. Du kan öka hastigheten på din webbplats genom att ta reda på vilka som bromsar din webbplats mest och ta bort dem.

12. Minimerade externa skript

Vi lägger ofta in många externa skript för att lägga till ett märke eller visa popup-rutorna. Det kan också vara ikonuppsättningar som Font Awesome, Facebook-sidor, rutor för webbanalys eller ett externt kommentarsystem som Disqus.

Alla sådana extrafunktioner tar med sig en betydande mängd extra kodavsnitt. Som ett resultat ökar sidans totala storlek och minskar laddningshastigheten. Du kan bestämma vilken av dem som är onödiga och mest tidskrävande genom Pingdom och ta bort de som toppar listan.

13. Minimerad TTFB

TTFB står för Time To First Byte, som mäter väntetiden för en webbläsare för att få information från servern. Efter denna period får webbläsaren den första byten med data. Inom denna tid händer tre saker – DNS-uppslagning, serverbehandling och svar.

Enligt Google bör denna period inte vara mer än 200 ms. Kolla in hur lång tid din webbplats tar via WebPageTest eller utvecklarverktygen i Chrome (alternativet Vattenfall under fliken Nätverk). Om din webbplats inte klarar testet kan du aktivera cache för att minska skapandet av dynamiskt innehåll på serversidan.

14. Asynkron laddning

Skript som JavaScript och CSS tenderar att laddas individuellt genom synkron laddning. Genom att få dem att ladda asynkront kommer alla att vara en åtgärd på samma gång, vilket minskar laddningstiden för webbsidor. Det finns ett alternativ för detta i WP Rocket-plugin förutom det renderande-blockerande CSS / JS-alternativet under fliken Statiska filer.

Implementera de trick eller lösningar som verkar vara mest praktiska och effektiva för din webbplats. Välj VPS eller dedikerad värd, eller lita på de specialiserade plugins och verktyg för att din webbplats ska nå nya höjder.

Vad mer kan vi göra för att förbättra hastigheten och kan vi få någon annan att göra det för oss?

Företagare får bättre resultat från sina webbplatser genom att bara göra en sak – öka webbplatsens hastighet. När den ökar din webbplats tar den också hand om att optimera dina bilder, redigera din .htaccess för dig, konfigurera dina plugins för bättre prestanda och hantera alla hinder eller flaskhalsar på din webbplats för att se till att den laddas så snabbt som den kan.

Ha kul att påskynda din webbplats! Dina kunder kommer säkert att uppskatta det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me