Från och med januari 2016 har GoDaddy mer än 62 miljoner domännamn under förvaltning, vilket gör det till världens största ICANN-ackrediterade registrator. Det tjänar mer än 14 miljoner kunder och sysselsätter cirka 5 000 anställda. GoDaddy måste tillgodose så många olika behov att de har ett stort antal alternativ omedelbart till hands, vilket kan leda till förvirring. Men de’Vi har kommit fram till hur man organiserar sina erbjudanden på ett kunnigt sätt, vilket resulterade i ett användarvänligt gränssnitt. Varje del av webbplatsen – kontrollpanelen, supportområdet och till och med webbplatsbyggaren – har tydliga anvisningar och är organiserade på ett sätt som helt enkelt är vettigt. Vi pratade med Jeff King, SVP & GM för värd och säkerhet hos GoDaddy, som hjälpte till att skapa det förbrukningsbara, produktdrivna systemet de använder idag.


Contents

HostAdvice: Berätta om dig själv och hur du engagerade dig i GoDaddy-värd, och vad det innebär att hantera värd för det största antalet webbplatser i världen?

Detta är en riktigt rolig plats att arbeta – jag’Jag har tillbringat hela min karriär i Silicon Valley på jättar som eBay och Magento, så jag’m brukade skala företag. Jag var super upphetsad över möjligheten att driva verksamheten på lång sikt. Jag gick med i GoDaddy för tre år sedan, precis efter den nya VD, Blake Irving. Vi är typ av släkt när det gäller teknik och teknikföretag. han’är en lång tid produkt kille, som jag. jag’har tillbringat mer än 20 år i produktledning, byggprodukter; Jag älskar att bygga saker. GoDaddy är ett företag som bröt ut och hade skala, med 55 miljoner domäner, 12 miljoner kunder, men gjorde det inte’Jag har ett stort rykte för fantastiska produkter, så jag var upphetsad över möjligheten att vända det. Jag har massor av passion kring användarupplevelse och att bygga modern teknik. Jag vet hur man bygger fantastiska produkter, så jag visste att jag kunde flytta nålen på produktupplevelsen, vilket skulle vara bra för våra kunder. jag’Vi har tillbringat mycket tid med teamet och vi har en produktuppställning nu som vi kan vara mycket stolta över.

HostAdvice: Kan du ge några exempel på dessa produkter?

Jag tror att vi sätter standarden nu när det gäller Managed WordPress hosting för småföretag, och det finns inget bättre ställe att få cPanel. Vi var det snabbast växande värdföretaget under varje förra året. Vi har nya funktioner och produkter som kommer ut hela tiden – vi håller på att lansera en ny molnprodukt som jag är verkligen upphetsad över. Håll ögonen öppna för mer information om det. där’Det kommer att bli mycket bra saker som kommer från GoDaddy värd i år.

HostAdvice: Kan du ge några exempel på dessa produkter?

HostAdvice: WordPress, Drupal och webbsajtbyggare blir mer populära och kraftfulla. Hur påverkar detta ditt företag och vilken typ av trender du ser?

Vi är mycket tydliga på vad som händer på marknaden, vilket jag tror är och kommer att fortsätta att vara fragmenterad. Det finns människor som är villiga att investera tiden och lära sig att bygga sin egen webbplats; det här är “gör det själv” marknad som brukar använda WordPress eller SaaS webbplatsbyggare. När tekniken utvecklas kommer det bara att bli lättare att komma åt. Men på andra sidan har du människor som helt enkelt vill göra det de gör bäst, t.ex. vara världen’s bästa bagare, och de vill lägga ut sin webbutveckling; det här är “gör det för mig” marknadsföra. Vi’Vi har studerat detta som galen och i allmänhet går marknaden ner till cirka 50/50. Hälften av små och medelstora företag (SMB) anställer en professionell för att bygga sina webbplatser och den andra hälften bygger dem själva. Det bryts ned ytterligare internationellt – till exempel Indien är en “gör det för mig” marknadsföra. De är villiga att betala för någon att bygga och driva sin webbplats för dem. Sedan finns det platser där koncentrationen är högre för “gör det själv.” Vi investerar i båda dessa områden.

Jag tror att värdverksamheten förändras fundamentalt för att reagera på denna trend. Det brukade vara att när du ville ha en webbplats måste du ta reda på var du skulle köpa ett hosting-konto och sedan vilken teknik du skulle använda osv. För mig det’är smärtsam. Det gör det inte’Det är meningsfullt att behöva köpa en plattform bara för att installera en annan plattform för att börja få värde på den. Det försvinner.

HostAdvice: Kan du ge ett exempel på hur du investerar i denna utvecklande marknad?

Vad’det mest spännande är vad vi’har gjort på GoDaddy med WordPress. Du hoppar över processen att köpa ett värdkonto, logga in på cPanel, installera det osv. Vi’Vi har eliminerat alla dessa steg. När du beställer hanterad WordPress-värd, du’återgår till WordPress omedelbart. All värd, installation, konfigurationer, säkerhet osv. Tas hand om dig bakom kulisserna; du vet inte ens det’är där.

I framtiden, du’Jag kommer bara att köpa en produkt. När du kör en Drupal eller WordPress eller till och med en Ruby-webbplats vill du inte behöva köpa en separat server eller värd- eller molntjänst och sedan bygga upp en stack osv .; du vill bara få det du behöver och få det att fungera. Så vi försöker förenkla det och invertera i princip hela bilden, vilket gör det mycket enklare för både småföretag och / eller utvecklarna som betjänar småföretag att komma igång utan besväret med att konfigurera och ställa in deras infrastruktur.

HostAdvice: Kan du ge ett exempel på hur du investerar i den här utvecklande marknaden?

HostAdvice: Hur har det blivit möjligt att möta dessa grundläggande förändringar i värdbranschen? Är det från framsteg inom hårdvara och teknik?

Tekniken har funnits ett tag. När jag först kom till GoDaddy, om du ville ha en WordPress-webbplats, var du tvungen att köpa delad hosting eller VPS-värd, och sedan installera WordPress. När jag lyssnade på kundsamtal (som jag älskar att göra) fick jag veta att människor kämpade med den processen. De vill bara ha WordPress, så varför ger vi dem inte bara WordPress? Vi byggde en skräddarsydd miljö specifikt för WordPress. Vi gör det också för de angränsande produkterna: Drupal, Joomla, Magento, Ruby, till och med LEMP och andra liknande. I huvudsak kommer de att vara nyckelfärdiga, redo att rulla, förpackade produkter. Teknologin under är i stort sett densamma; vi packar bara upp det på ett sätt som gör det mer konsumtivt och tar bort konfigurationsbördan från utvecklaren eller småföretag.

HostAdvice: Hur håller GoDaddy sig framme eller konkurrerar med dessa andra tjänster, som Endurance, etc..?

Jag gör inte’o oroa dig för dessa killar – de investerar inte i produktupplevelsen eller tekniken på samma nivå som GoDaddy. Om du tittar på våra finansiella rapporter använder vi tre gånger mer på teknik och produkt än Endurance gör. Jag tänker mer på nästa generations företag än vad jag gör förra generationens företag när det gäller vem vi tävlar med. Upplevelsen från till exempel Dropbox är magisk. Det är vem vi’tävlar med eftersom det är den upplevelse som utvecklare och småföretag kommer att förvänta sig.

Vi investerar enormt i design och produkt- och kundupplevelse. Idag kan du få upp en WordPress-webbplats på några sekunder när det brukade ta timmar. Det var oacceptabelt. Det mötte inte marknadens behov. Fördelen med att vara en storskalig spelare är att vi har en gemensam infrastrukturplattform under allt vad vi gör som är byggt och förvaltas av ett mycket begåvat team som ledes av vår CTO Elissa Murphy. Vi bygger den underliggande miljön och hanterar alla våra produkter ovanpå för att kunna tillgodose alla nivåer av produkter från basanvändaren till den tekniska kunniga utvecklaren.

HostAdvice: Så din konkurrensfördel är de produkter du skapar?

Det är mer eller mindre korrekt. När jag började brukade vi kalla det internt “appar först,” vilket är att göra appen till den primära utgångspunkten för kunden snarare än att få dem att gå igenom andra bågar för att få dem igång. Detta har fått oss att ändra upplevelsen genom att minska antalet klick totalt och göra upplevelsen roligare ur användarperspektivet. Vi har också en kant som en skalspelare med en gemensam plattform under allt.

HostAdvice: Så din konkurrensfördel är de produkter du skapar?

HostAdvice: Let’s talar specifikt om din WordPress-värd. Hur är det möjligt att det är så billigt när konkurrenter debiterar flera gånger dina priser? Hur förklarar du det?

Detta går tillbaka till vad jag sa tidigare om att ha en enhetlig, skalbar ryggrad och förpackade förbrukningsvaror. Marknaden förändras. Ta till exempel en delad värdmiljö. Du har ett un-optimerat databasnivå, frontend och cachelager. Om vi ​​vet att du bara kör WordPress-webbplatser kan vi bygga miljö och maskiner specifikt för det. Vi vet till exempel att 100% av dessa webbplatser kommer att vara cacherbara, så vi kan lägga in ett specifikt cachelager, så att vi kan ta mycket belastning och därmed optimera frontend- och back-end-servrarna. Vi gör samma sak för databasen. Så vi kan bygga och skala en homogen miljö mycket billigare än en heterogen miljö. Och eftersom det är homogent och tillverkat specifikt för WordPress kan vi skala detta mycket kostnadseffektivt.

HostAdvice: Vilka är de viktiga funktionerna och tjänsterna som en SMB bör tänka på när de vill vara värd för en WordPress-webbplats?

Jag tror att alla småföretag som vill använda WordPress bara ska använda hanterade WordPress eftersom det tar bördan av dem att hålla sina servrar säkra och uppdaterade. Skönheten i WordPress är dess genomgripande men det är också ett av dess problem. Till exempel, varför skrivs så många virus för Windows? Eftersom så många människor har Windows. Så i den mån du har en mycket genomgripande plattform är det oerhört viktigt att hålla den uppdaterad och uppdaterad. GoDaddys hanterade WordPress-produkt tar hand om allt detta. Vi lappar och hanterar varje enskild webbplats på WordPress inom 24 timmar efter det att en ny utgåva kommer ut. Dessutom skannar och söker vår säkerhetsinfrastruktur ständigt efter sårbarheter och försöker blockera dem redan innan de kommer in i brandväggen.

HostAdvice: Vilka är de viktiga funktionerna och tjänsterna som en SMB bör tänka på när de vill vara värd för en WordPress-webbplats?

HostAdvice: Hur viktigt är ett starkt supportteam?

Support är avgörande. Vi har 24/7 support globalt med lokala telefonnummer i 30 plus länder nu. Alla samtal riktas till vårt supportteam specifikt utbildat i WordPress och hosting. Många hanterade WordPress-erbjudanden från andra företag har endast support under öppettiderna eller erbjuder bara chatt. Om du’är en liten företagare och du har bara tid för hjälp kl. på natten när ditt företag är stängt behöver du dygnet runt support.

En viktig differentierare som GoDaddy ger till småföretag är vårt kundtjänstcenter. Detta är ett team av företagskonsulter tillgängliga dygnet runt på nästan alla språk runt om i världen med ett lokalt nummer i nästan alla länder. Allt de gör hela dagen är att prata med småföretag. När du ringer in med ett problem på din webbplats hjälper de dig inte bara med din webbplats utan hjälper dig också att förstå hur du optimerar din webbplats för SEO eller hastighet. Istället för att bara hjälpa dig att flytta en widget på din WordPress-webbplats, hjälper teamet också att lösa affärsproblem. Detta är vårt standardstöd med alla hanterade WordPress-plan.

HostAdvice: Vad ser du från e-handel? Vilka trender fokuserar du på för 2016?

E-handel är oerhört viktigt. Jag har en personlig passion för detta. Jag arbetade på Ebay, som är en enorm e-handelsplattform, och Magento, som har överlägset flest transaktioner på någon plattform. WooCommerce har en stor installation för små företag. GoDaddy har sin webbutiksprodukt som är mycket framgångsrik. Så e-handel är nyckeln och den växer hela tiden.

SMB är verksamma i en värld där du har saker som Amazon och Apple och din lokala spa- eller kedjerestaurang där du kan hantera dina transaktioner online. Småföretag behöver kunna hålla jämna steg med allt detta. Teknik möjliggör detta och tillgången till teknik blir enklare och billigare för små företag. GoDaddy bidrar direkt till detta. Vi är en enorm WooCommerce-värd, vi har tiotusentals Magento-webbplatser och tiotusentals av våra egna onlinebutikskunder. Det är absolut något som är en stor trend och definitivt något vi kommer att fortsätta att investera i.

HostAdvice: Vad ser du från e-handel? Vilka trender fokuserar du på för 2016?

HostAdvice: Vilken typ av möjligheter ser du i e-handel för GoDaddy, som onlinebetalningar?

Det finns många möjligheter. Vi’Vi har utökat våra portföljerbjudanden, inklusive webbutik, SEO-tjänster och e-post – i själva verket förvärvade vi ett e-postmarknadsföringsföretag. Betalningsbearbetning är ett behov för våra kunder men på det här tidspunktet’s uppfylls ganska bra. Jag tror att vi har möjlighet att göra det ännu enklare att konsumera. Vi tittar kontinuerligt på nya möjligheter, inklusive betalningar.

HostAdvice: Vilka är de största säkerhetshoten du står inför?

Det största problemet vi ser är DDoS-attacker, tro det eller inte. Och det’s inte bara på GoDaddy; hela branschen plågas av DDoS. den’är en enorm fråga. Om du försöker gå till din webbplats men du kan’Jag kommer inte till det eftersom din värd är under en massiv DDoS-attack som är ett stort problem. Detta har att göra med tillgänglighet och det är en annan anledning till att du vill gå med en skalbar spelare. Mindre värdföretag kan’t upprätthålla en massiv DDoS-attack. Om du’om du är en budgetvärd, kan du påverkas hårdare. Vi investerar mycket i teknik och infrastruktur för att försöka mildra dessa hot. den’är väldigt dyr och jag’Jag är stolt över den infrastruktur vi’har byggt.

HostAdvice: Vilka är de största säkerhetshoten som du står inför?

HostAdvice: Berätta om GoDaddy Pro. Vem var den byggd för och varför byggde du den?

Detta går tillbaka till det vi talade om tidigare, främst förstå våra kunder och respektera att ungefär hälften av våra kundsajter är byggda av professionella webbplatsbyggare. Efter att ha pratat med tillräckligt många kunder och proffs insåg vi att det finns miljoner frilansare som var tvungna att hantera flera webbplatser och att det inte fanns något system för att hjälpa dem. GoDaddy Pro är en mekanism som tillhandahåller en hel uppsättning verktyg designade specifikt för frilansare och proffs. Vi bygger ständigt tjänster för att underlätta frilanserns liv. Vi gör förvaltningen mycket enkel, så som professionell kan du se alla dina kunder’ data på ett ställe. Du behöver inte längre komma ihåg (eller ännu värre, skriva ner) klientlösenord och kreditkortsnummer, eller när domännamn eller certifikat kommer att löpa ut genom att hålla kalkylblad överallt.

Vårt mål med denna produkt är att respektera arbetsflödet för frilansare och göra deras liv lättare. Detta är verkligen viktigt eftersom vi vet att professionella köper hälften av alla webbplatser där ute för småföretag, så om vår vision är att betjäna småföretag behöver vi de professionella att älska oss för att uppnå vår vision.

HostAdvice: Hur utvecklar du det här systemet? Vilka framtidsutsikter har du för detta ekosystem av proffs?

GoDaddy Pro är utvecklad av vårt otroligt smidiga och kundfokuserade utvecklingsteam. Vi har ett kundråd för småföretag och ett annat för professionella för att få feedback i realtid om vilka funktioner som människor verkligen använder. Vi låter kunden leda oss i produktutvecklingens väg. Det är spännande att se vilka innovationer som härrör från.

Som ett exempel, som ett svar på kundåterkoppling, har vi precis lanserat en hel massa pro-incitament, till exempel rabatter på verktyg som vi vet att professionella normalt köper. Vi kan använda vår skala för att få rabatter och lägga incitament för att lägga till nya kunder till våra tjänster.

Vi är särskilt glada över att bygga en marknadsplattform där små företag kan ställa en fråga eller leta efter någon att bygga en webbplats, och vi’Jag skickar dessa frågor på GoDaddy Pro marknadsplats för att ansluta dem till webbproffs. Detta fullbordar cirkeln, eftersom vi inte bara erbjuder incitament för yrkesverksamma att få affärer till oss utan vi ger också affärer till dem.

HostAdvice: Hur utvecklar du det här systemet? Vilka framtidsutsikter har du för detta ekosystem av proffs?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me