Intervju med HostingCon marknadschef, Andy Grider

HostingCon är den globala händelsen för moln- och tjänsteleverantörens ekosystem. De är värd för fyra evenemang per år, i Indien, Kina, Europa (som alltid har varit i Amsterdam) och de största i USA. HostingCon är ingen av de största evenemangen för nätverk med de människor som tillhandahåller och skapar de tjänster vi använder och för att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna. Erbjuder hela konferenser, talare, stora utställningshallar och mest av allt, nätverksevenemang. Vi satte oss ner med Andy Grider, marknadschefen för HostingCon för att lära sig mer om vem som ska komma och vad de kan förvänta sig av evenemanget.


Intervju med HostingCon marknadschef, Andy Grider

HostAdvice: Vad är HostingCon’s kärnpublik?

Vi lockar vanligtvis beslutsfattarna i värd-, moln- och tjänsteleverantörsföretag, ägaren, VD, CTO, styrelseledamöter etc.’kommer att lära sig. Vi har en bra blandning av både webbhotellföretag, molnleverantörer och andra som erbjuder tjänster och produkter till dessa företag. Vi är kända för nätverk, så om du behöver en ny cpanel, säkerhetspartner eller annan tjänst eller produkt för ditt företag är det skäl att komma till HostingCon.

HostAdvice: Du rubricerar händelsen “Mässan för värd och moln.” Isn’t moln bara ett segment av värd eller är händelsen också relevant för molnleverantörer som inte är värd?

Hosting och cloud har blivit suddiga, särskilt de senaste åren. De flesta värdföretag erbjuder molntjänster och vice versa. Vi ser många företag som inte är webbhotellföretag i evenemanget, som tjänsteleverantörer, VAR: er (Value-Added Resellers J.H), datacentra, leverantörer av samlokalisering och mer. Olika segment arbetar tillsammans för att skapa internet. HostingCon lockar en bred borste av människor i alla dessa olika segment för att interagera, nätverk och lära sig och se de senaste trenderna.

“Möt affärspartners i en rolig och utbildningsfull miljö”
“Möt affärspartners i en rolig och utbildningsfull miljö”

HostAdvice: Vad har förändrats under åren i HostingCon och vilka nya överraskningar har du stått upp för oss i år?

Vi’fokuserar verkligen på det interaktiva lärandet där du’Jag har chansen att ställa frågor från kamrater i din omgivning och ge svar till andra människor. När det gäller utbildningen är den största förändringen sessionerna mycket mer interaktiva. Vi har många rundbordsdiskussioner där du’Jag kommer att sitta vid ett bord med kanske sju andra. En bordsledare kommer att vara närvarande vid bordet för att hålla konversationerna igång. den’är mycket mer interaktiv än att bara sitta i publiken och ha någon att presentera något för dig. När det gäller nätverk har det alltid varit en stor del av showen och i år vi’lägger till ännu fler möjligheter att träffa nya partners.

En sak som vi började förra året, och kommer att fortsätta i år, heter “Fråga experterna.” Det ger en väg där var och en av presentatörerna har en bestämd tid för människor att komma, ställa frågor och presentera sig i en 1-mot-1-inställning.

HostAdvice: Om många människor är små värdföretag, arenor’t de ser på varandra som potentiella konkurrenter, varför skulle de dela information och ge råd till andra?

Mycket av det är att dela saker som är fördelaktiga för alla. Folk delar vanligtvis vad som fungerar för dem och detta skapar kamratskap bland värdleverantörerna. Många värdleverantörer är inriktade på specifika länder eller ett branschsegment, till exempel handlar det bara om hälsoindustrin eller onlinespel eller något liknande som deras nisch så det finns mycket mer samarbete än man kan förvänta sig.

HostAdvice: Om många människor är små värdföretag, inte ser de på varandra som potentiella konkurrenter, varför skulle de dela information och ge råd till andra?

HostAdvice: Vår marknadsandel för värd har visat att hosting är mycket lokalt. 70-80% av webbplatser över hela världen är värd lokalt. Ser du en hel del global publik i ditt USA-evenemang eller ser du främst amerikanska’kommer dit och människor från Europa som väntar på att Europa-evenemang ska äga rum?

Folk gillar att vara värd hos någon lokal. Mycket av SMB’s som letar efter webbhotell vill arbeta med någon som talar sina egna språk, kanske har en butik inom köravstånd bort. Idag är det verkligen inte ett krav men det finns fortfarande ett visst värde för det. Jag antar att större företag tittar på en internationell eller icke-lokal värdleverantör.

Vi har en ganska stor internationell publik. Förra året hade vi deltagare från över 45 länder kommit till vår USA-utställning. Vår europeiska show såg också en mycket stor internationell publik, nästan varje europeiskt land var representerat och vi hade även Nordamerika, Afrika, Asien. Cirka 30% av USA-showen är icke-amerikansk publik.

HostAdvice: Vad är “Don’missar inte” delar av evenemanget för nykomlingarna?

Vanligtvis hör vi att den främsta anledningen till att folk kommer är för nätverk. Med händelsen som händer i New Orleans i år, vi’kommer att ha en riktigt speciell fest / nätverksevenemang i New Orleans-stil. Nätverk är ett område där människor får mycket ut av. De pratar med människor som de håller i kontakt med under hela året. De skapar nya partnerskap, lär sig om nya tjänster, plus nätverksevenemang är bara roligt.

HostAdvice: Vad är & ldquo; Missa inte & rdquo; delar av evenemanget för nykomlingarna?

HostAdvice: Vilka är eventuella skillnader mellan varje händelse:

Den största skillnaden mellan varje händelse är att det pedagogiska innehållet anpassas specifikt för den lokala publiken. Den europeiska evenemanget fokuserar till exempel på frågor som européerna står inför. Alla HostingCon-evenemang inkluderar nätverksevenemang och en utställningshall.

HostAdvice: Hur många människor kommer till varje evenemang?

ResellerClub presenterar HostingCon China – 500 deltagare
HostingCon Global (USA) – 1 800 deltagare
ResellerClub presenterar HostingCon Europe (Amsterdam) – 750 deltagare
ResellerClub presenterar HostingCon India – 2 300 deltagare

HostingCon samarbetade med ResellerClub för våra tre evenemang utanför USA. I samarbete med dem producerar vi evenemangen, utvecklar innehållet, driver deltagare och sponsorer osv.

HostAdvice: Hur många kommer till varje evenemang?

HostAdvice: Kan du dela en rolig berättelse som hände vid ett tidigare HostingCon-evenemang?

Under HostingCon 2007 i Chicago bodde de flesta deltagarna på W Hotel på Lakeshore Drive. På den tiden hade de en bar på översta våningen som heter Ghostbar (är inte säker på om det’är fortfarande där eller inte). I slutet av kvällen hade en deltagare ganska mycket att dricka och somnade sittande i en av båsarna. Personalen var tvungen att väcka honom när han var den sista personen i baren. Kom att upptäcka, han tappade sin plånbok någonstans längs vägen och hade en ganska stor stapel som han inte kunde’t betala.

Barpersonalen låste honom i baren och fick honom att börja tvätta diskar för att hjälpa till att täcka sin räkning. Tur för honom, någon från konferensen gillade en drink på en natt, kom upp till baren, bara för att hitta den låst och stängd. De såg honom i baren och var trevliga nog att betala hans flik och få honom att tvätta resten av diskarna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me