Vet vad du kan förvänta dig innan du öppnar ett nytt värdkonto

När du försöker starta en webbplats kan det vara svårt att navigera igenom alla steg du måste utföra. Innan du ens kan börja utforma webbplatsen måste du se till att du får en ansedd värd för din webbplats.


Men när du är ny på webbplatsens spel, vann du troligtvis’Jag vet exakt vad du behöver så att skriva ett nytt kontrakt på ett år eller längre kan vara mycket skrämmande. Först måste du göra en nödvändig bedömning och ta reda på vad du i allmänhet vill ha för din webbplats.

Vet vad du kan förvänta dig innan du öppnar ett nytt värdkonto

Vet dina värdbehov

Det första steget är att ta reda på dina behov av webbhotell. Det finns så många olika planer där ute med olika servicenivåer, så du bör ta reda på tidigt vilken typ av plan du vill ha och vad du behöver. Här är några grundläggande frågor att svara på:

Vilken typ av webbplats bygger du?

  • Behöver du en specifik applikation eller support för ett visst skript?
  • Behöver din webbplats en specifik programvara?
  • Hur mycket trafik förväntar du dig?

De flesta kontrakt för värdleverantörer kräver att du skriver under en en- till treårsplan. Du vill se till att du väljer rätt, så att du inte gör det’t slösa tid och pengar. Innan du begår, här är några saker du kan förvänta dig av en webbhotell.

De 4 “S’s”

En överlägsen värd kommer att ge dig de fyra “S”s, vilket betyder hastighet, support och säkerhet. Naturligtvis, beroende på dina behov, kanske du vill ha mer från en webbhotell, men dessa fyra saker är de viktigaste. Utan en av dessa fyra kommer du troligtvis att ha ond värdupplevelse.

Fart

Forskning visar att om det tar mer än två sekunder att ladda din webbplats kommer besökarna att bli otåliga och lämna din sida.

Du bör förvänta dig att en värd ska kunna förse dig med hastigheter tillräckligt snabba för att hålla dina besökare glada och nöjda. Leta efter en värd som använder cache, SSD (solid-state drive) och skickar tillräckliga resurser till din webbplats för att hålla dina hastigheter upp till par.

Men kom ihåg att du får det du betalar för, och en billigare tjänst kommer troligen att resultera i långsammare hastigheter.

Stöd

Innan du börjar, bestäm dig hur mycket hjälp du kommer att få. Har du några tekniska färdigheter eller tid att göra det själv? Eller skulle du istället någon ta hand om all hårdvara, infrastrukturproblem inklusive installationer, uppdateringar och mer?

Fler webbhotellleverantörer kommer att ge support via e-post, biljett, telefon eller chattsupport. En viktig sak att alltid kolla in är väntetiden för att lösa eventuella problem.

Vissa värdleverantörer är endast tillgängliga under ordinarie öppettider, men du bör leta efter en värd som är tillgänglig dygnet runt. Du bör förvänta dig att hitta en värd som kan svara dig snabbt och intelligent så att de kan lösa alla problem som dyker upp.

När allt kommer omkring är din webbplats av någon anledning inte’t vill vänta på ordinarie öppettider för att lösa problemet; de bör hantera frågan så snart som möjligt.

Om du vill att någon ska hantera serverns backend åt dig bör du överväga en hanterad webbhotell. Värdleverantörer kommer att se till att ditt system är helt konfigurerat, övervaka din webbplats och server för säkerhetsproblem, installera eller uppdatera programvara vid behov, samt hantera säkerhetskopior.

Även om detta är lite dyrare än en okontrollerad värdplan, har den dess fördelar och kan vara ett bra alternativ för någon som inte’t har tekniska färdigheter eller tid att hantera servern på egen hand.

säkerhet

Den genomsnittliga webbplatsen möter malware-attacker 44 gånger varje dag. Du bör förvänta dig att en webbhotell ska ta hand om åtminstone några av säkerhetsprotokollen. Många av de anständiga värdarna kommer att erbjuda gratis, regelbundna säkerhetskopior som du kan använda om du behöver återställa tillbaka till en känd säker punkt.

Bra värdar kommer också att tillhandahålla gratis SSL-certifikat för att kryptera all känslig information och förebyggande av DDoS.

skalbarhet

Förväntar du dig att din webbplats ska växa kraftigt under nästa år? Då bör du överväga en värd som kan skala med dig. Om du väljer en VPS eller molnvärd, kan du förutse att de kan skala upp dig när du behöver det.

Eftersom molnet kan dra från flera servrar för att ge dig de resurser du behöver gör det enkelt att hantera trafikpikar.

Andra faktorer att tänka på när du väljer en värd

Uptime-garanti

Du vill att din webbplats ska köras dygnet runt, eller så nära den som möjligt. Det är när drifttidsgarantin kommer in. De flesta värdleverantörer garanterar minst 99,9%, men du kan förvänta dig en lämplig värd 99,95% eller högre uppetidsgaranti.

Ju högre upptid, desto mindre tid är din webbplats offline och otillgänglig för dina besökare.

Pris

Om du förväntar dig hög trafiknivå eller har en resurstung webbplats kan du förutse att du måste betala lite mer för värd än en billigare delad värdplan. Som ett minimum bör du räkna med att betala cirka $ 3 per månad för värd, men det innebär att du också får minimifunktioner som hastighet, säkerhet och kontroll.

När du tittar på de dyrare planerna, se till att du behöver alla resurser nu eller inom kort för att se till att du är’t betala för mycket och slösa bort din budget på något du inte gör’t behöver ännu.

Avsluta strategi

Även om din valda värd kan vara fantastisk just nu, vet du aldrig vad som kan förändras i framtiden. Ledningsförändringar eller teknikförändringar kan ändra den servicenivå du har förväntat dig från din webbhotell. Därför bör du se till att du inte gör det’t binda din webbplats till bara en värd, och du kan effektivt flytta den från plats till plats.

Läs recensionerna

Ett av de enklaste sätten att bättre förstå en webbhotell är att läsa recensioner, massor av recensioner. Se till att kolla in flera olika webbplatser med reaktioner från riktiga människor för att se vilken typ av leverantör det är. Ta naturligtvis allt med ett saltkorn. Några dåliga upplevelser betyder inte att det nödvändigtvis är en dålig värd. Men genom att göra din forskning kan du se till att webbhotellleverantören kommer att tillhandahålla den servicenivå som de annonserar på sin webbplats.

Slutsats

Att välja en webbhotell är ett stort beslut, och du måste göra tillräcklig forskning innan du förbinder dig till ett årslångt kontrakt. Du kan förvänta dig att hitta en värd som fungerar för dig och kan göra det till en bra upplevelse för både dig och dina besökare. Du kan hitta fler värdleverantörer för alla plannivåer här.

Rekommenderade värdar

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 4.38


Pålitlighet
9,8


Prissättning
9,4


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,8


Funktioner
9,7

Läs recensioner

Besök SiteGround

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 3,92


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,0


Användarvänlig
9,3


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök A2 Hosting

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 3.29


Pålitlighet
9,3


Prissättning
9,2


Användarvänlig
9,2


Stöd
9,3


Funktioner
9,2

Läs recensioner

Besök Hostwinds

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 0.00


Pålitlighet
9,4


Prissättning
9,2


Användarvänlig
9,2


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök Cloudways

Rekommenderade värdar

Startpris:
$ 5.00


Pålitlighet
9,1


Prissättning
9,3


Användarvänlig
9,1


Stöd
9,0


Funktioner
9,1

Läs recensioner

Besök InterServer

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me