En intervju med Darren Lingham, VD, StablePoint Group

HostAdvice: Hej Darren, berätta lite om StablePoint

Vi kom på idén till Stablepoint för drygt 6 månader sedan. Vi såg en möjlighet att skapa en ‘förenklad’ värdtjänst – bra kundsupport och pålitliga servrar till ett rimligt pris, utan de oändliga tillägg och uppsäljningar som verkar ha blivit vanligt i branschen. Vi ville göra saker annorlunda, och hittills verkar människor uppskatta den strategin.

HostAdvice: Du grundade Tsohost 2003 men beslutade att gå vidare efter försäljningen till GoDaddy, vad som tog dig tillbaka till värdbranschen?

Även när jag grundade Tsohost 2003 berättade många människor i branschen “Delad hosting är klar, det finns för mycket konkurrens, de anställda är för stora, du’Jag kommer aldrig någonstans”. Lyckligtvis gjorde jag det inte’t lyssna på dem – det tog många år men vi hade ett stort rykte för kundservice och folk skulle rekommendera oss på forum och twitter och överallt. Så småningom blev vi en av de största värdarna i Storbritannien och det var en stor känsla av prestation med det.

Efter att ha tagit lite tid ut tänkte jag att jag skulle leta efter andra möjligheter utanför webbhotell, som en ny utmaning kanske inom andra tekniska områden, men jag kunde se på Twitter det stora antalet människor som fortfarande klagar över sin webbhotell. Detta fick mig att tänka och så småningom pratade jag med några tidigare kollegor och vi beslutade att det fortfarande måste finnas en marknad där för enkel hosting, gjort riktigt bra. Den där’s all vår filosofi är – vi’försöker inte göra någonting “sexig” eller särskilt spännande, bara hålla människor’s webbplatser online med bra kundservice som kastas in.

Vi kom med Stablepoint-namnet och arbetade i ett par månader på våra back-end-system för att säkerställa en smidig lansering. den’är en stor fördel att kunna luta sig till erfarenheten av medgrundare (Seb De Lemos & Dominic Taylor) med nästan 50 år i värdbranschen.

HostAdvice: Vad är StablePoint’s USP, vad som gör att företaget sticker ut från förpackningen?

Vi don’t äger någon av vår egen infrastruktur och detta är helt och hållet genom design. Med vårt tidigare företag byggde vi datacentrar och drev våra egna BGP-nätverk och körde betydande längder med dyra fiberoptik. Idag är detta inte nödvändigt – vi kan utnyttja AWS, Google och andra molnleverantörer för att erbjuda våra värdtjänster på dussintals platser runt om i världen. Tidigare skulle ett nytt läge ha kostat hundratusentals dollar eller mer och det var ett enormt åtagande i tid och resurser. Det betyder också vi’betalar inte personal för att byta ut misslyckade hårddiskar eller för att racka nya servrar.

Detta innebär också att majoriteten av våra medarbetare kan vara kunden inför, så att vi verkligen kan fokusera på att leverera en bra kundupplevelse.

En annan USP är att vi har ett helt team av migrationsspecialister inom företaget. Detta gör att vi kan erbjuda gratis migrering från alla värdföretag till oss. De arbetar med migrering av webbplatser hela dagen, varje dag, och så de’Vi har sett allt tidigare när det gäller att flytta webbplatser.

där’det är verkligen inget behov av att vara rädd för stillestånd när vi flyttar en webbplats med oss, för migrationsteamet kommer att vara där varje steg på vägen.

HostAdvice: Ditt team på 15 hjälper dig att vara värd för över 10 000 webbplatser, vilka är dina långsiktiga planer för tillväxt och räckvidd?

Vi vill att Stablepoint ska vara riktmärket för hur värd “skall” ske. Vi don’t gör det svårt för våra kunder att kontakta oss och där det är möjligt kommer vi alltid att försöka hjälpa och ge råd, även om frågan inte är’t strikt webbhotell eller serverrelaterat. Att hitta bra människor att fortsätta den etiken och uppmuntra den kulturen inom företaget kommer att bli en stor utmaning framöver.

Där vi måste välja mellan tillväxt och servicekvalitet vinner servicekvaliteten varje gång. Som företag kan det betyda mindre vinst på kort sikt men om det’det är rätt att göra då är det det som är viktigt.

HostAdvice: Kan du prata med oss ​​genom vad ditt företag har att erbjuda som helhet och hur du närmar dig de olika kundtyperna lockade av StablePoint

Det här är en riktigt intressant fråga. Jag skulle säga att nästan alla (95% +) av våra kunder som går med oss ​​kommer från en konkurrent. Vi är väldigt få klienter’s “först” värdföretag – de’Vi har hittat oss genom rekommendationer eller muntliga ord när de har blivit desillusionerade av sin befintliga leverantör.

Vi’Vi har haft ett antal människor som kommer med oss ​​eftersom deras befintliga leverantör kan’t erbjuder värd på den plats de vill vara värd för sin webbplats. Hosting-plats är oerhört viktigt i denna dag och att se till att din webbplats är så nära som möjligt för majoriteten av dina besökare verkligen kommer att förbättra deras upplevelse av din webbplats. Google gillar att visa resultat som är mest relevanta för besökare så att värd för din webbplats på en server nära dem verkligen kan hjälpa dina sökmotors ranking, och att förbättra laddningstiderna för dem har visat sig hjälpa till att minska avvisningsfrekvensen och förbättra omvandlingar.

den’är ett ganska enkelt koncept egentligen – varför skulle du vara värd för din webbplats i Texas eller London när de flesta av dina kunder är i Australien eller Dubai? Stablepoint löser problemet.

HostAdvice: Vad beträffar dina kunder, vilken mängd demografi du tar hand om?

den’är en riktig blandning av människor vi tillgodoser. Från individer som är värd för bloggar, till stora företag som handlar hundratals beställningar per dag. Vårt team är verkligen erfaret med det stora antalet applikationer som människor är värda idag – inte bara WordPress och Magento utan Joomla, Craft, Drupal, OSCommerce, Prestashop för att bara nämna några. Det betyder att vi kan hjälpa våra kunder att förbättra deras prestanda genom att föreslå tweaks till deras webbplats.

HostAdvice: Hur skulle du beskriva StablePoint i ett konkurrenskraftigt sysselsättningsfält?’s företagskultur, vad som gör att dina anställda står inför resten?

Vi är verkligen noga med vem vi anställer. De måste vara utmärkta vad de gör, men mestadels passar de rätt för laget. Vi erbjuder möjligheter till fjärrarbete / arbete hemifrån och kan vara riktigt flexibla i det avseendet. Jag tror att kundfokuserad etos och kultur kring att göra saker på rätt sätt också hjälper människor med sitt jobb.

Den där’s att inte säga att det vann’Det är tuffa dagar – men till exempel om dina servrar är tillförlitliga måste dina kundservicerepresentanter hantera mindre arg kunder. Att hantera nöjda kunder gör livet lättare. Det är därför vi börjar från grunden och försöker göra saker på rätt sätt med sammankopplade “hela företaget” tänkande.

HostAdvice: Slutligen, vad har framtiden för StablePoint?

Vi’är verkligen upphetsad över hur saker och ting går. Varje månad är bättre än förra, men den riktiga kickaren ser de positiva recensionerna som flyger in. Att hjälpa människor och företag att flytta över till vår tjänst och se deras webbplats prestera bättre än någonsin är ett riktigt ego boost för laget. Människor är alltid så snälla också – tacket vi får kan vara oerhört hjärtligt.

den’det är lätt att glömma att det finns riktiga människor bakom skärmen när du’skickar e-post fram och tillbaka men det’är ett riktigt nöje att lära känna ins och outs hos människor’s webbplatser och det’s massiva validering när du ser dem lyckas. jag’d älskar att kunna säga jag’d hjälpte en miljon människor att lyckas med deras webbhotell en dag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me