Contents

Intervju med Jason Teichman, vice verkställande direktör och Chief Operating Officer, Web.com

Web.com har en ganska stor närvaro på nätet och tusentals anställda i dussintals kontor runt om i världen. Hosting- och domännamnsregistratorn går utöver grunderna och ger människor SEO-tjänster och andra digitala marknadsföringserbjudanden. Vi fick veta om Web.com-sättet när vi satte oss ner med Jason Teichman, EVP och COO för Web.com.


Intervju med Jason Teichman, vice verkställande direktör och Chief Operating Officer, Web.com

Kan du berätta om hur Web.com grundades och hur du fick det fantastiska domännamnet?

Företaget grundades som Atlantic Teleservices i Jacksonville, Florida redan 1997 – och 10 år senare förvärvade vi Web.com. På den tiden var Web.com främst en gör-det-själv-webbutvecklingsverksamhet. Vi ändrade officiellt vårt företagsnamn till Web.com när vi slutförde förvärvet.

Vilka tjänster erbjuds av Web.com?

Web.com tillhandahåller ett komplett utbud av digitala marknadsföringstjänster till små företag för att hjälpa dem att tävla och lyckas online. Det kan vara allt från första köp och registrering av domäner, till företag som just har börjat – hela vägen till komplexa e-handelslösningar för småföretagare som vill sälja flera produkter online. Vi erbjuder också webbhotell, design och hantering av webbplatser, sökmotoroptimering, marknadsföringskampanjer online, sociala medier, mobila produkter och all coaching och konsultation som en liten företagare kan behöva för att utföra dessa onlinestrategier effektivt. Oavsett var ett företag befinner sig i sin livscykel är vi redo att hoppa in och hjälpa företagare att ta sin online-närvaro till nästa nivå.

Kan du berätta för oss specifikt om de marknadsföringsprodukter du erbjuder? Anser du att du är en viktig differentierare och ser en stor efterfrågan på produkterna?

Vår största differentierare är våra människor. Till skillnad från många andra på marknaden, gör vi inte’t bara registrera en ny kund, erbjuda dem några designmallar och skicka dem på väg. Våra DIY-tjänster är viktiga för de kunder som väljer den vägen, men det finns många fler småföretagare som behöver expertråd för att skapa en uppmärksam online-närvaro. Den där’s där våra människor kommer in. Vi erbjuder kontinuerligt, riktigt live support för alla våra webbplatsbyggande och marknadsföringsprodukter. den’Det är inte ovanligt för en ny DIY-kund att skjuta upp när det gäller att bygga sin webbplats. Vi har ett dedikerat team av coacher som kommer att engagera kunden och aktivt hjälpa dem att bygga sin webbplats. Detta är en unik tjänst på DIY-marknaden.

Och det’är mer än bara att bygga en webbplats. Idag’s online-miljö, säkerhet är mycket viktigt. Att skydda kundinformation kan inte tas för givet. Till exempel använder många webbplatser öppna källkodsplattformar, till exempel WordPress. Eftersom det är en open source-plattform, håller du din WordPress-webbplats’Säkerhetsuppdatering är en utmaning för de flesta småföretag. Web.com erbjuder säkra WordPress-tjänster som erbjuder ett SSL-certifikat, realtidssökning och borttagning av skadlig programvara, automatiska plugin-uppdateringar med mera – och därmed eliminerar företagets verksamhet.

Och ja, våra marknadsföringsprodukter är en annan stor differentiering för oss. De inkluderar marknadsföring i alla större kataloger online (inklusive de stora sökmotorerna som Google, Yahoo !, och Bing), hantering av listor i GPS-enheter, skapande och hantering av sociala mediekanaler som Facebook-platser och till och med de gula sidorna online. Vi kan också övervaka en kund’online recensioner på webbplatser som Yelp, hjälper dem att generera lokala leads, se till att de har professionellt märkta e-postadresser för alla sina anställda och hjälper dem att bygga och genomföra sin SEO-strategi såväl som sin Facebook-annonsstrategi. Vårt mål är att hjälpa småföretagare att vara synliga överallt och var som helst deras kunder kan söka.

Vad är fördelningen på webbtjänster som tillhandahålls av Web.com?

Våra webbtjänster är helt skalbara: Oavsett om du vill bygga din webbplats själv, låta Web.com-teamet bygga den åt dig eller hitta ett alternativ som finns någonstans däremellan – vi har erbjudanden för att tillgodose dessa behov:

 • Gör-det-själv (DIY) – Web.com’s Do-It-Yourself (DIY) Webbdesign-paket innehåller allt som kunder behöver för att skapa en unik och framgångsrik webb närvaro för sin verksamhet. Web.com’s SiteBuilder-paketet innehåller ett lättanvänt verktyg för webbplatsbyggnad med hundratals startmallar för att anpassa en webbplats’s design. Kunderna får också startinnehåll, funktioner som håller dem kopplade till sina kunder och kunder och ett lagerbibliotek. Våra DIY-tjänster inkluderar livekonsulter som är tillgängliga för att coacha kunder under DIY-processen, och se till att de har alla verktyg och support som krävs för att lyckas.
 • Gör-det-för-mig (DIFM) – Web.com’s team av experter bygger en professionell webbplats som representerar en kund’s affärer på bästa möjliga sätt. Detta inkluderar innehållsutveckling, design, marknadsföring av webbplatser och uppdateringar varje månad.

Återigen tror vi att våra människor gör den verkliga skillnaden.

Vi har också ett antal kärntjänster som vi erbjuder inklusive:

 • Hosting: Web.com erbjuder en komplett serie små webbhotelltjänster för att bygga och driva närvaro på webben. Tjänsterna inkluderar utvecklarlösningar, Microsoft Hosted Exchange och e-handelspaket.
 • Domänregistrering: Vid registrering av ett domännamn hos Web.com får kunder 24/7 support samt möjlighet att lägga till perfekt sekretess, vilket säkerställer den personliga information som är kopplad till ett domännamn.

Skulle du säga att Web.com är mer ett värdföretag eller ett marknadsföringsföretag?

Vi’är verkligen båda! Vi vet det’räcker inte för att bara erbjuda en webbplatsmall eller den backendteknologi du behöver för att köra din webbplats – den’är viktigt att se till att våra kunder’ webbplatser är funktionella, säkra och så användarvänliga som möjligt så att de kan tävla och lyckas online. I slutet av dagen har du cirka åtta sekunder för din webbplats att göra ett gott intryck. En webbplats som’Om du inte tilltalar sin målmarknad eller fungerar dåligt kan det skada ett nytt företag mer än att hjälpa det. Den där’varför vi’hjälper våra kunder med alla aspekter av deras online-närvaro.

Hur många kontor har du, var finns de och hur många anställda har du? Vad är fördelningen av anställda från värd till marknadsföring?

Web.com har cirka 2 200 anställda och har 26 platser i Nordamerika, Sydamerika och Storbritannien. Platser inkluderar:

 • Jacksonville, FL
 • Spokane, WA
 • Scottsdale, AZ
 • Atlanta, GA
 • Dallas, TX
 • Sugar Land, TX
 • San Antonio, TX
 • Pittsburgh, PA
 • St. Louis, MO
 • Columbus, OH
 • Dublin, OH
 • Herndon, VA
 • Manassas, VA
 • Virginia Beach, VA
 • Trummor, PA
 • Charlotte, NC
 • Durham, NC
 • Nashville, TN
 • Boston, MA
 • Minneapolis, MN
 • Salt Lake City, UT
 • Barrie, ON, Kanada
 • Halifax, Kanada
 • Yarmouth, Kanada
 • Cardiff Wales, Storbritannien
 • Buenos Aries, Argentina

Vad är den demografiska och geografiska uppdelningen av Web.coms kunder?

Vi arbetar med kunder över hela USA, Kanada och världen. Vi kommer att arbeta med alla som behöver hjälp med att etablera eller främja sin online-närvaro.

Vad inspirerade dig att visa en annons på TV?

Vår marknadsföringsstrategi är enkel – vi vill vara var våra kunder är. Varje marknadsbeslut vi tar tar hänsyn till småföretagens behov, åtgärder och trender.

Kan du berätta vad din erfarenhet av att arbeta med Register.com förde till Web.com? Vilka takeaways tog du till företaget?

Från 2008-2010 fungerade jag som Senior Vice President, Marketing & Produkthantering på Register.com, där jag var ansvarig för alla aspekter av kundmarknadsföring, lojalitet, prissättning, produkthantering och ny produktutveckling. 2010 förvärvade Web.com Register.com och jag övergick först till en EVP & Chief Marketing Officer roll med företaget före min nuvarande roll.

Förvärvet av Register.com var ett transformativt evenemang för Web.com och skapade ett av de största online-marknadsförings- och webbtjänstföretagen som betjänar småföretag. Jag tror att den största takeawayen är Register.com’kärnkompetens inom domännamntjänster, som har varit det perfekta komplementet till Web.coms fokus på att tillhandahålla mervärde, onlinemarknadsföringslösningar till våra kunder.

Hur hamnade du inom IT efter att ha jobbat i ekonomi? Kan du berätta för oss om din klättring på företagstegen och hur det kändes att flytta till en annan bransch?

Jag tillbringade nio år på American Express, där jag hade olika ledande befattningar, senast vice president för marknadsföring inom Consumer Card Group. jag’Jag säger att den största likheten mellan AmEx och Web.com är att båda företagen har gått ut för att hjälpa småföretagare att lyckas. den’det som gör mig glad att komma på jobbet varje dag.

Tycker du behovet av att utveckla dina marknadsföringserbjudanden på grund av de snabba förändringarna från Google, till exempel Penguin och Panda?

Vår verksamhet utvecklas varje dag, precis som den större onlinemarknaden är. Och jag’Jag är glad att säga att Google är en viktig strategisk partner för oss (liksom Yahoo och Bing), vilket hjälper oss att ligga ett steg före i dag’s ständigt föränderliga trender online. den’s partnerskap som dessa som gör det möjligt för oss att fortsätta ge de relevanta råd som våra små företagskunder behöver.

Vilken taktik använder Web.com för att marknadsföra och ligga före publiken?

För att kontinuerligt nå våra kunder och skapa mervärde skapade vi ett Small Business Forum som en plats där kunderna kan få tillgång till de senaste nyheterna, insikter, data, expertrådgivning och gratis resurser inklusive e-böcker, videofilmer och mer.

Vi erbjuder också våra Webwise Workshops, en serie gratis, levande utbildningsevenemang som hålls på platser över hela landet i samband med PGA TOUR. Förra året var vi värd för mer än 50 av dessa workshops i USA, Kanada och Sydamerika.

Anser du dig själv mer som ett webbhotellföretag eller ett webbhotellföretag?

Återigen, jag’Jag är glad att säga att vi’är båda. Vi’verkligen handlar om att hjälpa småföretagare tävla och lyckas online – vilket kan innebära att de hjälper dem att bygga en webbplats, hjälpa dem att vara värd för en webbplats eller hjälpa dem att marknadsföra sin online-närvaro till världen.

Tycker du att folk är mer intresserade av webbplatsbyggare än standardhotell idag? Varför eller varför inte?

De flesta småföretag är inte säkra på vad de behöver när det gäller att vara online. Vi tror verkligen att våra människor är vår största differentierare. Till skillnad från många andra på marknaden, gör vi inte’t bara registrera en ny kund, erbjuda dem några designmallar och skicka dem på väg. Idag’s affärsmiljö, många småföretagare behöver expertråd för att bygga en uppmärksamhet online närvaro eftersom de inte’t har tid eller expertis. Den där’s där våra människor kommer in. Vi erbjuder kontinuerligt, riktigt live support för alla våra webbplatsbyggande och marknadsföringsprodukter.

Finns det något annat du vill dela med våra läsare?

En sista tanke – om du känner att du inte har expertis eller tid att spendera på en framgångsrik webb närvaro, hitta en betrodd affärspartner, som Web.com, för att hjälpa dig. Du vann’Jag beklagar det.

Lägg till din åsikt om Web.com här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me