Intervju med Allen MacCannell, VP Sales & Partnerskap på WebCEO.

I den här intervjun kan du lära dig av Allen MacCannell, VP Sales & Partnerskap WebCEO Limited (en av de ledande SEO-programvarorna & White Label SEO-verktyg). WebCEO grundades 1992 (Rebranded från Radiocom 2000). Det var det första SEO-verktyget för skrivbord och erbjuder idag en uppsättning av 15 SEO-verktyg online för både byråer och individer.Intervju med Allen MacCannell, VP Sales & Partnerships på WebCEO.


HostAdvice: Vad gör WebCEO, var har du kontor och hur många arbetar för företaget?

WebCEO är en av de största SEO-verktygsplattformarna för företag och byråer. Det enkla att navigera i gränssnittet har också gjort oss populära bland småföretagare. Webbhotellföretag använder vårt vita etikettprogram för att erbjuda SEO-verktyg som ett mervärde till sina värdtjänster. Vi är ett brittiskt företag; Vi har totalt 65 anställda, 45 av dem är programmeringsingenjörer.

Intervju med Allen MacCannell, VP Sales & Partnerships på WebCEO.

WebCEO-kontor

HostAdvice: Hur kom WebCEO på plats, vilket problem försökte han lösa?

Företaget grundades 2000 när AltaVista var den stora sökmotorn. Vi var det första företaget som utvecklade ett skrivbordsprogram som sammanfattade resultaten för alla sökmotorer. Med åren blev plattformen mer komplicerad. Du kunde inte’T bara skicka in ett formulär som listar din webbplats i alla sökmotorer eller fyll i dina META-nyckelord med dina riktade nyckelord och fraser för att få din rangordning till högre. Sökmotorer började bestämma mer och mer för sig vad värdet av en webbplats var.

HostAdvice: Varför ska användare vända sig till WebCEO och inte till alternativa verktyg?

Världen av sökmotorer är mycket oförutsägbar och den som agerar snabbare vinner här. I de flesta fall ligger WebCEO två steg före konkurrensen, eftersom vi har ett av de två mest erfarna SEO-verktygsprogrammeringsgrupperna i branschen och detta ger oss en bestämd fördel. Vi har råd att konsekvent uppdatera plattformen och inkludera den mest trendiga och efterfrågade funktionaliteten. Vi utmärker oss på vitmärkning av våra verktyg så att återförsäljare kan presentera dem som sina egna. Vår huvudkonkurrent, Moz, har ett formidabelt lag men de gör inte’t koncentrera sig på vita etikettverktyg.

HostAdvice: Marknadsförare i dag tycker att de är överväldigade med data. Vad kan de göra för att separera nålen från höstacken?

De måste vara organiserade. Våra 15 verktyg hjälper dem att hålla fokus och organiserade. Vi delar upp saker i handlingspunkter. Den första är att undersöka nyckelord. Vare sig det gäller PPC eller organisk analys måste du välja rätt nyckelord som folk kommer att söka med. Just igår kväll skrev jag “Shakespeare-hoax” och hittade genast svaret om han verkligen skrev sina egna teaterstycken eller inte. De webbplatser jag gick till hade varit tillräckligt smarta för att förutse att jag skulle använda den sökordkombinationen.
Nyckeln till alla företag’s marknadsframgång är att få rätt nyckelord som visas i sökmotorns resultat. Men webbplatsen måste också vara lätt att navigera för användare som du vill bli köpare av det du säljer. Det finns många tekniska problem att tänka på, till exempel att se till att du inte har några döda länkar. En av våra kunder upptäckte att en länk bryts till den viktigaste länken på deras webbplats: köpknappen för deras huvudprodukt!
Det kan också finnas många kodfel som kan irritera eller förvirra sökmotorer och våra webbplatsverktyg hittar dem. Har sidan bara en relevant H1-rubrik, en titel som inte är duplicerad med rätt längd, Alt-taggar bakom alla bilder? Är logotypfilnamnet Nike.jpg istället för logo.jpg?

Intervju med Allen MacCannell, VP Sales & Partnerships på WebCEO.

Programvara som visar backlink-kvalitetskontroller för konkurrens.

HostAdvice: Vilka är fördelarna för medlemsförbund som går med i ditt program, vilka är de viktigaste segmenten du vänder dig till (webbansvariga, bloggare)?

Affiliate-programmet är bra. Vi betalar $ 81 för en ny betald kund även om han eller hon bara stannar en månad. Våra betalande kunder börjar på $ 99 per månad. Mycket begåvade bloggare tjänar mycket pengar hos oss.

White Label-programmet är mer lönsamt än affiliate-programmet där webbhotellföretag till exempel erbjuder SEO-verktyg som är märkta som sin egen produkt. Värdleverantörer registrerar användare för varuhosting, som normalt måste vara till ett lågt pris som $ 12 per månad, men sedan tillhandahåller de SEO-verktyg ovanpå värddatorn och tar ut en premie på $ 30, $ 50, $ 100 eller mer beroende på frekvensen för skanning och hur många sökord och bakåtlänkar dessa värdkunder vill arbeta med.
Oavsett om ett värdföretag erbjuder SEO-verktyg till sina kunder som anslutet till WebCEO eller en White Label-partner till WebCEO, finns det en stor uppsida när det gäller ökade intäkter från detta. Som värdföretag kan du använda din fångna publik för att öka din totala försäljning. Förutom att erbjuda våra SEO-verktyg till sina kunder kan ett värdföretag öka intäkterna genom att också erbjuda CMS- och PPC-verktyg.

HostAdvice: Vilken icke SEO-taktik fungerar bäst för marknadsföring?

Vi tillåter oss att intervjuas för artiklar som sedan marknadsförs på sociala medier. Vi vet att detta hjälper mycket med SEO. Vi skriver minst ett blogginlägg i veckan; vi ser till att våra webbadresser listas i inlägg på sociala medier. SEO är inte längre ett spel med automatisk inlämnande av innehåll.

Vi gör PPC (betald reklam) som en del av vår sökstrategi. Vi don’t har ett verktyg för att publicera på sociala medier. Förresten, några av de sociala medieverktygsföretagen där ute (utan att namnge namn) don’t lägga till bilder till inlägg som de skapar – vilket är ett allvarligt misstag eftersom bilder är viktiga för att öka retweets och få uppmärksamhet. Det säger sig självt att programvara för sociala medier är en trevlig följeslagare till vår tjänst.
HostAdvice: Vilka förändringar har du sett i SEO-branschen de senaste åren?
Sociala medier blev en viktig del av SEO. Det är därför vi analyserar mängden av våra kunder’ webbplatser får på varje social plattform. Mobilmarknadsföring förändrade verkligen hur SEO fungerar. Vi ser olika resultat för mobil och stationär, så vi lägger stor vikt vid mobilsökresultaten. Vi fokuserade också på lokala sökresultat. Detta är en viktig differentiering från andra verktyg.

HostAdvice: Vad bör webbansvariga som besöker Hostadvice veta om WebCEO som de kanske inte är medvetna om?

Du kan märka vår tjänst och sälja dina egna verktyg med ditt namn.

Intervju med Allen MacCannell, VP Sales & Partnerships på WebCEO.HostAdvice: Jag ser att du är värd på Linode, hur betygsätter du deras tjänst? Vilka är de viktigaste fördelarna som de tillhandahåller (stillestånd etc.)?

De är baserade i USA vilket är viktigt av IP-skäl. De är på huvudstammen och svarar mycket snabbt. Vi kan hålla oss uppe på saker, och om det är lite stillestånd, som på juldagen, får vi varningar direkt från detta webbhotellföretag.

HostAdvice: Vad är ditt tips för “hur man väljer ett webbhotellföretag” när det gäller SEO?

Servrarens IP bör finnas i det land som du fokuserar på. Vi märker att serverns IP-adress är viktig för att visa lokala resultat, till exempel en sydafrikansk server för ett sydafrikansk företag. Trots CDN: er föredrar jag att våra servrar sitter i USA.

HostAdvice: Allt annat?

Vi har en cool “gratis SEO-revision” knapp som är bra för leadgenerering från byråwebbplatser som erbjuder webbdesign och SEO-tjänster. Du kan integrera den här knappen på en webbplats för webbhotell, eftersom potentiella webbhotellkunder redan kan ha några andra webbplatser och de vill veta vilket extra värde din webbhotell kan få till bordet. Det finns en gratis begränsad tjänst som du kan erbjuda dina kunder för att få dem kopplade till fördelarna med SEO-analys. Sedan tar det två sekunder att uppgradera dem till full SEO-tjänst.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me