Intervju med Suhaib Logde, Asst. Vice President av Webwerks

"Dataföretag sedan 1996" läser Webwerks webbplats. Även om erfarenhet definitivt är en av deras starka punkter, tvekar inte Webwerks att starta nya affärsmöjligheter också – som att öppna ett nytt datacenter i Dubai för att nå en ny marknad i Mellanöstern. Jag fick nyligen chansen att chatta med Webwerks biträdande vice president, Suhaib Logde, för att lära sig hur företaget planerar att fortsätta att betjäna branschen och vad det viktigaste en kund bör se till att han förstår innan han köper någon webbhotellprodukt.


Intervju med Suhaib Logde, Asst. Vice President för Webwerks

HostAdvice: Hej Suhaib! Du är biträdande vice president på Webwerks. Kan du dela med mig lite om din karriärväg och hur det ledde dig till Webwerks?

Jag hade mycket direkt erfarenhet inom IT-området, och jag var alltid väldigt fascinerad av Google och Linux. Jag började arbeta med just detta fält med ett par dataföretag, inklusive SIFY i Indien, och sedan brittiska och USA-baserade företag Eukhost och Bodhost. Efter ett tag kunde jag lägga till mer prestigefyllda varumärken som TCS, Net4India och ESDA. Sedan kom jag över Webwerks. Jag har varit biträdande vice ordförande i nära tre år nu.

HostAdvice: Webwerks har funnits länge sedan 1996. Berätta om Webwerks historia och hur det kom igång.

Sure.Our company grundades 1996 och vi började som ett webbutvecklingsföretag. Idag är vi ett av de bästa webbutvecklingsföretagen i Indien. När vi fått ett rykte inom webbutveckling i Indien beslutade vi att gå in i webbhotellutrymmet.

Vi började med ett litet datacenter i USA och sedan fick vi mer erfarenhet av större, flera datacenter. Vi har nu över 20 års erfarenhet av datacentra. Vi har 3 i Indien, 2 i USA och vi är nu i Dubai.

HostAdvice: Jag hörde att du just utökade dina datacenter till att inkludera en närvaro i Dubai. Varför valde du Dubai?

Efter vår erfarenhet i USA och Indien beslutade vi att sikta mot Mellanösterns marknad. där’det är mycket potentiell tillväxt där. Vi kan tillhandahålla våra tjänster för nästan alla typer av kunder i alla typer av branscher, och Dubai har också många webbutvecklingsföretag som vi kan nå ut till. Tillväxtpotentialen vi såg var en viktig faktor i vårt beslut att inrätta en datacenter i Dubai.

HostAdvice: Vem är din målgrupp? Hur tjänar dina produkter dem?

Vi har två huvudtyper av marknader vi fokuserar på, en av dem är små till medelstora företag (små och medelstora företag), och vi arbetar också med myndigheter och offentliga enheter (PSU).

Vi’Vi har fått olika produkter beroende på vad våra kunder behöver. Men vi tillhandahåller molnhotell, dedikerade servrar, virtuella privata servrar (VPS) och colocation-tjänster. Vi’Vi har ett enormt utbud av produkter.

Intervju med Suhaib Logde, Asst. Vice President för Webwerks

De flesta företag föredrar molnhotell och vi erbjuder dem flera alternativ från containrar till molntjänster med hög tillgänglighet.
Vi har också prissatta lösningar. Vi har också peering med Mumbai CH, ett av de ledande Internet-utbyte-hubbarna i Indien, som direkt tittar med företag som Google och Akamai, medan större strömmande grupper, som Netflix, för närvarande är värd hos oss. Vårt mål är att förbättra nätverkseffektiviteten i Indien.

HostAdvice: Avviker Mellanösterns marknad på betydande sätt från den indiska marknaden?

Det finns en stor skillnad i hur vi närmar oss kunder i Indien och hur vi närmar oss kunder i Mellanöstern. Indien är en mycket priskänslig marknad. De vill ha det bästa priset de kan få. Mellanöstern, å andra sidan, handlar allt om val. den’handlar om globala skillnader, vilket betyder att de har en specifik uppfattning om vad de vill ha, i deras sinne, vilket inte är fallet i Indien – för dem handlar det om priset.’är helt annorlunda bollspel.

Det är inte så att priset inte spelar någon roll i Mellanöstern, men det är mindre problem än i Indien. Detta är den största skillnaden vi ser mellan våra kunder i Indien och Mellanöstern.

HostAdvice: Jag ser att förutom att erbjuda VPS och delad hosting, fokuserar du på katastrofåterställning. Kan du berätta mer om det? Hur populärt är detta erbjudande?

den’är mycket populär. Faktum är att vår katastrofåterställningsprodukt användes av några av våra kunder, till exempel Sony och Volkswagen. Våra datacentra för dem var i Mumbai, så de visste att om något går fel kan de komma till oss. Denna funktion är också särskilt populär för banker och andra kunder i finansbranschen.

Förutom våra reservplaner erbjuder vi också en intern återhämtningsplan där du kan få katastrofåterställning på begäran. Det betyder att vi erbjuder våra kunder möjlighet att komma till vårt kontor och ansluta, om de behöver.

Återställningens hastighet beror på kunden – paketet de köpte, mängden data de vill återställa, väderförhållandena. I allmänhet, om de köpte en säkerhetsplan, tar det några minuter, men på begäran kan det ta längre tid, några timmar.

Intervju med Suhaib Logde, Asst. Vice President för Webwerks

HostAdvice: Hur ser du värdmarknaden utvecklas under de kommande 5 åren?

Ja, marknaden utvecklas ständigt. Det finns också en hel del konsolidering på denna marknad, många webbhotellförvärv, till exempel av större företag. Många flyttar också till molnet och vill göra mycket nedskärning av hårdvaran och spendera mindre på sin infrastruktur, vilket skulle vara mycket högt om de är värd i sina egna lokaler.

HostAdvice: Berätta lite om din personal, var du är baserad, hur många anställda du har och var datacentrerna finns.

Vi har mer än 1200 anställda ombord idag. Vi’är baserad på Mumbai och vi har en närvaro i flera länder. Under de senaste 20 åren har vi byggt upp våra datacenter, så nu har vi fem.

HostAdvice: Vad är ditt råd till någon som letar efter en ny webbhotelltjänst?

Det sker mycket förändringar, så de bör leta efter ett företag som har mycket erfarenhet. Till exempel finns det många nybörjare på webbhotell som erbjuder obegränsad användning, men vad det betyder är att din webbplats kommer att krascha. Ett värdföretag med mer erfarenhet på marknaden förstår detta och hjälper dig att undvika dessa problem tidigt, vilket är viktigt.

Du bör också lära dig vilken typ av kunder ett webbhotellföretag har haft tidigare, deras kundportfölj. Detta är verkligen viktigt för nya kunder. Så fråga om ett företags upplevelse och deras typer av kunder när du beslutar om en webbhotelltjänst.

HostAdvice: Finns det något annat du vill dela med våra läsare?

Ja, jag tror att det är väldigt viktigt att förstå marknaden, de nya lösningarna som erbjuds och även de produkter som för närvarande finns tillgängliga. Du bör också veta vad det betyder att vara i molnet och i vilken riktning molnet rör sig, och varför du behöver en lösning i allmänhet.

Alla dessa företagslösningar – de måste förstå varför de behöver tjänsten. Om de inte behöver det, borde de inte köpa det. Till exempel vill företag ibland flytta till molnet bara för att det är en ny teknik. När de flyttar till molnet är de glada, men så fort något går fel, säger de "men – vi är i molnet! Detta borde inte hända!"De förstår inte följderna av att flytta till molnet och de problem som kan uppstå. Till exempel kan en tjänsteleverantör märka en VPS-server som en molnlösning. Faktum är att det fanns flera lösningar kunden kunde ha köpt och problemet skulle inte ha uppstått.

Det är verkligen viktigt att alla kunder som letar efter en lösning ska se till att han förstår vad han köper så att han kan besluta om en lösning baserad på vad han behöver.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me