Wix Vs. WordPress: Vilken som är bättre?Wix Vs. WordPress: Vilken är bättre?

WordPress driver mer än 30% av alla webbplatser, men det är inte det enda tillgängliga alternativet. Wix har drivit hårt på deras marknadsföringsinsatser och har sett en ökad popularitet de senaste åren. Medan båda erbjuder tjänster för webbplatsbyggnad, är det ganska stor skillnad mellan Wix och WordPress. Här är vad du behöver veta och vilken som är bättre.


Wix Vs. WordPress: Kostnad

När du bygger din webbplats är en sak du troligtvis kommer att överväga kostnaden för plattformen. Att skapa en webbplats kan vara dyrt och om budgeten tänker på dig är både Wix och WordPress bra alternativ.

Wix erbjuder en grundläggande webbplatsbyggare utan kostnad. Men eftersom det är gratis finns det några nackdelar inklusive Wix-märkesannonser på din webbplats. Du kan också’t anpassa ditt domännamn för din webbplats. Istället kommer det att märkas som användarnamn.wix.com/siteaddress. Gratisversionen erbjuder inte heller några väsentliga tillägg, som Google Analytics, eCommerce och mer. Om du vill få tillgång till dessa fördelar, samt märka din URL, måste du uppgradera till en plan som börjar på $ 13 per månad.

Wix Vs. WordPress: Kostnad

WordPress använder programvara med öppen källkod, vilket gör det gratis att använda för alla. Men det gör det inte’t betyder att du kan starta en webbplats gratis; du behöver fortfarande ditt eget domännamn och webbhotellleverantör för att driva det. Många WordPress-värdleverantörer erbjuder tjänster riktade mot WordPress-användare. Du kan ofta hitta en värd för bara ett par dollar per månad, beroende på dina behov.

WordPress erbjuder tusentals gratis, open source-plugins och teman som du använder för att minska kostnaderna. Du kan också välja att uppdatera till premiumversionerna.

Wix Vs. WordPress: Kostnad

WordPress jämfört med Wix erbjuder mer flexibla planer som du kan anpassa helt efter dina behov. Kostnaden för WordPress varierar hur mycket resurser du behöver varje månad.

Wix Vs. WordPress: Designalternativ

Den layout och design du väljer för din webbplats hjälper till att göra den mer professionell.

Wix levererar mer än 500 pre-made mallar som alla svarar fullt ut. Alla mallar är anpassningsbara, så att du kan ändra layouten och ordna om designelementen där du vill ha dem. Några av de designkategorier som erbjuds inkluderar affär, e-handel, konst & hantverk, personliga och hobbyer. En nackdel med Wix-mallar är att du kan’t ändra det när du har valt det. Du kan bara anpassa eller ändra det, men du kan’t växla till en ny mall.

Wix Vs. WordPress: Designalternativ

WordPress har tusentals betalda och gratis teman. Medan gratis teman erbjuder begränsat stöd har de vanligtvis redan genomgått en strikt granskningsprocess. Betalda teman erbjuder fler funktioner och har bättre supportalternativ. Du kan hitta WordPress-teman för alla typer av webbplatser, från små personliga webbplatser till e-handelswebbplatser.

Wix Vs. WordPress: Designalternativ

Både Wix och WordPress erbjuder vackra teman och mallar, men WordPress erbjuder fler alternativ. De kan också byta teman mer effektivt utan några begränsningar.

Wix Vs. WordPress för bloggning

Många människor behöver en lättanvänd plattform för bloggning och kommer att bestämma mellan Wix eller WordPress. Båda dessa plattformar kan användas för att skapa bloggar, och vilken du väljer beror på dina behov.

Med Wix kan du skapa ett bloggsnitt till din webbplats och har de grundläggande bloggfunktioner du kanske behöver, till exempel kategorier, taggar, foton, videor, arkiv och mer. Det finns emellertid flera funktioner som det saknar, som visade bilder, bakåtdatat inlägg, schemaläggning inlägg och mer. Det är också mer begränsat i tillgängliga formaterade alternativ.

Wix Vs. WordPress för bloggning

När du tänker på WordPress tänker du troligt på en bloggplattform. Det har nu utvecklats till en webbplatsbyggare, men WordPress har inte’Jag har glömt sina rötter. Den använder Gutenberg-blockredigeraren, som hjälper dig att skapa väl utformade layouter, och du kan integrera plugins för att optimera dina inlägg för SEO.

Wix Vs. WordPress för bloggning

Wix kan’t jämföra med WordPress när det gäller en bloggplattform. Wix-bloggar är’t tillräckligt sofistikerad och saknas flera viktiga funktioner. Om du vill skapa en blogg är WordPress sannolikt ett bättre alternativ för dig.

Använder Wix WordPress?

Även om Wix och WordPress är separata plattformar har det funnits något drama mellan de två plattformarna. Tillbaka 2016 publicerade Matt Mullenweg, medskaparen av WordPress, ett blogginlägg som anklagade Wix för att stjäla WordPress’ öppen källkod för deras mobilapplikation.

Men det finns viss överlappning i målgruppen, men det finns ingen tydlig upplösning i anklagelsen om att Wix har använt kod från WordPress olagligt. När de erbjudna tjänsterna börjar utvecklas är det uppenbart att dessa två företag kommer att fortsätta slåss.

Wix eller WordPress: Vilken är bättre?

Wix jämfört med WordPress kan ofta’t tävla. WordPress är en överlägsen webbpubliceringsplattform för de flesta typer av webbplatser, särskilt för bloggar. Wix erbjuder en användarvänlig webbplatsbyggare; totalt sett kan du uppnå mer med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me