Contents

En intervju med Joost de Valk, grundare & VD, Yoast

Jag tror att nästan varje WordPress-utvecklare känner till namnet Yoast – om inte namnet Joost de Valk – eftersom Yoast SEO-plugin i princip är det vanliga SEO-pluginet för WordPress. Det är verkligen en av de handfull plugins som jag installerar automatiskt på varje WordPress-webbplats. I den här intervjun diskuterar jag med Joost förändringarna i hans affärsstrategi och fokus, hans planer för Yoast och hur han ser framtiden för SEO och WordPress-plugins.


En intervju med Joost de Valk, grundare och VD, Yoast

HostAdvice: Innan du dyker in i Yoast och SEO, berätta för mig lite om dig själv och hur du kom dit du är idag.

Jag heter Joost de Valk, grundare och VD för Yoast, far till tre pojkar och en flicka och make till Marieke, som driver Yoast tillsammans med mig och vår affärspartner Michiel. jag’Jag har varit intresserad av datorer från en tidig ålder och startade min första webbplats vid tolv års ålder 1994. I början av 2000’s, jag började också blogga, mest om kodning, HTML och CSS. 2005 blev jag biten av open source-bugg, när jag blev involverad i WebKit-projektet.

Det gjorde jag inte’Jag har inget intresse för SEO fram till 2006, då jag förstod hur det påverkade alla webbplatser som jag byggde. Jag började skriva om SEO, vilket ledde till att jag talade om SEO på konferenser. Innan jag visste ordet av det var jag en väl ansedd expert på branschen.

2010 fattade jag beslutet att starta min egen verksamhet. Efter ungefär två år anställde jag min första anställd, Michiel, som nu är partner. Åren efter det växte Yoast som en löpeld, inte minst på grund av den framgångsrika framgången för vår Yoast SEO WordPress-plugin.

HostAdvice: För några år sedan fattade du beslutet att erbjuda en premiumbetald version av Yoast SEO utöver den befintliga gratisversionen. Vad ledde till det beslutet? Hur har det visat sig – har du så många som väljer den betalade versionen som du hade förväntat dig?

den’Det är ganska enkelt: om vi får betalt för att utveckla ett plugin kan vi investera mer i det. Vi har ett dedikerat utvecklingsteam som arbetar dygnet runt för att förbättra våra plugins, utveckla nya funktioner och undersöka för att ta reda på vad vi ska fokusera på nästa. Vårt mål är att göra SEO tillgänglig för alla, och därför måste vi ha användbara, stabila plugins som ger resultat.

den’Det är också anledningen till att vi fokuserar så mycket på tillgänglighet. Alla, och vi menar alla, bör kunna använda våra plugins. Dessutom, om du är en mjukvaruutvecklare, jag’d råda dig att göra samma sak.

Att få betalt för vårt arbete innebär också att vi kan bidra mer till världen med öppen källkod. Vi har flera utvecklare i huset som bara fungerar på WordPress-kärnan. Vi känner det’s vår skyldighet att ge tillbaka till samhället och produkter som gav oss så mycket.

HostAdvice: För några år sedan fattade du beslutet att erbjuda en premiumbetald version av Yoast SEO utöver den befintliga gratisversionen. Vad ledde till det beslutet? Hur har det visat sig - har du så många som väljer den betalade versionen som du hade förväntat dig?

HostAdvice: En nyare förändring, kanske ännu mer förvånande, är att du sålde ägandet till ditt andra extremt populära WordPress-plugin för Google Analytics. Du uppgav i ditt tillkännagivande att orsaken till detta var så att du kunde “fokusera på att bygga bäst i klass SEO-produkter, från plugins till recensioner, e-böcker och träningsprogram.” Isn’Det finns en stor risk att satsa företaget på SEO istället för att diversifiera lite?

SEO (inklusive social optimering) är en enorm marknad. Att hålla reda på det och analysmarknaden blev för mycket en börda för teamet. Eftersom båda fortfarande växte, behövde vi antingen växa företaget mycket snabbare än vi kände att vi kunde, eller välja en produkt och “bli av med” av den andra. Vi valde att göra det senare, sökte och hitta en stor köpare i Syed och stängde den affären ganska snabbt.

HostAdvice: Kan du ge mig en uppfattning om den procentuella inkomstfördelningen för var och en av dina erbjudanden – plugins, webbplatsrecensioner / konsultation, e-böcker och träningsprogram?

Yoast SEO Premium är vår huvudsakliga inkomstkälla, med webbplatsrecensioner och e-böcker som följer på ett respektabelt avstånd. Men vår akademi-filial växer snabbt. Folk tycker mycket om de kurser vi lägger ut. Vi fokuserar också mer på tjänster nu med våra nya Yoast SEO Care-paket.

HostAdvice: Kan du beskriva processen för dina webbplatsrecensioner?

Visst, innan teamet påbörjar en granskning, kommer teamet att kontrollera om det finns anstötligt innehåll. När webbplatsen klarar testet kommer teamet att börja titta på webbplatsen på avstånd. Hur ser det ut? Kan du se vad syftet med webbplatsen är? Hur är grafiken? Vilken typ av innehåll finns där? När vi har fått en tydlig bild av sajten börjar vi analysera den på djupet.

I dessa recensioner kontrollerar vi många saker. Det finns över 300 kontroller på vår lista. Vi tittar bland annat på webbplatshastighet, mobil beredskap, användning av sociala medier, koden för den använda WordPress-mallen, webbplatsstruktur, felmeddelanden och 404 sidor. Vi tenderar dock att hitta de flesta problem i innehållet. Det är verkligen en öm punkt på många webbplatser. Och det är något du bör arbeta med om du någonsin vill att din webbplats ska fungera.

HostAdvice: Vilka är de vanligaste misstag eller problem du upptäcker i dessa recensioner?

WordPress-webbplatser är sällan riktigt dåliga. Men det finns vanliga misstag människor gör. När jag gör dessa recensioner fortsätter många av samma saker att dyka upp. Webbplatser brukar ofta försöka ranka efter omöjliga allmänna nyckelord, med innehåll som’är inte ens lämpad att rangordna för en lång svansnisch. Det visar sig oftast att de inte ens har optimerat någon av sina sidor. Därför kan de’Jag får ingenting att rangordna förbi sin hemsida. Detta gäller för många webbplatser där ute. Innehållet är den svaga delen av många webbplatser.

HostAdvice: Vad är unikt med dina e-böcker och träningsprogram?

De är inriktade på olika marknader. Vår webbplats erbjuder massor av information om alla typer av SEO-frågor som folk kan ha. Men på grund av det stora antalet inlägg är det ibland svårt att ta reda på hur allt detta passar ihop. Av denna anledning, vi’Vi har skrivit flera mycket fokuserade e-böcker om SEO för WordPress, Content SEO och UX & Omvandling. I december 2016, vi’lanserar en ny bok som heter Shop SEO. Den sista handlar helt och hållet om att göra din webbutik bättre.

Detsamma kan sägas för våra kurser. Dessa erbjuder fokuserad information i ett tydligt koncept. Användare kan lära sig ett ämne på sin egen tid genom att titta på videor, läsa texter och testa den nyfundna kunskapen i frågesporter. Våra kurser är en framgång, så vi’fortsätter vårt fokus på detta.

HostAdvice: Din senaste e-bok är ”UX & Konvertering från ett holistiskt SEO-perspektiv.” Vid första anblicken kanske många tror att användarupplevelse (UX) och SEO har mycket lite att göra med varandra. Kan du förklara varför du ser dem vara mycket nära besläktade?

När du läser detta, vi’Vi har publicerat en ny e-bok, den här gången för att förbättra din onlinebutik. När det gäller UX-boken, ja, UX och konvertering har mycket att göra med SEO. Vi anser att du måste sträva efter att bli bästa möjliga resultat i sökrankningen. Du kan aldrig bli det bästa resultatet om din webbplats är obrukbar och ger noll resultat. Du måste arbeta med alla aspekter av din webbplats eller annat du’Jag kommer aldrig någonstans.

HostAdvice: Vem ser du som Yoast’s främsta konkurrenter? Hur skiljer du dig från dem?

Vi don’t verkligen tänka på vår tävling mycket. Vi’tittar på vad våra kunder behöver och hur vi kan förbättra deras arbetsflöde.

HostAdvice: Hur ser du WordPress-pluginmarknaden utvecklas under de kommande åren?

den’s professionaliserar snabbt, hoppas vi att det fortsätter. där’s utrymme för flera fler stora pluginföretag vi tror.

HostAdvice: Vilka är de stora förändringarna du ser för närvarande – och under de kommande 1-3 åren – inom SEO?

Att förutsäga framtiden är inte min forte. Det vi ser är ett intensivt fokus på AMP och strukturerad data, mestadels JSON-LD. Vi’om du skriver mycket om båda, om de gäller dig är helt beroende av vilken typ av webbplats du har.

HostAdvice: Vilka är dina framtidsplaner för dina SEO-plugins?

För att fortsätta förbättra 🙂

HostAdvice: Vilka är dina framtidsplaner för dina böcker och utbildningskurser??

Vår Yoast Academy växer snabbt, så vi’Jag kommer definitivt att utöka denna del av företaget. Vi arbetar nu med olika kurser, den första som släpptes är Site Structure. Efter det planerar vi en hel rad tekniska SEO-kurser. På grund av storleken på detta ämne – och dess betydelse – vi’har hackat upp dessa i mindre, mer hanterbara bitar. Leta efter dessa under 2017.

HostAdvice: Vad är ditt favorit-avancerade SEO-verktyg? Vilket är ditt favorit SEO-verktyg för nybörjare?

Jag har dussintals och jag har svårt att välja favoriter. Ett verktyg som’s gjorde mig glad i år är Moz’s sökord explorer, som jag tror passar både nybörjare och avancerad användning. Ett annat verktyg vi verkligen skulle’t vill leva utan är OnPage.org.

HostAdvice: Vilka andra verktyg tycker du är viktiga för idag’s WordPress-utvecklare?

För en utvecklare har vi en ganska stor uppsättning verktyg. Allt från en IDE (vi använder PHPStorm) till ett CI-verktyg (vi använder Travis) och pakethantering för både PHP (Composer) och JavaScript (NPM / Garn). där’här är så mycket att vi kunde prata i en timme om just det.

HostAdvice: Vad är meningen / historien bakom företagsnamnet Yoast?

I början av 2000’s, jag talade på många konferenser. Folk hade alltid svårt att uttala mitt namn. 2007 på SMX Stockholm försökte jag förklara mitt namn till Rand Fishkin, när han sa: “O, det’s precis som toast med en Y”. Yoast föddes.

HostAdvice: Jag förstår att din fru också arbetar på Yoast – hur / varför kom det till? Hur hanterar du de oundvikliga utmaningarna med att arbeta tillsammans och i huvudsak spendera alla dina vakna timmar tillsammans?

Hon gör det inte’t jobbar bara här, hon driver Yoast tillsammans med mig och Michiel. Hennes inlägg har alltid varit där och är ovärderlig för mig. Hon skapade Yoast Academy och driver en stor del av vår marknadsföring. Hon fortsatte en akademisk karriär innan hon gick med mig på Yoast, men Yoast började bara växa för snabbt. den’Det är jättekul att arbeta tillsammans så, särskilt som hon’är inte bara min fru; hon’är också min bästa vän och en av de smartaste människorna jag’har någonsin träffats.

HostAdvice: Jag förstår att din fru också arbetar på Yoast - hur / varför kom det till? Hur hanterar du de oundvikliga utmaningarna med att arbeta tillsammans och i princip spendera alla dina vakna timmar tillsammans?

HostAdvice: Hur många anställda har du idag? Var finns de?

För närvarande sysselsätter vi nästan 50 personer över hela världen. Vi har 35 Yoasters i vårt företags huvudkontor i Wijchen, Nederländerna. Dessutom har vi anställda i Italien.

HostAdvice: Hur många timmar om dagen arbetar du normalt? Vad vill du göra när du inte arbetar?

Jag gör inte’t spåra mina timmar, som ett sätt att behålla min förnuft. Men jag tillbringar mycket tid med mina barn och hämtar dem direkt från skolan kl 14 två dagar i veckan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me