Contents

En intervju med Bryan Zmijewski, Chief Instigator på ZURB

Efter att ha pratat med Bryan Zmijewski blev det klart för mig att han är besatt av att ständigt lära sig och se till att detsamma gäller för alla i hans företag ZURB. Till och med hans avskedsord för mig återspeglade detta. Han sa att han såg fram emot att läsa det sista blogginlägget och se vad jag lärde mig och tog bort från vår intervju – i motsats till att se hur han och hans företag avbildades i inlägget.


I denna intervju diskuterar vi hur ZURB fortsätter att lära sig nya saker och delar dem med sina kunder och designgemenskapen i stort. Vi’Jag kommer också att prata om ett unikt årligt evenemang där de donerar sin specialkompetens för att hjälpa välgörenhetsorganisationer nå sina mål.

En intervju med Bryan Zmijewski, Chief Instigator på ZURB

HostAdvice: När och varför bestämde du dig för att bilda ZURB?

Mitt första riktiga jobb var att vara en leksaksuppfinnar, så jag började med att designa fysiska produkter. Sedan kom Internet med och jag fick plötsligt möjligheten att utveckla mer meningsfulla produkter som skulle ansluta och påverka många människor.

Utmaningen är naturligtvis att utveckla för webben kräver mycket kortare utvecklingscykler.

Jag grundade ZURB 1998 och idag har vi cirka 30 anställda och är specialiserade på att utveckla digitala produkter och komponenter. Vad det vanligtvis betyder är komplexa webbplatser med en integrerad mobilkomponent. Vi don’t engagera sig i back-end-behandlingselementen.

HostAdvice: Vad står namnet ZURB för?

Ingenting egentligen. Jag ville ursprungligen ZBDesign (ZB är mina initialer bakåt), men den domänen hade redan tagits. Så jag gick med ZURB.

HostAdvice: Vad står namnet ZURB för?

HostAdvice: Du tillbringade nio år som designföreläsare vid Stanford University – hur påverkade det dig?

Mitt fokus på Stanford var på produktkonceptualisering. Detta hjälper dig verkligen att lära dig om dig själv, dina media och vad dina användare verkligen behöver. Jag har alltid lärt mig hur viktigt det är att ha en lärande organisation – en organisation som alltid lär sig och diskuterar nya idéer.

HostAdvice: Vad’är berättelsen bakom din titel “Chief Instigator”?

Jag ser mitt huvudsakliga jobb som ansvarig för att få folk att lära sig om vad de behöver för att lära sig. Jag antar att jag också kunde kallas CCO – Chief Curiosity Officer.

HostAdvice: Din webbplats förklarar det “Vi’är ett team av T-formade produktdesignexperter med ett djärvt uppdrag: Ändra hur människor designar anslutna produkter och tjänster” – Vad betyder det exakt?

Alla våra teammedlemmar förväntas utveckla kunskaper horisontellt och inte bara inom sina smala, vertikala kompetensområden. Genom att göra det arbetar vi alla tillsammans som ett team, snarare än att bara slutföra våra egna individuella uppgifter och sedan “kasta dem över väggen.”

HostAdvice: Din webbplats förklarar att & ldquo; Vi är ett team av T-formade produktdesignexperter med ett djärvt uppdrag: Ändra hur människor designar anslutna produkter och tjänster & rdquo; - Vad betyder det exakt?

HostAdvice: Vad är ditt “Progressiv design” Metodik?

Progressiv design är ett system med verktyg, processer och metoder som bygger på våra två decennier av erfarenhet som hjälper företag att designa bättre produkter och tjänster. Det tar hela organisationer, inte bara designers, in i processen med att lösa problem och flytta projekt framåt – leds av design.

I Progressiv design finns det två huvudelement: en flygplan och hopp. Flygplanen är den övergripande processen – projektplanen. Den består av en serie hopp. Varje hopp är ett iterativt designsteg som tar upp ett specifikt problem eller problem och varar 2-3 dagar. En projektflygplan kommer vanligtvis att vara en 10-veckors plan bestående av 20-30 hopp.

Hopparna inom en flygplan går igenom tre olika faser:

 1. Hiss – Inramning av problemet.
 2. Hoppa – Utvärdera möjligheter.
 3. Mark – Implementering / produktion / leverans

HostAdvice: Vad är din & ldquo; progressiv design & rdquo; Metodik?

HostAdvice: På vissa sätt verkar det som om det inte finns det’t allt så mycket nytt i din process – mer som tillbaka till de grundläggande och verkligen hålla fast vid dem.

den’s är faktiskt inte så enkelt. Det är för närvarande inte’t en standardmetodik för designfasen. Vi har Lean-metoder för att fokusera på användaren och Agile-metodologier för produktleverans. Vår progressiva design erbjuder en strukturerad, enhetlig och interaktiv metod för produkt design.

HostAdvice: Du säger att du skapar ditt företag för att driva fyra, självbärande sätt – Vad är dessa fyra sätt??

Våra fyra pelare med tjänster är:

 1. Studios – Arbeta med ditt team för att lösa designproblem av alla slag
 2. Anmärkningsvärt – Vår produktdesignplattform för att stödja Progressiv design
 3. Fundament – Vår gratis, öppen källkod, lyhörd front-end HTML-ram
 4. Universitet – Onlinekurser, så att du kan lära dig produktdesign i din egen takt

HostAdvice: Du säger att du skapar ditt företag för att driva fyra, självbärande sätt - Vad är dessa fyra sätt?

HostAdvice: I det du kallar din “Lekplats” du erbjuder gratis nedladdningar av många av dina tekniska utvecklingar. Varför gör du det? Vilka typer av saker erbjuder du där?

Vi gör det för att vi ständigt lär oss och testar nya saker. Vi vill dela vad vi är “spelar” med, så att vi kan lära oss vad kunder verkligen bryr sig om.

I allmänhet är denna utveckling kärnan i de projekt vi arbetar med. Vi kan göra detta utan några klagomål från våra kunder eftersom vår fakturering är projektbaserad, inte timbaserad. På det sättet får de fördelarna med våra experiment och lärande “gratis.”

Våra lekplatsprojekt är ganska varierande och inkluderar:

 • Motion UI – Ett bibliotek för att skapa anpassade CSS-övergångar och animationer
 • Pizza Cirkeldiagram – För att skapa responsiva cirkeldiagram för alla enheter
 • Responsiva tabeller och e-postmallar
 • Orbit – En mager jQuery Slider Plugin

Vissa av våra lekplatsprojekt graderar in i faktiska produkter (både gratis och betalade). Ett exempel är Strike, ett verktyg för att hantera samarbetsuppgiftslistor. Varför kallas det Strike? “Ställ bara in dem och slå ner dem!”

Vår första, och kanske vår mest framgångsrika, lekplatsutbildare är Notable – en produktdesignplattform som gör det möjligt för team att snabbt och enkelt fånga webbsidor och ge feedback. Detta har utvecklats till en fullfjädrad SaaS-produkt som för närvarande används av över 500 byråer.

HostAdvice: Hur skulle du beskriva din typiska klient och ditt typiska projekt?

Vi arbetar med cirka 100 projekt per år, varav 80-85% är USA-baserade.

Vår typiska klient / projekt är ett som står inför en betydande designutmaning. De inser att de måste göra något nytt för att växa sin verksamhet och kämpar för att ta reda på hur de kan driva sin verksamhet framåt. Den grundläggande frågan som vi arbetar för att besvara är: Hur ger vi mer värde för kunden?

HostAdvice: Varje år arbetar ZURB med ett ideellt team och några frivilliga för att snabbt utveckla en hel marknadsföringskampanj. Berätta om det.

Vi kallar detta ZURB Wired och sponsrar vårt nionde evenemang i år. Det här är en fantastisk upplevelse där vi arbetar 24 timmar i rad, och ägnar hela vårt team och resurser för att hjälpa en specifik välgörenhet nå sina nuvarande mål. Vi strävar efter att få betydande effekter och har lyckats hjälpa dessa organisationer att samla hundratusentals dollar och påverka tusentals människors liv.

Det är en mycket intensiv 24-timmarsperiod. Den valda organisationen måste förbinda sig att ha ett kärnteam på 5-10 personer som deltar under hela dagen, inklusive en intressent som kommer att stanna och fatta snabba beslut. De måste vara motiverade att göra mycket förändringar på mycket kort tid.

Alla våra medarbetare är involverade i detta projekt – från 08:00 torsdag morgon till 08:00 fredag ​​morgon (och sedan går hem en lång helg). Vi är alla praktiska och i slutet av dagen finns det hårda leveranser, till exempel nya kampanjkoncept och trycksaker.

HostAdvice: Varje år arbetar ZURB med ett ideellt team och några frivilliga för att snabbt utveckla en hel marknadsföringskampanj. Berätta om det.

HostAdvice: Vilka är dina prognoser för din framtida tillväxt??

För mig handlar tillväxt inte om anställda, utan det handlar om påverkan. Vi vill fortsätta att växa vårt ledarskap inom design med hjälp av metodiken Progressive Design.

HostAdvice: Hur ser du design utvecklas – under de kommande 1, 2 och 5 åren?

Jag ser att design utvecklas från en produktionsmetod till en strategisk strategi – det är kärnan i verksamheten. Det finns ännu inte många system eller metoder för att få det att hända, men det kommer att finnas. Vi tror att Progressiv Design är ett första steg för att hjälpa företag att ta till sig design som en strategisk process.

HostAdvice: Hur många timmar om dagen arbetar du vanligtvis? Vad vill du göra när du inte arbetar?

Det varierar något från säsong till säsong. Under året börjar jag min dag med att släppa mina barn i skolan på väg till kontoret. jag’Jag arbetar vanligtvis på kontoret från 8:45 till 6:30 eller 7:30 på kvällen, men som företagare slutar du aldrig verkligen … Jag försöker hitta rätt balans och spendera så mycket tid som jag kan med min familj och barn. Jag gillar att spela sport med mina barn och jag älskar fotografering – jag gillar särskilt att fånga (andra människor’s) livshändelser.

HostAdvice: Om du ombads att ge examen adressen till klassen 2016, vad skulle då vara ditt meddelande till dem?

Wow – det’det är en bra fråga. Jag skulle säga till dem att det är viktigt att uppleva och prova många olika saker. Men don’t gör det slumpmässigt – gör det inom vissa ramar med konsistens och engagemang, se till att du alltid går framåt. Rama in ditt lärande i cykler så att du vet vart du ska med det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me