Magento Commerce Cloud to Power B2B / B2C Solutions to Enterprise & SMB-kunder globalt

Adobe forseglet en av de største tilbudene i open source CMS og e-handelsplattform-økosystemet i år med et kjøp av 1,68 milliarder dollar av Magento Commerce-kodebasen, inkludert deres tilhørende kundestøttetjenester, skyplattform og betalte abonnementskunder.


Mark Lavelle, administrerende direktør i Magento Commerce, oppsummerte logikken bak avtalen på bloggen sin, og skrev: "Siden Content + Commerce-mulighetene har blitt uløselig knyttet sammen, spiller handel en mer integrert del av forbrukeropplevelsen enn noen gang før. Med Magento’s posisjon som verden’s mest populære handelsplattform og Adobe’lederskap i utforming og levering av gode digitale opplevelser, vi vil gjøre det mulig for enhver virksomhet å skape og levere overlevende sanntidsopplevelser, engasjere seg med kunder på tvers av alle berøringspunkter og handle hvor som helst på tvers av hele kundereisen for både B2C og B2B." Adobes ledelse uttalte i sin pressemelding at Magento vil være det "sømløst integrert" inn i Adobe Experience Cloud for "kommersiell aktivering og ordreorkestring for både fysiske og digitale varer i en rekke bransjer, inkludert forbrukerpakkede varer, detaljhandel, engros, industri og offentlig sektor." Magento har over 300 000 utviklere på sin open source plattform, og deler bedriftskunder som Coca-Cola, Nestlé, & Cathay Pacific med Adobe. Industrianalytikere siterte vanligvis avtalen som en gevinst for begge selskaper, noe som gjør det mulig for Adobe å øke konkurransen med Salesforce, Shopify, Oracle, & SEVJE.

Magento Commerce Cloud to Power B2B / B2C Solutions for Enterprise & SME Clients Globally

Økonomisk analyse av Adobe-Magento-avtalen fra Trade Media Pundits & Tekniske eksperter

Som TechCrunch rapporterte, er dette ikke første gang Magento Commerce-plattformen er kjøpt og solgt av tredjepartsinvestorer. "Magento ble grunnlagt i 2008 og kjøpt av eBay i 2011 i en avtale som ble rapportert å være bare 180 millioner dollar. Selskapet gikk privat igjen i 2015 med hjelp fra Permira Funds, som kilder sier betalte rundt 200 millioner dollar." I følge Dries Buytaert, grunnleggeren av Drupal CMS & Acquia, "Vi vet også at Magento tidlig i 2017 samlet inn 250 millioner dollar i finansiering fra Hillhouse Capital. La oss anta at 180 millioner dollar av det fremdeles er i banken. Hvis vi gjør en enkel konvoluttberegning, kan vi trekke disse 180 millioner dollar fra 1,68 milliarder dollar, og bestemme at Magento ble verdsatt til omtrent 1,5 milliarder dollar, eller en 10x inntektsmultipel på Magentos etterfølgende tolv måneders inntekt. Det er et utrolig mangfold for Magento, som først og fremst er en lisensieringsvirksomhet i dag. Sammenlign det med Shopify, som handler til en verdsettelse av 15 milliarder dollar og har 760 millioner dollar av tolv måneders etterfølgende omsetning. Denne verdsettelsen er bra for en 20x multiplum. Shopify fortjener den høyere multiplen, fordi det er den bedre virksomheten; all sin virksomhet leveres i skyen og ved 65% årlig omsetningsvekst vokser den mye raskere enn Magento. Uansett kan man hevde at Adobe fikk mye, spesielt hvis det kan fremskynde Magentos transformasjon fra en lisensvirksomhet til en skyvirksomhet." Bloomberg bekreftet at Magento Commerce-plattformen brukes av online virksomheter til å generere totalt 155 milliarder dollar i brutto handelsvolum årlig. Likevel uttrykte noen bransjeanalytikere synspunkter om at Magento har mistet kunder og utviklerstøtte med lanseringen av Magento 2 og at dette var et strategisk salg som skulle maksimere verdien på grunn av konsekvensene av plattformnedgang.

Økonomisk analyse av Adobe-Magento-avtalen av fagmedier og fageksperter

Markedsanalyse av populære open source og proprietære e-handelsplattformer

Data om markedsandelen til forskjellige netthandelsplattformer er ikke helt konsistente. For eksempel rapporterer Cloudways (ved bruk av Builtwith-tjenesten) at Magento har omtrent en markedsandel på 9% i sektoren, med Magento Enterprise på totalt 3% globalt. Data fra Alexa, som kartlegger de 1 million nettstedene globalt etter popularitet, viser Magento med en markedsandel på rundt 19% av netthandelsnettsteder, sammenlignet med WooCommerce med omtrent 18% av totalen. WooCommerce er utviklet av Automattic som en plugin for WordPress CMS. De andre store e-handelsplattformene på virksomhetsnivå er Shopify, en kanadisk oppstart som for øyeblikket handles på New York Stock Exchange, Demandware (nå en del av Salesforce Commerce Cloud), ElasticPath, SAP Hybris, PrestaShop, OpenCart, Virtuemart, IBM Websphere Commerce , BigCommerce, osCommerce og Squarespace Online Stores. Alle disse netthandelsplattformene tilbyr lignende tjenester som å kunne liste opp produkter & inventar i online kataloger med forskjellige temaer som er tilgjengelige for tilpasning, integrasjon med betalingsportaler, og inkludering av en handlekurv for online bestillinger gjort gjennom en nettleser. Der de er forskjellige i tjenester som er hostet mot skyhost, graden av åpenhet tilgjengelig for kodetilpasning, mangfoldet av programmeringsspråk / databaser som brukes i systemet, og muligheten til å skalere for å støtte nettverkstrafikk på bedriftsnivå. Magento Commerce har tradisjonelt blitt sett på som den mest robuste av alle open source-e-handelsplattformer, noe som gjør at bedrifter kan kjøre et nettsted som ligner på Amazon.com i kompleksitet med en billig sti for å starte en funksjonsrik e-handelsbutikk. Den nåværende trenden er å gjøre alle netthandelsplattformene tilgjengelige i skyen som SaaS-produkter, noe som forenkler bruken og styringen av programvaren, der Magento nå skal integreres i Adobe Experience Cloud for bedrifter, små bedrifter og individuelle gründere å distribuere.

Markedsanalyse av populære open source og proprietære e-handelsplattformer

Magento 2: " Magento 2 har et svært forbedret admingrensesnitt, slik at ikke-tekniske brukere kan oppnå mer uten å måtte stole på utviklerne sine. Forbedringer av administratorgrensesnittet inkluderer:

  • Et totalt nytt utseende og optimalisering for en rekke skjermstørrelser (selgere som bruker iPads eller nettbrett for å jobbe vil synes denne oppgraderingen er verdifull)
  • Administrasjonsmenyer er blitt veldig forbedret
  • Produktskaping er mye enklere
  • Magento 2 forbedret admingrensesnitt

Med plattformer som Shopify Plus på vei oppover, er nødvendigheten av en vennlig UX for ikke-tekniske brukere et veldig viktig element for enhver e-handelsplattformløsning. Magento har et veldig stort og aktivt utviklingssamfunn, men selskapet har valgt å legemliggjøre ideen om å gjøre Magento til et ‘forretningsverktøy for forretningsbrukere’ med versjon 2. Ved å erkjenne at alle forretningsbrukere ikke’For å utvikle og orientere løsningen deres mot den brukertypen, har Magento 2 blitt enklere å bruke." Lær mer om Magento 2.

Markedsanalyse av populære open source og proprietære e-handelsplattformer

Magento terpentin: kjør nettsteder raskere med lakkbuffer & Nginx

Nexcess er et populært webhotellfirma som har laget en forretningsmodell av å tilby optimaliserte webservere for å drive Magento Commerce i raskere hastigheter. Selskapet har også utviklet plugin Magento Turpentine, som er vert på GitHub, som letter integrering av CMS med Varnish Cache.. "Turpentine er en sidesidescacheutvidelse for Magento som fungerer med Varnish, en veldig rask cache-omvendt proxy. Som standard lagrer ikke Varnish hurtigbufferforespørsler med informasjonskapsler, og Magento sender frontend-informasjonskapselen med hver forespørsel som forårsaker en (nær) null treffhastighet for Varnishs cache. Terpentin konfigurerer Varnish til å jobbe med Magento og endrer Magentos oppførsel for å forbedre hurtighastighetshastigheten betydelig." Med Turpentine kan eiere av nettsteder også kjøre Magento på Nginx-servere for raskere hastigheter med hurtigbufring av hele siden, klyngeserverstøtte, blokkmal & AJAX-hurtigbufring, inkludert SSL / TLS-støtte for hele nettstedets kryptering av brukerdataoverføringer. Det er også et stort antall tilpassede tredjepartsutvidelser tilgjengelig for Magento Commerce som er tilgjengelige både gratis og under betalte lisensavtaler på plattformens Marketplace. For øyeblikket er det fremdeles uklart hva Adobe-anskaffelsen vil bety for Magentos utviklingspartnere i open source-samfunnet. Lær mer om Magento, lakk og terpentin.

Magento terpentin: kjør nettsteder raskere med lakkbuffer og Nginx

Adobe + Magento: Effekt på uavhengige eiere av nettsteder & Økosystemutviklere

Fordi Magento ikke tjener noen reelle inntekter fra uavhengige virksomheter som bruker åpen kildekode for å være selv vert for sine egne nettsteder, anses plattformens fremtid å være et SaaS-produkt med månedlige eller årlige lisensavgifter som en del av Adobe Experience Cloud . På denne måten er kjøpet av Magento del av en kontinuerlig innsats fra Adobe for å flytte produktlinjen over til et abonnementsbasis som er mer mobilvennlig og skysentrisk. Magentos investeringspartnere Permira og Hillhouse Capital Group er de største vinnerne i avtalen, mens open source utviklere og programmerere som bygger verktøy for plattformen er opptatt av at de vil bli marginalisert ved overtakelsen. Ironisk nok har Matt Asay (sjef for utviklerøkosystem hos Adobe) lagt ut på Medium that “åpen kildekode, og åpen utvikling, er i vårt DNA,” ganske rart med tanke på at selskapet er mest kjent for Photoshop, Illustrator, Premiere, Dreamweaver, & Flash produktlinjer. Likevel oppsummerte Asay dynamikken i avtalen kortfattet ved å skrive:

Aktivt engasjement med open source samfunn og standarder har vært en stadig viktigere grunnpakke i vår ingeniørkultur når vi blir et plattformselskap. Adobe støtter aktivt åpne standarder som WCAG 2.0 og standardinstanser som W3C; vi er avhengige av noe av bransjen’er den beste open source-programvaren, inkludert MongoDB, Apache Kafka og CentOS; og våre ansatte bidrar også til et bredt utvalg av open source-prosjekter, inkludert Apache Spark, Brackets og mange flere … Magento er en veldig populær handelsplattform. I hjertet av denne populariteten er en hær av utviklere kollektivt fokusert på å forbedre og utvide plattformen’s kjernefunksjoner og ytelse i enestående skala og hastighet. Dette fellesskapet av innovatører tilfører kontinuerlig nye muligheter mens de forbedrer kvaliteten og sikkerheten til plattformen.

Nicholas Panagopoulos fra TransPerfect antyder at skytilbudet Adobe-Magento sannsynligvis vil føre til større integrasjon med Microsoft Azure, da Adobe har flyttet de fleste av tjenestene deres til plattformen. Nettutviklere og eiere av netthandel må følge nøye med på detaljene i denne sektoren for å se hvilke endringer som vil komme med lanseringen av Magento 3.

Adobe og Microsoft:

Planlegger et strategisk partnerskap for å hjelpe bedriftsbedrifter med å omfavne digital transformasjon og levere overbevisende, personaliserte opplevelser gjennom hver fase av deres kundeforhold. Sammen vil de to selskapene gjøre det mulig for virksomheter å styrke sine merkevarer dramatisk gjennom løsninger med Microsoft Azure, Adobe Marketing Cloud og Microsoft Dynamics 365.

Lær mer om Adobe + Microsoft-partnerskapet.

Adobe + Magento: Effekt på uavhengige nettstedseiere og økosystemutviklere

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me