Fragmentering på IDE Marketplace: Java, PHP, Python, C / C ++, Groovy, HTML 5, & Visual Basic


Apache Foundation ga ut NetBeans versjon 10.0 i desember 2018, et komplett integrert utviklingsmiljø (IDE) for Java, PHP, HTML 5, CSS, JavaScript, & Groovy programmering. NetBeans-prosjektet begynte på Sun Microsystems som koderedigerer & programmeringsmiljø for Java. Oracle kjøpte prosjektet som en del av Sun-fusjonen og donerte det deretter til Apache Foundation for inkubasjon eller videreutvikling av open source samfunnsstiftelser. NetBeans 10 støtter PHP 7.3 & MySQL-databaseinstallasjon på Windows-stasjonære maskiner for programmering av nett- / mobilapplikasjoner i sandkassemiljøer. Nettutviklere som jobber med PHP-skript for å bygge nye tilpassede temaer og moduler for CMS-plattformer eller netthandel, vil sette pris på funksjonaliteten til NetBeans. NetBeans 10 IDE har en objektorientert design med en enorm markedsplass for tredjeparts plugins som utvider rammen, selv om ikke alle for øyeblikket er kompatible med versjon 10. I IDE-sektoren konkurrerer NetBeans med Eclipse, JetBrains PHP Storm (IntelliJ Idea ), Zend Studio, & andre løsninger for PHP applikasjonsutvikling, mens Visual Studio, PyCharm, & Sublime Text er mer populære blant Python, C / C ++, Visual Basic, & ASP.Net-programmerere.

Topp 10 integrerte utviklingsmiljøer (IDEer) for 2018: PHP, Python, & ASP.Net

Det sentrale aspektet i integrerte utviklingsmiljøer er at programvaren inkluderer programmeringsspråkbibliotekene & filer som trengs for å kjøre / kompilere skript på en stasjonær arbeidsstasjon. Pakket med NetBeans 10 er alle nødvendige pakker for Java, PHP, HTML 5, JavaScript, CSS, & Groovy støtte. Det er en ekstra plugin for C / C ++ programmering, men NetBeans konkurrerer ikke med programvarens økosystem av tilgjengelige alternativer for Microsoft Visual Studio i det hele tatt. Visual Studio-installasjonen kjører over 50 GB for alle komponenter bare i samfunnsutgaven. Apache NetBeans 10 er mindre enn 1% av størrelsen på Visual Studio. For PHP IDEer konkurrerer ikke NetBeans med den omfattende funksjonaliteten i JetBrains PHPStorm / IntelliJ Idea-funksjonen (dvs. ingen omfattende kode-forslag til PHP), men kostnadene er gratis å bruke. Zend Studio er også et betalt programvare som krever abonnement m / lisensavgift, så mange PHP-programmerere kan finne gratiskostnadene til NetBeans 10 som en stor fordel i forhold til andre løsninger. Docker Desktop er et annet viktig alternativ til IDE-er som bruker VM-er & beholdere.

PHP integrerte utviklingsmiljøer (IDEer):

  • Apache NetBeans 10
  • Eclipse IDE
  • JetBrains PHPStorm / IntelliJ Idea
  • Zend Studio

Python Integrated Development Environments (IDEs):

  • Eclipse + PyDev
  • JetBrains PyCharm

C / C++ & ASP.Net Integrated Development Environments (IDEs):

  • Visuelt studio
  • Oracle Developer Studio

Alle programmeringsspråk – Tekstredigerer:

  • Sublime tekst

Android mobiltelefon applikasjonsutvikling:

  • Android Studio

Disse 10 IDE-ene er vurdert som de mest populære for utvikling av nett- / mobilapplikasjoner i 2019. Løsningene inkluderer Microsofts premiereprogrammering & programvareutviklingsapplikasjon som er Visual Studio 2017. Oracle konkurrerer med dette i C / C ++ verktøysett, mens Googles Android Studio anses som essensielt for mobilapplikasjoner. Totalt sett ble PHP-programmerere delt til støtte for Eclipse vs. PHPStorm, med Zend Studio som en avtagende industristandard. Apache NetBeans 10 er ikke en populær IDE-løsning på dette tidspunktet utenfor Java-programvareutvikling, men vil i økende grad utfordre markedslederne for PHP / HTML5-redaksjoner fra open source-basen til Apache Foundation.

Apache NetBeans 10 (Norway Today Theme): "Apache NetBeans (inkubating) 10.0 er den andre store utgivelsen av Apache NetBeans IDE. Denne utgivelsen er fokusert på å legge til støtte for JDK 11, JUnit 5, PHP, JavaScript og Groovy, i tillegg til å løse mange problemer … JUnit 5.3.1 har blitt lagt til som et nytt bibliotek til NetBeans, slik at du raskt kan legge den til dine Java-prosjekter." Lær mer om Apache NetBeans 10.

JetBrains PHPStorm: "PhpStorm er perfekt for å jobbe med Symfony, Drupal, WordPress, Zend Framework, Laravel, Magento, Joomla !, CakePHP, Yii og andre rammer. Redaktøren “får” koden din og forstår dypt strukturen, og støtter alle PHP-språkfunksjonene for moderne og gamle prosjekter. Det gir best kodekonflikt, refactorings, on-the-fly feilforebygging og mer." Lær mer om PHPStorm.

Zend Studio 13: "Med 3X raskere ytelse lar Zend Studio deg kode raskere, feilsøke lettere og dra nytte av de enorme ytelsesgevinstene i PHP 7. Dette er neste generasjons PHP IDE designet for å lage PHP-apper av høy kvalitet og samtidig øke utviklerne’ produktivitet. Den skaleres automatisk i henhold til DPI-innstillingene til det underliggende operativsystemet, og støtter HiDPi-skjermer." Lær mer om Zend Studio.

Microsoft Visual Studio: "C # og Visual Basic er programmeringsspråk designet for å lage en rekke applikasjoner som kjører på .NET Framework. Disse språkene er kraftige, typesikre og objektorienterte. De er bygget på .NET Compiler Platform “Roslyn” som gir APIer for rik kodeanalyse og det’er alle åpen kildekode på GitHub." Lær mer om Visual Studio.

Android Studio & SDK: "Android Studio er Android’s offisielle IDE. Den er spesialbygget for Android for å akselerere utviklingen din og hjelpe deg med å bygge apper av høyeste kvalitet for alle Android-enheter … Basert på Intellij IDEA gir Android Studio den raskeste mulige snuoperasjonen i koding og kjør arbeidsflyt." Lær mer om Android Studio.

Sublime tekst: "Sublime Text er bygget av tilpassede komponenter, noe som gir uovertruffen respons. Fra en kraftig, tilpasset brukergrensesnitt på tvers av plattformer, til en uovertruffen syntaks-fremhevingsmotor, setter Sublime Text baren for ytelse. Sublime Text er tilgjengelig for Mac, Windows og Linux. Én lisens er alt du trenger for å bruke Sublime Text på hver datamaskin du eier, uansett hvilket operativsystem den bruker. Sublime Text bruker et tilpasset brukergrensesnitt for verktøyet, optimalisert for hastighet og skjønnhet, mens du drar nytte av egen funksjonalitet på hver plattform." Lær mer om sublim tekst.

Integrerte utviklingsmiljøer (IDEer): Profesjonelle programmeringsressurser & Verktøy

Hver programmerer har sin personlige favoritt-IDE & kodeditor. Mange team er utelukkende basert på en bestemt programvareplattform, der Visual Studio og Android Studio har billioner av dollar i årlige kommersielle inntekter gjennomført globalt på programvare utviklet av verktøyene. JetBrains PHPStorm & IntelliJ Idea-tjenester er industriledende, overgår Zend Studio og blir til og med adoptert av Google for bruk. I tilfeller der uavhengige programmerere eller forretningsorganisasjoner ikke vil betale lisensavgift for proprietær programvare, er den nye Apache NetBeans 10-utgivelsen kvalitet på bedriftsnivå og har funksjoner som matcher bransjeledere. Dessverre er det fremdeles vanskelig å finne en IDE som støtter alle språk på en enhetlig måte, der Python & C / C ++ -verktøy blandes sjelden med PHP-programmerer foretrukne valg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me