Contents

Et intervju med Joseph Shemesh, administrerende direktør, Celebros

På slutten av dagen, det nettbutikkene bryr seg om er salg – og mer salg. Derfor er det best å fokusere optimaliseringsarbeidet på faktiske konverteringer, snarere enn andre nettstedsberegninger, for eksempel sidevisninger, besøkende eller til og med engasjementer. Celebros tilbyr en modulløs løsning av avanserte teknologier og verktøy – basert på Natural Language Processing – for å hjelpe e-handelssteder med å optimalisere og forbedre konverteringsfrekvensene.


Jeg snakket med Celebros administrerende direktør Joseph Shemesh om fordelene med deres tilnærming til konverteringsoptimalisering. Han delte også noen interessante analyser og tanker om hvordan kjøp online påvirkes av den økende bruken av mobile enheter.

Et intervju med Joseph Shemesh, administrerende direktør, Celebros

HostAdvice: Du’Jeg har vært rundt teknologi og oppstarter ganske lenge. Fortell litt om bakgrunnen din og opplevelsen.

Jeg vet at jeg går ut med dette, men da jeg var 13 år tok alle vennene mine Bar-Mitzvah-pengene og kjøpte sykler. Jeg kjøpte en Sinclair 16K datamaskin.

Ja, jeg har vært rundt i teknologiselskaper i mange år. Jeg har drevet og solgt flere startups, og jeg har også jobbet for VCs (Venture Capitalists) og har mentorert startups.

Jeg begynte i Celebros i juli 2015. Vi investerer i R&D og bruke de nyeste teknologiene.

HostAdvice: Det virker som om Celebros er relatert til selskapet SeeVolution – er det riktig?

Ja, vi har en stor eierandel i SeeVolution. Vi jobber for tiden med å slå sammen de to selskapene.

HostAdvice: Hva er egentlig Celebros-programvaren? La’begynner med å forklare tagline: “Humanizing Search – Natural Language Site Search, Navigation and Merchandizing for the 21st Century.”

Kjerneteknologien til Celebros er NLP – Natural Language Processing. Motoren vår er designet for å bedre forstå hva en besøkende virkelig leter etter, noe som er betydelig bedre enn standard tekstsøk som er basert bare på ord.

Det er viktig for meg å understreke at vi ikke selger søk (eller en søkemotor). Det vi selger er konverteringer og søk er bare ett av verktøyene. På toppen av det tilbyr vi også et sett med verktøy.

For eksempel bruker merchandising-maskinen vår maskinlæring for å forbedre kryssalg ved å identifisere og markedsføre komplementære produkter til en besøkende. Disse anbefalingene går utover det vanlige “sammenhengende” forslag som markedsføring av batterier, minnekort og en blitsenhet til noen som har kjøpt et kamera. Vi foreslår også “ikke-koherent” produkter til besøkende basert på deres brukerprofil og kjøpshistorikk, noe som betyr at vi kan markedsføre en nattkjole til en besøkende som har kjøpt et kamera.

HostAdvice: Kan du beskrive noen av de andre verktøyene og modulene?

Vi har flere tilleggsfunksjoner som et produkt og en gavesøker a.k.a “guidet shopping og vår intelligente navigasjon som endrer nettstedet’s navigasjon basert på søkeresultatene.

Som du nevnte tidligere, har vi også et frittstående verktøy kalt SeeVolution for å opprette og overvåke kundeadferd ved å bruke varmekart hvor og hvordan besøkende klikker, ruller og beveger musen sin på et nettsted. Det er mange varmekartprodukter på markedet, så la meg nevne hvordan vårt er annerledes:

  • Data er tilgjengelig som et overlegg på hvilken som helst side på et nettsted.
  • Data vises og oppdateres i sanntid.
  • Data kan samles og vises som et varmekart over en periode.
  • Sporing av hvor klikk kommer fra.
  • Avansert filtrering basert på enhet, operativsystem, besøkstidspunkt, skjemaanalyse og definerte mål.
  • Enkelt verktøy på inngangsnivå med flere kontonivåer, inkludert gratis konto.

HostAdvice: Kan du beskrive noen av de andre verktøyene og modulene?

HostAdvice: I stedet for å tilby videoer eller omfattende skjermbilder av teknologiene dine, ber nettstedet brukeren om å planlegge en demo med deg. Hvorfor det? Er verktøyene så kompliserte?

Nei ikke i det hele tatt. Men vår avanserte søkefunksjonalitet tilpasses for hvert nettsted. Også fra vår erfaring er disse demonstrasjonene veldig produktive ved at vi interaktivt kan vise potensielle kunder hvordan vi kan hjelpe dem med deres spesifikke problemer.

HostAdvice: Hvem definerer du som målmarkedet? Er det spesifikk målgruppe i det markedet?

Produktet vårt er målrettet mot netthandel med minst to millioner dollar i årlige inntekter.

HostAdvice: Det er ikke nevnt WordPress eller WooCommerce på nettstedet ditt. Støtter du ikke disse plattformene?

Vi don’Jeg støtter ikke de plattformene. Etter vår erfaring er WordPress hovedsakelig en entry-level plattform, mens Celebros er fokusert på den øverste enden og mellomstore bedriftssiden av virksomheten. Løsningen vår er ment for nettsteder med nok virksomhet til å rettferdiggjøre investeringen i produktet vårt. WordPress e-handelsnettsteder er vanligvis for små for oss – selv om vi har jobbet med dem tidligere.

Vi er imidlertid den eneste Hybris Gold Certified Site Search Partner og Magneto’er den eneste Premier Site Search Partner som begge er et enormt vitnesbyrd om våre teknologier og løsninger.

HostAdvice: Hvor mange aktive kunder har du i dag? Hvor er de hovedsakelig lokalisert?

Vi har for tiden over 300 kunder. Rundt 70% av dem er i USA, og resten er hovedsakelig i Europa, med noen få i Asia.

HostAdvice: Hvordan vil du beskrive din nåværende typiske kunde?

Den typiske kunden vår er et stort nettsted for e-handel med minst to millioner dollar i brutto årssalg. Våre kunder kan finnes på tvers av hver vertikal som kan bli funnet og solgt på nettet. Vi tilbyr for tiden våre løsninger til kunder på over 15 forskjellige språk globalt.

HostAdvice: Hvem er noen av de største kundene dine?

HostAdvice: Hvem er noen av de største kundene dine?

HostAdvice: Hvorfor er det ikke’Det er prisinformasjon på nettstedet?

Vi kan’t tilby et fast prissettingstabell for løsningen vår. Det varierer og avhenger av en rekke variabler, for eksempel størrelsen på produktkatalogen og volumet av søk og besøkende.

Jeg kan fortelle deg at prisene våre er modulbaserte, basert på et nettsted’spesifikke behov, og starter på omtrent $ 800 / måned.

HostAdvice: Hvem ser du som dine viktigste konkurrenter?

Vi har flere sunne konkurrenter som kan finnes over hele vertikalt til virksomhetssøk. Vi opplever at de fleste av kundene våre er SOLR, Elastic Search, Endeca og SLI expats som alle er tekstleverandører.”

HostAdvice: Hvordan ser du at verktøyene dine er forskjellige og / eller som bedre enn deres?

Jeg tror hoveddifferensiereren er det faktum at vi er basert på Natural Language Processing (NLP) og andre løsninger fortsatt er basert på tekstsøk. NLP har vist seg å gi bedre konverteringsfrekvenser, som du kan se i casestudiene på nettstedet vårt.

HostAdvice: Nettstedet ditt beskriver to typer partnere du har – plattformer og integratorer. Kan du snakke litt om det

Plattformer jobber direkte med oss. Eksempler er BigCommerce, Magento og SAP Hybris. Shopify og BigCommerce osv. Integratorer samarbeider med oss ​​under implementeringsprosessen på vegne av deres kunder.

HostAdvice: Nettstedet ditt beskriver to typer partnere du har - plattformer og integratorer. Kan du snakke litt om det

HostAdvice: Hvordan ser du at e-handel og online detaljhandel utvikler seg i løpet av de neste årene?

Oh – det er et av favorittemnene mine for diskusjon! e-handel går tydeligvis mobil. I Asia foretas 2/3 av nettkjøp på mobile enheter, mens i USA bare er det 1/3. Det betyr at forhandlere på nettet – og oss – trenger å fokusere på og lære å drive konverteringer på mobile enheter.

Konverteringsfrekvensene på mobile enheter er for øyeblikket 1/3 lavere enn på stasjonære og bærbare enheter. Jeg ser to hovedgrunner til dette:

  1. Folk har vanskelig for å bruke mobile enheter for å kjøpe.
  2. Mer enn 50% av søkene etter varer gjøres via Amazon (30% via Google).

Amazon har en mobilapp for å gjøre det enkelt, men folk har ikke tenkt å laste ned apper fra alle de forskjellige nettbutikkene. Derfor må nettbutikker tilby flere / bedre funksjoner og brukeropplevelser. De må fokusere på bedre søk, navigasjon og produktanbefalinger.

En annen forskjell på mobil er at søk ofte gjøres ved hjelp av tale, snarere enn tekst. Derfor jobber vi for tiden med en modul for søk etter tale, som vi håper å komme på markedet relativt snart.

HostAdvice: Hva er dine fremtidsplaner for Celebros?

Vi jobber hardt med stemmesøk, men det har fortsatt en lang vei å gå. Vi jobber også med prediktivt søk, som er noe som blir bedre og bedre etter hvert som vi har mer data å jobbe med. Vi har mer enn nok til å holde oss opptatt…

HostAdvice: Hvor mange ansatte har du i dag? Hvor ligger de?

Vi har for tiden 20-22 ansatte, lokalisert i Israel, Tyskland og USA.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Jeg jobber vanligvis 11-12 timer per dag, noe som ikke skulle overraske deg. Jeg er en stor fan av tennis og prøver å spille når jeg kan, inkludert i USTA (Unites States Tennis Association) liga. Jeg liker også å stå på ski, sykle og lese.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me