Hvis nettstedet ditt har vokst ut delt hosting, har du kanskje begynt å innse at det er på tide å få en bedre hosting-løsning. Derfor kan det være lurt å vurdere hvilken som er bedre for nettstedet ditt: Cloud hosting vs. VPS. Heldigvis vil begge hostingplanene gi deg økt tilgang til ressurser, høyere ytelse og økt pålitelighet. Det kan virke vanskelig å vite forskjellen mellom disse to planene, men her er hva du trenger å vite.


En oversikt: VPS Hosting vs Cloud Hosting

VPS (Virtual Private Servers) hosting kan være et utmerket alternativ for mange, men er ikke’t riktig for alle. Det er egentlig en fysisk server som er delt inn i flere mindre virtuelle servere. Du vant’t blir påvirket av andres handlinger fordi hver av de virtuelle serverne vil fungere som sitt eget mini dedikerte servermiljø. Med VPS-hosting har du dine egne ressurser som du kan bruke og tilpasse etter eget ønske.

Cloud hosting, deg’Jeg finner ut, ligner veldig på et VPS-vertsmiljø. Noen av de største forskjellene er imidlertid at en skyvertingsplan vant’t trekke på kraften fra en entall server – i stedet kan den trekke fra et mangfold av servere, eller “skyen.” Det betyr at ressursene er spredt, og at du vil ha nesten en 100% oppetidsgaranti. Fordi du har alle disse virtuelle serverne koblet sammen, er det perfekt for servere som trenger å øke ressursene på kort varsel for å håndtere høyere trafikknivå.

Sikkerhet: VPS Hosting vs. Cloud Hosting

Nettstedssikkerhet er nok en viktig faktor å tenke på når du velger leverandør av nettsteder. Selv om både VPS-hosting og netthosting ikke er 100% sikre, vil de begge være mye sikrere enn delt hosting. Imidlertid, med VPS-hosting, vil du være ansvarlig for din egen sikkerhetstilpasning og må sørge for at installasjonene holder seg oppdatert for å holde nettstedet ditt sikkert.

Ytelse: VPS Hosting Vs. Cloud Hosting

Både VPS-hosting og netthosting har høye nivåer av ytelse. Imidlertid vil VPS-hosting sannsynligvis være mer begrenset av disse to alternativene fordi du er begrenset av den fysiske serveren. Du vil bare ha tilgang til en viss mengde ressurser. Mens VPS hosting er et alvorlig skritt opp fra delt hosting, som fremdeles har en tendens til å bruke HDD (harddiskstasjon) og derfor vil være mye tregere, vil den bruke SSD (solid state-stasjon), som kan lese informasjon mye raskere.

Når du sammenligner VPS SSD vs VPS skyhosting, vil skyhosting imidlertid ha en liten fordel. Selv om det er en periode med stor etterspørsel, som en ny produktutgivelse eller -salg, vil skyhosting fortsette å levere de samme høye nivåene av hastighet, ytelse og pålitelighet. På grunn av skyen av servere, kan den takle selv de uventede trafikkpikene.

Når du sammenligner en plan fra OVH VPS SSD vs cloud hosting plan, må du se nøye på hva hastighetene er og den generelle ytelsen for å bestemme hva som er riktig for deg.

Tilpasning: VPS Hosting vs. Cloud Hosting

En av de største fordelene med VPS-hosting er dens evne til å tilpasses tungt. En VPS-server er til tider mye nærmere en dedikert server fordi du vil ha rottilgang til serveren, noe som betyr at du har mer kontroll over serverprogramvaren og operativsystemet. Selvfølgelig vil du ha noen begrensninger avhengig av den fysiske serverkonfigurasjonen. Noen bedriftseiere velger imidlertid VPS vs netthosting hvis de trenger et nettsted som har veldig spesifikke tilpasningsbehov.

En annen er hvis du skulle gå med en plan med Vultr vs. Google Cloud. Du kan velge en Vultr VPS-hostingplan på grunn av det brukervennlige kontrollpanelet som lar deg konsentrere deg mer om koding enn å måtte administrere infrastrukturen på nettstedet ditt. I tillegg kan du via Vultr laste opp din egen ISO, eller velge mellom et bredt utvalg av forhåndsinstallerte applikasjoner og systemer.

Priser: VPS Hosting vs. Cloud Hosting

Når du bestemmer deg mellom en skyserver mot VPS, er sannsynligvis et av de største hensynene dine priser. Selv om begge alternativene er dyrere enn et delt vertsmiljø, er de billigere enn en dedikert server, men du’Du vil fortsatt få mange av fordelene med dedikert hosting.

Vanligvis vil VPS være det billigere alternativet, og det har en tendens til å være mer forutsigbart. Du’Jeg har ressurskapsler og et visst støttenivå du får for et fast gebyr.

Fordi skyhosting er mer skalerbar, betyr det imidlertid at prisen er mindre forutsigbar. Avhengig av ressursene du brukte den måneden, kan det hende du må betale mer for en måned hvis du har trafikantrekk. Det er fremdeles en utmerket valuta for pengene, og det har en tendens til å være rimeligere enn en dedikert serverplan.

Ta tjenestene til Upcloud vs. Vultr. Vultr starter så lavt som $ 1,00 i måneden, og varierer opp til $ 120, avhengig av dine behov. Upcloud starter på $ 5 i måneden. Upcloud er imidlertid unik fra Vultr fordi du kan velge å lage din egen plan, der du kan velge hvor mye CPU, minne, lagring og til og med plasseringen av serverne du ønsker å bruke. På grunn av denne ekstreme fleksibiliteten, betyr det at du betaler for akkurat det du trenger hver måned.

Hva er Cloud VPS?

Bare for å legge til forvirring, er det også VPS i skyen. Når folk snakker om netthosting, mener de ofte den tradisjonelle VPS-en. Når du diskuterer mellom Cloud VPS vs VPS hosting, må du imidlertid vurdere den økte skalerbarheten du får med cloud VPS fordi du nå henter fra en hel sky av servere. Det betyr at med sky VPS, kan du bytte nettstedet ditt som du trenger.

VPS Hosting Vs. Cloud Hosting: Hva’s Best For Me?

En av de største forskjellene når du bestemmer deg mellom netthosting og VPS vil komme ned på skala og tilpasning. Cloud hosting planer kan skaleres på et øyeblikk’varsel, og kan automatisk gå opp og ned når du trenger mer ressurser for nettstedet ditt. Fra ressursbruk til priser er netthost det mer fleksible og skalerbare alternativet.

VPS hosting er ikke’t som skalerbar, men det er et godt alternativ for folk som ønsker rottilgang og har ekstreme tilpasningsbehov, men ikke’t vil betale for en dedikert server.

Hvis du fremdeles leter etter en ny hostingplan, kan du sammenligne to eller tre hostingplaner for å bestemme hvilken som er riktig for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me