Intervju med Jonathan Gafill, administrerende direktør i CloudAccess

Jonathan Gafill er en morsom fyr som har en kul tjeneste som har tiltrukket seg brukere fra hele verden. Han er også en ubemannet flygerpilot, så det var morsomt å lære mer om den personlige siden av ham. Hans selskap går ganske bra, og det er utrolig å se hvor langt de har kommet. Her er historien hans.


Intervju med Jonathan Gafill, administrerende direktør i CloudAccess

Kan du fortelle oss litt om deg selv og hvordan CloudAccess startet?

Jeg liker å bruke begrepet som "CloudAccess ble født fra Joomla." I 2010 ble CloudAccess unnfanget og bygget Joomla-demoprogrammet som resulterte i fantastisk vekst: vi bygde et verktøy som skapte 30 dagers forsøk med Joomla som automatisk ble gitt ved innmelding a. Da var dette veldig fancy; vi konkurrerte mot store selskaper og vant RFP for å gjøre det. Etter demokontrakten brakte vi WordPress inn i plattformen og begynte å tilby et gratis hostingalternativ for å erstatte demoprogrammet. På toppen av det har vi arbeidet for kontinuerlig å forbedre tjenestene våre og for å foredle vårt produkt.

Når det gjelder meg selv, begynte jeg i 2011 og begynte som prosjektleder og jobbet meg frem til COO. I løpet av de kommende årene fortsatte jeg å vise min verdi og ble administrerende direktør i 2014. Den beste delen av jobben min er å jobbe med et så flott team og med kunder fra hele verden..

Hva gjør CloudAccess? Hvilke tjenester leverer du?

Vi tilbyr produkter som passer for eiere og utviklere av nettsteder, og tilbyr også tjenester til bedriftskunder som trenger ekstra hjelp og et administrert hostingmiljø for Joomla og WordPress nettsteder. Noen sier at vi gir Joomla og WordPress SaaS som alltid virket en oksymoron for meg, men det er sannhet i det. Miniplanen vår er for folk som ikke trenger støtte, men vil ha funksjonene på plattformen vår. Planer på høyere nivå tilbyr enda mer tidsbesparende funksjoner og applikasjonsstøtte som hjelper dem og redder dem fra mye Googling. Vi har sett alle måtene folk kan ødelegge et nettsted for Joomla og WordPress; Hvis noen bryter nettstedet og ikke kan finne ut hvorfor, undersøker vi og bringer alltid nettstedene opp igjen. Vi gir mye verdi til våre kunder.

Vi tilbyr profesjonelle tjenester, og du kan bestille dem rett gjennom vårt Cloud Control Panel. Hvis noen trenger en stylingendring eller en header for å være større eller for å undersøke en utvidelse med visse biter av funksjonalitet, tilbyr vi det. For oss er vårt mål å tilby løsninger til våre kunder. Hvis noe er utenfor våre evner, peker vi kunder til partnere som kan løse det.

Hvilke erfaringer hadde du for å posisjonere deg som administrerende direktør i CloudAccess?

Først og fremst er det en utfordrende jobb. Det er aldri et kjedelig øyeblikk, og jeg er virkelig heldig som har et så flott team som står sammen med meg og jobber mot de samme målene. Når det er sagt, noen av tingene jeg har lært og har brakt meg til dette punktet: mye av dette stammer fra å være forståelse med hensyn til ansatte, i å respektere at alle er forskjellige. Alle har sine egne metoder og ting som motiverer dem. Å forstå det og finne ut hvordan man kan få det beste ut av hver person er en stor viktig del av lederskapet.

Du må også ha et grep om alt, i alle aspekter av virksomheten. Jeg kaster uttrykket ut "altmuligmann." Det er virkelig der du må være for å ta informerte beslutninger, hoppe inn i en rolle og se hvordan operasjoner fungerer og se hva som må fikses for å jobbe videre med dem. Du må også forstå markedsføringen og slå den sammen med virksomheten grasiøst for å styre kravene til kunden og opprettholde virksomheten selv. Mange tenker på hosting som "sett det og glem det” men det er mye som skjer bak kulissene.

Jeg har lært mye. Det har tatt meg mange steg og mange års arbeid. Jeg var en gang i kundens sko som utvikler, og det er viktig at jeg opprettholder deres perspektiv.

Jeg la også merke til at du er en instruktør for UAV / UAS (ubemannet luftfartøy / ubemannet flysystem) på deltid. Kan du fortelle oss mer om det?

Jeg har alltid vært inne på robotikk og RC-ting. Høgskolen i mitt område startet et program for noen år siden, og de så at jeg var i droner og roboter, så de tilbød meg en flyinstruktørstilling. Programmet vokser raskt og det’Det er flott å være en liten del av det. Noen timer i uken får jeg lære folk å fly noen high end "leker" som jeg kaller dem. (Sidebeskjed: Jeg er i ferd med å få flygerlisensen min akkurat nå.)

Er CloudAccess fullstendig skybasert? Hvor ligger serverne dine?

Ja, vi er skybasert og vi legger ikke ut utstyr slik mange tilbydere gjør. Vårt primære datasenter er utenfor Detroit og vårt andre er utenfor Grand Rapids. Vi har et fancy AnyCasting DNS-nettverk som kunngjør vår IP-adresse over hele verden. Når du snakker om skybasert, handler det ikke nødvendigvis om hvert enkelt nettsted, du ser på orkestrering av alle nettstedene. Vi kan gjøre fancy ting med nettstedene våre, og flytte fra server til server med et klikk på en knapp. Vi kan skalere ressursene til individuelle nettsteder etter behov. Plattformen vår tilbyr mye fleksibilitet.

Er CloudAccess fullstendig skybasert? Hvor ligger serverne dine?

Jeg ser du kjører webinarer. Kan du fortelle oss mer om disse?

Vi har tidligere kjørt live-treningsseminarer, men våre forhåndsinnspilte videoer hadde mer oppmøte (på grunn av muligheten til å ta pause, spole tilbake osv.). Vi tilbyr videoopplæring, og gir treningsinnhold til alle på nettet, og det er fortsatt en av de beste måtene å få nye kunder til. Mange mennesker har lært hvordan man bygger ut fra våre gratis treningsmateriell.

Opprettet du et proprietært kontrollpanel? Fortell oss mer om Cloud Control Panel 2.0.

Vi ser alvorlig på å lytte til tilbakemeldinger fra våre kunder. En av våre største bekymringer var at cPanel og andre kontrollpaneler ikke var brukervennlige og ikke hadde alle funksjonene som gir det kundene våre trengte, så vi opprettet Cloud Control Panel. Det er tilpasset og det taler til brukernes behov. Vi har innebygd staging / produksjon replikeringsverktøy, mislykkede plugin-skannere, brutte koblingsbrikker, Google Analytics-integrasjon, databaseprofileringsverktøy og mange andre ting du ikke finner i hosting-kontrollpaneler. Det er proprietært, men vi bruker ikke den setningen. Vi er store fans av åpen kildekode, men i noen tilfeller bygger du dine egne proprietære ting for å få en fordel i bransjen.

Fortell oss litt om kundene dine – det ser ut til at du har mer enn 20 000 nettsteder.

Kundene våre er fra hvert hjørne av kloden. Det er fascinerende for meg å snakke med mennesker fra hele verden – vi imøtekommer alle som bruker Joomla eller WordPress. Det er også grunnen til at vi byttet til 24/7 support på dagen fordi disse klientene ringer inn til enhver tid. Vår kundebase spenner fra “Mamma og pappa” butikker til Fortune 500 selskaper. Når det gjelder antallet 20 000, svinger mengden av nettsteder veldig fordi vi har en gratis plattform for hosting. Du kan registrere deg på et gratis nettsted, bruke det så lenge du vil, så avbryter det bare hvis du ikke fornyer det. Til enhver tid har vi tusenvis av mennesker som bruker disse nettstedene.

Hvordan markedsførte du virksomheten din til å bli så stor?

Jeg elsker dette spørsmålet. Vi har vokst markedsføringen vår uten tradisjonell betalt reklame. Vi har vokst gjennom jungeltelegrafen, tilknyttede forhold, og tilbyr gratis treningskurs. Dette er organiske måter å tilrettelegge for vekst på.

Hvordan har skyteknologien utviklet seg for å gi deg denne fordelen, og hva ser du i bransjen for tiden som viser enda mer løfte for utviklingen av selskapet ditt?

Uten skyteknologi ville ikke våre produkter og tjenester’t være gjennomførbart. Når vi ser at skyteknologien blir mer sømløs, håper jeg å se ting som applikasjonsportabilitet og HA-funksjoner filtrere ned til CMS’det er vi jobber med. Til syvende og sist trenger denne teknologien bak applikasjonene å vokse sammen med skyteknologien.

Er fokuset ditt kun på Joomla og WordPress? Har du noen fremtidsplaner for å støtte flere CMS-teknologier?

WordPress og Joomla er vårt hovedfokus, men vi er alltid på utkikk etter andre løsninger for våre kunder. WordPress er "medium" med tanke på kompleksitet når det gjelder funksjonaliteten til programvaren. Joomla er vanskeligere, men mer fleksibel. En dag kan vi få en enklere å bruke dra og slipp byggherre. Det er snakk mellom teamet vårt om å bygge bro mellom disse CMS’s for å gi en sømløs opplevelse for våre kunder. Vi ønsker å la folk flytte innholdet "opp kjeden" i utgangspunktet. Vi ser at mange flytter fra ett CMS til et annet for mer funksjonalitet eller mer brukervennlighet – så vi vil ha et altomfattende miljø som er enkelt å bruke hele veien til fullt fleksible CMSer og alt derimellom.

Kan du fortelle oss litt om Bolt DNS?

Infrastrukturen vår inkluderer et anycasting DNS-nettverk. Klienter som har sin DNS gjennom oss, har fordeler med raskere ruter; IP-adressene annonseres fra det nærmeste geografiske stedet etter deres forespørsel.

Hvordan har du tenkt i løpet av de neste årene å holde deg foran kurven og fortsette å vokse din kundebase?

Jeg ser etterspørselen etter bygging av DIY-nettsteder fortsette å øke de kommende årene. En av taktikkene våre vil være å imøtekomme tjenestene våre til ulik grad av kunnskap som en bestemt person eller selskap har. Vi vil ha ett produkt å tilby en mor / pop pizza sted, og et annet produkt å tilby en bedriftsinstitusjon. Selvfølgelig vil klienter fortsette å skalere mengden støtte etter behov.

Er det noe annet vi burde vite?

Vi har sett mange mennesker som bygger tilpassede nettsteder som har tilgang til nisjemarkeder. Vi har et API som lar folk bygge et forhåndskonfigurert nettsted som de kan tilby sine kunder på forespørsel.

La’s bruker eksemplet på en utvikler som bygger nettsteder som er spesielt tilpasset advokater. De vil vanligvis bare lage kopi etter kopi av dette nettstedet som salg rulles inn for produktet. I stedet kan de bruke API-en vår til å lage en distribuerbar pakke som advokatfirmaer kan kjøpe direkte. Dette gjør det mulig for utvikleren å automatisere en stor del av virksomheten, og ta dem mye nærmere å gjøre det tilpassede nettstedet deres til en SaaS forretningsmodell. Advokater er bare et eksempel her .. Vi ser mye suksess med å bygge for et av tusenvis av små nisjemarkeder.

Et annet eksempel vi har er en klient som er en malleverandør. Kunden deres vil kjøpe en mal og si "Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette." Sviktfrekvensen er utfordringen som sluttbrukerne ikke gjør’t vet alltid hvordan jeg skal konfigurere den. Det samme gjelder plugins. Det tar lang tid å installere og konfigurere slik at noe til og med vises på siden. Vårt API gjør det mulig for malleverandøren å klikke på en knapp for å lage en tilpasset distribuerbar pakke med maldemoen. Kunden til malleverandørene får nå øyeblikkelig tilgang til sitt eget forhåndskonfigurerte nettsted .. I stedet for å hoppe gjennom bøyler.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me