Intervju med Pavel Guralnik, VP ved ISPsystem

ISPsystem er et populært kontrollpanel som gjennomsyrer det globale markedet. De bygde spesielt trekkraft der andre kontrollpaneler ikke eksisterte. I dag er ISPsystem et populært selskap som betjener markeder som søker pålitelig nettadministrasjon til lave kostnader. Det var veldig interessant å lære mer om historien til merket av Pavel Guralnik, som er VP i selskapet, og som ga meg et lite syn på hvordan selskapet startet og hvilke produkter som serveres av ISPsystem. Det er virkelig gode ting, og du kan fortelle at han brenner for merkevaren sin.


Les om historien bak ISPsystem.

Intervju med Pavel Guralnik, VP ved ISPsystem

Kan du fortelle oss litt om grunnlaget for ISPsystem og hvordan det hele kom til?

Selskapet ble grunnlagt i 1997 av en gruppe entusiaster. En av grunnleggerne, Igor Chekushkin, er fortsatt aktivt i selskapet, og er administrerende direktør. På den tiden var selskapet 3 personer, og den eneste klienten selskapet hadde var en relativt stor russisk hostingleverandør. Vi opprettet en tilpasset løsning for denne leverandøren, et kontrollpanel for webhotell, ISPmanager, som de kan tilby sine kunder, samt bruke internt til å administrere serverne sine.

Etter hvert som leverandøren vokste, ble flere av kundene deres utsatt for ISPsystem sitt produkt, og de elsket det. Da de byttet tjenester, ønsket de ISPmanager, uavhengig av hvilken leverandør de dro til. Så vi begynte å jobbe med å gjøre ISPmanager tilgjengelig for alle, offentliggjøre det og samarbeide med flere og flere tilbydere gjennom årene. Dette førte selvfølgelig til at løsningen ble mer universell.

Mens vi jobbet tett med forskjellige leverandører, datasentre, begynte vi å jobbe med andre løsninger, slik at våre partnere kunne automatisere ulike sider og aspekter av deres infrastrukturelle og operasjonelle behov.

Fortell oss om programvareproduktene du leverer. Jeg vet at det er mange av dem.

Vi er ikke en typisk leverandør av webserverpaneler. Vi har en rekke løsninger og fokuserer på hosting-automatisering generelt. For løsningene vi har, prøver vi å omfatte alle behovene i bransjen, alt fra sluttforbrukere som prøver å få nettstedene sine i gang til infrastrukturleverandører, som datasentre.

Etter ISPmanager, vårt flaggmanett-server-kontrollpanel, ble flere andre løsninger født:

VMmanager, et virtualiseringsverktøy som hjelper med å automatisere oppretting, levering og kontroll av virtuelle maskiner fra leverandører, så vel som deres kunder. I hovedsak hjelper det å administrere virtuelle miljøer.
BILLmanager, fakturering og betalingsautomatisering, tariffer, kontrakter, billettsystem for fakturering og klientrelaterte ting. En forretningsautomasjonsplattform, som vi liker å kalle det.
DCImanager, en løsning vi har for infrastrukturstyring brukt av datasentre og leverandører av samlokalisering, som tar seg av infrastrukturovervåking, inventar, dedikert serverlevering, samt tillater kontroll av nettverk og alt annet utstyr i anlegget.

Som et resultat er kundegrunnlaget vi har veldig mangfoldig. Vi tilfredsstiller behovene til sluttbrukere som har et veldig spesifikt mål (å få sin hjemmeside på nettet), med grunnleggende spørsmål som "hvordan får jeg filene mine på serveren?"

Deretter har vi forespørsler fra datasentre som har høye behov, for eksempel å sikre at DCImanager henvender seg til deres spesielle, og ganske unike nettverksoppsett i anlegget, eller integrerer BILLmanager med en landsspesifikk regnskapsprogramvare for ekstern skatterapportering.

Hva er ditt mest populære produkt?

Det er vanskelig å si hvilken som er den mest populære fordi ISPmanager er den mest massemarkedsløsningen som brukes av sluttbrukere. Men så er BILLmanager og DCImanager også veldig populære, spesielt i vår hjemregion som er Russland og Samveldet av uavhengige stater (russisktalende land).

Hva er ditt mest populære produkt?

Hvordan vokste du din markedsandel??

For forskjellige produkter er det en annen historie. Opprinnelig skyldtes vår popularitet at vi stort sett var den første leverandøren av kontrollpanel på markedet. DirectAdmin var også en stor ting som var populær i USA, men ikke brøt inn i Russland ennå. Vi hadde lokal støtte som var ekstremt viktig i 1997. Etter hvert som markedet vokste, vokste vi med det. Akkurat nå har vi stort sett en hel generasjon brukere oppdrettet med ISPsystem og ISPmanager som en løsning. I dag, når grensene er uklare og kundene står fritt til å velge hvilke løsninger de vil, er vi evig takknemlige for at de forblir lojale mot vår løsning og fortsetter å bruke den.

Det er klart at prisene våre også er en viktig faktor. En del av filosofien vår er at et kontrollpanel er et tillegg til en server, et verktøy som gjør det mulig for hostingkunden å nå sine sluttmål: å administrere serverne, videreselge ressursene sine og få nettstedet sitt i gang. ISPmanager er et verktøy. Det sparer tid. For oss er det ikke veldig fornuftig å betale for mye for det verktøyet, så vi jobber hardt for å holde prisene våre så lave som mulig. Det, er jeg sikker på, faktorer i populariteten vår.

Også, selvfølgelig, prøver vi nå å utvide i utlandet. De fleste av våre ressurser, markedsføring og forretningsutviklingsressurser, er spesielt dedikert til det. Vi jobber med prissensitive markeder som Latin-Amerika (Brasil spesielt) og India hvor folk virkelig setter pris på prisene vi har. De elsker at de ikke trenger å betale mye penger, og likevel får de en løsning på et høyt premiumnivå som er stabilt og sikkert og gir all funksjonaliteten de trenger.

Med BILLmanager og DCImanager har vi en annen tilnærming. BILLmanager er veldig modulær. Lisensieringen lar selvfølgelig oppstart og mindre tilbydere begynne å bruke løsningen gratis. Det setter de pris på. Når de vokser, kan løsningen skaleres opp med tanke på funksjonalitet veldig enkelt; de får ekstra moduler koblet til den. Jeg tror at fleksibilitet er det våre partnere og kunder også elsker.

Hvordan vokste du markedsandelen din?

En annen viktig faktor er at vi prøver å være veldig fleksible og smidige med tanke på vår utvikling. Vi elsker virkelig tilbakemeldinger. Vi elsker å ha en kommunikasjonskanal med våre kunder og samarbeidspartnere. Når de kommer tilbake til oss og gir oss tilbakemelding og vil ha en funksjon implementert og vil ha en funksjon som fungerer annerledes, er vi veldig raske til å reagere. Vi har en utgivelsessyklus på 2 uker, noe som betyr at annenhver uke kommer det en oppdatering, som inneholder ny funksjonalitet, samt eventuelle rettelser. Så fra det vi får tilbakemeldinger til det punktet der kundene kan begynne å bruke en funksjon, er det veldig kort tid. Våre kunder og partnere liker denne tilnærmingen og rytmen (vi håper), da de ikke trenger å vente lenge på å begynne å dra nytte av en ny funksjon for deres personlige eller forretningsbehov. Og vi elsker det, og det holder oss på tå. Det er veldig dynamisk her på ISPsystem.

Hvem er kundene dine? Hvilke typer brukere er de?

Kundene vi har er veldig forskjellige. Vi har kunder til ISPmanager, som er dine faste hosting-sluttbrukere som vil at CMS og nettsted skal være i gang. Vi har også mange SMB-er som har de samme målene og ønsker å få sin online tilstedeværelse der ute. På den annen side har vi mange tilbydere som jobber med oss, der vi jobber tett med det som gir for å hjelpe til med å binde ISPmanager som et tillegg til deres hosting-tilbud, og gir kundene flere verktøy.

VMmanager er både for tilbydere, som ønsker å bygge sin virtuelle infrastruktur med vår løsning, så vel som sluttbrukere, som ønsker å virtualisere og administrere sine personlige VM-er. For BILLmanager er våre kunder leverandører som automatiserer prosessene sine for å støtte deres kundegrunnlag, slik at de dikterer hvordan BILLmanager utvikler seg og utvikler seg. Hos DCImanager og leverandørene er kundene også.

Hvem er kundene dine? Hvilke typer brukere er de?

DCImanager-kunder er bedrifter og bedrifter; utviklingen er mer avansert og teknisk. Arbeidet vi gjør for den løsningen er mer sammensatt. Utvikling og QA tar litt lengre tid.

Vi har dedikerte team for hvert produkt, og noen ganger overlapper oppgavene seg, og det er virkelig flott å se hvordan teamene samarbeider og hvordan forskjellig dynamikk i det ene produktet overføres til det andre og hvordan de støtter hverandre..

Fortell oss litt om teamet – hvor mange mennesker er på ISPsystem? Hvor er kontorene dine?

Gjennom årene har vi vokst ganske mye fra bare noen få mennesker. Nå har vi over 120 personer. Neste uke har vi ytterligere 6 starter, så det er veldig rask vekst på vår side.

Fortell oss litt om teamet - hvor mange mennesker er på ISPsystem? Hvor er kontorene dine?

De fleste som jobber her er utviklere, QA og tekniske spesialister / tekniske supportteammedlemmer, fordi vi historisk har et utviklerselskap. Løsningene vi har er for utviklere og infrastrukturingeniører, så vel som administratorer. For eksempel for 5-6 år siden så ikke selskapet behov for salg, forretningsutvikling og markedsføring. Det var bare en filosofi antar jeg. Paradigmet har endret seg, men selskapet har endret seg, og nå ser vi vekst på alle sider, inkludert produkt- og prosjektledelse, alle klientrelaterte tjenester osv..

Neste uke har vi for eksempel et team av interne UX- og UI-ingeniører som starter, noe som, med tanke på det faktum at dette er noe vi pleide å outsource tidligere, er en annen stor sak!

Det største kontoret er i Sibir hvor hovedkvarteret vårt er, og vi har også et lite kontor i Moskva, som bare har noen få tekniske personer som støtter våre interne behov. Vi har et enda mindre kontor i Brussel, rent teknisk. Når vi vokser og ekspanderer spesielt i utlandet, er vi nå i ferd med å etablere funksjonelle og operasjonelle kontorer på forskjellige områder. Vi har et nytt kontor planlagt for 3. kvartal. Tanken ville være å bruke det kontoret til å dekke mye mer tidssoner.

Kan du fortelle oss mer om bedriftens struktur? Du fortalte oss før at det er noe ukonvensjonelt. Gi meg innsikt i dette.

Vi er dynamiske og prøver å bevege oss raskt, enten det er utvikling eller funksjoner eller et nytt partnerskap vi lanserer. Når selskapet vokser, blir det vanskeligere og vanskeligere å være så smidige, og dette er noe vi virkelig verdsetter og ønsker å beholde. En del av strukturen som vi har er at vi prøver å holde den så flat som mulig, slik at vi ikke egentlig har en vertikal bedriftsstige der Igor er øverst og alle de viktigste beslutningene går gjennom ham. I stedet bemyndiger vi forskjellige mennesker og forskjellige team til å ta avgjørelser innenfor deres ansvarsområder som fremdeles lar oss bruke forskjellige hatter og utføre forskjellige oppgaver.

Vi har noen mennesker som fokuserer på områder der de virkelig kan presse seg frem, der de føler seg komfortable og hvor de kan utmerke seg. Igor er vår tekniske visjonær; det er der han er best på. Han fokuserer på utvikling, han driver utviklingsteamet når det gjelder koding og han følger virkelig med på de teknologiske trendene i bransjen.

Med meg som fokuserer på markedsføring, forretningsutvikling, prosjektledelse og økonomi, gjør det at han kan vie seg til områder der han utmerker seg, mens jeg utmerker meg i forskjellige ting.

Mens jeg fører tilsyn med forskjellige områder, har vi fortsatt teamledere, en leder produktleder, en leder for markedsføring, og alle disse avdelingene er ganske mye uavhengige og de har frihet til å ta beslutninger lokalt. De trenger ikke å kjøre beslutningene gjennom høye rekker.

Selv om en flat bedriftsstruktur er ganske vanlig i USA og Europa, er et vertikalt hierarki fortsatt mer vanlig i Russland. Så på en måte liker vi å tenke på oss selv som pionerer.

Hvordan er du finansiert, hvor mye har du samlet inn, og hva er planene dine?

Vi er privat finansiert og har vært fra farten. Investorene henter inn all kapitalen vi har, men vi kan ikke røpe detaljer. Hver gang vi trenger å tiltrekke oss ekstra finansiering for å skyve inn markedet eller gå til et nytt marked, går vi til investorene vi har. Så langt har vi ikke trengt eksterne midler.

Fortell mer om deg – du har vært på ISPsystem, og du hadde også erfaring med noen andre selskaper. Hva var disse opplevelsene, og hva lærte du av dem som hjelper deg i dag på ISPsystem?

Jeg har en akademisk bakgrunn innen bank / finans og finansingeniør. Naturligvis gikk jeg over til bank i noen av de største bankene mens jeg fremdeles var på universitetet og fikk masteren min’s grad. Så overgikk jeg til management consulting og deretter til spillindustrien som var nærmere IT. Da befant jeg meg på ISPsystem. Alle selskapene jeg har jobbet for er veldig forskjellige når det gjelder størrelse, marked og hva de gjør og bransjen de driver i.

Jeg elsker absolutt endringen i dynamikk, iført forskjellige hatter og takle forskjellige problemer, enten det er økonomisk eller markedsføring eller prosjektledelse fokusert.

Hos ISPsystem får jeg gjøre forskjellige ting, kreative ting eller tekniske ting på produktstyringssiden. Jeg tror alle opplevelsene hjalp meg til å tilpasse meg den dynamikken. De lærte meg hvordan jeg beveger meg raskt, hvordan jeg samarbeider med forskjellige team, hvordan jeg samarbeider med partnere i forskjellige størrelser og hvordan jeg var veldig mottakelig for eksterne behov. Som jeg nevnte er vi veldig tilbakemeldingsdrevne også. Det er viktig å forstå hvem kundene dine er og hvilke utfordringer kundene dine står overfor. Variasjonen i bakgrunnen min, tror jeg, lar meg gjøre det.

Hvordan ser du bransjen endre seg, og hvordan planlegger du å løse disse endringene med eksisterende produkter?

IT-bransjen endres veldig raskt hvert år. Siden vi har forskjellige løsninger fokusert på forskjellige markedssegmenter i forskjellige deler av bransjen, må vi følge med på alle aspekter av den. Hvis vi ser på vertsindustrien, ser vi at paradigmet har endret seg med årene. Forbrukerne for det hostende kontrollpanelet var i begynnelsen flere administratorer som ønsket å automatisere noe av prosessen, men nå sørger vi for noen kunder som ikke er like teknisk kunnskapsrike. De er mer på "gjør det for meg" side av ting. De vil virkelig at kontrollpanelet skal være mer intuitivt, og i stedet for å automatisere administrasjonsrelaterte ting, ønsker de enklere funksjoner som kan hjelpe dem med å jobbe på nettstedet deres og få nærværet opp og kjøres på et minimalt tidsrom.

Når forventningene endrer seg, må også leverandørene tilpasse seg, endre tilbud, priser, kommunikasjonsmetoder og verktøy de gir kundene. Vi må endre oss med kundene og leverandørene også. Derfor må vi være veldig mottakelige for tilbakemeldingene vi får fra leverandører, og jobbe tett for å forstå hva kundene trenger.

Det vi innså i utvidelsene våre til andre markeder, er at vi virkelig trenger å lokalisere produktene. Kunder i USA har forskjellige produktpreferanser og forventninger enn kunder i Europa, LATAM og Russland, ikke bare fra UX- og UI-perspektiver, men fra et produktperspektiv: fra integrasjoner de ønsker å se i kontrollpanelet til problemer de forventer kontrollpanelet å løse for dem.

Det er en lignende ting for high end-produkter som DCImanager. Vi ser at mange tilbydere legger mye mer vekt på å automatisere prosessene sine, som er kjernen i løsningen, men de ønsker også å bli mer grønne, for eksempel, og gi en tryggere og sikrere løsning for kundene. DCImanager må tilpasse seg det ved å lage løsninger som taler til disse behovene. Det betyr også at løsningene våre blir mer komplekse og robuste, slik at kundene kan følge med på forbruk og allokering av ressurser, enten det er strøm og trafikk, eller varmeproduksjon, eller noe annet som leverandøren krever..

Hvordan ser du bransjen endre seg, og hvordan planlegger du å løse disse endringene med eksisterende produkter?

Er det noen nye ISPsystem-produkter i horisonten?

Akkurat nå ligger fokuset vårt på å utvide funksjonaliteten og løsningene vi allerede har, spesielt ettersom vi dedikerer mye av oppmerksomheten til brukeropplevelse og brukergrensesnittet til ting, mens vi selvfølgelig fortsetter å utvide funksjonaliteten. En av trendene vi har sett i bransjen er at leverandører og forbrukere ønsker å se mer modulbaserte løsninger. De vil se plattformer som omfatter en hel rekke løsninger, for å si det slik. Det er retningen vi ønsker å ta i fremtiden.

Akkurat nå har vi 4 løsninger for 4 forskjellige bransjesegmenter, så kanskje vi i fremtiden vil bevege oss mot en enkelt plattform som betjener behovene til alle leverandører, enten det er IaaS, SaaS eller PaaS, og sluttkunder som ønsker å administrere deres tilstedeværelse på nettet.

Eller kanskje vil bransjen skifte, som den ofte gjør, og en ny trend vil dukke opp, og da vil vi som alltid tilpasse oss raskt, og presentere enda en flott løsning!

Er det noe annet du tror HostAdvice-lesere gjerne vil vite?

I vår søken etter tilbakemeldinger fra brukere, som vi samler for å sikre at løsningene våre er best mulig, har vi introdusert gratisversjoner av tre av løsningene våre. På denne måten er DCImanager, VMmanager og BILLmanager nå tilgjengelig gratis uten tidsbegrensning. Dette lar brukerne virkelig oppleve løsningene våre og leke med det i sitt eget tempo, og samtidig la oss få vite hva vi kan forbedre, slik at de vil være trygge på forholdet. Så hvis noen er ute etter en ny løsning, eller bare ønsker å prøve den av nysgjerrighet – hjelper vi glade!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me