Intervju med Cory LaViska av Particle, SurrealCMS og A Beautiful Site-berømmelse

Et vakkert sted er vel, vakkert. Skaperen, Cory LaViska, har duppet selvstendig i mange utmerkede prosjekter, og det har vært veldig morsomt og spennende å høre om hans reise og til og med hjelpe til å gi ham råd om noen neste trinn!


Cory bygger for tiden ut en ny CMS-plattform kalt Particle som ser fantastisk ut (skjermbilder etter hoppet), og han har gjort mange fantastiske ting. Jeg må si jeg er virkelig spent på å få møte ham og kjenne ham og diskutere planene for prosjektene hans. Her er mer om Cory.

Intervju med Cory LaViska av Particle, SurrealCMS og A Beautiful Site-berømmelse

Fortell oss litt om hvordan du grunnla A Beautiful Site.

Jeg startet ABS i 2007 som en liten webdesignvirksomhet. Jeg innså snart at de fleste klienter trengte et verktøy for å redigere nettsteder etter lansering, men mange av de eksisterende alternativene var for kompliserte for dem. Så jeg begynte å utvikle det som skulle bli Surreal CMS som ble lansert i november 2008. Siden den gang har jeg sluttet med freelancing og fokuserer all min innsats på Surreal, open source prosjekter og andre ting som interesserer meg.

Fortell oss litt om hvordan du grunnla A Beautiful Site.

Og fortell oss om opplevelsen din som "grunnlegger og bootstrapper."

Jeg vurderte aldri å be noen om penger. Jeg fant en nisje som trengte en løsning, og jeg bygde en. Det tok mye tid og krefter – å jobbe heltid fra kl. 15-15 og deretter presse ut utviklingen fra klokken 19 til midnatt eller senere (dette varte i omtrent et år) – men det har definitivt lønnet seg.

Kan du fortelle oss om noen av prosjektene du har laget? Hva inspirerte skaperverket deres?

Jeg har allerede diskutert flaggskipstjenesten min, Surreal CMS. Jeg har gitt ut noen andre gratis verktøy gjennom årene, men fokuset mitt har først og fremst vært surrealistisk. Imidlertid har det siste prosjektet mitt vært i verkene i omtrent halvannet år nå. Det er en blogg- / publiseringsplattform som heter Particle, som er inspirert av ting jeg synes mangler i eksisterende systemer, nemlig hastighet og enkelhet. Det kan også være den første installerbare publiseringsplattformen som inneholder inline-redigering.

Kan du fortelle oss om noen av prosjektene du har laget? Hva inspirerte skaperverket deres?

Nettstedet ditt er virkelig vakkert. Hvordan lærte du webdesign, og hvilke prinsipper bruker du mest når du bygger ut nettsteder?

Takk skal du ha! Egentlig er jeg mer en utvikler med et øye for design. Å designe nettsteder tar meg mye lengre tid enn det sannsynligvis burde gjort. Temaet for ABS er faktisk et premiumtema fordi jeg ikke hadde tid til å designe det selv. Imidlertid designet jeg www.surrealcms.com.

Jeg begynte å lære webdesign / utvikling mens jeg var i hæren. Vi dro på feltøvelse og jeg tok en del bilder. Alle ville ha en CD med bildene, men jeg trodde det skulle være en enklere måte, så jeg kjøpte mitt første domene og webhotell og begynte å tulle. Jeg tror jeg startet med FrontPage, så gikk til DreamWeaver, så endelig innså jeg hvor mye lettere det kan være å håndkode alt, noe jeg fremdeles gjør for de fleste prosjekter.

Alt i alt har det tatt et drøyt tiår å samle ferdighetene som trengs for å være en god webdesigner og en god webutvikler. Det er ikke noe du mestrer i et klasserom.

Kan du fortelle oss om din virksomhetssammensetning? Hvor befinner du deg? Hvor mange mennesker er på laget ditt?

ABS er bare meg. Jeg har jobbet med entreprenører opp gjennom årene, men jeg klarer de viktige tingene selv. Jeg har også flyttet ganske mye opp gjennom årene, noe som ikke har hjulpet. (I ettertid burde jeg vært en digital nomad!) Jeg er for tiden i Orlando, Florida, men jeg har vært frem og tilbake til New Hampshire også gjennom årene.

Kan du fortelle oss om din virksomhetssammensetning? Hvor befinner du deg? Hvor mange mennesker er på laget ditt?

Selv om ABS tradisjonelt har vært bare meg, hvis Particle finner sin plass i verden, vil jeg være ute etter å utvide selskapet til et lite team.

Tar du kunder, eller bygger du ut tredjepartsprosjekter? Hvilke krav må oppfylles for at du skal ta deg en klient?

Jeg godtar ikke klienter. Jeg henviser nesten alltid folk som ber til noen andre. Siden jeg klarer alt selv, er tiden min veldig begrenset.

Du er aktiv på Github også. Fortell litt om ditt engasjement der.

Jeg vil gjerne være enda mer aktiv i open source-samfunnet, men det er tidsbegrensninger, og dessverre betaler open source-prosjekter ikke regningene mine. Jeg antar at grunnen til at jeg ble involvert er fordi jeg brukte så mange open source-prosjekter i det siste. Det er som en "betale det frem" ting. Du har litt fritid til å jobbe med en kode, hvorfor ikke la andre dra nytte av det og bidra til å gjøre det bedre? Open source er en win win i de tilfellene.

Du har definitivt et skarpt øye for design. Hvordan følger du trendene?

Ærlig talt, jeg venter til designtrender blir ganske vanlig. Jeg prøver ikke å være i forkant. Jeg ser etter hva som fungerer og hva som er enkelt, og jeg følger med det. Jeg er en stor fan av den flate designbevegelsen som skjer.

Du har definitivt et skarpt øye for design. Hvordan følger du trendene?

Hvordan vurderer du webverter for klient- eller firmaprosjekter?

Jeg er i en unik posisjon der mange av brukerne mine har erfaring med forskjellige hostingleverandører, så jeg ser førstehånds noen av problemene og hvordan de reagerer på supportbilletter. På spørsmål anbefaler jeg generelt verter som vedlikeholder sin egen infrastruktur (dvs. ingen forhandlere) og har en god historie med støtte. Bortsett fra det varierer verten og tjenestetypene mye avhengig av prosjektet, kundenes behov og deres ferdighetsnivå.

For mine egne prosjekter bruker jeg eksklusivt DigitalOcean. De har en av de beste selvstyrte tjenestene, konkurransedyktige priser og uten tvil det reneste grensesnittet! Før det var jeg Media Temple DV-kunde i rundt åtte år. For annen bruk (testing, personlig osv.) Bruker jeg en delt DreamHost-konto.

Bonusspørsmål! Vil du betrakte deg som en designer og en utvikler?

Jeg pleide å si at jeg var 70% utvikler og 30% designer, men jeg tror det egentlig handler om 90/10 nå. Jeg har alltid hatt et øye for design, noe jeg tror mange utviklere mangler, men når jeg setter meg ned for å designe noe selv, tar det for alltid. Jeg er en mye bedre utvikler enn designer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me