Intervju med Robert Hoffmann, administrerende direktør i 1&1

Det er ikke ofte at vi får gleden av å snakke med de høyeste rekkene hos webhotellfirmaer, men når vi har muligheten, er vi virkelig takknemlige – disse travle menneskene tar tid ut av dagen sin for å virkelig vise oss den indre virksomheten til deres virksomhet. Det er kjempebra å få detaljert innsikt, og dette intervjuet med Robert Hoffmann på 1&1 er definitivt ikke noe unntak. Å lære om hans fremvekst til lederskap har vært veldig innsiktsfullt, og det er mye vi kan ta fra det på HostAdvice.


Intervju med Robert Hoffmann, administrerende direktør i 1 & 1

Kan du fortelle oss bakgrunnen din og hvordan du kom fra å bli 1&1s sjefssjef til administrerende direktør? Hva har vært din IT-vei til dags dato? Hvordan hjalp erfaringene dine deg med å bli en erfaren salgsproff og administrerende direktør?

I min nåværende rolle som administrerende direktør for 1&1 Internett og medlem av styret for United Internet AG, jeg er ansvarlig for United Internet’s forretningsapplikasjoner virksomhet.

Før du overtar ansvaret for United Internet’s forretningsapplikasjonssektor i oktober 2012 med flaggskipproduktene 1&1 Cloud Server samt MyWebsite, var jeg ansvarlig for 1 & 1’s telekommunikasjonsvirksomhet siden 2006. I denne perioden, 1&1 fortsatte veksten i bredbåndsaksess, og introduserte ubundne opsjoner i alle større nettverk i Tyskland og ble en raskt voksende leverandør av mobiltjenester på Vodafone-nettverket. Mars 2010 markerte den første MVNO-kontrakten jeg lukket med Vodafone i Tyskland.

En av mine personlige milepæler var samarbeidet med ProSiebenSat.1 Media AG, initialiserte joint venture maxdome som den tyske markedslederen for video on demand. Kort tid etter revitaliserte jeg 1 & 1 fullstendig’s salgsavdeling som medlem av styret for salg i 2011 og 2012.

Parallelt med min funksjon som foredragsholder for styret for 1&1 som ble avholdt siden mai 2008, har jeg også vært president i medlem av den tyske bransjeforeningen VATM, samt deltatt aktivt i rådgivende styre for WIK Consult.

Før du begynte i United Internet / 1&1 i 2006, hadde jeg forskjellige ledende stillinger i Vodafone / Arcor. Der startet jeg verdiøkende taletjenester for bedriftskunder, ansvarlig for gruppen’s merkevarekonsolidering (o.tel.o, ISIS, nexgo) og lanserte også de første DSL-buntene som Head of Product Management. Etter det ledet jeg boligsalgsorganisasjonen i selskapet.
Jeg startet min karriere med å grunnlegge min egen virksomhet Hoffmann Distribution-Technik importere automater fra USA og Spania som jeg grunnla i 1993 og solgte i 1998.

Kan du fortelle oss bakgrunnen din og hvordan du kom fra å bli 1 & 1s sjefssjef til administrerende direktør? Hva har vært din IT-vei til dags dato? Hvordan hjalp erfaringene dine deg med å bli en erfaren salgsproff og administrerende direktør?

1&1 er over et kvart århundre gammelt! Kan du fortelle oss om stiftelsen av selskapet og hvordan ting har endret seg?

I 1988 ble Ralph Dommermuth, nå administrerende direktør for 1 & 1’morselskapet United Internet, og hans partner grunnla selskapet 1&1 EDV Marketing GmbH. En av deres første forretningsidéer var et markedsføringsverktøy for programvarehus. Enkelt sagt, siden Ralph Dommermuth identifiserte grunnleggende teknologitrender og tok riktige avgjørelser til rett tid, og startet med å etablere 1&1 som en uavhengig internettleverandør i 1996. Ved å samarbeide med webhostingekspert Schlund + Partner i 1998, 1&1 la webhotell til i sin tjenesteportefølje. I 2002, 1&1 kom inn i det tyske markedet for bredbåndsnettverk og hosting i Storbritannia og Frankrike, som markerte overgangen til en internasjonal virksomhet og den videre utviklingen av webhotellvirksomheten. Oppkjøpet av innovative selskaper som nettportalen WEB.de i 2005, den britiske hostingeksperten Fasthosts i 2006 eller den spanske skyspesialisten Arsys i 2013, beriket 1 og 1’s tjenesteportefølje og styrket sin posisjon som en av de ledende leverandørene av online løsninger over hele verden. Dra nytte av Arsys’s teknologier, 1&1 kunne nylig gjøre potensialet i skyen tilgjengelig for kundene sine – spesielt for SMB, utviklere og systemintegratorer – ved å lansere den nye 1&1 Cloud Server i 2015.

1 & 1 er over et kvart århundre gammelt! Kan du fortelle oss om stiftelsen av selskapet og hvordan ting har endret seg?

I februar for eksempel, blir vår Cloud Server-portefølje forbedret med 1&1 Cloud App Center, som gjør det mulig for kunder å bygge og kjøre webapplikasjoner og utviklingsstabler som kan installeres med bare et enkelt klikk. Bitnami’s portal og teknologi for appinstallasjoner vil tilby 1&1 kunder et bredt utvalg av de nyeste appene sammen med en ‘ingen minstetid’ kontrakt og en betal-per-minutt betalingsmodell som tilbyr fleksibilitet som ikke var tilgjengelig tidligere. Kombinert med den enkle skalerbarheten og optimalisering av bruk av tilfeller, vil kundene finne det enklere enn noen gang å bygge apper på nettskyen. Tilbudene kommer også med ubegrenset trafikk uten merkostnader – en virkelig USP da trafikk over det unntatte beløpet må betales generelt. Partnerskapet vil gi en konsekvent, sikker og optimalisert sluttbrukeropplevelse når du distribuerer en app, på 1&1 Cloud Server om en person designer sin første applikasjon eller en avdeling i store organisasjoner som leter etter et miljø der nye tjenester kan utvikles og distribueres ofte.

Angående 1 & 1’fremtidens planer i horisonten, alle strategier peker mot skyen og dens utallige muligheter, inkludert planen om å kunne tilby alle 1&1 hosting-tjenester via skyen for å gi våre kunder en enda større fleksibilitet for sine virksomheter og nettprosjekter. Vi jobber også med skybaserte løsninger som interesserer brukere som aldri har tenkt på å kjøre prosjekter i skyen på grunn av kompleksiteten.

Hvor er kontorene dine og hvor mange ansatte jobber på 1&1?

Siden grunnleggelsen for 27 år siden i Montabaur, Tyskland, 1&1 har fortsatt sitt internasjonale hovedkvarter der. 1&1 har ytterligere lokasjoner i ti land over hele verden, inkludert Spania, Storbritannia og USA. Over hele verden jobber mer enn 7000 mennesker for 1&1.

Hvor er kontorene dine, og hvor mange ansatte jobber på 1 & 1?

Hvordan fremmer du kommunikasjon på dine globale kontorer? Hvilken bedriftskultur oppfordrer du til å fremme interne og eksterne kontorer fra å være samarbeidsvillige?

1&1 bruker moderne kommunikasjonsteknologier som gjør at ansatte kan jobbe tett og effektivt med kolleger, samarbeidspartnere og eksterne kontakter. 1 & 1’S selskapskultur er preget av en internasjonal ånd, som er et resultat av samarbeid fra ansatte som kommer fra alle verdenshjørner. Forholdene mellom de forskjellige nasjonalitetene styrkes ytterligere gjennom møte-til-ansikt-møter som finner sted regelmessig.

Kan du fortelle oss om de forskjellige tilbudene globalt som 1&1 har?

1&1 er delt inn i segmentene Access og Business Applications. Access-divisjonen drives utelukkende i det tyske markedet. Det omfatter en rekke bredbånds- og mobiltilgangsprodukter for smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner, inkludert relaterte applikasjoner (for eksempel hjemmenettverk, online lagring, telefoni eller underholdning). Med Business Applications-grenen, som er tilgjengelig i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Spania, Østerrike, Sveits, Polen, Italia, Canada, Mexico og USA, 1&1 tilbyr et bredt utvalg av hosting-, sky- og e-forretningsapplikasjoner for hjemmebrukere, små selskaper og frilansere. I detalj inkluderer disse applikasjonene f.eks. Programmer for styring av personlig informasjon (e-post, oppgavelister, avtaler og adresser), webhosting, servere, nettsteder samt e-butikker. Dette er basert på en omfattende infrastruktur bestående av et stort antall datasentre over hele verden, som tillater 1&1 for å tilby en mangfoldig serverportefølje. Mer enn 70 000 servere kjører i 1 og 1‘s syv avanserte datasentre, som er lokalisert i Europa og USA. Takket være flere overflødige tilkoblinger mellom datasentre, 1&1 kan garantere nesten 100% oppetid. I datasentrene våre vert vi for rundt 19 millioner domener og mer enn 20 000 Terabyte data overført per måned. For å forby forsinkelse av dataoverføring, 1&1 datasentre er konfigurert med flere redundante tilkoblinger til de viktigste Internett-hubene. Med imponerende tilkobling opplever våre kunder raskere lastetid og høyere flerbrukerkapasitet på sine nettsteder.

Dermed 1&1 gjør løsninger tilgjengelig for kundene tilpasset deres behov, og starter med grunnleggende serveroppsett til high-end skyserver. I tillegg 1&1 er en av få tilbydere der kundene får muligheten til å velge et spesifikt datasenter ved å bruke datasentervelgeren. Dette betyr at kunder i USA kan velge mellom våre amerikanske, tyske eller spanske datasentre når de konfigurerer skyen infrastruktur ved bruk av 1&1 Cloud Server. Bedrifter, spesielt de som driver en global virksomhet, drar nytte av dette alternativet, da de kan sette opp virtuelle maskiner nærmere kundene sine for å unngå lange ventetider når de leverer webtjenester..

Kan du fortelle oss om de forskjellige tilbudene globalt som 1 & 1 har?

Kan du utdype engasjementet ditt for grønn teknologi?

Blant andre ressurser, 1&1 bruker fornybar energi fra vann, vind og sol for å få strøm på datasentre og kontorer. Dessuten 1&1 ansatte energieffektiv maskinvare og programvare på arbeidsplassene og infrastrukturen. For eksempel 1&1 bruker ekstra effektive strømforsyningsenheter med redusert varmetap, og vi unngår bruk av overflødige komponenter på servere. Datasentrene for 1 og 1’datterselskapet Arsys er konstruert ved hjelp av svært energieffektive teknologier også.

Hvilke faktorer vurderer du når du vurderer teknologier som skal tjene 1&1 kunder?

1&1 analyserer og identifiserer grunnleggende trender i markedet og tester nye teknologier i henhold til fordelene for kundene. Dermed 1&1 sørger for å tilby kunder produkter av høy kvalitet og høy ytelse til en rimelig pris i henhold til deres behov.

Hva er involvert i å bli en vellykket ISP?

For å lykkes må du alltid være et skritt foran andre og sette kunder først. I detalj betyr dette å analysere markedet for trender. Så bør du spørre deg selv hvordan du kan tilpasse deg disse trendene og gjøre innovative teknologier tilgjengelig for kundene dine, slik at de kan bruke fordelene vi gir for å utvikle deres virksomhet eller berike livet generelt. For å møte kunder’ behov, 1&1 tilbyr dem en bred portefølje av innovative løsninger med høyeste kvalitet ved å bruke rettferdige og transparente prismodeller.

Hvis noen i dag kontaktet deg uten kunnskap om å bygge et nettsted, men trengte en for sin virksomhet, hva slags produkt ville du følt at ville tjene dem best?

Jeg vil anbefale at de prøver 1&1 MyWebsite. Det gjør det mulig for små og mellomstore bedrifter og frilansere å sette opp sin egen profesjonelle webside – raskt, enkelt og uten bakgrunnskunnskap. De kan finne inspirasjon blant hundrevis av individuelle ferdigfylte bilder og tekster for mer enn 200 bransjer. Alle nettstedsmaler er mobilvennlige og vises derfor ideelt selv på smarttelefoner og nettbrett.

Hvis noen i dag kontaktet deg uten kunnskap om å bygge et nettsted, men trengte en for sin virksomhet, hva slags produkt ville du følt at ville tjene dem best?

Kan du fortelle oss viktigheten av redundans / redundante forbindelser og hvordan nøyaktig 1&1 utnytter teknologien på vertsplattformene?

1&1 produkter drives i moderne datasentre med høyeste sikkerhetsnivå. Ved å styre to geografisk atskilte datasentre ved hjelp av konseptet geo-redundans, 1&1 kan garantere maksimal tilgjengelighet for alle løsningene. Dette betyr at hvis et av de høyteknologiske datasentrene skulle få en funksjonsfeil, aktiveres det overflødige systemet til det andre datasenteret automatisk. Server-sikkerhetskopier lagres også i geografisk atskilte datasentre.

Hvordan har skyen endret tilstanden til webhotell på 1&1, og finner du en økt vekt på å flytte til skyen av kundene dine?

I alt 1&1 gjør, vi streber etter å møte kunder’ behov. Derfor, da markedet har endret seg de siste par årene, og flertallet av tyske bedrifter ser sine virksomheter’ fremtid i skyen, 1&Jeg fant en måte å forutse denne etterspørselen: den nye 1&1 Cloud Server ble spesielt utviklet for små og mellomstore bedrifter som ofte er uerfarne skymessige, men som likevel ønsker å trekke fra de mange fordelene med denne teknologien. På grunn av endrede markeder og økende konkurranse, er SMB-er pålagt å reagere raskt på denne utviklingen, ofte ved å utvide IT-infrastrukturen. For å være i forkant er fleksibilitet viktig. Så når du utvikler Cloud Server, 1&1 fokusert på å tilby en brukervennlig og billig løsning som gir maksimal fleksibilitet og samtidig full kostnads ​​transparens gjennom en prismodell for betaling per bruk. Når det gjelder sky migrasjon, overgår USA langt andre land, noe som er bevist ved en fantastisk lansering av 1&1 Cloud Server der. Etablerte tyske virksomheter mistroer skytjenester da de ikke ønsker å overlate dataene sine til et annet selskap. Dette bygger på ideen om utilstrekkelig databeskyttelse, tap av data og sikkerhetsbrudd med skyleverandører. Men 1&1 forsøker å oppnå et skifte i dette synspunktet ved å være aktiv i markedet som et tysk foretak som tilbyr sine kunder tjenester etter de høyeste sikkerhetsstandarder, som er vert fra datasentre lokalisert i Tyskland. Unge tyske gründere aksepterer derimot skyen mye mer og ser den først og fremst for dens fordeler.

Angående fremtidsplaner, 1&1 har til hensikt å forenkle tjenestene enda mer, og gjøre det enklere for kunder som overfører data fra sitt lokale datasenter til skyen. En smart interaksjon mellom privat og offentlig sky er viktig her, så vel som en tett sammenkobling av et foretak’s interne tjenester med dem som allerede er brukt fra en ekstern kilde. For å kunne dra nytte av dette, må virksomheter utvikle passende prosesser og finne ut potensialer for optimalisering. Dette vil hjelpe dem til å utvide virksomheten og derfor holde seg konkurransedyktige i markedet.

Legg til din mening om 1&1 her >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me