Intervju med Shiven Ramji, VP for produkt for DigitalOcean

Mens mange webhotellfirmaer tilbyr løsninger for kunder med liten teknisk kunnskap, men DigitalOcean brenner for å forenkle nettinfrastruktur og bygge et produkt som utviklerne elsker. Med over 2,5 millioner unike besøkende per måned og 1700 opplæringsprogrammer, er det et av de mest omfattende bibliotekene med tilgjengelige open source-ressurser, samtidig som det åpner for åpenhet og god pris. Vi hadde muligheten til å snakke med VP for Product Shiven Ramji om fremtiden for dette raskt voksende selskapet.


Intervju med Shiven Ramji, VP for produkt for DigitalOcean

HA: Hei Shiven! Fortell meg litt om deg selv, bakgrunnen din og hvordan du ble administrerende direktør for produkt for DigitalOcean.

Bakgrunnen min inkluderer en rekke fagdisipliner, de fleste av dem var spesifikt innen produktstyring. Jeg er heldig som også har hatt markedsføring, analytics, data science og engineering erfaring i det siste. Før dette hadde jeg utøvende roller hos Amazon, LiveIntent, Comcast / NBC, og Nielsen.

Jeg begynte i DigitalOcean i mars i år. Jeg gikk sammen med ideen og den faste troen på at utviklere ikke bare er kunder, de er innovatører, distributører og de nye beslutningstakerne.

Jeg er spent på å jobbe i skjæringspunktet mellom produkt, design og teknologi og gi utviklere mulighet til å løse problemer.

I tillegg til å føre tilsyn med produktstyring, eier jeg også utviklerrelasjoner og partnerskapfunksjoner. Dette er en komponent som pleier, hjelper og gir tilbake til utviklerne.

HA: Du er ny på DigitalOcean som produktdirektør. Hva er fremtidsplanene for selskapet, fra produktsiden?

Sikker. Vi har hatt mange spennende nye produkter og funksjoner som kommer ut for utviklere. Når vi ser forbi dette inneværende år, som inkluderer tre store lanseringer og store oppgraderinger, har vi utvidet tilgjengeligheten til vår Block Storage til andre datasentre, og introdusert nye produkter som Cloud Firewalls, Load Balancers, samt en Cloud Monitoring-tjeneste med alarmvarsler. Object Storage er et annet nytt nytt produkt for tiden i tidlig beta.

Alle disse produktene er en del av strategien vår for å tilby skalerbare, sikre, svært tilgjengelige og pålitelige løsninger for skyinfrastruktur.

For resten av året vil våre utviklerkunder fortsette å se nye funksjoner og en forbedret opplevelse på vår plattform. Vi har også noen interessante planer for våre One-Click Solutions for utviklere.

HA: Jeg ser at du har brakt Block Storage til Toronto og Singapore. Kan du utdype det?

Hvert kvartal lanserer vi nye datasentre med Block Storage. Vi kunngjorde ytterligere fire datasentre som vil få Block Storage i løpet av 3. og 4. kvartal. Vi har for øyeblikket 12 datasentre i forskjellige byer over hele verden.

Det er tre kjernekomponenter i skyen: databehandling, nettverk og lagring. For våre databehandlingsmuligheter er vårt flaggskipprodukt Droplet, navnet vårt for skyservere, og så tilbyr vi også nettverksfunksjoner som lar deg skalere og sikre applikasjonene dine. Block Storage gir lagring for applikasjonene dine i skyen.

Årsaken til at vi bringer Block Storage til datasentrene våre er at vi har en global utviklerbase. Vi har utviklere med applikasjoner som trenger å være tilgjengelige i forskjellige regioner, så vel som utviklere som faktisk er lokalisert i disse regionene, så det er viktig å ha regional og global tilgjengelighet for alle våre produkter.

Intervju med Shiven Ramji, VP for produkt for DigitalOcean

HA: DigitalOceans produkttilbud inkluderer nettverks-, lagrings-, databehandlings- og utviklerverktøy. Disse går utover de delte hosting, dedikerte servere og VPN-tjenester som vanligvis tilbys av webhotellfirmaer. Hvem markedsfører du med disse produktene?

Sikker. For alt vi bygger, tenker vi: hva er de forskjellige utviklerpersonene eller bruker saker som vi ønsker å ta opp, og vi jobber bakover derfra. Vi har alle slags utviklere på plattformen vår, som du kan forestille deg – sys admins, applikasjonsutviklere, dataingeniører, data forskere og til og med studenter som tar informatikkundervisning.

Vi har mange utviklere som bruker oss til personlige prosjekter og for å være vertskap for kritiske forretningsapplikasjoner.

Måten vi tenker på det er på denne: vi er skyen for utviklere – enkeltpersoner, så vel som team, kan bruke plattformen vår til å bygge, distribuere og skalere applikasjoner av alle størrelser i skyen. Det er noe for enhver smak.

HA: Kan du beskrive hovedtjenestene dine kort? Hvilket spesifikt målgruppe er hver målrettet?

Ja. En full cloud computing infrastruktur tilbyr tre kjernekomponenter: databehandling, lagring og sikker nettverk. Vi tilbyr datatjenester for serverne, eller Droplets, og lagring, som inkluderer Block Storage, og i fremtiden, Object Storage. Vi har også sikkert nettverk, som inkluderer alt fra flytende IP-er og DNS til Cloud Firewalls. Dette er de essensielle byggesteinene som en utvikler trenger. Dette er grunnlaget.

På toppen av dette bygger vi programvare og tjenester som gjør det lettere å administrere og bygge disse applikasjonene. Noen få eksempler på dette er: One-Click Solutions, integrasjoner med Terraform, Cloud Monitoring, Load Balancers og sikre applikasjonene dine med Cloud Firewalls.

Utviklere har muligheten til å bruke alle disse tilbudene i takt med applikasjonene sine, men det avhenger virkelig av typen applikasjon de bygger. For noen typer applikasjoner kan belastningsbalansering være viktig, fordi det er mye trafikk. Andre applikasjoner kan kreve mer datakraft, så de trenger en høy CPU-plan for CPU-intensive arbeidsmengder.

Det er virkelig avhengig av brukssaken. Det eneste vi sikrer på tvers av alle brukssaker er at vi minimerer kompleksiteten og fokuserer på gjennomsiktig og rimelig pris. Vi tilbyr det beste tilbudet på enkleste måte. At’er vår store fordel.

HA: Hvor mange kunder har du for tiden? Hvem er noen av dine største eller mest bemerkelsesverdige kunder?

Vi har en million brukere, noe som betyr at kunder som har spunnet opp en dråpe. Vi har også 64 000 ingeniørteam som er aktive på vår plattform. Teamene våre gir mulighet for samarbeid, da det ofte er tilfelle at kundene våre er et team av utviklere som jobber sammen. Våre teamfunksjon lar deg samarbeide om forretningsprosjektene dine og samarbeide for å utnytte disse ressursene.

Intervju med Shiven Ramji, VP for produkt for DigitalOcean

HA: Hvor er hovedkvarteret ditt og datasentrene? Kan du kort beskrive selskapskulturen?

Hovedkvarteret vårt er i New York. Vi har nylig åpnet et kontor i Cambridge, Massachusetts.

Vi har 12 datasentre i 8 byer: New York, Toronto, San Francisco, London, Amsterdam, Frankfurt, Bangalore og Singapore.

Vi har en veldig interessant selskapskultur, men jeg skal prøve å trekke frem tre hovedtakeaways. Først fokuserer vi på innovasjon og forenkling. Vi bestreber oss på enkle og elegante løsninger. Dette starter med merkevaren, fargen og tonen på nettstedet, gjennom påmeldinger i kontrollpanelet, og helt til interaksjon med samfunnet. Vi streber etter enkelhet gjennom alle berøringspunkter med en utvikler.

Den andre takeaway er forestillingen om kjærlighet til våre kunder og ansatte. Vi gjør de ekstra tingene vi kanskje ikke trenger å gjøre for å glede kundene våre og levere en bedre opplevelse. Når du har fjernet friksjonen, blir det en herlig opplevelse å jobbe med produktene og tjenestene dine. For eksempel lager vi tilpassede illustrasjoner av høy kvalitet for de fleste av samfunnsopplæringen, kunngjøringer på sosiale medier og nettstedet. Vi lytter også til utviklere og deres mest etterspurte funksjoner gjennom uservoice-foraene våre.

Den siste takeaway er fellesskap. Vi er veldig bevisste på utviklermiljøet. Vi tror virkelig på både utvikleren og samfunnet med åpen kildekode. Vi gir tutorials ideen om å fjerne friksjon og hjelpe utviklere med å øke hastigheten og skalere applikasjonene sine.

Intervju med Shiven Ramji, VP for produkt for DigitalOcean

HA: Er det noe annet du vil legge til leserne våre?

Jeg vil gjenta at vi bryr oss om utviklere – vi vil at de skal utvikle den beste programvaren de kan i skyen, og være sikre på at de kan stole på oss når det gjelder hva vi gir. Vi gjør vårt ytterste for å sikre at tjenestene våre er transparente og rimelige, og bygger det beste fellesskapet slik at kundene våre kan få suksess.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me