Contents

Et intervju med Yoni Luksenberg, medstifter av Pojo.me og Elementor.com

Du kan forvente at utviklingen av en WordPress-plugin ville bli drevet av en utvikler, men det er ikke tilfelle med Elementor-plugin, en dra-og-slipp-formdesigner for WordPress. Denne pluginen blir drevet av visjonen til en designer, ikke en programmerer – fordi hvem ellers ville vite bedre hva profesjonelle designere egentlig trenger og ønsker?


Et intervju med Yoni Luksenberg, medstifter av Pojo.me og Elementor.com

HostAdvice: Fortell meg litt om deg selv og bakgrunnen din.

Min partner og jeg er webdesignere. Vi har designet egendefinerte temaer og nettsteder i nesten ni år, hvor vi har utviklet hundrevis av WordPress-nettsteder.

HostAdvice: Før lanseringen av Elementor solgte selskapet ditt POJO premium WordPress-temaer.

Riktig – og den erfaringen har tjent oss veldig godt i utviklingen av Elementor. Vi begynte å tilby konsulent- og utviklingstjenester på nettstedet, men for omtrent to år siden bestemte vi oss for å tilby produkter i stedet for tjenester. Vi fokuserte deretter på å utvikle premium temaer og lisensiere dem til utviklere.

I tillegg til kunnskapen fra å være i bransjen i alle disse årene, lærte vi også mye av erfaringen med å selge både tjenester og produkter. Først av alt, vi vet hvordan du tenker som profesjonelle nettdesignere og forstår deres reelle behov. I tillegg kjenner vi også problemene som er involvert i utviklingen av et frittstående produkt.

HostAdvice: Hva’står bak navnet? I min verden, POJO = Vanlig Java-objekt!!

[Ler] Nei – det har ingenting med Java å gjøre. Det gjør det faktisk ikke’Det har med noe å gjøre – vi likte bare navnet. Det var et kort ord, det gjorde vi ikke’Jeg trenger ikke å stave det ut for noen, og det var ingen konkurranse om det i Googles søkeresultater.

HostAdvice: Hvorfor enda et temafirma?

Der vi er forskjellige er at vi fokuserte på profesjonell webdesigner. Den profesjonelle designeren har andre behov enn gjør-det-selv-designer (selv) i selv WordPress-markedet. De populære temasidene – inkludert de betalte – er faktisk fulle av søppeltemaer.

Den profesjonelle designeren ønsker å ha et enkelt tema som kan brukes på mange forskjellige nettsteder. De don’Jeg ønsker å måtte lære et nytt tema for hvert nytt prosjekt. Temaet må være fleksibelt, funksjonsrikt, av høy kvalitet og spenstig.

DIY-designeren jobber vanligvis på et enkelt nettsted i en lengre periode. Problemstillingene med stor fleksibilitet, hvordan temaet fungerer internt, og temaet’s kompatibilitet med en rekke plugins er vanligvis ikke så viktig.

HostAdvice: OK – La’s grave i Elementor – ditt nye WordPress-drag & drop form builder. Er det relatert til Pojo-sidebyggeren jeg ser på nettstedet ditt? Har du bare trukket ut et stykke av infrastrukturen din og pakket den inn igjen som en frittstående plugin?

Absolutt ikke! Elementor er et helt annet produkt som vi bygde fra bunnen av, inkludert et nytt og annerledes rammeverk. Det eneste vi tok fra Pojo-sidebyggeren er kunnskap – kunnskapen om hva profesjonelle designere trenger og hva deres smertepoeng er.

HostAdvice: OK - La oss grave i Elementor - den nye WordPress-dra & slipp-skjermbyggeren. Er det relatert til Pojo-sidebyggeren jeg ser på nettstedet ditt? Har du bare trukket ut et stykke av infrastrukturen din og pakket den inn igjen som en frittstående plugin?

HostAdvice: Jeg ser henvisninger til Front End builders og Back End Builders – hva er forskjellen?

Med en back end form builder, må du gå i en forhåndsvisningsmodus for å se hvordan skjemaet ditt virkelig ser ut, mens det med en front-end builder som Elementor er en WYSIWYG-opplevelse inne i selve designeren. De største fordelene med en frontend designer er at den reduserer designtiden og gir mer nøyaktig “piksel perfekt” oppsett.

HostAdvice: Det er allerede mange dras & slippsidebyggere for WordPress – trenger vi virkelig en til?

Det er absolutt noen vellykkede sidebyggere der ute – de var flotte i sin tid, men bransjen har endret seg og kravene fra brukerne har endret seg. Det er virkelig ikke noe flaggskipprodukt i dag.

Noen av problemene med eksisterende liveformbyggere er treg og hengende ytelse, mangel på et riktig designet brukergrensesnitt og mangel på brukervennlighet. Vi tror at vi gjør en mye bedre jobb. Vi har en solid ramme som er rask og enkel å bruke. Vi legger til mange fordeler som ikke er tilgjengelige akkurat nå i andre sidebyggere.

Vi kunne ikke forstå hvorfor DIY (DO It Yourself) nettstedbyggere tilbyr så flotte sidebyggergrensesnitt, og WordPress gjør det ikke. Disse sidebyggerne er ikke ment for profesjonelle nettdesignere. Med Elementor ønsker vi å løse manglene ved de eldre WordPress-sidebyggerne, samtidig som vi viderefører WordPress-design til nivået og kravene til den profesjonelle designeren..

Her er noen av måtene vi jobber for å nå disse målene:

  • Fokuserer på hastighet og lydhørhet hos den visuelle designeren.
  • Prøver å bringe full tilpassingsevne til hver widget, i stedet for bare å tilby standardene som vi bestemmer oss for. Vi tror at vi oppnår omtrent 90% tilpasning for widgetene våre.
  • Planlegger og designer brukergrensesnittet og opplevelsen helt fra starten. Vi don’Jeg vil at UI skal føle seg som cockpiten til en jagerfly. Vi’Vi har gjort det intuitivt og enkelt å bruke ved å skille forskjellige funksjoner, for eksempel innhold og stil, i forskjellige faner.
  • Tilbyr den som gratis, åpen kildekode-programvare.

Vi ønsker at Elementor skal bli standarden – en åpen standard – for WordPress-dra & slipp formbyggere. Når vi har oppnådd det, så blir himmelen’er grensen!

HostAdvice: Jeg ser at verktøylinjen din inneholder både Elementor-widgeter og WordPress-widgeter. Kan du snakke litt om det?

Ja – i tillegg til våre tilpassede utviklede widgets, gir vi deg også tilgang til andre widgeter og plugins. Våre planer inkluderer muligheten til å tilby åpen støtte for andre tredjeparts widgets og plugins som kan inkluderes i verktøylinjen vår.

HostAdvice: Hvordan bestemmer du prioriteringen av widgetutvikling?

Vi har alltid vårt eget veikart og en liste over widgets som vi planlegger å utvikle. Den listen blir imidlertid kontinuerlig endret og prioritert av tilbakemeldingene og forslagene vi får fra brukere i våre forskjellige fora, for eksempel Facebook og GitHub.

HostAdvice: Hvordan bestemmer du prioriteringen av widgetutvikling?

HostAdvice: Mange andre sidebyggere bruker WP-snarveier for designerne, men du gjør det ikke’t. Hvorfor ikke?

Det er tre hovedårsaker til dette:

  1. Årsaken til nummer én er hastighet. Ved å bruke kortkoder bremser du ting.
  2. For en designer er en kortkode fremdeles kode – uansett hvor enkel den er. De fleste designere ønsker ikke å ha noe med kode å gjøre.
  3. Ved å generere HTML i stedet for kortkoder, vil skjemaet fremdeles være fullt ut funksjonelt selv om du sletter plugin-en vår, fordi HTML-innholdet fortsatt gjenstår.

HostAdvice: Det står på nettstedet ditt at du har brukt over et år på å utvikle denne plugin – Tror du virkelig du’Vil du få nok trekkraft til å være lønnsom? Hvordan?

Ved å gi ut dette produktet som Open Source, vil det praktisk talt markedsføre seg. Det er et aktivt samfunn med millioner av brukere over hele verden som ønsker å hjelpe. Hvis de ser et flott produkt, vil de bidra til å markedsføre det og bidra til å forbedre det. Du har plutselig en situasjon der 1 + 1 = 5.

Vi bruker allerede GitHub, hvor utviklere kan diskutere hva de vil om plugin-modulen. Vi avslutter også metoder for å samarbeide med eksterne kodebidragere.

HostAdvice: Det er foreløpig ingen prisinformasjon for Elementor – noe som fører til at noen spør om et av blogginnleggene dine “Hvorfor er det gratis? Hva er planen fremover?”

Vår plan er å tilby en betalt versjon – Elementor Pro. Dette er allerede i utvikling, og vi regner med å slippe det i løpet av de neste to til tre månedene. Fokus for Elementor Pro vil være funksjoner som er relatert til promotering, konvertering og engasjement.

Det er viktig for meg å understreke at vi aldri vil ta ut noen designfunksjon eller widget som vi for øyeblikket har i standard Elementor-plugin. Dessuten vil vi fortsette å legge til nye widgets og funksjoner i gratisversjonen.

HostAdvice: Har du noen planer om å utvikle andre plugins?

Vi prøver alltid å gjøre forskjellige ting og å gjøre ting annerledes, men akkurat nå er Elementor vårt hovedfokus.

HostAdvice: Har du noen planer om å utvikle andre plugins?

HostAdvice: Hvordan ser du at WordPress-plugin-markedet utvikler seg de kommende årene?

Jeg forventer å se mange flere high-end plugins. Det er mange plugins som er vellykkede, selv om de ikke er så gode. Jeg tror at vi vil se mange flere “industriell styrke” plugins som kommer til markedet.

HostAdvice: Hvor mange ansatte har du i dag? Hva er Pojo bedriftskultur og miljø??

Vi har for tiden 8 ansatte. Vi jobber alle i ett stort rom. Dette inkluderer både designere og utviklere som alle jobber sammen, lærer av hverandre og støtter hverandre. Det viktigste er at vi alle gleder oss over det vi gjør.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt?

Jeg jobber sannsynligvis mer enn 12 timer om dagen – selv om du sannsynligvis burde spørre min kone [ler]. Foreløpig elsker jeg virkelig det jeg gjør hele dagen. Jeg står opp om morgenen, tar meg kaffe og slipper barna mine på skolen. Så drar jeg til kontoret og jobber der til min kone ringer meg og ber meg komme hjem…

Det er den gode tilbakemeldingen vi får fra brukerne våre som gir meg styrke til å fortsette.

Last ned Elementor gratis i dag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me