Intervju med Łukasz Gawior, administrerende direktør i GetLark

Hvis Lukasz Gawior måtte innkapsle GetLark i ett ord, han’d si ‘enkelhet.’ Vi hadde en mulighet til å lære mer om denne polske hostingplattformen og oppdaget hvordan de omsatte denne troen til praksis samtidig som de gir et funksjonsrikt produkt for både webutviklere og et bredere publikum.


Intervju med Łukasz Gawior, administrerende direktør i GetLark

HA: Fortell litt om bakgrunnen din og hvordan du ble administrerende direktør i GetLark.

Sikker. I mange år jobbet jeg innen webtjenester, til å begynne med med et lite firma hvor jeg jobbet med mange kunder i en kundeservicerolle. Samtidig ble jeg utsatt for å lære mye om forretningskommunikasjon med kunder fra mange forskjellige bransjer. I løpet av denne tiden møtte jeg mennesker fra store selskaper, og de tilbød meg muligheten til å bli involvert i virksomheten deres. Jeg valgte å bli involvert i selskaper som jeg så en fremtid med. I tillegg tilbrakte jeg to år i Nederland og fikk mye erfaring med klienter.

De to siste årene innså jeg at jeg ønsket å være uavhengig. Utsiktene til å jobbe for en nettutvikler i stor tid og hans kunder var spennende, samt muligheten for meg å bringe mitt eget produkt til bransjen.

Jeg ble en av grunnleggerne av GetLark sammen med to andre: Konrad Keck og Michał Kokoszkiewicz. Jeg’m ansvarlig for forretningsutvikling og markedsføring, mens de andre er ansvarlige for å bygge selve plattformen og gi et passende servicenivå til våre kunder.

På dette tidspunktet er ModulesGarden (eid av vår medgründer Konrad Keck) den største integratoren av vårt produkt i verden med mer enn 50 ansatte og tilpassede prosjekter over hele verden..

HA: GetLark mener det “fremtiden til webhotell er enkelhet.” Hvordan er produktet ditt designet for å oppmuntre til enkelhet?

Vi’Vi har visst en stund nå at enkelhet er nøkkelen, så vi jobber hardt for å fjerne alle unødvendige funksjoner. Vi rådfører oss med mennesker som er det’t utviklere og har ikke kunnskap om bransjen i det hele tatt. Dette er viktig for oss fordi vi ønsker at folk skal kunne bruke nettjenesten vår på omtrent 20 sekunder uten noen som helst konfigurasjon.

At’hvorfor det’Det er veldig viktig for oss å bygge dette produktet intuitivt.

Intervju med Łukasz Gawior, administrerende direktør i GetLark

HA: Du’er et polsk selskap. Hvordan ser dere dere på webhotellplassen i et så konkurransedyktig marked? Hva er den ekstra verdien som GetLark tilbyr kundene dine?

Vi er fokusert på det internasjonale markedet. Mens vi er stolte av at vi kommer fra Polen, gjør vi det ikke’Jeg vil begrense oss til det polske markedet fordi det er et lite marked for vårt produkt. Vi tror også kunder fra USA er mer åpne for våre nye produkter enn folk i Polen, så det’er lettere for oss å bygge vår kundebase i USA enn i Polen.

Vi tilbyr en konkurransedyktig løsning sammenlignet med andre selskaper, med vår unike fordel at webutviklere kan få tilgang til klientdata. Dette er et vanlig problem som våre kunder har – det og å få tilgang til dataene sine.

Vi ønsker at kunder kun skal dømme oss gjennom prisme av tjenestene vi tilbyr. Vår unike fordel er funksjonaliteten som gjør det mulig for webansvarlige å motta ekstra nivåer av tilgang til kundenes webhotell for å eliminere det vanlige problemet med å få tilgang til data. I tillegg kan webutvikleren aktivere gratis hosting for tiden som det utvikles et nettsted for klienten, og deretter enkelt overføre rettighetene til denne hosting til klienten bare ved å oppgi e-postadressen hans. Husk at for hver hosting som anbefales på denne måten, mottar en utvikler en provisjon, så dette gjør det mulig å bygge en solid inntektsstrøm.

HA: Ta meg gjennom produkttilbudene dine. Hvordan blir hvert produkt tilgodesett mot en annen type kunde?

Produktet vårt er bygget for å håndtere to forskjellige kundegrupper. Vi prøver å implementere mye funksjonalitet for webutviklere for å forbedre arbeidet sitt, men på den annen side prøver vi å opprettholde den maksimale enkelheten til plattformen, slik at webutviklere kan administrere tjenestene sine uten problemer. Vi synes dashbordene til våre konkurrenter er altfor kompliserte.

Vi fokuserer på å tilby funksjoner for webutviklere fordi vi ønsker å være deres førstevalg for et vertsfirma. Vi er drevet av behovet for å gjøre plattformen vår så enkel som mulig. Vi tror at arbeidet til en nettutvikler er komplisert på mange nivåer, og det er ingen grunn til å komplisere det enda mer. Vi vil bare lage nettutviklere’ jobben lettere.

På den annen side ønsker vi å tilby webhotell for alle. Selv om mange funksjoner vi ønsker å utvikle er dedikert til webutviklere, vet vi at den gjennomsnittlige personen ikke vil bruke den. Derfor utvikler vi også et kontrollpanel som brukerne av webutviklere kan bruke uten problemer. Vi tror at nettutvikleren’klienten skal ikke’t har noen problemer med å bruke vår plattform, og det’hvorfor vi tar sikte på å jobbe hardt med enkelhetens kontrollpanel.

Intervju med Łukasz Gawior, administrerende direktør i GetLark

HA: Hva slags kunde har du? Kan du gi oss en oversikt over kundens geografiske beliggenhet?

Vi har både mellomstore og større kunder som vi for øyeblikket har et stort prosjekt med, og vi er veldig heldige som har dem, siden vi bare har vært på markedet i noen måneder! Tempoet i utviklingen vår er fantastisk. Kundebasen vår er overveiende i USA, Storbritannia og India.

Her er en oppdeling når det gjelder prosentandel:

Geografisk regionProsentandel av kunder
USA60%
Storbritannia15%
Tyskland5%
India10%
RAD10%

HA: Hva er dine fremtidsplaner for GetLark?

Målet vårt for neste måned er å øke kundegrunnlaget de neste 6 månedene fra lanseringen. Med andre ord: Vi ønsker å få vår plattform på markedet. Når vi vet hvilke markedsføringsstrategier som fungerer best, kan vi skalere den i fremtiden.

I tillegg tenker vi allerede nå på å fremskynde utviklingen vår i fremtiden. Vi har mange ideer om hvordan vi kan forbedre arbeidsflyten vår med utviklere, med selve produktet. Enkelt sagt ønsker vi å unngå feilene fra konkurrentene, og vi føler at måten å gjøre dette på er å fokusere på nettutviklere. Vi ønsker å ha en enkel fremtidens webhotellplattform, så vi bygger den med ideen om topp funksjonalitet for webutvikleren.

Jeg tror den vanligste feilen våre konkurrenter gjør er at de utvikler et produkt som er for komplisert. De ønsker å bygge et produkt som har konkurransen, med nye funksjoner for plattformen, men det ender opp med å være for komplisert for de fleste av kundene. For eksempel Amazon. Det er veldig komplisert, med et komplekst kontrollpanel, og de fokuserer på veldig komplekse løsninger. Vi føler at en enkel plattform med god prissetting blir valgt fremfor de andre. Et godt eksempel er DigitalOcean.

HA: Hvor er hovedkvarteret ditt? Hvor mange ansatte har du og hvor ligger de?

Hovedkvarteret vårt er i Polen, med ett kontor i Krakow og et annet er i Rzeszow. Sammen med ModulesGarden har vi mer enn 50 ansatte for tiden, inkludert systemadministratorer, utviklere og designere. Teamet vårt jobber 24/7. Vi er veldig heldige som har en så dyktig stab.

HA: Kan du beskrive selskapskulturen?

Alle kundeinteraksjoner med vårt selskap (inkludert support, dashbord, markedsføring osv.) Må være så enkle og nøyaktige som mulig og må gi konkret informasjon.

Mitt krav er også at våre ansatte bare kommuniserer med kundene våre. Alt må være enkelt.

HA: Er det noe annet du’d liker å legge til?

Ja, tusen takk for muligheten til å snakke med HostAdvice. Vi setter stor pris på dekningen for oppstarten.

Jeg vil også oppfordre leserne våre til å prøve plattformen vår gratis i noen måneder. Vi har en veldig enkel registrering via Facebook!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me