Intervju med Gideon Greenspan, medstifter og CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Gideon Greenspan kan best beskrives som en seriegründer. Han skapte det berømte Copyscape og har vært involvert i flere prosjekter enn de fleste av oss kan telle. Vi satte oss sammen med ham for å lære mer om opplevelsene hans og hvordan han blant annet studerte plagiering, og hvordan (og hvorfor) han gikk for en doktorgrad, og selvfølgelig sine gründertalenter..


Intervju med Gideon Greenspan, medstifter og CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Hei Gideon – flott å få kontakt med deg. Copyscape er ganske allestedsnærværende i disse dager. Hva inspirerte deg til å lage den?

Indigo Stream Technologies, selskapet bak Copyscape, utviklet først et produkt kalt Google Alert (nå Giga Alert), som er en generell søkevarslingstjeneste som sender en e-post når nye resultater blir funnet for brukerdefinerte søkefraser. Folk bruker det for å spore omtaler av deres firma, produkter eller personlige navn.

I 2003/4 fikk vi et par e-poster fra Google Alert-brukere som fortalte oss at det hadde hjulpet dem å finne tilfeller av plagiering av innholdet. En plagiar hadde kopiert litt tekst fra nettstedet deres, og brukte den på deres eget nettsted, men var for lat til å til og med endre firma- eller produktnavnet i teksten som de stjal. Sånn latterlig hvis du tenker på det.

I alle fall etter å ha fått et par e-postmeldinger som dette, fikk det oss til å tenke at det kanskje var rom i markedet for en tjeneste som er spesielt dedikert til å se etter plagiering av online innhold.

Du har en doktorgrad i informatikk (derav doktorgradsbetegnelsen) samt en master i informatikk. Hva fikk deg til å forfølge graden du har?

Jeg’Jeg har programmert siden jeg var barn, så jeg ble naturlig nok dratt til å studere faget på en mer akademisk måte. Selv om jeg var en anstendig koder før jeg studerte på universitetet, gjorde det å skaffe meg den teoretiske bakgrunnen en stor forskjell når det gjaldt evnen min til å utvikle effektive algoritmer, skalerbare systemer og lignende. Jeg studerte doktorgraden spesielt fordi jeg vurderte å satse på en akademisk karriere, men bestemte meg til slutt mot det. Men jeg brukte mye av det jeg lærte i løpet av doktorgraden min da jeg utviklet Copyscape og andre tjenester.

Du har stiftet mange selskaper. Kan du fortelle oss om opplevelsene dine i disse?

Hver av dem er forskjellige, men der de selskapene har hatt suksess, vil jeg beskrive stien slik: Velg et interessant voksende område og utvikle et godt produkt som er relatert til det området. Din første produktidee vant sannsynligvis’Det kan være en hit, men det vil gjøre det mulig for deg å få noen ledetråder om markedsbehov som er relatert til det du utviklet, og forhåpentligvis oppdage hvor det ligger en mye større (men godt skjult) mulighet. Dette andre produktet er det som vil gjøre selskapet til en suksess. Dette er nøyaktig historien om Copyscape og har skjedd med meg flere andre ganger.

Vil du betrakte deg selv som en "seriegründer?" Hvilke tips kan du gi håpefulle gründere som vil være som deg?

Jeg er vel en seriegründer, men det har jeg ikke’tror ikke jeg kan gi tips til noen som “ønsker” å være sånn. Det er bare min naturlige måte å være på, og skjedde meg ganske tilfeldig med min første virksomhet (Macintosh-shareware). Det er resultatet av et instinktivt ønske om å finne uoppfylte markedsbehov og bygge produkter som svarer på dem. Men hvis noen har dette i genene sine, vil mitt råd være: jobbe hardt, være perfeksjonist innen kode og ord, vær nøye med tilbakemeldinger fra brukerne, hold ut med en ide, men ikke så lenge, se etter skjulte gyldne muligheter, og jo mer du gir jo mer får du tilbake.

Hvordan markedsførte du CopyScape – eller mer kortfattet, hvordan fikk Copyscape til å bli så stor som den er akkurat nå?

Det eneste vi gjorde som du kunne vurdere “markedsføring” er Copyscape bannere, som vi tilbyr folk å plassere på nettstedet deres. Jeg tror de er en del av veksthistorien, men ellers var det ganske enkelt et spørsmål om jungeltelegrafen, fra innholdsforfatter til agent til kjøper til agent til forfatter, frem og tilbake, mange ganger i mange år. Jeg’d si at det tok omtrent 8 år fra da vi lanserte Copyscape til da det hadde trengt gjennom det meste av markedet, og vokste jevnlig med 70% per år.

Kan du fortelle oss litt om premiumplanen til Copyscape og hvordan den skiller seg fra den ubetalte planen?

Det ubetalte Copyscape-søket tillater bare å legge inn innhold med URL, utføre et mindre grundig søk og er begrenset til et lite antall sjekker per måned, begrenset av domene og IP. Den’er egentlig bare en måte å få en forsmak på for Copyscape, og i disse dager er mesteparten av bruken vår gjennom betalte tjenester. Copyscape Premium koster enkle og greie 5 øre per søk (av noe slag), utfører en grundigere plagieringskontroll og har ingen bruksgrenser.

Hva er Copysentry?

Copysentry er en varslingstjeneste som lar deg sette opp websidene én gang, og deretter utfører den automatisk daglig eller ukentlig søk etter kopier av innholdet ditt, og varsler deg via e-post når en ny kopi vises på nettet. Den’ligner veldig på ideen om Giga Alert, men for å finne nye forekomster av plagiering snarere enn generelle søk.

Jeg ser at du også jobber i blockchain-verdenen. Fortell litt om det og hvilket løfte du ser for denne teknologien i fremtiden.

Blockchains er en veldig interessant teknologi, men dessverre har de også blitt overhypert. Hvis vi’Når du snakker om lukkede blockchains i stedet for offentlige nettverk som bitcoin, er de en måte å gjøre det mulig å dele en database direkte og trygt – i skrivende forstand – mellom flere parter, uten å kreve en sentral administrator. Dette er nyttig for alle slags formål, for eksempel å lage lette finansielle systemer eller internt firma. I utgangspunktet’er en ny type database, og analog i den forstand til NoSQL-kategorien.

Hvordan forenkler du Bitcoin og lignende teknologier til mennesker som ikke forstår det? Det virker fortsatt vanskelig å nå, og det er grunnen til at den ikke har adopsjonen den kunne.

Jeg’Jeg er ikke så opptatt av dette spørsmålet fordi jeg synes bitcoin er en fascinerende teknologi med noen tilfeller av ekte bruk, men jeg vet ikke’Jeg tror den har de egenskapene som noen gang vil gjøre den populær for mainstream-adopsjon. For vanlige forbrukere det’er verre enn utstedte penger fra myndighetene som sitter på en bankkonto og kan brukes med et kredittkort.

Hvordan har du tid til alt? 🙂

Jeg liker å jobbe hardt, og jeg hater å kaste bort tid eller gjøre noen form for oppgave som kan automatiseres med litt datakode.

Er det noe annet du jobber med, eller som vi burde vite om?

Leserne dine kan også være interessert i Cloudlook, som gir sammenligning av liveytelse for populære nettskyvertsleverandører, og lar brukere sammenligne sine egne servere’ ytelse ved hjelp av et enkelt PHP-skript.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me