Cloud Transition: Majoriteten av GoDaddy Web Hosting Services for å kjøre på AWS med Kubernetes

GoDaddy offentliggjorde en felles kunngjøring med AWS i en pressemelding denne uken om at selskapet, kjent som verdens største domenenavnsregistrator og det mest anerkjente merkevaren i webhotellbransjen, ville gjennomføre en flerårig overgang fra uavhengig privat skydatasenter ledelse for å investere i offentlig skyhardware og programvaretjenester fra Amazon.com for forretningsdrift.


Det kan hevdes at investeringen i og vedlikehold av store datasentreoperasjoner på privat basis av webhotellfirmaer har vært en av de mest særegne egenskapene i bransjen blant de største merkevarene..

GoDaddy er et av de største av de største webhotellfirmaene som skifter til AWS for maskinvare- og plattformverktøy som lar dem operere i massiv skala fra over 17 millioner registrerte brukere. Det skal bemerkes at GoDaddy allerede kjører sine administrerte WordPress-hostingplaner på AWS-maskinvare ved hjelp av tilpasset webserver stack-programvare optimalisert for CMS, som WPengine, Pantheon, Acquia, & mange andre oppstartsbedrifter også i dag konkurrerer. GoDaddy vil fortsette å administrere informasjon om klientens domenenavnsregistrering på privat datasenter-maskinvare & fasiliteter mens de fleste av de delte, VPS, & dedikerte serverhotellplaner vil bli overført til AWS public cloud hardware for enklere vedlikehold med bedre priser, sikkerhet, & oppgraderinger. GoDaddy søker også å utnytte AWS tilgjengelig "maskinlæring, analyse, databaser og containere" plattformer som Amazon Elastic Container Service for Kubernetes (Amazon EKS), Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), & P3-forekomster for AI / ML / DL-genererte produktanbefalinger om domenevurderinger. Selv om dette er en stor avtale for begge selskaper, ble de økonomiske vilkårene for avtalen ikke opplyst. Det ser ut som en stor kapitulasjon av GoDaddy / MediaTemple til AWS.

Cloud Transition: Majoriteten av GoDaddy Web Hosting Services for å kjøre på AWS med Kubernetes

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domenenavn, skyservere, & Administrert WordPress PaaS

GoDaddy har vært et av de mest populære webhotell-selskapene siden det ble grunnlagt i Web 1.0 eller "Dotcom" æra av Bob Parsons i 1997. Selskapet brukte store media-markedsføringskampanjer for å skape et nasjonalt merke med TV-reklamefilm, lik ETRADE, samtidig som de var veldig aktive innen forhandlervert og online tilknyttet markedsføring. GoDaddy har en markedsverdi på 9,8 milliarder dollar i dag, hvor den handler på New York Stock Exchange (NYSE: GDDY). Amazon.com ble grunnlagt av Jeff Bezos i 1994, med AWS som ble lansert i 2006 i begynnelsen av nettskyen. Amazon.com har en markedsverdi på 692 milliarder dollar i dag, der aksjekursen (NASDAQ: AMZN) har steget fra 40 dollar i 2006 til 1430 dollar i mars 2018. Mye av økningen i omsetning og lønnsomhet hos Amazon.com de siste 12 årene har kommet fra den enorme veksten av AWS, som stort sett var banebrytende for den offentlige skymodellen og i dag har rundt 62% -68% av det totale IT-forbruket til skyhosting. Som populær på et nettsted for netthandel som Amazon.com er, har AWS enda større skala for å støtte de største selskapene i verden for krav til webhotell og datasenter, der all media-trafikken til Netflix og alt domenenavnet eller web hosting av GoDaddy sammen vil fortsatt utgjøre bare en liten prosentandel av AWS ‘samlede datasenterkapasitet. Andre selskaper kan ikke konkurrere med AWS økonomisk om å operere datamaskinens maskinvare i stor skala uavhengig om webhotell & programvare utvikling. GoDaddys kunngjøring er symbolsk for den fortsatte endringen av den offentlige skymodellen som påvirker selv de største eller mest etablerte IT-merkene. AWS er ​​den viktigste bransjelederen, og konkurrerer med Google, Microsoft, IBM, Apple, & Oracle for tittelen som største offentlige skyselskap, hvor dette er avhengig av salgsprosent i bedriften, småbedrifter, myndigheter, utdanning, & NGO sektorer.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domenenavn, skyservere og administrerte WordPress PaaS

Om avtalen uttalte Charles Beadnall, teknologisjef i GoDaddy:

“Som en teknologileverandør med mer enn 17 millioner kunder, var det veldig viktig for GoDaddy å velge en skyleverandør med dyp erfaring med å levere en svært pålitelig global infrastruktur, samt en uovertruffen track record av teknologiinnovasjon, for å støtte vår raskt ekspanderende virksomhet . AWS gir et overlegen globalt fotavtrykk og et sett med skyfunksjoner, og det er grunnen til at vi valgte dem for å imøtekomme våre behov i dag og fremover. Ved å operere på AWS, gjør vi’Jeg vil kunne innovere med den hastigheten og skalaen vi trenger for å levere kraftige nye verktøy som hjelper våre kunder med å drive sine egne virksomheter og lykkes på nettet.”

Bruken av AWS skyhardware til webhotell har økt de siste 10 årene hvor det har blitt mer vanlig i oppstartsbedrifter enn større merkevarer som eier egen maskinvare. I krevende 24/7/365 datasentreoperasjoner, kan skytjenester ved AWS være rimeligere under "pay-as-you-go" bulkfakturering med oppgraderingskostnader for serverhardware som allerede er priset inn i bunnlinjen sammen med dedikerte ekspertsikkerhetsteam. Den offentlige skymodellen senker grensen for gründere i webhotellindustrien, der programmerere kan skalere koden sin gradvis eller raskt, etter behov fra kundene, til AWS-arkitekturen. Dette eliminerer behovet for store forhåndsinvesteringer i webserverhardware og eiendommer for programvareoppstartfirmadrift, i tillegg til at det kreves mindre heltids systemadministrasjonsmedarbeidere som skal leies i bedriftsbedrifter. En annen del av avtalen er det "AWS vil selge noen GoDaddy-produkter som Managed WordPress og GoCentral for domener og nettstedsadministrasjon." At GoDaddy går inn på AWS Marketplace for å konkurrere om detaljhandelsvirksomhet, kan sees på som et smart trekk, ettersom det ikke er mye overkjøring mellom AWS og retail hosting-planer på grunn av kompleksiteten i systemadministrasjonen, men plattformen har en bred popularitet i forbrukersektoren. Markedet har forlatt den fullt modne og "børsnotert på NYSE" GoDaddy-selskap tilnærmet den samme verdsettelsen som en åpen kilde enhjørning i oppstartverdenen med venturekapital etter Parsons uttreden & KKRs styreverv de siste 7 årene.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domenenavn, skyservere og administrerte WordPress PaaS

KKR, Silver Lake Partners og Technology Crossover Ventures betalte angivelig 2,25 milliarder dollar for 65% av GoDaddy-aksjen i 2011, med børsnoteringen i 2015. GoDaddy kjøpte MediaTemple i 2013. Fra 2016 til 2017 drev GoDaddy en Cloud Servers-plattform bygget ved hjelp av OpenStack med Bitnami-stillbilder for fullstabling av webserver-levering, som var veldig unik, godt laget og nyskapende.

"…Cloud Servers-virksomheten ble opprinnelig lansert i mars 2016 som en måte å tilby tjenester i AWS-stil til GoDaddy’s 17 millioner vertskunder. Ideen var å benytte seg av den nylige moten for skytjenester, og skaffe ny virksomhet fra eksisterende kunder som vurderte eller begynte å gjøre tidlige trekk i skybaserte apper og tjenester, før de tok spranget til AWS, Google, Microsoft eller andre i verdensrommet."

Dette fulgte store oppgraderinger i VPS-infrastrukturen deres basert på Parallels-programvareløsninger for virtualisering ved bruk av MediaTemple-talentet til å implementere på tvers av GoDaddys store base av registrerte kunder. GoDaddy har alltid halter når det gjelder å oppgradere maskinvare og programvare på deres delte hostingplaner sammenlignet med andre webhotellfirmaer. I 2017 valgte de uforklarlig å lukke Cloud Servers-plattformen. Analytikere antydet at det opprinnelig var ment som et eksperiment for å konkurrere med DigitalOcean, Dreamhost, & Linode og ikke utfordre AWS, Google Compute Engine eller Microsoft Azure som en offentlig skytjenesteleverandør. Cloud Servers var et av de beste eksemplene på hvor kraftig et OpenStack-miljø kunne være for webhotell ved å bruke Bitnami-stillbilder, men tilsynelatende hadde GoDaddy allerede mistet tilliten med mange innovatører til andre selskaper på grunn av varemerketrening og omdømme for ytelse, der detaljhandelen hosting sektor hadde liten grunn til å bytte og bruke mer komplekse verktøy for webutvikling til en høyere pris. TechCrunch (2017) bemerket:

"Selskapet har kjøpt virksomheter i andre kategorier: de har inkludert Sucuri for å ‘gjøre det mulig for kunder å sikre nettsteder uten å være sikkerhetseksperter’; ManageWP og WP Curve for kunder å administrere nettsteder bygd på publiseringsplattformen WordPress; og FreedomVoice for kommunikasjonstjenester på nettsteder. Alle disse peker på flere funksjoner og støtte fra nettsteder i stedet for en dypere flytting til skyapper for bedrifter."

Forslaget om å bruke AWSs AI-verktøy for å legge til maskinlæringsevne til GoDaddys domenevurderings- og auksjonsanbefalingsmotor er ikke altfor betydelig, da svært få mennesker fremdeles bruker GoDaddys domenevalgstjenester. Det peker mer på hvor utbredt AI-appene blir i bedriftsprogramvare og hvor enkelt det er å integrere funksjonene gjennom APIer på AWS-plattformen. Google er i første etappe på ti år "AI først!" konjunktursyklus som lover å være like industriendrende og sosialt transformativ som mobil, men disse kunngjøringene kamuflerer i utgangspunktet poenget med at GoDaddy mister virksomhet og penger i sin kjernesektor, og i det vesentlige stenger driften av flere uavhengige datasentre i bytte for å kjøre på AWS maskinvare mer rimelig & effektivt.

Mike Clayville, visepresident for verdensomspennende kommersielle salg ved AWS, kommenterte: “Som en stor virksomhet med høy vekst vil GoDaddy kunne utnytte AWS til å innovere for sine kunder over hele verden. Våre bransjeledende tjenester vil gjøre det mulig for GoDaddy å utnytte nye teknologier som maskinlæring, raskt teste ideer og levere nye verktøy og løsninger til kundene med større frekvens. Vi ser frem til å samarbeide med GoDaddy når de bygger nytt i skyen og innoverer nye løsninger for å hjelpe folk til å gjøre ideene sine til virkelighet på nettet.”

GoDaddy ser ut til å være omtrent som EIG (Endurance International Group) som har samlet hundrevis av større og mindre webhotellmerker under paraplyen til et børsnotert / omsatt selskap, hver med uavhengige datasentreoperasjoner & stab, bygger synergier og effektivitet mellom organisasjonene. Begge selskapene investerer stort i massemediemarkedsføring for sine webhotellmerker og bruker dette for å opprettholde arven "dotcom" epoke kunder gjennom goodwill kontra churn priser & salgsfremmende rabatter på delt delt hostingplaner for flere domeneklienter. GoDaddys forretningsavgjørelse om å drive datasentrene sine på AWS i stedet for uavhengig, forlater Bluehost, HostGator og Dreamhost som de største webhotellfirmaene med de største egeneid og opererte datasentrene utenfor de offentlige skyselskapene og edge / CDN-oppstart som DigitalOcean eller CloudFlare. De andre hovedbedriftene som opererer i denne sektoren er telcos, colocation sentre, SaaS selskaper og mindre webhotellmerker. GoDaddys AWS-kunngjøring representerer en jevn felteffekt for gründere i webhotellbransjen som bygger nye skyløsninger på AWS-plattformverktøy, webserverhardware og tilpasset stack-programvare, eller konkurrerer i skyøkosystemet for å tilby IT-tjenester.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domenenavn, skyservere og administrerte WordPress PaaS

Amazon Guard Duty, Macie, & Inspektør:

Amazon Web Services (AWS) har offisielt kunngjort at alle produktene og tjenestene deres er i samsvar med GDPR-kompatible, noe som betyr at alle bedrifter som ønsker å øke sin politikk for den innkommende lovendringen blir dekket hvis de bruker plattformen. Selskapet sa at det ble utarbeidet i "sikkerhet og etterlevelse eksperter" å revidere sin indre virksomhet som en databehandler, som godkjente den som fullstendig kompatibel. AWS forklarte aspektene som sikrer at de er i samsvar med GDPR inkluderer kryptering av personopplysninger, forsikring om at alle data behandlet på plattformen tilbyr kontinuerlig konfidensialitet, integritet, tilgjengelighet og spenst, og at data raskt kan gjenopprettes hvis en fysisk eller teknisk hendelse skulle skje. Den sa også at den regelmessig tester, vurderer og evaluerer driften for å sikre at den overholder sikkerheten.

Lær mer om GDPR-samsvar.

Gå pappa & Kubernetes:

For bare et år siden fortalte tidligere GoDaddy-administrerende direktør Blake Irving GeekWire at selskapet vurderte å koble seg opp med nettskyleverandører da det la til arbeidsmengder i nye geografier utenfor USA mens de opprettholdt sin egen infrastruktur i USA, men det ser ut til at noe har endret seg under nye Administrerende direktør Scott Wagner. AWS bemerket at den planlegger å samarbeide med GoDaddy for å tilby domenerelaterte tjenester som en del av avtalen, noe som kan ha gitt et ekstra incitament for de to selskapene til å komme sammen.

Lær mer på GeekWire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me