Jeg heter Adam Przykucki, jeg er 26 år. Da jeg var 15 år laget jeg min første portal med vennene mine. Siden den gang startet jeg min egen virksomhet som heter UnderMedia (siden 2011, den’s selskapet som eier Zapodaj.net og andre merker), ble administrerende direktør i 4Blop.com (en ny plattform for artister), og en medeier av See Investments, som eier Concept Space – et samarbeidende kontor i Gdynia. Jeg opprettet Zapodaj.net da jeg var 17 år.


Contents

HostAdvice: Kan du fortelle oss om deg selv og hvordan du kom i gang med Zapodaj?

HostAdvice: Kan du fortelle oss om deg selv og hvordan du kom i gang med Zapodaj?Da jeg var tenåring, kommuniserte jeg veldig ofte med vennene mine ved hjelp av den polske Gadu-Gadu-kommunikatoren (noe som ICQ). Imidlertid var det et problem da jeg prøvde å sende et større bilde eller bilde ved hjelp av kommunikatoren. Jeg begynte å se etter en hosting av bilder. Det var en rekke slike plattformer i Polen og i utlandet, men de fleste av dem krevde registrering eller var veldig ustabile. Dette er grunnen til at jeg bestemte meg for å lage min egen hostingplattform som ville gjøre det mulig for en å være vert for bilder uten registrering og ville tillate større filstørrelser.

Siden’navnet kommer fra ordet Zapodaj, som er polsk slang for å sende eller gi noen noe. Tjenesten skulle sørge for enkel overføring og sending av filer, og gjøre det mulig å dele dem med venner over internett; at’Derfor valgte vi .net-domenet. Navnet stakk og det’s hvordan Zapodaj.net ble til.

HostAdvice: Hva er ditt forhold til UnderMedia og hvordan påvirker dette forholdet Zapodaj?

UnderMedia ble til som et resultat av den naturlige prosessen med å utvikle virksomheten min, og Zapodaj.nets suksess var en av grunnene til å stifte selskapet. Jeg lærte å lage nettsteder allerede som tenåring, men jeg kunne ikke’Jeg startet opp min egen virksomhet da jeg jobbet ut av foreldrene mine’ selskap. Denne oppstillingen passet meg i årevis, men da jeg fylte 21 år bestemte jeg meg for å starte min egen virksomhet og bli uavhengig av foreldrene mine. Slik begynte UnderMedia. Det kombinerte alle prosjektene mine, både gamle og nye.

HostAdvice: Kan du gi en oversikt over produktet og tjenestene Zapodaj tilbyr til de av oss som aldri har hørt om nettstedet ditt før?

Zapodaj.net er en tjeneste som gir hosting av bilder med en enkel inndeling av tjenester. Vi har en gruppe nettsteder som tilbyr gratis hosting av bilder. Opplastede filer lagres i 3 måneder og slettes deretter automatisk. Å legge til bilder krever ingen registrering, sette opp kontoer eller legge igjen e-postadressen din. Den’er en enkel tjeneste som bare krever nettleser og internettilgang. Skriptet kan også generere et miniatyrbilde og html-kode eller andre måter å forenkle formidlingen av bildet, for eksempel på et internettforum eller nettstedet ditt..

Vi har også tjenesten Pro.Zapodaj.net, som lagrer filer så lenge kontoen er aktiv og betalt for. Brukeren registrerer seg selv, betaler for sin konto via raske overføringer eller kredittkort og kan laste opp et ubegrenset antall filer, lage album, dele bildene sine og til og med bytte allerede lagt filer. Den årlige prisen for PRO-tjenesten er under $ 27 til dagens valutakurs for den polske zlotien til den amerikanske dollaren. Selvfølgelig kan brukere kjøpe en konto i en kortere periode, f.eks. i en måned, kvartal eller et halvt år.

HostAdvice: Kan du gi en oversikt over produktene og tjenestene Zapodaj tilbyr til de av oss som aldri har hørt om nettstedet ditt før?

Fra venstre til høyre: Grzegorz Ceier, Adam Przykucki, Szczepan Benkowski

HostAdvice: Hva er din mest populære hostingtjeneste blant brukerne dine?

Gratis image hosting er tydeligvis det mest populære blant brukerne mine. Men formålet med bruken er viktigere. Mange av dem bruker denne tjenesten til auksjoner på nettet. Når de vil selge noen produkter ved å bruke online plattformer som allegro.pl (tilsvarer Ebay i Polen), laster de opp bilder til Zapodaj.net. Hvorfor? Fordi det er enkelt og gratis.

PRO hosting blir mer og mer populært. Når de setter opp en konto på pro.zapodaj.net og betaler abonnementsavgiften, får brukerne tilgang til et bredere spekter av tjenester, og filene deres lagres så lenge kontoen deres er gyldig. Hva mer er det, vi ikke’t begrense brukerne våre på noen måte. Vi begrenser ikke antall filer som er lagret på en konto, det er ingen albumgrenser, overføringsgrenser eller begrensninger på plassen som brukeren’s filer tar opp. En slik tilnærming til kundene våre gjør oss absolutt skiller seg ut fra konkurransen. Noen av kundene våre har flere dusin eller flere hundre filer, men det er også kunder som kan ha så mange som flere hundre tusen filer.

HostAdvice: Med online skylagring som blir billigere for hvert år, spesielt for bilder, hva er fremtidstrendene innen bildervert som spennende deg?

Jeg gjør n’Jeg har en krystallkule som jeg kunne se fremover med, men den største fordelen ved at tjenestene blir billigere er de voksende mulighetene som kan tilbys brukerne. Ikke bare kan du legge til større og større filer, raskere og raskere uten kvalitetstap, noe som er den største fordelen med den teknologiske fremgangen, det er også nye bildefilformater. Det pleide å være at lagring av terabyte med data og sikkerhetskopieringen av det var ekstremt dyrt, og bare store selskaper hadde råd til det. I dag har flere og flere råd til slike tjenester. Begrep som skyberegning og datasentre er ikke lenger ukjent for selv personer utenfor IT. Teknologisk utvikling og lavere priser fører også til flere endringer: større vekt på sikkerhet og for eksempel på miljøaspektene ved et datasenter.’s arbeid.

Når det er sagt, historien går i full krets. Vi kan se dette for eksempel i comeback av .gif-formatet, med den forskjellen at vi i dag kan laste inn disse morsomme bildene på et øyeblikk, mens du en gang måtte vente, spesielt med tregere tilkoblinger.

HostAdvice: Med online skylagring som blir billigere for hvert år, spesielt for bilder, hva er fremtidige trender innen bildevering som begeistrer deg?

HostAdvice: Når jeg tenker på image hosting, kommer nettsteder som Google+ Photos, Flickr, Imgur og 500px til tankene. Hvordan fungerer Zapodaj’s vise sin plass i markedet for image hosting?

Vi jobber på et lokalt marked og vi’er en leder der. Sammenlignet med gigantene du nevnte, er vi bare et lite selskap. Da vi begynte, var den viktigste aktøren i det globale markedet Imageshack, som nesten er glemt i dag. Selv om vi begynte med et veldig lite budsjett og infrastruktur, klarte vi i løpet av noen år å bygge et sterkt merke på det polske markedet. Opprinnelig var det vanskelig å få folk til å betale for tjenester på internett. Heldigvis har situasjonen endret seg. Akkurat som markedet for internettjenester i Polen har endret seg, så har tjenestene våre endret seg. De har vokst og modnet. I dag virker beslutningen om å utvide til ytterligere markeder naturlig. Ikke fordi vi er blant lederne i Polen, men for å opprettholde veksten og videreutvikle. Vi har fortsatt mye å gjøre med tanke på Zapodaj.net, men hvis vi kan klare å lykkes der, vi’Jeg vil lage det hvor som helst.

HostAdvice: Har du planer om å utvide utover Polen til andre markeder?

Vi’Jeg har lenge hatt planer om verdens erobring;) Men med så ambisiøse planer må du møte visse faktorer for at de skal lykkes. Du trenger kunnskap og erfaring, som jeg har fått til nå. Du trenger et team, hvis base jeg allerede har bygget. Penger, som det aldri kan være for mye av, og tid, som det aldri er nok av. Vi’Vi har nylig lansert File2.net-prosjektet. Den’er en tjeneste som skal være den internasjonale ekvivalenten til Zapodaj.net. Vil vi lykkes? Tiden vil vise. Vi’er imidlertid optimistisk.

HostAdvice: Har du planer om å utvide utover Polen til andre markeder?

HostAdvice: Hvordan har mobil endret virksomheten din siden du startet for snart 10 år siden i 2007?

Vi setter alltid en premie på standarder og at tjenesten vår fungerer på så mange enheter som mulig. Med standarder mener jeg de som er bestemt av W3C og de som vanligvis er akseptert i vårt felt. Mobil har også blitt en standard som vi trenger å takle. Til å begynne med tilpasset vi nettstedene til mobile enheter og konfigurerte tjenesten på nytt for at den skulle være responsiv.

Mobil har blitt et annet marked å utvide til og lykkes. Nettstedet vårt gjør det mulig å generere en QR-kode for det opplastede bildet. Alt du trenger å gjøre er å skanne det for å få en lenke på mobilenheten din. Med tiden planlegger vi også å gi ut mobilapplikasjoner for alle våre plattformer med mange nye funksjoner, men alt i god tid.

HostAdvice: Kan du dele med leserne våre noen ting å se frem til som kommer til Zapodaj?

Jeg’har allerede delt noen av planene våre med svar på de tidligere spørsmålene, for eksempel planen om å utvide til utlandet med File2.net. Foruten denne flaggskiputfordringen, ønsker vi å videreutvikle Zapodaj.net og mulighetene for å legge filer til plattformen. Utviklingen av våre betalte tjenester for brukere av PRO-kontoer vil være veldig viktig. Vi planlegger å rekonstruere desktop-applikasjonen vår (Zapodaj Uploader) for å legge til filer og å bygge mobile applikasjoner for alle tilgjengelige plattformer. Vi har også flere andre planer, men jeg kan ikke røpe dem enda.

De siste ukene har vi’Vi har klart å utvikle infrastrukturen vår noe og begynte å bruke et SSL-sertifikat. Vi er det første bildevertsfirmaet i Polen, som har tatt vare på dataene som er sendt av brukerne våre på denne måten, både de som bruker våre betalte og gratis tjenester. A + -vurderingen vår i SSL Labs-testen er også noe vi kan skryte av. Dette viser at vi gjør en innsats for å oppfylle forventningene til kundene våre og investere i den videre utviklingen av vår satsning.

HostAdvice: Kan du dele med leserne våre noen ting å se frem til som kommer til Zapodaj?

HostAdvice: Hva er utfordringene til et selskap som deg som har mye innkommende trafikk fra brukere (opplastinger) kontra de fleste nettsteder som bare trenger god nedlastingshastighet på data til brukerdatamaskinen?

Som en vertstjeneste må Zapodaj.net møte to hovedutfordringer: Behovet for å sikre effektive internettforbindelser og å behandle store datamengder, både innkommende og utgående. Tross alt blir de fleste av bildene vi vert sett av mange brukere. Noen filer kan vises så mange som flere hundre tusen ganger på en enkelt dag! Når vi velger en leverandør, legger vi en stor premie på kapasiteten til tilkoblingene de har. For oss, det’er en prioritet når vi velger mellom tilbydere.

En annen utfordring er å behandle opplastede filer og lagring av dem. Mengden data vi arbeider med krever en spesiell konfigurasjon av serverne våre og for å strømlinjeforme hvert trinn som filene går gjennom. Både når brukeren laster opp dem, når de er lagret og senere når de vises. I løpet av våre ni år har vi fått erfaringen som gjør at vi kan tilby en jevn drift.

HostAdvice: Jeg ser at du er vert for OVH. Hva er din erfaring og hvorfor gjorde ikke det’t velger du et lokalt polsk hostingfirma?

Vi ønsket å bruke polske selskaper, og faktisk brukte vi dem, men dessverre gjorde de det ikke’t oppfyller kravene våre. Over vår lange og svingete vei har vi brøytet gjennom mange selskaper fra Polen, USA og andre land. Vi endte opp med å bruke OVH. For det første på grunn av et godt forhold mellom pris og ressursene de tilbyr; For det andre på grunn av forbindelsene, som er de viktigste for oss.

HostAdvice: Polen er et av de eneste markedene der det ledende hostingfirmaet (home.pl) har en slik dominans (30% markedsandel sammenlignet med 7% for Godaddy i USA). Hva gjør det polske markedet så unikt?

Det polske vertsmarkedet er relativt lite, og det er grunnen til at et selskap er så dominerende. Husk imidlertid at markedet vokser år for år, selv om det allerede er ganske stort. Det er økende konkurranse. Noen selskaper fusjonerer, andre kan’t ta priskrigen eller kriser (som for eksempel nylig et polsk hostingfirma som hadde over 1000 kunder og hadde vært i markedet i nesten 10 år, mistet kundene’ og egne data på grunn av uautorisert tilgang til deres IKT-system).

Home.pl er også en av Polen’s hoveddomeneregistratorer, samtidig som de tilbyr komplementære tjenester som hosting, ssl-sertifikater osv. Dette gjør det lettere for dem å få kunder som foretrekker en one-stop-shop, med et kjent merkenavn å starte opp. Når det er sagt, er det mange konkurransedyktige tilbud der ute, ofte bedre prismessig og med tanke på tjenestene som tilbys. Når kunder ønsker en skreddersydd tjeneste, mer effektive maskiner eller har tilpassede krav, når de ofte ut til andre leverandører. Home.pl er litt som et supermarked. Vi kan finne alt der og blir fristet av mange salgsfremmende tilbud, men de er ikke alltid bra for kjøperen. Maktbalansen vil endres når kundenes bevissthet vokser.

Omfanget av det vi gjør er uten tvil mindre, noe som betyr at vi kan håndtere kundene våre direkte. Vi kommer ofte i kontakt med dem før de selv klarer å stille et spørsmål. Vi prøver å oppdage og løse problemene de står overfor. Vi implementerer ofte forslagene deres og funksjonene de synes er nyttige. Noen ganger det’s denne tilpassede tilnærmingen til kunden som gjør at de ønsker å bli, ikke bare pris, et salgsfremmende salg eller funksjonalitet.

HostAdvice: Polen er et av de eneste markedene der det ledende hostingfirmaet (home.pl) har en slik dominans (30% markedsandel sammenlignet med 7% for Godaddy i USA). Hva gjør det polske markedet så unikt?

Bilder tatt av Mariola Hupert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me