Fra januar 2016 har GoDaddy mer enn 62 millioner domenenavn under ledelse, noe som gjør det til verdens største ICANN-akkrediterte registrator. Det betjener mer enn 14 millioner kunder og sysselsetter rundt 5000 personer. GoDaddy må imøtekomme så mange forskjellige behov at de umiddelbart har et stort utvalg av alternativer, noe som kan føre til forvirring. Imidlertid, de’Vi har funnet ut hvordan de organiserer tilbudene sine på en fagmessig måte, noe som resulterte i et brukervennlig grensesnitt. Hver del av nettstedet – kontrollpanelet, støtteområdet og til og med nettstedbyggeren – har klare retninger og er organisert på en måte som ganske enkelt gir mening. Vi snakket med Jeff King, SVP & GM for hosting og sikkerhet hos GoDaddy, som bidro til å lage det forbruksvarer, produktdrevne systemet de bruker i dag.


Contents

HostAdvice: Fortell meg om deg selv og hvordan du engasjerte deg i GoDaddy-hosting, og hva det vil si å administrere det største antallet nettsteder i verden?

Dette er et veldig morsomt sted å jobbe – jeg’Jeg har brukt hele karrieren min i Silicon Valley hos giganter som eBay og Magento, så jeg’m vant til å skalere bedrifter. Jeg var super spent på muligheten til å drive virksomheten på lang sikt. Jeg begynte i GoDaddy for tre år siden, rett etter den nye administrerende direktøren, Blake Irving. Vi er liknende når det gjelder teknologi og teknologiselskaper. Han’er en lenge produkt fyr, som meg. Jeg’har brukt mer enn 20 år på produktstyring, bygging av produkter; Jeg elsker å bygge ting. GoDaddy er et selskap som brøt ut og hadde omfang, med 55 millioner domener, 12 millioner kunder, men gjorde det ikke’Jeg har et godt rykte for fantastiske produkter, så jeg var spent på muligheten til å snu det. Jeg har massevis av lidenskap rundt brukeropplevelse og å bygge moderne teknologier. Jeg vet hvordan jeg skal lage fantastiske produkter, så jeg visste at jeg kunne bevege nålen på produktopplevelsen, noe som ville være flott for kundene våre. Jeg’Vi har brukt mye tid sammen med teamet, og vi har en produktoppstilling nå som vi kan være veldig stolte av.

HostAdvice: Kan du gi noen eksempler på disse produktene?

Jeg tror vi setter standarden nå når det gjelder Managed WordPress hosting for små bedrifter, og det er ikke noe bedre sted å få cPanel. Vi var det raskest voksende vertsselskapet hvert år. Vi har nye muligheter og produkter som kommer ut hele tiden – vi er i ferd med å lansere et nytt skyprodukt som jeg er veldig spent på. Hold øynene åpne for mer info om det. Der’Det kommer til å bli mange gode ting som kommer ut av GoDaddy hosting i år.

HostAdvice: Kan du gi noen eksempler på disse produktene?

HostAdvice: WordPress, Drupal og online nettstedbyggere blir mer populære og kraftige. Hvordan påvirker dette virksomheten din og hva slags trender du ser?

Vi er veldig klare på hva som skjer i markedet, som jeg tror er, og vil fortsette å være, fragmentert. Det er mennesker som er villige til å investere tiden og lære å bygge sin egen side; dette er “gjør det selv” marked som har en tendens til å bruke WordPress eller SaaS nettstedbyggere. Når teknologien utvikler seg, vil den bare bli lettere tilgjengelig. På den andre siden har du imidlertid mennesker som rett og slett vil gjøre det de gjør best, f.eks. være verden’er den beste bakeren, og de ønsker å outsource nettutviklingen deres; dette er “gjør det for meg” marked. Vi’Jeg har studert dette som vanvittig, og generelt brytes markedet ned til omtrent 50/50. Halvparten av små og mellomstore bedrifter (SMB) ansetter en profesjonell for å bygge sine nettsteder, og den andre halvparten bygger det selv. Det blir brutt ned ytterligere internasjonalt – India er for eksempel et “gjør det for meg” marked. De er villige til å betale for at noen skal bygge og drifte nettstedet sitt for dem. Så er det steder hvor konsentrasjonen er høyere for “gjør det selv.” Vi investerer i begge disse områdene.

Jeg tror hosting-virksomheten endrer seg fundamentalt for å reagere på denne trenden. Det pleide å være at når du ønsket et nettsted, måtte du finne ut hvor du skulle kjøpe en hostingkonto, og deretter hvilken teknologi du skulle bruke osv. For meg det’s smertefullt. Det gjør det ikke’Det er fornuftig å måtte kjøpe en plattform bare for å installere en annen plattform for å begynne å få verdi av den. Det blir borte.

HostAdvice: Kan du gi et eksempel på hvordan du investerer i dette utviklende markedet?

Hva’det mest spennende er det vi’har gjort på GoDaddy med WordPress. Du hopper over prosessen med å kjøpe en hostingkonto, logge på cPanel, installere den osv. Vi’Jeg har eliminert alle disse trinnene. Når du bestiller administrert WordPress-hosting, du’gå inn i WordPress umiddelbart. All hosting, installasjon, konfigurasjoner, sikkerhet osv. Blir ivaretatt for deg bak kulissene; du vet aldri det’er der.

I fremtiden, deg’Bare kjøp et produkt. Når du kjører en Drupal eller WordPress eller til og med et Ruby-nettsted, vil du ikke være nødt til å kjøpe en egen server eller vert eller skytjeneste og deretter bygge opp en stabel osv .; du vil bare få det du trenger og få det til å fungere. Så vi prøver å forenkle det og snu i utgangspunktet hele bildet, noe som gjør det mye enklere for både små bedrifter og / eller utviklerne som betjener små bedrifter å komme i gang uten problemer med å konfigurere og sette opp infrastrukturen..

HostAdvice: Kan du gi et eksempel på hvordan du investerer i dette utviklende markedet?

HostAdvice: Hvordan har det blitt mulig å møte disse grunnleggende endringene i vertsindustrien? Er det fra fremskritt innen maskinvare og teknologi?

Teknologien har vært der en stund. Da jeg først kom til GoDaddy, måtte du kjøpe delt hosting eller VPS-hosting hvis du ville ha et WordPress-nettsted, og deretter installere WordPress. Da jeg hørte på kundesamtaler (som jeg elsker å gjøre), fikk jeg vite at folk slet med den prosessen. De vil bare ha WordPress, så hvorfor gir vi dem ikke bare WordPress? Vi bygde et skreddersydd miljø spesielt for WordPress. Vi gjør det også for de tilstøtende produktene: Drupal, Joomla, Magento, Ruby, til og med LEMP og andre lignende. I hovedsak vil de være nøkkelferdige, klare til å rulle, ferdigpakkede produkter. Teknologien under er stort sett den samme; vi pakker det bare på en måte som gjør det mer forbruksmateriell og tar konfigurasjonsbyrden bort fra utvikleren eller småbedrifter.

HostAdvice: Hvordan holder GoDaddy seg foran eller konkurrerer med disse andre tjenestene, som Endurance, osv.?

Jeg gjør n’t bekymre deg for de gutta – de investerer ikke i produktopplevelsen eller teknologien på samme nivå som GoDaddy. Hvis du ser på regnskapet vårt, bruker vi tre ganger mer på teknologi og produkt enn Endurance gjør. Jeg tenker mer på neste generasjons selskaper enn jeg gjør forrige generasjons selskaper når det gjelder hvem vi konkurrerer med. Opplevelsen fra for eksempel Dropbox er magisk. Det er den vi’konkurrerer med fordi det er opplevelsen som utviklere og små bedrifter kommer til å forvente.

Vi investerer enormt i design og produkt- og kundeopplevelse. I dag kan du få et WordPress-nettsted opp på sekunder når det pleide å ta timer. Det var uakseptabelt. Det tilfredsstilte ikke markedets behov. Fordelen med å være en skala-spiller er at vi har en felles infrastrukturplattform under alt det vi gjør som er bygget og administrert av et veldig talentfullt team ledet av CTO Elissa Murphy. Vi bygger det underliggende miljøet og administrerer alle produktene våre på toppen av det for å kunne imøtekomme alle nivåer av produkter fra grunnleggende bruker til teknisk kunnskapsrik utvikler.

HostAdvice: Så din konkurransefortrinn er produktene du lager?

Det er mer eller mindre riktig. Da jeg begynte pleide vi å kalle det internt “apper først,” som er å gjøre appen til det primære utgangspunktet for kunden i stedet for å få dem til å gå gjennom andre bøyler for å få dem i gang. Dette har fått oss til å endre opplevelsen ved å redusere antall klikk totalt sett, og gjøre opplevelsen morsommere fra brukerperspektivet. Vi har også en kant som en skala-spiller med en felles plattform under det hele.

HostAdvice: Så din konkurransefortrinn er produktene du lager?

HostAdvice: La’snakker spesifikt om WordPress-hosting. Hvordan er det mulig at det er så billig når konkurrenter lader flere ganger prisene? Hvordan forklarer du det?

Dette går tilbake til det jeg sa før om å ha en enhetlig, skalerbar ryggrad og ferdigpakkede forbruksvarer. Markedet er i endring. Ta for eksempel et delt vertsmiljø. Du har et un-optimalisert databaselag, frontend og cachelag. Hvis vi vet at du bare kjører WordPress-nettsteder, kan vi bygge miljøet og maskiner spesielt for det. For eksempel vet vi at 100% av disse nettstedene kommer til å være cachable, slik at vi kan legge inn et spesifikt cachelag, slik at vi kan ta mye belastning og dermed optimalisere frontend- og back-end-serverne. Vi gjør det samme for databasen. Så vi kan bygge og skalere et homogent miljø mye billigere enn et heterogent miljø. Og fordi det er homogent og laget spesielt for WordPress, kan vi skalere dette veldig kostnadseffektivt.

HostAdvice: Hva er de viktige funksjonene og tjenestene en SMB bør vurdere når de ønsker å være vert for et WordPress-nettsted?

Jeg tror at enhver liten bedrift som vil bruke WordPress bare skal bruke styrte WordPress fordi det tar byrden av dem å holde serverne deres sikre og oppdaterte. Det fine med WordPress er gjennomgripende, men det er også et av problemene. Hvorfor blir det for eksempel skrevet så mange virus for Windows? Fordi så mange mennesker har Windows. Så i den grad du har en veldig gjennomgripende plattform er det enormt viktig å holde den oppdatert og oppdatert. GoDaddys administrerte WordPress-produkt tar seg av alt det. Vi lapper og administrerer hvert eneste nettsted på WordPress innen 24 timer etter at en ny utgave kommer ut. I tillegg skanner og vurderer sikkerhetsinfrastrukturen vår stadig etter sårbarheter og prøver å sperre dem selv før de kommer inn i brannmuren.

HostAdvice: Hva er de viktige funksjonene og tjenestene en SMB bør vurdere når de ønsker å være vert for et WordPress-nettsted?

HostAdvice: Hvor viktig er et sterkt supportteam?

Støtte er kritisk. Vi har 24/7 support globalt, med lokale telefonnumre i 30 pluss land nå. Alle samtaler rettes til vårt supportteam som er spesielt trent i WordPress og hosting. Mange administrerte WordPress-tilbud fra andre selskaper har kun støtte i arbeidstiden, eller tilbyr bare chat. Hvis du’er en liten bedriftseier, og du har bare tid til hjelp klokka 11.00. om natten når bedriften er stengt, trenger du support døgnet rundt.

En viktig differensierer som GoDaddy bringer til små bedrifter er vårt kundesenter. Dette er et team av forretningskonsulenter som er tilgjengelige 24/7 på praktisk talt alle språk rundt om i verden med et lokalt nummer i nesten alle land. Alt de gjør hele dagen er å snakke med små bedrifter. Når du ringer inn med et problem på nettstedet ditt, hjelper de deg ikke bare med nettstedet ditt, men hjelper deg også med å forstå hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for SEO eller hastighet. I stedet for bare å hjelpe deg med å flytte en widget på WordPress-nettstedet ditt, hjelper teamet også til å løse forretningsproblemer. Dette er vår standardstøtte med alle administrerte WordPress-planer.

HostAdvice: Hva ser du fra netthandel? Hvilke trender fokuserer du på for 2016?

Netthandel er utrolig viktig. Jeg har en personlig lidenskap for dette. Jeg jobbet på Ebay, som er en enorm e-handelsplattform, og Magento, som har desidert flest transaksjoner på en hvilken som helst plattform. WooCommerce har en enorm installasjonsbase for små bedrifter. GoDaddy har sitt nettbutikkprodukt som er veldig vellykket. Så e-handel er nøkkelen og den vokser hele tiden.

Små og mellomstore selskaper opererer i en verden der du har ting som Amazon og Apple og din lokale spa- eller kjederestaurant hvor du kan administrere transaksjonene dine på nettet. Små bedrifter må kunne følge med på alt det. Teknologi muliggjør dette, og tilgangen til teknologi blir enklere og billigere for små bedrifter. GoDaddy er en direkte bidragsyter til det. Vi er en enorm WooCommerce-vert, vi har titusenvis av Magento-nettsteder og titusenvis av våre egne nettbutikkunder. Det er absolutt noe som er en stor trend og definitivt noe vi vil fortsette å investere i.

HostAdvice: Hva ser du fra netthandel? Hvilke trender fokuserer du på for 2016?

HostAdvice: Hva slags muligheter ser du i e-handel for GoDaddy, som online betalinger?

Det er mange muligheter. Vi’Vi har utvidet vårt porteføljetilbud, inkludert nettbutikk, SEO-tjenester og e-post – faktisk kjøpte vi et e-postmarkedsføringsselskap. Betalingsbehandling er et behov for våre kunder, men på dette tidspunktet’s blir oppfylt ganske bra. Jeg tror vi har muligheten til å gjøre det enda enklere å konsumere. Vi ser kontinuerlig på nye muligheter, inkludert betalinger.

HostAdvice: Hva er de største sikkerhetstruslene du står overfor?

Det største problemet vi ser er DDoS-angrep, tro det eller ei. Og det’er ikke bare på GoDaddy; hele bransjen er plaget med DDoS. Den’er et stort problem. Hvis du prøver å gå til nettstedet ditt, men det kan du’t komme til det fordi verten din er under et massivt DDoS-angrep som er et stort problem. Dette har med tilgjengeligheten å gjøre, og det er en annen grunn til at du vil gå sammen med en skalerbar spiller. Mindre vertsbedrifter kan’t opprettholde et massivt DDoS-angrep. Hvis du’når du er budsjettvert, kan du bli mer påvirket. Vi investerer mye i teknologi og infrastruktur for å prøve å dempe disse truslene. Den’er veldig dyrt og jeg’er stolt av infrastrukturen vi’har bygget.

HostAdvice: Hva er de største sikkerhetstruslene du står overfor?

HostAdvice: Fortell oss om GoDaddy Pro. Hvem var det bygget for og hvorfor bygde du det?

Dette går tilbake til det vi snakket om tidligere, hovedsakelig for å forstå våre kunder og respektere at omtrent halvparten av kundene våre er bygget av profesjonelle nettstedbyggere. Etter å ha snakket med nok kunder og fagpersoner, innså vi at det er millioner av frilansere som måtte administrere flere nettsteder, og at det ikke var noe system på plass for å hjelpe dem. GoDaddy Pro er en mekanisme som gir et helt sett med verktøy designet spesielt for frilansere og profesjonelle. Vi bygger stadig tjenester for å gjøre freelancer-livet enklere. Vi gjør ledelsen veldig enkel, så som profesjonell kan du se alle kundene dine’ data på ett sted. Du trenger ikke lenger å huske (eller enda verre, skrive ned) passord og kredittkortnummer, eller når domenenavn eller sertifikater utløper ved å holde regneark overalt.

Vårt mål med dette produktet er å respektere arbeidsflyten til frilanseren og gjøre livet enklere. Dette er veldig viktig fordi vi vet at fagpersoner kjøper halvparten av alle nettsteder der ute for små bedrifter, så hvis vår visjon er å betjene små bedrifter, trenger vi at fagfolkene elsker oss for å oppnå vår visjon.

HostAdvice: Hvordan utvikler du dette systemet? Hvilke fremtidsutsikter har du for dette økosystemet av profesjonelle?

GoDaddy Pro er utviklet av vårt utrolig smidige og kundefokuserte utviklingsteam. Vi har et kundestyre for små bedrifter og et annet for fagpersoner for å få tilbakemeldinger i sanntid om hvilke funksjoner folk virkelig bruker. Vi lar kunden lede oss vei for produktutviklingen. Det er spennende å se hvilke innovasjoner som følger av det.

Som et eksempel, som et svar på tilbakemeldinger fra kunder, lanserte vi nettopp en hel haug med incentiver, for eksempel rabatter på verktøy som vi vet fagpersoner vanligvis kjøper. Vi kan bruke skalaen vår for å få rabatter og legge til insentiver for å legge til nye kunder til tjenestene våre.

Vi er spesielt glade for å bygge en markedsplattform der små bedrifter kan stille et spørsmål eller se etter noen som skal bygge et nettsted, og vi’Jeg legger ut spørsmålene på GoDaddy Pro markedsplass for å koble dem til nettpersoner. Dette fullfører sirkelen, ettersom vi ikke bare tilbyr insentiver for fagfolk å bringe virksomhet til oss, men vi bringer også forretninger til dem.

HostAdvice: Hvordan utvikler du dette systemet? Hvilke fremtidsutsikter har du for dette økosystemet av profesjonelle?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me