Påfallende – Ut av feil er en stjerne født

Contents

Et intervju med David Haisha Chen, administrerende direktør, påfallende

Påfallende er en Y Combinator-støttet oppstart som lar hvem som helst lage et vakkert og funksjonelt nettsted på få minutter, uten å være programmerer eller designer. Som de fleste startups har det en historie med mange vendinger. Hvor denne historien er annerledes, er at den startet i Chicago, modnet i Silicon Valley, og til slutt utspiller seg og blomstrer i Shanghai.


Et intervju med David Haisha Chen, administrerende direktør, påfallende

HostAdvice: Fortell meg litt om bakhistorien om Strikingly.

Vi begynte påfallende mens jeg var student ved University of Chicago. Det var faktisk mitt andre forsøk på en oppstart. Mitt første forsøk, som ikke gjorde det’Jeg lyktes, var et crowdfunding-nettsted for finansiering av campusgrupper. Påfallende ble født av den fiaskoen.

Med vår første oppstart ble det klart at vi ikke ante hva brukerne egentlig trengte eller ønsket, noe som førte til at det mislyktes. Imidlertid, med Slående, hadde vi over 800 personer som meldte seg på dummy-siden vår i løpet av halvannen uke. Vi startet påfallende med en bedre forståelse av problemet vi prøvde å løse og hva brukerne ønsket.

Likevel gikk vi gjennom tre iterasjoner av basisproduktet før vi fikk vår første betalende kunde. Vi ble opprinnelig avvist av Y Combinator og klarte det bare på vårt andre forsøk. I ettertid var det veldig viktig at vi ble avvist, fordi det tvang oss til å gjøre oss opp en mening om vi skulle forplikte oss til oppstarten eller ikke. Vi bestemte oss for å marsjere videre, og jobbet veldig hardt for å bli det “ramen lønnsom” og å kunne bevise for Y Combinator at vi kunne få det til å fungere. At’s hvordan vi hadde det 2. gang vi søkte.

Det var veldig viktig for oss å bli akseptert i programmet deres, fordi vi lette etter fellesskap, mentorskap og nettverk. Det vi fikk der overgikk langt våre forhåpninger og forventninger – de fremdro vår vekst både på selskapets og personlige plan. Før Y Combinator-opplevelsen vår var vi bare tre karer som gjorde noe vi liker; etter den erfaringen var vi faktisk gründere.

Til slutt hentet vi $ 1,5 millioner frøfinansiering fra topp engelinvestorer i Silicon Valley. For øyeblikket føler vi ikke behov for å skaffe noen ekstra midler.

HostAdvice: Fortell meg litt om bakhistorien om Strikingly.

HostAdvice: Hvordan definerer du markedet? Hvem er din spesifikke målgruppe innen det markedet?

Målgruppen vår i dag er SMB (Small and Medium Business) markedet. Dette inkluderer gründere, reklamer og mange DIY-bygherrer (Do It Yourself). Mange av disse menneskene gjør sitt første trekk fra offline til online virksomhet. Bare en liten prosentandel av kundene våre er profesjonelle byggherrer.

HostAdvice: Hvordan ser du dette markedet utvikle seg de kommende årene?

Jeg forventer å se mye mer myndighet for brukere å bygge vakre og høykvalitets nettsteder selv. Det er et økende ønske og etterspørsel etter flere DIY-evner – brukere ønsker å bygge og administrere nettstedene sine på egen hånd. Jeg forventer å se flere SaaS (Software as a Service) og infrastrukturprodukter som tilfredsstiller disse behovene.

Jeg forventer også å se mer plattformsutvikling. Vi var den første nettstedbyggeren som tilbyr responsiv design for alle av våre designmaler.

HostAdvice: Hvordan ser du dette markedet utvikle seg de kommende årene?

HostAdvice: Hvem ser du på som de største konkurrentene dine – Wix og ???

Jeg tror at våre topp tre og mest formidable konkurrenter i dag er Wix, Weebly og Squarespace. Hvert av disse verktøyene har sine egne styrker (og svakheter) og er best for en bestemt type utvikler. I veldig brede slag vil jeg si at Wix er veldig fri-flyt, noe som gjør at du kan gjøre stort sett hva som helst. Weebly er nerden’s verktøy for å bygge blogger og nettsteder, med minst fokus på design. Squarespace er best for avanserte designere som ønsker picayune-kontroll over hver piksel. Alle disse tre verktøyene, spesielt Wix og Squarespace, har ganske bratte læringskurver.

HostAdvice: Hvordan ser du påfallende annerledes og / eller bedre enn dem?

Slående er virkelig raskt og enkelt. På 15 minutter, fra start til slutt, kan du ha noe vakkert og funksjonelt. Det er virkelig ingen læringskurve fordi vi gjør mye av jobben for deg. Vi fokuserer hovedsakelig på gjennomsnittlig internettbrukere – menneskene som aldri har bygget et nettsted før. Vi vokser imidlertid også med brukerne våre, slik at selv om de utvikler seg til strømbrukere, er de fleste av dem fortsatt med påfallende på grunn av brukervennligheten.

Fordi vi vet at brukere noen ganger er redde for teknologi og design, legger vi mye tanke og innsats i designen og UX (brukeropplevelse) av produktet vårt. Jeg tror at denne innsatsen lønnet seg og resulterte i en bedre produktdesign.

HostAdvice: En av tingene som jeg la merke til på nettstedet ditt, er Idea Forum som vises tydelig.

Kundestøtte er super, super viktig for oss og vi tar det veldig alvorlig. I tillegg til å hjelpe kunder med å lykkes med sine nåværende oppgaver, ønsker vi alltid å høre hva de føler mangler eller hvordan vi kan forbedre produktet. Vi samarbeider kontinuerlig med kunder i så mange kanaler som mulig, og dette er en flott kilde til ideer og forståelsesbehov. Derfor har vi en spesiell seksjon på nettstedet vårt der brukere kan dele ideene sine. Men til slutt, vi ikke’Jeg tror at det er en klar linje mellom støtte og ideer.

HostAdvice: Hvor fokuserer du mer på utviklingsarbeidet ditt – på den visuelle designeren eller på butikkfunksjonaliteten?

Brukerne våre vil ha en nettstedsbygger både kraftigere og enklere å bruke, så vi blir stadig trukket i begge retninger på denne. Vi jobber alltid for å gjøre nettstedsbygging så enkelt som mulig, uten å ofre funksjonaliteten. Som sagt jobber vi for å lytte veldig nøye til brukerne våre og prøve å tilfredsstille så mange av deres behov så raskt som mulig.

HostAdvice: Hvor fokuserer du mer på utviklingsarbeidet ditt - på den visuelle designeren eller på butikkfunksjonaliteten?

HostAdvice: Hvor mange aktive kunder har du i dag? Hvor er de hovedsakelig lokalisert?

Jeg kan ikke dele et eksakt antall, men jeg kan fortelle deg at det er på “millioner” nivå. Kundene våre er hovedsakelig lokalisert i USA, Europa og Japan.

HostAdvice: Det ser ut til at du startet med domenet striking.ly og deretter byttet til strikingly.com – er det riktig? Hvorfor?

Jeg er glad du spurte det. Da vi først laget produktet, elsket vi bare navnet Strikingly. Vi følte at det perfekt beskrev fellingen at du raskt kunne lage et nettsted som var påfallende vakkert. På den tiden var .LY-utvidelsen veldig populær og tilgjengelig, så vi gikk for det.

Mentorene våre ved Y Combinator følte at det var veldig viktig for oss å ha et .COM-domene, slik at bedriftseiere skulle føle at vi var seriøse og pålitelige. De ba oss om ikke å være forpliktet til navnet påfallende og bare velge et annet. Men det følte vi veldig dårlig med.

I alle fall kom vi med to muligheter for det nye navnet vårt og bestemmer oss for å sende brukerne våre på e-post for å få tilbakemeldinger og hjelp til å velge det nye navnet. Over natten fikk vi mer enn tusen svar, mange av dem lange essays. Med unntak av fire personer, sa alle andre at det påfallende var navnet som beskrev produktet vårt best, og at vi burde holde oss til det!

Heldigvis kunne vi snart anskaffe domenet Strikingly.com på ettermarkedet for et rimelig sted.

HostAdvice: Hva var din største take-away fra Y Combinator (YC) -opplevelsen?

Mottoet til YC er “Bygg noe folk vil ha.” Det må også være virkelig flott og fantastisk, så vi bruker mye tid på å finne ut av tingene på forhånd, i stedet for bare å kaste noe der ute og se hva som stikker.

En følge av dette er ideen som ikke er å (bare) skape kunder, men å skape superfans. Intensiteten til folk som elsker vårt produkt, er fortsatt et fundament for hvem vi er – og hva vi gjør – til daglig.

Hvis jeg skulle destillere det til de absolutte grunnleggende, lærte vi på YC at vi bare har 2 ½ ting vi bør gjøre som oppstart:

 • Snakk med brukere
 • Bygg produktet
 • Trening (dette er 1/2)

HostAdvice: Hvilke råd vil du tilby til startups som ønsker å komme inn på Y Combinator (YC) eller en lignende inkubator?

Det er faktisk mange faktorer som går inn på dette, som klarhet i formålet, gjeldende produkttraksjon og den velprøvde merittlisten til grunnleggerne. Men hvis jeg må oppsummere det med ett ord, vil det være det “besluttsomhet.” Det er sannsynligvis det YC ser etter, mer enn noe annet. Det er ikke nok å bare ha en ide. Du må ha besluttsomhet for å være forpliktet og fortsette å jobbe med oppstarten selv om du blir avvist av YC eller en annen inkubator.

HostAdvice: Hvilke mer generelle råd vil du tilby i dag’s startups?

Fokuser på problemer – ikke på den geniale ideen din!!

HostAdvice: Hvordan ser du at verdenen for oppstart endrer seg i løpet av de neste årene?

Ting forandrer seg veldig raskt rundt om i verden, og mange oppstarter kommer og går. Trenden går tilbake til der markedet vil belønne selskaper med gode forretningsgrunner og innovasjon og ikke bare buzzwords. Dette vil automatisk filtrere ut fakemennene og selskapene som gjør ting av gale grunner.

HostAdvice: Hvordan ser du at verdenen for oppstart endrer seg i løpet av de neste årene?

HostAdvice: Etter å ha brukt ganske mange år og bygd mer enn en virksomhet i USA, bestemte du deg for å utvikle og vokse påfallende tilbake i Kina – hvorfor er det?

Jeg likte veldig godt og lærte fra min tid i USA. Dessverre gjør imidlertid amerikansk immigrasjonslov det veldig vanskelig for ikke-borgere å bygge oppstarter i USA. Dette fordi disse gründerne anses som arbeidsledige.

Mens innvandringsspørsmålene var utløsningen for min retur til Kina, innså vi også at det var god forretningsmessig mening å være basert i Kina. Målgruppen vår er internasjonal; Vi regnet med at teamet vårt skulle være det også. Det er lettere for oss å bygge et ideelt, globalt team med base i Kina.

I dag har vi rundt 60 ansatte, hvorav 35-40 av dem ligger her i Kina og de andre på Filippinene, Japan og USA..

I tillegg har Silicon Valley måttet være ganske uvennlig fra et kostnadsperspektiv – selv om det er flott for alt annet som er knyttet til å bygge oppstart. Jeg fant nylig ut at en venn av meg fra YC flyttet selskapet hans fra dalen til New York City bare fordi det var betydelig billigere å kjøre der.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Jeg jobber ganske mye fra jeg våkner om morgenen til jeg legger meg om natten. Egentlig drømmer jeg ofte til og med om jobb. Derfor, som jeg nevnte før, la mentorene våre på YC vekt på at vi vil være sikker på å trene regelmessig.

Så i tillegg til å trene og svømme, organiserer jeg noen sosiale aktiviteter for teamet vårt, for eksempel filmer og firmabiliteter. Med alt det harde arbeidet prøver vi fortsatt å holde det morsomt.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

HostAdvice: Hvis du ble bedt om å oppgi eksamensadressen til klassen 2016, hva vil da være meldingen din til dem?

Mitt viktigste budskap til dem ville være å ikke skynde seg gjennom livet. Du må prøve å finne hva det er som du elsker å gjøre, og den eneste måten å gjøre det på er å prøve mange forskjellige ting. Rushing tjener bare til å distrahere deg fra å finne dine sanne lidenskaper.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map