Contents

Et intervju med David Loke, administrerende direktør og medstifter, ReadySpace

David og selskapet ReadySpace har gjennomgått mange endringer de siste 15 årene. Men det gjør det ikke’Jeg plager David, siden mantraet hans skal “Fortsett å innovere.” Selskapet spesialiserer seg i dag på nettsky-hosting med spesialiserte forretningsfokuserte verktøy og pakker som bygger på toppen av dem. ReadySpace tilbyr kundene sine et enkelt kontaktpunkt for alle programvare- og maskinvarebehovene i skyen.


Et intervju med David Loke, administrerende direktør og medstifter, ReadySpace

HostAdvice: Før du snakker om produktene og tjenestene dine, fortell meg litt om deg selv og historien til ReadySpace.

ReadySpace har faktisk eksistert i nesten 15 år. Vi startet som et webdesignfirma, for på den tiden var det mange, mange selskaper som lette etter sin første online tilstedeværelse. Med tiden begynte vi å tilby hosting-tjenester. Vi gjennomgikk den vanlige progresjonen med å tilby delt hosting, VPS-hosting og dedikert serververt, til vi kom dit vi er i dag, der vi fokuserer på nettsky-hosting.

HostAdvice: Du ser ut til å være et vertsfirma med et veldig spesifikt fokus, i og med at du bare tilbyr netthosting. Er det riktig? Hvorfor har du valgt den tilnærmingen?

I 2009 gjorde vi en stor endring og investerte stort i drift og auto-provisioning med VM / virtualiseringsteknologier. I dag er vi fortsatt i utvikling. Vi tilbyr for tiden flere smaker av Linux og også MS Windows for skyserverne våre, med distribusjon enten i det offentlige eller i en privat sky. Ser fremover, konsentrerer vi oss om å inkorporere og støtte flere og flere applikasjoner på skyserverne våre.

HostAdvice: Hvordan definerer du markedet?

Vi fokuserer for tiden på asiatiske bedrifter – små, mellomstore, store og individuelle forretningsenheter i store selskaper. Vi jobber generelt med selskaper som ikke har det’t vil forholde seg til tredjeparts tjenesteleverandører. Vi tilbyr en one-stop shop – vi tester og støtter all programvaren vi tilbyr med vår maskinvareinfrastruktur og er derfor et enkelt kontaktpunkt og support for våre kunder. Det gjør livet mye enklere for selskaper siden de ikke trenger å administrere flere leverandører.

HostAdvice: Hva kan du fortelle meg om hostingtilbudene dine?

Vi tilbyr både Linux og MS Windows skyservere og dedikerte servere i skyen. Vi don’t tilbyr delt hosting i vanlig forstand – vi deler det opp i to separate produkter. Vi tilbyr delt hosting, men uten e-post, som du kan velge å legge til “kontorpost” med virksomhetsnivå SPAM-beskyttelse. De grunner til at vi gjør dette er at en komplett pakke ofte er for dyr og ikke kreves av kundene våre, så vi gir dem et lavere alternativ.

HostAdvice: Hva kan du fortelle meg om hostingtilbudene dine?

HostAdvice: Du tilbyr også en rekke forskjellige tjenester, inkludert premium support, administrerte tjenester, profesjonelle tjenester og rådgivning. Hva er forskjellene mellom alle disse alternativene?

La meg beskrive hver av dem for deg:

  • Profesjonelle tjenester – Dette er vanligvis engangsprosjekter, for eksempel migrering, sikkerhetsskanning eller systemdesign.
  • Premium Support – Disse planene går utover vår standardstøtte og tilbyr spesifikke tjenester og garantier for utviklere, bedrifter og administrerte servere.
  • Administrerte tjenester – Dette er komplette systemer og sikkerhetsadministrasjon, inkludert overvåking, oppdateringer, sikkerhet og sikkerhetskopiering. Du får i hovedsak et komplett IT-team for virksomheten din.
  • Rådgivning – Dette er løsningsbasert assistanse, for å identifisere behov og endringer som kreves for å bringe virksomheter til neste nivå.

HostAdvice: Hvilken prosentandel av kundene dine velger å betale for disse tjenestene? Hvilken prosentandel av inntektene dine kommer fra tjenester i motsetning til hostingplaner?

Inntektene våre fra tjenester er 30% -40% av våre totale inntekter. De kommer stort sett fra gjentatte støtteplaner og administrerte tjenester.

HostAdvice: Hvem ser du som dine viktigste konkurrenter?

Som du kanskje forventer, har vi mange konkurrenter. På alle våre steder har vi minst en stor lokal konkurrent.

HostAdvice: Hvordan ser du at verktøyene dine er forskjellige og / eller bedre enn deres?

Vi ser fordelen vår som at vi eliminerer den midterste mannen som vanligvis trengs for å administrere et system basert på AWS eller Azure. Vi har samlet løsninger som hjelper våre kunder med å utvide virksomheten. Vi legger også stor vekt på lokal salg og support i hvert land.

HostAdvice: Hvordan ser du at verktøyene dine er forskjellige og / eller bedre enn deres?

HostAdvice: Hvor mange aktive kunder har du i dag? Hvor er de hovedsakelig lokalisert?

Vi har for øyeblikket rundt 8000 nettsteder. De er hovedsakelig i Singapore og Hong Kong, og deretter på Filippinene og Indonesia. Vi har egne datasentre i de fire asiatiske landene og har også samlokaliserte servere i USA.

HostAdvice: Hvordan vil du beskrive din nåværende typiske kunde?

De fleste av våre nåværende kunder er mellomstore selskaper som leter etter løsninger og direkte support.

HostAdvice: Hvem er noen av de største kundene dine?

Noen av våre største kunder inkluderer IBM Singapore, Heineken, Audi, 3M og flere ledende universiteter.

HostAdvice: Hvor mange ansatte har du i dag? Hvor ligger de?

Vi har for tiden 35 ansatte – 15 i Singapore, 8 i Hong Kong, og resten på andre steder.

HostAdvice: Hvor mange ansatte har du i dag? Hvor ligger de?

HostAdvice: Hvordan ser du vertsmarkedet generelt og skyhostemarkedet spesielt, utvikle seg i løpet av de kommende årene?

Jeg ser en klar vekst i sky- og vertsmarkedene. Spørsmålet for oss er hvor innovative vi kan være til å dra nytte av den veksten. Vi må identifisere hva vi kan tilby som andre vertsselskaper ikke’t tilbud.

HostAdvice: Hva er dine fremtidsplaner for ReadySpace?

Vi kommer til å bygge flere og flere produkter på toppen av skyserverne våre. To områder av spesiell interesse for oss akkurat nå for dette er dataanalyse og kunstig intelligens.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Jeg’Jeg er ikke helt sikker – jeg vet ikke’t vær så mye oppmerksomhet på det. Sannsynligvis 12 timer om dagen.

Når jeg ikke sitter foran en datamaskin, løper jeg mye.

HostAdvice: Er det noe annet du’Jeg vil gjerne dele med leserne våre?

Ja – Fortsett å være nyskapende!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me