Intervju med Peter Holden, administrerende direktør i Hostwinds

For noen uker siden hadde vi muligheten til å snakke med Peter Holden, administrerende direktør i Hostwinds, et hostingfirma som har vokst fart og er blant de øverste på Inc 500.


Det er ganske utrolig for et selskap startet av en liten gutt. Men å ha yngre blod åpner ofte for muligheter for forbrukere som eldre mennesker (ikke lovbrudd, folk) kanskje ikke ellers tenker på. For eksempel er Hostwinds kjent for sin Minecraft-hosting. Du kan forestille deg hvor mange som spiser det opp.

Jeg lar Peter fortelle historien sin.

Intervju med Peter Holden, administrerende direktør i Hostwinds

Hei Peter, takk for kontakten med oss. Kan du fortelle oss litt om hvordan du grunnla selskapet og hva som gjorde at du opprettet Hostwinds?

Jeg startet Hostwinds tilbake i oktober 2010. På den tiden jobbet jeg som backend-utvikler hos et webutviklingsfirma. Vi hadde mange problemer med hosting for kunder, og jeg fikk i oppgave å flytte vertskapet for en&1 til et stort vertsmerke og kommuniserer tungt med hosting-støtte. Jeg husker det var en forferdelig, forferdelig prosess, sa jeg, "Jeg kunne gjort dette bedre. Jeg kan tilby et bedre kundeservicenivå enn det jeg får."

Jeg så et problem på webhotellområdet; Det var noen få selskaper der ute som gjorde en god jobb med fokus på kundeservice og support. De som ga god støtte var imidlertid ublu dyre. Jeg ønsket å bygge en kostnadseffektiv en fremdeles kunne fokusere på kundeservice og support, ha raske svartider på live chat, raske responstider på billettene og ikke for å få kunder til å bekymre seg for tunge ventetider og holdetider.

Jeg tror vi har gjort det bra med å nå det målet. Vi jobber med det hver dag; det er en uendelig prosess. Vi fant plassen vår og fortsetter å jobbe mot fantastisk kundeservice og support. På slutten av dagen handler det om kundene. Vi tilbyr 24/7 live support slik at vi er her for kundene våre når som helst de måtte trenge oss, dag eller natt.

Hvilke tjenester som tilbys av Hostwinds akkurat nå?

Vi kan gjøre absolutt hva som helst som inkluderer uavbrutt strøm og raske internettforbindelser. Vi tilbyr produkter som Minecraft-servere, VPN-servere, VPS (KVM, OpenVZ, Windows), skidistribusjoner, multilokasjonsredundans (som er der vi kan distribuere klienter på forskjellige steder og på tvers av en enkelt IP-adresse), tilpassede lastebalanseringsløsninger, delt nett hosting, forhandlerhotell og hvit etikett forhandler hosting.

For vår vert for forhandler av hvite etiketter, kan i utgangspunktet hvem som helst ha sitt eget vertsselskap. Vi konfigurerer og installerer APIet vårt. Du kan selge et av produktene våre belaste det du vil lade. Dette fungerer fantastisk for mange serviceselskaper, for eksempel en nettutviklingsvirksomhet. Tjenesten blir bestilt på vår side, og den vil bli satt opp som om den gikk direkte gjennom oss, men den vil bli administrert av deg (og støttet av oss). Alle i verden kan dra nytte av vår omfattende infrastruktur for å selge noen av våre produkter.

Kan du fortelle oss om kontorer, antall ansatte og datasentre som brukes på Hostwinds?

Vi har et datasenter i Dallas med ansatte på stedet, og et i Seattle, WA. Vi har et kontor i Tulsa, OK. Vi har et nytt kontor som vi bygger ut i Seattle. Vi håper utbyggingen er ferdig i løpet av de neste tre ukene – vi har jobbet med det i 4-5 måneder. Vi førte fiberen gjennom kontoret fra datasenteret.

Det totale antall ansatte er omtrent 25-30.

Kan du fortelle oss litt mer om VPN-tjenestetilbudet du tilbyr?

VPN-tjenesten vår er en overgangs-VPN-tjeneste som tilbyr tradisjonell kryptering. Vi lagrer ingen logger; vi deaktiverer logging på serverne fullstendig for å være mer kostnadseffektive (vi kan kjøre med 5 GB plass). Vi har 120 GB SSD-er i disse serverne; hver VPN-bruker kan bruke 1gbit porthastighet.

Fortell meg om dine tilpassede skyutvidelser.

Vi har våre dedikerte servere, og noen ganger har vi kunder med massive webapplikasjoner som trenger å skalere mer enn en server. Vi analyserer nettapplikasjonen og foreslår en løsning som vi kan tilby med en 100% SLA. Vi spenner over minst to datasentre med løsningen. Vi vil sette opp lastbalansering med automatisk failover. Vi kan også sette opp databasens belastningsbalansering i tillegg til en redundant klynge. Vi kan kunngjøre IP-plassen på begge stedene med trafikk geografisk dirigert til det nærmeste punktet. Vi mislykkes til det nærmeste stedet i tilfelle en katastrofe. Måten vi håndterer synkronisering av dataene og belastningsbalansering mellom lokasjoner / servere er proprietær. Vi tok open source-teknologier og utviklet noen internt. Implementeringen er tilpasset for hver klient / kundeapplikasjon.

Hva med Minecraft-serverne?

En av våre teknikere liker virkelig Minecraft og spurte om vi kunne begynne å kjøre Minecraft-servere hos selskapet. Et av kulturpunktene våre er å oppmuntre ansatte til å forfølge sideprosjekter, og for ham var dette det. Jeg synes sluttproduktet viste seg veldig bra, og Minecraft-serverne våre fortsetter å bli mer og mer populære.

Vi testet distribusjonsmodeller og QA’d tilbudet. Når alle var fornøyde, rullet vi den ut. Det er et flott produkt for oss; vi har ikke problemer med båndbredde fordi vi eier alt utstyret vårt 100%. Vi leier ikke noe. Vi ønsket å være i kontroll. Vi er ikke tankene om "Åh, serveren din er nede, vi venter på at noen skal starte den på nytt."

Hvordan vurderer du infrastruktur og maskinvare for kunder?

Vi stoler på et par ting: da vi først startet, gjorde vi ting som CPU-benchmarking fordi vi ikke hadde ubegrensede midler. Etter hvert som vi har vokst, får vi prøver av nye prosessorer og maskinvare; vi mottar ingeniørprøver fra selskaper som SuperMicro som vi kan teste under belastning for å bestemme oss for neste bygg. Vi holder vanligvis et antall bygg under spesifikk infrastruktur (samme servertavler osv.). Når oppgraderinger kommer ut, oppgraderer vi disse. Men vi liker å ha 5 kalde reservedeler på stedet av ethvert stykke i en gitt størrelse. Når noe går i stykker, vil vi alltid fikse det med en gang.

For tilpassede bygg har vi nok kunnskap om CPU-arkitektur og kan identifisere og anbefale en løsning som tilfredsstiller kundenes behov. De fleste kommer til oss med reelle behov. De har et veldig spesifikt behov (en database med 1 000 000 spørsmål per minutt), og vi gir kunnskapen vår og gir dem en anbefaling, og basert på den sammenkoblingen distribuerer vi infrastrukturen for dem.

Kan du fortelle oss litt mer om hva du gjorde før Hostwinds?

Backend-utvikling var min første jobb. Jeg er 26. Jeg startet Hostwinds da jeg var 20. Jeg har alltid hatt en haug med rare jobber som gjorde tilfeldige ting. Jeg fant ut at jeg ikke er en veldig god ansatt. Jeg må slags gjøre ting på min egen måte. Jeg var imidlertid alltid interessert i datamaskiner, og jeg hadde alltid en gründerånd. Jeg startet mitt første selskap da jeg var 10 år, et vBulletin forum. Jeg vokste det forumet ganske stort og tjente $ 3 000 i måneden på AdSense. Jeg har alltid likt å gjøre mine egne ting og ha mange sideprosjekter. Backend-utviklingsjobben var bare å ha en jobb, ikke noe jeg likte spesielt godt. Jeg har alltid likt å finne ting som var oppfylle å gjøre, for å hjelpe folk. Jeg liker å gjøre nye ting hver dag, og det får jeg gjøre hos Hostwinds.

Hvor kom firmaets navn fra??

Jeg aner ikke 🙂 Jeg likte hvordan det hørtes ut og domenet var tilgjengelig, og det var det viktigste, så jeg registrerte det og det var slik Hostwinds ble født.

Gratulerer, jeg ser at du er med på Inc 500. Fortell oss litt om reisen din som et selskap som utvikler seg til en av Tulsa beste.

Vi var nummer 1 for Tulsa og # 98 for USA. Vårt team-oppdrag er å tilby den beste støtten til kundene våre som vi kan. Hvis vi kan tilby god kundeservice og support, får vi flere kunder og fortsetter syklusen.

I tilfelle du ikke visste det, er Inc 500 basert på inntekter. Du sender dem informasjon om bedriftsvekst og basert på vekst, vil du få en anerkjennelse. Vi var i ekstase over å være nr. 98.

En nyhetsartikkel har annonsert webhotell rettet mot tusenårsgenerasjonen. Fortell mer om det.

Vi gjør ingen spesiell annonsering mot noen spesifikk demografisk. Vi ønsker at alle skal være vår kunde.

Noen av våre blødende produkter er imidlertid rettet mot tusenårs demografien, for eksempel Minecraft-tjenestetilbudet. Det er et veldig kult produkt, og det ble testet mye på det.

Er det noe annet vi burde vite?

Det viktigste for oss er kundeservice og support. Hvis noen sender meg en e-post og sier at de er opprørte, leser jeg hver e-post og svarer personlig på dem og sørger for at de blir eskalerte. Vi har så mange opptrappingssystemer hvis folk er opprørte. Hvis du får hosting hos oss og blir satt opp, uansett hva, vil du alltid kunne si "hei, jeg har et problem," og det vil være noen der som bryr seg og som vil lytte. Vi vet verdien av god kundeservice og hvor viktig den virkelig er i næringslivet; vi vil sørge for at vi tar vare på hver eneste kunde som om de var et familiemedlem.

Legg til din anmeldelse om Hostwinds her >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me