Google er vanligvis hemmelighetsfull om hvordan SEO og rangeringen av nettsteder fungerer. En ting er imidlertid sikkert: sidehastighet er en enorm faktor. Det har sagt fra søkemotoren, “Vi utvikler algoritmer for å markedsføre mer brukbare sider over mindre brukbare sider, alle andre ting er like. Disse algoritmene analyserer signaler som indikerer om alle brukerne våre kan se resultatet, som… om lastetidene for sider fungerer bra for brukere med treg Internett-tilkobling.”


Å ha en superkjapp webside – både desktop- og mobilversjon – er avgjørende for suksessen til nettstedet ditt. 70% av online-kjøpere sier at hvor raskt et nettsted lastes inn vil ha negativ innvirkning på hvor villige de er til å kjøpe fra det aktuelle nettstedet. Det siste du ønsker er å miste kunder til konkurrentene fordi nettstedet ditt lastes for sakte.

Vi kommer til å lede deg trinn for trinn for hvordan du kan forbedre hastigheten på nettstedene dine, inkludert alt fra hvordan du velger riktig hostingplan for å optimalisere nettstedet ditt.

1. Oppgradering av vertsplanen din

Når du velger en vertsplan, kan du bli fristet til å velge den billigste planen. Delte hostingplaner har en tendens til å tilby de laveste kostnadene, men det kan også bremse nettstedet ditt. Gjennom en delt hostingplan må du dele ressursene til serveren med utallige andre klienter.

Hvis du opplever høyere trafikknivå eller trenger mer ressurser enn et delt vertsmiljø kan tilby, kan det være lurt å oppgradere hostingplanene dine. Her er noen alternativer:

  • Dedikerte servere. Dedikerte servere er eliter i vertsuniverset. De tilbyr omfattende ressurser til en hel fysisk server som bare fungerer for å oppfylle kravene på nettstedet ditt. Som et resultat er det ingen trussel om treg hastighet forårsaket av andre nettsteder’ arbeidsmengde. Dessuten har de også maskinvare på bedriftsnivå, som automatisk akselererer nettstedets ytelse. Du kan også tilpasse den til å passe akkurat dine spesifikasjoner. Den største ulempen er imidlertid at det er den dyreste typen hosting.
  • VPS hosting. For de av dere som ikke har råd til en dedikert hostingplan ennå, er det det levedyktige alternativet med Virtual Private Server (VPS) hosting. Denne typen hosting tilbyr mange dedikerte serverfordeler til langt lavere prispunkter. Du vil ha full root-tilgang til å konfigurere og kontrollere alle de spesielle serverressursene til din virtualiserte server. Så nettstedet ditt kan bruke opp hver enhet av de tildelte ressursene som RAM, CPU-kjerner og båndbredde. Som følgende bilde basert på AccuWeb-testen viser, kan VPS laste nettsteder med mye høyere hastighet enn delt hosting:

Oppgradering av vertsplanen din

2. CDN

Et CDN, eller Content Delivery Network, er tjenesten som er ansvarlig for å levere nettsider og annet webinnhold til brukeren din. Den består av et rutenett av lokale servere, som alle har en kopi av "tung" innholdet på nettstedet ditt – bilder, statiske filer osv. Når en bruker navigerer til nettstedet ditt, serverer CDN-datasenteret nærmest brukeren nettstedets innhold.

Hvilket CDN bør du bruke, da? Vi anbefaler å starte med Cloudflare, ganske enkelt fordi tjenesten deres er pålitelig, enkel å konfigurere, og har en gratis grunnleggende plan som støtter SSL.

Noen tips fra våre eksperter: "Å bruke Cloudflares CDN hjelper også med å migrere nettstedet ditt til

en raskere vert, pluss at det ikke er noe driftsstans. Å bytte ut verten med en raskere er noe du alltid bør vurdere. Men husk dette: Hvis du gjør vesentlige endringer på nettstedet ditt, kan du rense filene eller stoppe tjenesten mens teamet ditt er der. Hvis endringene bare er tekstlige, vil du ha det bra som det er."

Mange ganger vil hostingleverandøren tilby Cloudflare gratis. Les utskrifter før du velger en leverandør for å se om du får tilgang til denne fordelen.

3. Bufring-plugins

Dette er sannsynligvis den mest kjente taktikken i å optimalisere nettsteder for hastighet. Selv om det er fantastiske gratis hurtigbuffer-plugins som WP Total Cache eller WP Super Cache, kan det være lurt å vurdere å betale for en premiumversjon, i tilfelle nettstedet ditt prøver å nå en høyere rangering eller har et godt definert salg / markedsføringstrakt på plass.

Et ord av forsiktighet: "Noen funksjoner i cache-plugin gir minimale forbedringer med tanke på lastetid og har potensial til å rote med andre plugins installert på WordPress-nettstedet ditt. Husk det og test alltid for å se hvordan de påvirker nettstedet ditt.

For å måle nettstedets hastighet bruker Booster Monster for det meste Pingdom, og tidvis også GTMetrix. Bare sørg for å teste nettstedet ditt fra et sted som er nærmest verten din."

Konfigurasjonen av cache-plugin kan virke skremmende – men bare test nettstedets funksjonalitet for å sikre at alt er på plass. Hvis ingenting har endret seg og Pingdom viser at hastigheten din har økt – godt gjort, du!

Den’Det er viktig å merke seg at hurtigbufring kan’t gjør mye for menneskene som vil besøke nettstedet ditt for første gang. For de nye besøkende må nettleseren laste hver komponent på websiden fra serverdata.

4. Utløper topptekster

Hvis du har mer enn 10% tilbakevendende besøkende (som du kan bekrefte med Google Analytics), bør du vurdere å bruke .htaccess for å konfigurere overskriftene som utløper. Det er ikke mye moro å gjøre det manuelt, men heldigvis kan noen plugins gjøre det for deg.

Bruk denne plugin som en snarvei:

https://wordpress.org/plugins/far-future-expiry-header/

Bare husk at denne kan skape en konflikt med WP Rocket cache-plugin (men hvis du har den premium plugin, er du god til å gå).

5. Komprimer nettstedet ditt med gzip

Hvis du bare tar en ting bort fra denne artikkelen i dag, bør det være CDN-tipset. Men hvis du vil ha noe raskt og pålitelig som vil forbedre nettstedets hastighet betydelig – vil det muliggjøre gzip-komprimering.

Gzip kan hjelpe nettstedet ditt med å spare båndbredde og øke hastigheten ved å komprimere nettleserbaserte HTTP-svar. Den ser etter de tilbakevendende strengene her og erstatter hver av dem med pekere som henviser til sin første instans. Å gjøre dette kan til slutt redusere størrelsene på HTTP-svar med så mye som 70%. Du kan bruke den til å minimere bestemte filtyper eller spesifikke språk som HTML, XML, CSS, JavaScript, osv.

Dette klippet viser hvordan du redigerer .htaccess-filen. Vær forsiktig og ta sikkerhetskopi av filen før du endrer den. Du kan gjøre det ved å bruke nettstedene cPanel filbehandler eller via FTP.

6. Minimer CSS- og JS-filene

Minifisering er en prosess som ligner på Gzip-komprimering. I utgangspunktet betyr minifisering å kvitte seg med kommentarer og mellomrom (eller direktiver i koden som aldri brukes), for å gjøre koden lettere. Dette prinsippet gjelder generelt: hvis nettstedet ditt er mindre enn 1 MB i størrelse, har det en bedre sjanse for å laste raskt. Mange plugins hjelper med minifisering, og noen cache-plugins støtter det også enormt godt.

Hvorfor ikke vurdere plugin-modulen som vi mest bruker på våre nettsteder? Gå hit for å prøve det.

7. Bruk CSS Sprites

Det kanskje vanskeligste tipset å bruke fra denne listen vil være å bruke CSS Sprites. Dette krever vanligvis hjelp fra en utvikler og hjelper stort sett nettsteder med logger over grafikk. CSS Sprites hjelper deg med å lage ett stort bilde fra alle små bilder og ikoner, og lærer deretter nettstedet ditt hvordan du finner hvert spesifikt bilde i det større bildet..

Vi kan ikke understreke nok hvor mange HTTP-forespørsler denne teknikken sparer. Så hvis du vil at nettstedet ditt skal laste raskt som en sjef, kan du bestille fyren din eller leie en hos Upwork.

8. Bruk mod_pagespeed

Googles mod_pagespeed-modul er faktisk ikke en funksjon på nettstedet ditt, men snarere en funksjon av verten din. Vi anbefaler på det sterkeste at du vurderer å aktivere den og teste for å se om den passer til nettstedets behov.

9. Fjern all ekstern JS / CSS

Dette tipset er mye omtalt av Google Page Speed ​​Insights og blir diskutert på nettet i detalj. Så i stedet for å komme inn i biter og byte av det, vil vi bare legge dette her for deg å vurdere:

http://wordpress.org/plugins/footer-javascript/

10. Optimaliserte bilder

Gode ​​HD-bilder gjør stort inntrykk av nettstedet. Imidlertid slår deres enorme størrelse også ned nettstedet’s generelle ytelse ved å senke hastigheten.

Optimaliser disse bildene for å være mer internettvennlige ved å krympe størrelsene. For å gjøre det, kan du komprimere bildet, beskjære det eller endre oppløsningen.

Tinypng er et enestående online verktøy som komprimerer bilder for å optimalisere dem for publisering på nettet.

Du kan utføre disse optimaliseringene manuelt eller ta hjelp fra spesialiserte verktøy som Photoshop, Gimp, Picresize osv.

Det er også en gratis plugin på WordPress som heter WP-Smushit som skanner bildet for skjulte data og fjerner unødvendige deler.

11. Minimerte HTTP-forespørsler

En av hovedårsakene bak den utrolige lave hastigheten på et nettsted er for mange HTTP-forespørsler som kjører i bakgrunnen. Du kan se på deres eksakte antall ved å gjennomføre en hastighetstest på Pingdom. Deretter kan du sortere dem etter filstørrelse og lastetid. Du kan øke hastigheten på nettstedet ditt ved å finne ut hvilke som bremser nettstedet ditt mest og slette det.

12. Minimerte eksterne skript

Vi legger ofte inn mange eksterne skript for å legge til et merke eller vise popup-boksene. Det kan også være ikonsett som Font Awesome, Facebook-side-likingsbokser, webanalysetjeneste eller et eksternt kommenteringssystem som Disqus.

Alle slike ekstrafunksjoner fører med seg en betydelig mengde tilleggskodestykker. Som et resultat går den samlede størrelsen på siden opp og reduserer lastehastigheten. Du kan bestemme hvilken av dem som er unødvendig og mest tidkrevende gjennom Pingdom og slette de som topper listen.

13. Minimalisert TTFB

TTFB står for Time To First Byte, som måler ventetiden for en nettleser for å få informasjon fra serveren. Etter denne perioden mottar nettleseren den første byten med data. I løpet av denne tiden skjer det tre ting – DNS-oppslag, serverbehandling og respons.

I følge Google skal denne perioden ikke vare mer enn 200 ms. Sjekk hvor lang tid nettstedet ditt tar gjennom WebPageTest eller utviklerverktøyene på Chrome (Fossalternativet under Nettverk-fanen). Hvis nettstedet ditt ikke består testen, kan du aktivere hurtigbufring for å redusere dynamisk oppretting av innhold på serversiden.

14. Asynkron belastning

Skriptene som JavaScript og CSS har en tendens til å laste individuelt gjennom synkron lasting. Ved å gjøre dem lastet asynkront, vil alle være en handling på samme tid, noe som reduserer lastingstiden for websider. Det er et alternativ for dette i WP Rocket-plugin i tillegg til det gjengisblokkerende CSS / JS-alternativet under Statiske filer-fanen.

Implementere triks eller løsninger som virker de mest praktiske og effektive for nettstedet ditt. Velg VPS eller dedikert hosting, eller stol på spesialiserte plugins og verktøy for å gjøre nettstedet ditt til å nå nye høyder.

Hva annet kan vi gjøre for å forbedre hastigheten, og kan vi få noen andre til å gjøre det for oss?

Bedriftseiere får bedre resultater fra nettstedene sine ved bare å gjøre en ting – øke nettstedets hastighet. Når det øker nettstedet ditt, sørger det også for å optimalisere bildene dine, redigere .htaccess for deg, konfigurere pluginsene dine for bedre ytelse og takle ethvert hinder eller flaskehals på nettstedet ditt for å sikre at det laster så raskt som det kan.

Ha det gøy å få fart på nettstedet ditt! Kundene dine vil sikkert sette pris på det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me