Intervju med Suhaib Logde, Asst. Visepresident av nettverk

"Datasenter siden 1996" leser nettstedet Webwerks. Selv om erfaring absolutt er et av deres sterke poeng, nøler ikke Webwerks med å starte nye forretningsmuligheter også – som å åpne et nytt datasenter i Dubai for å nå et nytt marked i Midt-Østen. Jeg hadde nylig muligheten til å chatte med Webwerks ‘assisterende visepresident, Suhaib Logde, for å lære hvordan selskapet planlegger å fortsette å betjene industrien, og hva det viktigste en kunde bør sørge for at han forstår før han kjøper noe webhotellprodukt.


Intervju med Suhaib Logde, Asst. Visepresident for Webwerks

HostAdvice: Hei Suhaib! Du er assisterende visepresident på Webwerks. Kan du dele litt med meg om karriereveien din, og hvordan det førte deg til Webwerks?

Jeg hadde mye direkte erfaring innen IT-feltet, og jeg var alltid veldig fascinert av Google og Linux. Jeg begynte å jobbe med dette spesielle feltet med et par dataselskaper, inkludert SIFY i India, og deretter britiske og amerikanske selskaper Eukhost og Bodhost. Etter en stund kunne jeg legge til mer prestisjetunge merker som TCS, Net4India og ESDA. Så kom jeg over Webwerks. Jeg har vært assisterende visepresident i nærmere tre år nå.

HostAdvice: Webwerks har eksistert lenge siden 1996. Fortell meg om Webwerks historie og hvordan det kom i gang.

Sure.Our selskapet ble grunnlagt i 1996, og vi startet som et webutviklingsselskap. I dag er vi et av de beste webutviklingsselskapene i India. Når vi fikk et rykte innen webutvikling i India, bestemte vi oss for å gå inn på webhotellplassen.

Vi startet med et lite datasenter i USA, og da fikk vi mer erfaring med større, flere datasentre. Vi har nå over 20 års erfaring med datasentre. Vi har 3 i India, 2 i USA, og vi er nå i Dubai.

HostAdvice: Jeg hørte at du nettopp utvidet datasentrene dine til å omfatte en tilstedeværelse i Dubai. Hvorfor valgte du Dubai?

Etter vår erfaring med å være i USA og India, bestemte vi oss for å sikte mot Midtøsten-markedet. Der’s mye potensiell vekst der. Vi kan tilby våre tjenester for stort sett alle typer kunder i alle typer bransjer, og Dubai har også mange webutviklingsselskaper vi kan nå ut til. Vekstpotensialet vi så var en viktig faktor i vår beslutning om å sette opp en datasenter i Dubai.

HostAdvice: Hvem er målgruppen din? Hvordan tjener produktene dine?

Vi har to hovedtyper av markeder vi fokuserer på, en av dem er små til mellomstore foretak (SME), og vi jobber også med offentlige og offentlige enheter (PSU).

Vi’Vi har fått forskjellige produkter avhengig av hva kundene våre trenger. Men vi tilbyr netthistorie, dedikerte servere, virtuelle private servere (VPS) og colocation-tjenester. Vi’Vi har et enormt utvalg av produkter.

Intervju med Suhaib Logde, Asst. Visepresident for Webwerks

De fleste selskaper foretrekker skyhosting, og vi gir dem flere alternativer fra containere til skytjenester med høy tilgjengelighet.
Vi har prisgav løsninger også. Vi har også peering med Mumbai CH, et av de ledende Internett-utvekslingsnavene i India, som direkte peer med selskaper som Google og Akamai, mens større streaminggrupper, som Netflix, for øyeblikket er vertskap hos oss. Målet vårt er å forbedre nettverkseffektiviteten i India.

HostAdvice: Skiller Midtøsten-markedet seg på vesentlige måter fra det indiske markedet?

Det er en stor forskjell i hvordan vi henvender oss til kunder i India og hvordan vi henvender oss til kunder i Midt-Østen. India er et veldig prissensitivt marked. De vil ha den beste prisen de kan få. Midtøsten derimot handler om valg. Den’handler om globale forskjeller, noe som betyr at de har en spesifikk ide om hva de vil ha, i tankene, noe som ikke er tilfelle i India – for dem handler det om prisen.’er et helt annet ballspill.

Det er ikke slik at prisen ikke betyr noe i Midt-Østen, men det er mindre et spørsmål enn i India. Dette er den viktigste forskjellen vi ser mellom våre kunder i India og Midt-Østen.

HostAdvice: Jeg ser at i tillegg til å tilby VPS og delt hosting, fokuserer du på katastrofegjenoppretting. Kan du fortelle meg mer om det? Hvor populært er dette tilbudet?

Den’er veldig populær. Faktisk ble katastrofegjenopprettingsproduktet vårt brukt av noen av kundene våre, for eksempel Sony og Volkswagen. Datasentrene våre for dem var i Mumbai, så de visste at hvis noe går galt, kan de komme til oss. Denne funksjonen er også spesielt populær for banker og andre kunder i finansnæringen.

I tillegg til backup-planene våre, tilbyr vi også en intern utvinningsplan hvor du kan få katastrofegjenoppretting på forespørsel. Det betyr at vi tilbyr våre kunder muligheten til å komme til kontoret vårt og koble til, hvis de trenger det.

Hastigheten på utvinningen avhenger av kunden – pakken de kjøpte, datamengden de vil gjenopprette, værforholdene. Generelt, hvis de kjøpte en sikkerhetskopiplan, tar det noen minutter, men det kan ta lengre tid, noen timer, etter behov.

Intervju med Suhaib Logde, Asst. Visepresident for Webwerks

HostAdvice: Hvordan ser du at vertsmarkedet utvikler seg i løpet av de neste 5 årene?

Ja, markedet er i stadig utvikling. Det skjer mye konsolidering i dette markedet også, mange anskaffelser av webhotell, for eksempel av større selskaper. Dessuten er det mange som flytter til skyen og ønsker å gjøre mye nedbemanning av maskinvaren og bruke mindre på infrastrukturen, noe som vil være veldig høyt hvis de vert i sine egne lokaler.

HostAdvice: Fortell meg litt om de ansatte, hvor du er basert, hvor mange ansatte du har, og hvor datasentrene ligger.

Vi har mer enn 1200 ansatte om bord i dag’er basert på Mumbai, og vi har tilstedeværelse i flere land. De siste 20 årene har vi bygget opp datasentrene våre, så nå har vi fem.

HostAdvice: Hva er ditt råd til noen som leter etter en ny webhotell-tjeneste?

Det skjer mye forandring, så de bør se etter et selskap som har mye erfaring. For eksempel er det mange nybegynnere i webhotellmarkedet som tilbyr ubegrenset bruk, men det det betyr at nettstedet ditt vil krasje. Et vertsfirma med mer erfaring i markedet vil forstå dette, og hjelpe deg med å unngå disse problemene tidlig, noe som er viktig.

Du bør også lære hva slags kunder et webhotellfirma har hatt tidligere, deres kundeportefølje. Dette er veldig viktig for nye kunder. Så spør om selskapets opplevelse og deres kundetyper når du bestemmer deg for en webhotell.

HostAdvice: Er det noe annet du vil dele med leserne våre??

Ja, jeg tror det er veldig viktig å forstå markedet, de nye løsningene som tilbys og også produktene som er tilgjengelige for øyeblikket. Du bør også vite hva det vil si å være i skyen og i hvilken retning skyen beveger seg, og hvorfor du trenger en løsning generelt.

Alle disse bedriftsløsningene – de må forstå hvorfor de trenger tjenesten. Hvis de ikke trenger det, bør de ikke kjøpe det. Noen ganger ønsker selskaper for eksempel å flytte til skyen bare fordi det er en ny teknologi. Når de flytter til skyen, er de glade, men så snart noe går galt, sier de "men – vi er i skyen! Dette skal ikke skje!"De forstår ikke implikasjonene av å flytte til skyen og problemene som kan oppstå. For eksempel kan en tjenesteleverandør merke en VPS-server som en skyløsning. Faktum er at det var flere løsninger kunden kunne ha kjøpt, og dette problemet ville ikke ha oppstått.

Det er veldig viktig at enhver kunde som leter etter en løsning, skal sørge for at han forstår hva han kjøper, slik at han kan bestemme seg for en løsning basert på hva han trenger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me