Contents

Et intervju med Joost de Valk, grunnlegger & Administrerende direktør, Yoast

Jeg tror at omtrent alle WordPress-utviklere kjenner navnet Yoast – hvis ikke navnet Joost de Valk – siden Yoast SEO-plugin i utgangspunktet er standard SEO-plugin for WordPress. Det er absolutt en av de håndfullene plugins som jeg automatisk installerer på hvert WordPress-nettsted. I dette intervjuet diskuterer jeg med Joost endringene i forretningsstrategien og fokuset hans, planene hans for Yoast, og hvordan han ser fremtiden for SEO og WordPress-plugins.


Et intervju med Joost de Valk, grunnlegger og administrerende direktør, Yoast

HostAdvice: Før du dykker ned i Yoast og SEO, kan du fortelle meg litt om deg selv og hvordan du kom dit du er i dag.

Jeg heter Joost de Valk, grunnlegger og administrerende direktør i Yoast, far til tre gutter og en jente, og mann til Marieke, som driver Yoast sammen med meg og vår forretningspartner Michiel. Jeg’Jeg har vært interessert i datamaskiner fra en tidlig alder, og lanserte mitt første nettsted i en alder av tolv i 1994. På begynnelsen av 2000’s, jeg begynte å blogge også, mest om koding, HTML og CSS. I 2005 ble jeg bitt av open source bug, da jeg ble involvert i WebKit-prosjektet.

Det gjorde jeg ikke’Jeg har interesse for SEO frem til 2006, da jeg forsto hvordan det påvirket alle nettstedene jeg bygde. Jeg begynte å skrive om SEO, noe som førte til at jeg snakket om SEO på konferanser. Før jeg visste ordet av det, var jeg en ansett ekspert på bransjen.

I 2010 tok jeg beslutningen om å starte min egen virksomhet. Etter omtrent to år ansatt jeg min første ansatt, Michiel, som nå er partner. I årene etter det vokste Yoast ut som en brann, ikke minst på grunn av den løpende suksessen med vår Yoast SEO WordPress-plugin.

HostAdvice: For noen år siden tok du beslutningen om å tilby en premium betalt versjon av Yoast SEO i tillegg til den eksisterende gratisversjonen. Hva førte til den avgjørelsen? Hvordan har det vist seg – har du så mange som velger den betalte versjonen som du hadde forventet?

Den’er ganske enkelt: hvis vi får betalt for å utvikle en plugin, kan vi investere i den mer. Vi har et dedikert utviklingsteam som jobber døgnet rundt for å gjøre pluginsene våre bedre, utvikle nye funksjoner og gjøre undersøkelser for å finne ut hva vi skal fokusere på videre. Målet vårt er å gjøre SEO tilgjengelig for alle, og derfor må vi ha brukbare, stabile plugins som gir resultater.

Den’er også grunnen til at vi fokuserer så mye på tilgjengelighet. Alle, og vi mener alle, skal kunne bruke programtilleggene våre. I tillegg til det, hvis du er programvareutvikler, er jeg’d råder deg til å gjøre det samme.

Å få betalt for arbeidet vårt betyr også at vi kan bidra mer til open source-verdenen. Vi har flere utviklere i huset som bare fungerer på WordPress-kjernen. Vi føler det’s vår plikt til å gi tilbake til samfunnet og produkter som ga oss så mye.

HostAdvice: For noen år siden tok du beslutningen om å tilby en premium betalt versjon av Yoast SEO i tillegg til den eksisterende gratisversjonen. Hva førte til den avgjørelsen? Hvordan har det vist seg - har du så mange som velger den betalte versjonen som du hadde forventet?

HostAdvice: En nyere endring, kanskje enda mer overraskende, er at du solgte eierskap til din andre ekstremt populære WordPress-plugin for Google Analytics. Du uttalte i kunngjøringen din at grunnen til dette var slik at du kunne “fokusere på å bygge best i SEO-produkter fra klassen, fra plugins til anmeldelser, e-bøker og treningsprogrammer.” Er n’Det er en stor risiko ved å satse selskapet på SEO i stedet for å diversifisere litt?

SEO (inkludert sosial optimalisering) er et stort marked. Å følge med på det og analysemarkedet ble for mye av byrden for teamet. Ettersom begge fortsatt var i vekst, trengte vi å enten utvide selskapet mye raskere enn vi følte vi kunne, eller velge ett produkt og “bli kvitt” av den andre. Vi valgte å gjøre det siste, søkte og fant en stor kjøper i Syed og lukket den avtalen ganske raskt.

HostAdvice: Kan du gi meg en ide om prosentvis inntektsfordeling for hvert av tilbudene dine – plugins, nettstedomtaler / rådgivning, e-bøker og treningsprogrammer?

Yoast SEO Premium er vår viktigste inntektskilde, med nettstedomtaler og e-bøker som følger på en respektabel avstand. Imidlertid vokser vår akademiagren raskt. Folk gleder seg veldig mye over kursene vi legger ut. Vi fokuserer også mer på tjenester nå, med våre nye Yoast SEO Care-pakker.

HostAdvice: Kan du beskrive prosessen med nettstedanmeldelsene dine??

Selvfølgelig, før teamet starter en anmeldelse, vil teamet sjekke for innholdsstøtende innhold. Når nettstedet består denne testen, vil teamet begynne å se på stedet på avstand. Hvordan ser det ut? Kan du finne ut hva formålet med nettstedet er? Hvordan er grafikken? Hva slags innhold er det der? Etter at vi har fått et klart bilde av nettstedet, begynner vi å analysere det grundig.

I disse vurderingene sjekker vi mange ting. Det er over 300 sjekker på listen vår. Blant annet ser vi på nettstedets hastighet, mobil beredskap, bruk av sosiale medier, koden til WordPress-malen som ble brukt, nettstedstruktur, feilmeldinger og 404 sider. Vi har imidlertid en tendens til å finne flest problemer i innholdet. Det er absolutt et sårt punkt på mange nettsteder. Og det er noe du bør jobbe med hvis du noen gang vil at nettstedet ditt skal utføre.

HostAdvice: Hva er de vanligste feilene eller problemene du oppdager i disse vurderingene?

WordPress-nettsteder er sjelden veldig dårlige. Imidlertid er det vanlige feil folk gjør. Når jeg gjør disse vurderingene, dukker det opp mange av de samme tingene. Nettsteder pleier ofte å prøve å rangere etter umulige generelle nøkkelord, med innhold som’er ikke en gang egnet til å rangere for en lang hale nisje. Mesteparten av tiden viser det seg at de ikke engang har optimalisert noen av sidene sine. Derfor kan de det’t får noe til å rangere forbi hjemmesiden deres. Dette gjelder for mange nettsteder der ute. Innhold er den svake delen av mange nettsteder.

HostAdvice: Hva er unikt med e-bøker og treningsprogrammer?

De er målrettet mot forskjellige markeder. Nettstedet vårt tilbyr masse informasjon om alle typer SEO-spørsmål folk måtte ha. På grunn av det enorme antallet innlegg, er det noen ganger vanskelig å finne ut hvordan alt dette passer sammen. Av denne grunn, vi’har skrevet flere veldig fokuserte eBøker på SEO for WordPress, Content SEO og UX & Omdannelse. I desember 2016, vi’lanserer en ny bok, kalt Shop SEO. Denne siste handler helt om å gjøre nettbutikken din bedre.

Det samme kan sies for kursene våre. Disse tilbyr fokusert informasjon i et tydelig konsept. Brukere kan lære et emne i sin egen tid ved å se på videoer, lese tekster og teste den nyvunne kunnskapen i spørrekonkurranser. Kursene våre er en suksess, så vi’fortsetter vårt fokus på dette.

HostAdvice: Den siste e-boken din er ”UX & Konvertering fra et helhetlig SEO-perspektiv.” Ved første øyekast kan mange tenke at brukeropplevelse (UX) og SEO har veldig lite å gjøre med hverandre. Kan du forklare hvorfor du ser at de er veldig nært beslektede?

Når du leser dette, vi’Vi har utgitt en ny e-bok, denne gangen med å forbedre nettbutikken din. Når det gjelder UX-boka, har UX og konvertering mye å gjøre med SEO. Etter vårt syn må du strebe etter å være et best mulig resultat i søkerangeringene. Du kan aldri være det beste resultatet hvis nettstedet ditt er ubrukelig og gir null resultater. Du må jobbe med alle aspekter av nettstedet ditt eller annet’Jeg kommer aldri noe sted.

HostAdvice: Hvem ser du på som Yoast’viktigste konkurrenter? Hvordan skiller du deg fra dem?

Vi don’t tenker virkelig på konkurransen vår. Vi’ser på hva kundene våre trenger og hvordan vi kan forbedre arbeidsflyten deres.

HostAdvice: Hvordan ser du at WordPress-plugin-markedet utvikler seg de kommende årene?

Den’s profesjonaliserer raskt, håper vi at det fortsetter. Der’s plass til flere større plugin-selskaper tror vi.

HostAdvice: Hva er de viktigste endringene du ser for øyeblikket – og i løpet av de neste 1-3 årene – innen SEO?

Å spå fremtiden er ikke min forte. Det vi ser er et intenst fokus på AMP og strukturerte data, for det meste JSON-LD. Vi’skriver du mye om begge deler, om de gjelder deg er helt avhengig av hvilken type nettsted du har.

HostAdvice: Hva er dine fremtidsplaner for SEO-pluginene dine?

For å fortsette å forbedre 🙂

HostAdvice: Hva er dine fremtidsplaner for bøker og kurs?

Yoast Academy vokser raskt, så vi’Jeg vil utvide denne delen av selskapet definitivt. Vi jobber nå med forskjellige kurs, den første som ble utgitt er Site Structure. Etter det planlegger vi en hel rekke tekniske SEO-kurs. På grunn av størrelsen på dette emnet – og dets betydning – vi’har hakket disse opp i mindre, mer håndterbare biter. Se etter disse i 2017.

HostAdvice: Hva er ditt favoritt-avanserte SEO-verktøy? Hva er ditt favoritt SEO-verktøy for nybegynnere?

Jeg har flere titalls, og jeg har vanskelig for å velge favoritter. Et verktøy som’s gjorde meg glad i år er Moz’s søkeordutforsker, som jeg synes passer for både nybegynnere og avansert bruk. Et annet verktøy vi virkelig ikke ville hatt’t vil leve uten er OnPage.org.

HostAdvice: Hvilke andre verktøy tror du er viktige for i dag’s WordPress-utvikler?

For en utvikler har vi et ganske stort sett med verktøy. Alt fra en IDE (vi bruker PHPStorm) til et CI-verktøy (vi bruker Travis) og pakkehåndtering for både PHP (Composer) og JavaScript (NPM / Garn). Der’er så mye her at vi kunne snakke en times tid om nettopp det.

HostAdvice: Hva er betydningen / historien bak firmanavnet Yoast?

På begynnelsen av 2000’s, jeg snakket på mange konferanser. Folk hadde alltid problemer med å uttale navnet mitt. I 2007 prøvde jeg på SMX Stockholm å forklare navnet mitt til Rand Fishkin, da han sa: “O, det’s akkurat som toast med en Y”. Yoast ble født.

HostAdvice: Jeg forstår at din kone også jobber på Yoast – hvordan / hvorfor ble det til? Hvordan takler du de uunngåelige utfordringene ved å jobbe sammen og i det vesentlige tilbringe alle dine våkne timer sammen?

Hun gjør det ikke’t bare jobbe her, hun kjører Yoast sammen med meg og Michiel. Innspillene hennes har alltid vært der og er uvurderlige for meg. Hun opprettet Yoast Academy og driver en stor del av vår markedsføring. Hun forfulgte en akademisk karriere før hun ble med på Yoast, men Yoast begynte bare å vokse for raskt. Den’Det er veldig gøy å jobbe slik, spesielt som hun’er ikke bare min kone; hun’er også min beste venn og en av de smarteste menneskene jeg’har noen gang møttes.

HostAdvice: Jeg forstår at din kone også jobber på Yoast - hvordan / hvorfor ble det til? Hvordan takler du de uunngåelige utfordringene ved å jobbe sammen og i det vesentlige tilbringe alle dine våkne timer sammen?

HostAdvice: Hvor mange ansatte har du i dag? Hvor ligger de?

For tiden sysselsetter vi nesten 50 personer over hele verden. Vi har 35 Yoasters i vårt hovedkvarter i Wijchen, Nederland. I tillegg til det har vi ansatte i Italia.

HostAdvice: Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Jeg gjør n’t spore timene mine, som en måte å bevare min fornuft. Jeg bruker imidlertid mye tid med barna mine, og henter dem rett ut av skolen klokka 14.00 to dager i uken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me