Heb je ooit een artikel op de Joomla-site aangepast om te beseffen dat je de hele pagina hebt verpest en geen optie hebt om de originele te herstellen? Een praktische oplossing om problemen als gevolg van ongeplande inhoudsmodificatie te voorkomen, is Joomla Content Versioning.


Sinds de oprichting is Joomla-inhoudsversie behoorlijk nuttig gebleken voor makers van inhoud. Met de functionaliteit kunt u alle wijzigingen bijhouden die u en andere platformgebruikers op de inhoud uitvoeren. Het creëert een iteratie van het materiaal dat u wijzigt elke keer dat u op de knop Opslaan klikt, waardoor het gemakkelijk wordt om wijzigingen te vergelijken, bestanden te bewerken of aan te passen.

De functionaliteit is handig wanneer:

 • U verwijdert per ongeluk een bestand of maakt onbewust een fout en klikt op Opslaan.
 • HTML-opmaak wordt per ongeluk gewijzigd.
 • Op zoek naar voldoende back-up om gemakkelijk artikelherstel mogelijk te maken.

Dit artikel helpt u te leren hoe u versiebeheer op uw Joomla-website kunt inschakelen en gebruiken.

Klaar? Lest roll!

Speciale opmerking: toonaangevende hostingservices zoals Siteground of Fastcomet bieden speciale functies en services voor Joomla-gebruikers (zoals 24/7 technische ondersteuning van Joomla-experts, automatische updates en meer). Vind de beste Joomla Hosting-services op Hostadvice, compleet met expert- en gebruikersrecensies.

Stap één: Hoe Joomla Content Versioning te activeren

Schakel eerst inhoudsversie op uw Joomla-website in door naar te gaan Systeem selecteer vervolgens de Globale configuratie optie in de linkerzijbalk.

Klik onder de opties op Lidwoord tabblad.

De inhoudsversie is te vinden onder de ‘Lay-out bewerken ‘ sectie die zich op het bovenste lint bevindt. Zodra u op dit tabblad klikt, verschijnt er een vervolgkeuzemenu met de opties voor het bewerken van paginalay-outs voor artikelen.

Joomla3

Stel hier de opties als volgt in:

 • Publicatieopties tonen aan Laten zien
 • Toon artikelopties aan Laten zien
 • Schakel Versies in op Ja. Zodra u deze op ja hebt ingesteld, moet u u selecteren Maximumversies. Deze optie verwijst naar de nummerversies van het oorspronkelijke artikel dat u wilt opslaan. Dit moet worden ingesteld op uw ideale nummer, maar aangezien u niet meer dan 10 keer wilt terugdraaien, stelt u deze optie in op 10. Houd er rekening mee dat hoe meer versies u selecteert, hoe meer gegevensruimte er nodig is.
 • Fronted afbeeldingen en links naar laten zien
 • Beheerderafbeeldingen en links naar laten zien

Zodra je alle opties naar wens hebt ingesteld, ga je naar het bovenste tabblad en klik je op Opslaan & Dichtbij knop om alle updates te implementeren.

Nu hebt u met succes inhoudsversie geactiveerd op uw Joomla-website. Vervolgens laten we u zien hoe u de inhoudsversie op Joomla Platform gebruikt.

Stap 2: Joomla-inhoudsversie gebruiken

Joomla-inhoudsversies maken en opslaan

Maak een Joomla-artikel en sla op.

Zodra het eerste artikel is opgeslagen, wordt er een versie van hetzelfde gemaakt wanneer u een wijziging aanbrengt. Telkens wanneer u wijzigingen aanbrengt in deze artikelen en op Opslaan klikt, houdt Joomla een back-up van de vorige versie, zodat u beide versies kunt terugzetten of vergelijken.

Onderaan, rechts in de bewerkingsinterface, is er een plaats om de inloggegevens van de versie toe te voegen (alles dat de wijziging van de inhoud laat zien, zoals versienaam of nummer).

Inhoudsversies weergeven

Op het lint van het bovenste menu, op de interface voor het bewerken van artikelen, is er een tabblad met versies. Klik op dit tabblad om al uw opgeslagen inhoudsversies te bekijken.

Hier krijgt u een lijst met alle inhoudsversies die u in het artikel hebt gemaakt.

Versiewijzigingen bijhouden

Vervolgens kunt u de wijzigingen bekijken die u hebt aangebracht door uw huidige versie en een andere van uw keuze te vergelijken. Selecteer de versies die u wilt vergelijken door het selectievakje in te schakelen en klik op Vergelijken. De volgende vergelijkingsweergave van de geselecteerde versies verschijnt.

Het bovenstaande venster geeft u een gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen die u in uw interessante artikel hebt aangebracht.

Vorige versie herstellen

In sommige gevallen wilt u mogelijk een opgeslagen versie herstellen. Om dit te bereiken, selecteert u de opgeslagen versie en drukt u op de Herstel knop vanaf het bovenste lint.

De door u geselecteerde versie wordt in de Joomla-editor geladen voor verdere aanpassingen. Zodra u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op opslaan om de versie te herstellen.

Een versie verwijderen

Om een ​​van de Joomla-artikelversies te verwijderen, selecteert u de versie die u wilt verwijderen. Klik op de Verwijderen knop en het artikel wordt definitief verwijderd.

Opmerking: de verwijderfunctie is geweldig in het besparen van gegevensruimte, maar u moet deze niet zoveel mogelijk gebruiken, want zodra u een Joomla-artikelversie ‘verwijdert’, is deze voor altijd verdwenen.

De versienota gebruiken

Een andere ongelooflijke functie van de Joomla Content Versioning is de Versie Opmerking. Met deze functie kunt u korte herinneringen maken voor updates van elk artikel. U kunt een versienota maken voordat u het artikel opslaat.

Navigeer naar de rechterzijbalk van het hoofdmenu en klik op Inhoud Tab. Een invoervak ​​met de titel Versie Opmerking zal verschijnen. Maak hier uw herinnering en klik vervolgens op opslaan.

De versie-notitie is erg handig omdat deze zichtbaar is in uw inhoudsversies. Om deze reden is het goed om de tijd te nemen om een ​​versienota te maken bij het maken van uw updates. Dit bespaart u veel tijd langs de lijn.

Een versie voor altijd bewaren

Deze optie is handig wanneer u een inhoudsversie wilt maken die niet door gebruikers op uw Joomla-platform kan worden verwijderd. Ga naar de Itemversiegeschiedenis optie en stel de versie in Blijf voor altijd optie om Ja.

Conclusie

Dat is het! We hebben u alle basisprincipes gegeven met betrekking tot het gebruik van de Joomla-inhoudsversie. Als je nieuw bent bij Joomla, hopen we dat je hebt geprofiteerd van de gids en dat je geen moeite zult hebben om deze coole functie te gebruiken.

Bekijk de top 3 Joomla-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Hoe Joomla Page Caching te configureren
  gemiddeld
 • Hoe Joomla vanuit cPanel te installeren
  Nieuweling
 • Hoe SSL / TLS-codering op Drupal in te stellen
  gemiddeld
 • Hoe WordPress op uw Ubuntu 18.04 VPS of speciale server te installeren
  gemiddeld
 • Hoe u uw WordPress-thema kunt wijzigen met phpMyAdmin
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me