Wat is Drupal

Wilt u een website bouwen maar begrijpt u de code niet? Dan is Drupal iets voor jou. Met Drupal kunt u elke site van uw wens maken zonder zelfs maar de code te begrijpen.


Klinkt nuttig voor jou? Volg gewoon de volgende instructies om Drupal te installeren. Na het installeren van Drupal kunt u uw site binnen enkele seconden laten draaien.

Ermee beginnen

Stap 1

Je hebt een FTP-programma (bijv. FileZilla) of de bestandsbeheerder van cPanel nodig, afhankelijk van de diensten van je webhostingprovider, om toegang te krijgen tot de hoofdmap van je site.

Stap 2

Vervolgens moet u inloggen op de Drupal-website en vervolgens het kernbestand downloaden. Als je een beetje naar beneden scrolt, vind je een stabiele versie van het bestand. De nieuwste versie is altijd de veiligste en de meest stabiele versie. U wordt doorgestuurd naar een andere pagina waar u op de optie Download ZIP moet klikken.

Stap 3

U kunt de bestandsbeheerder in cPanel of het FTP-programma gebruiken om het gedownloade ZIP-bestand te uploaden. Dit bestand moet worden geüpload naar de public_html-directory van uw webhost. We geven de voorkeur aan bestandsbeheer in cPanel voor deze tutorial.

Stap 4

Vervolgens moet u dit geüploade bestand uitpakken. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en vervolgens op de knop Uitpakken in Windows te klikken en Command + klik voor Mac te typen. Vervolgens moet u de locatie specificeren waarnaar het ZIP-bestand moet worden uitgepakt. Omwille van deze tutorial gebruiken we het subdomein ‘drupaldemo’ dat zich in mijn / public_html bevindt.

Klik vervolgens op de knop die Extract File (s) leest.

Als deze methode u niet aanspreekt, hebben we nog een methode gekozen. Deze keer zullen we het FTP-programma moeten gebruiken. In deze methode, na het downloaden van het ZIP-bestand, pak het uit op uw computer en u kunt al deze bestanden uploaden met behulp van het FTP-programma.

Stap 5

Tegen die tijd kunt u een nieuwe map zien. Deze map heeft de naam ‘drupal’ gevolgd door het serienummer (bijvoorbeeld: “drupal8.5.3”). Klik op deze map en klik vervolgens op de optie Alles selecteren om alle daar aanwezige bestanden en mappen te selecteren.

Stap 6

Als u dit doet, verschijnt er een pop-upvenster. Dit venster leest bovenaan “Verplaatsen”. In dit venster moet u een locatie invoeren. Alle geselecteerde bestanden worden verplaatst naar de opgegeven locatie. Omwille van deze tutorial ga ik de directory van het domein in het padveld plaatsen.

Een nieuwe database aanmaken

Een geïnstalleerde database is verplicht om Drupal te installeren. Laten we dus een nieuwe database maken.

Onder de Database sectie in cPanel vind je het MySQL Database icoon. Nu moet u een nieuwe gebruiker en een nieuw wachtwoord maken en vervolgens een nieuwe database maken.

Drupal installeren

U bent pas klaar om het installatieproces voor Drupal te starten nadat de database is voltooid.

Stap 1

Open een webbrowser en bezoek vervolgens de URL die u naar al uw Drupal-bestanden leidt.

Stap 2

Mogelijk ontvangt u een bericht met de tekst ‘Uw PHP-installatie is oud’. Als je dit bericht krijgt, ga dan naar de PHP-selector en update PHP in je cPanel.

Allereerst wordt u gevraagd een taal te kiezen. Zodra je een taal hebt gekozen, klik je op de knop Opslaan en doorgaan net eronder.

Nadat u op de knop Opslaan en doorgaan hebt geklikt, gaat u naar de volgende stap die u moet kiezen tussen twee installatieopties, namelijk Standaard en Minimaal. Als je nieuw bent bij Drupal, ga dan voor de standaard installatieoptie.

In de volgende stap krijgt u een overzicht van de vereisten die nodig zijn om Drupal de website te laten draaien. De nieuwe update wordt hier ook getoond en u krijgt ook aanvullende software te zien als deze moet worden gedownload.

Nu gaat u naar de configuratiestap Database waar u de database die u zojuist hebt gemaakt, moet instellen.

Het installatieproces voor Drupal begint zodra u op de knop met de tekst ‘Opslaan en doorgaan’ klikt.

Verder is de laatste stap Site configureren. In deze stap moet u uw website configureren. U zult wat informatie moeten verstrekken, inclusief de beheerdersaanmeldingsgegevens, die ons verder zullen helpen voor de continue werking van uw website door Drupal.

Dat is alles. Je site is nu klaar.

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen.

Bekijk de top 3 Drupal-hostingservices:

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

Hostinger

Beginprijs:
$ 0,99


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.3


Gebruikersvriendelijk
9.4


Ondersteuning
9.4


Kenmerken
9.2

Lees recensies

Bezoek Hostinger

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Drupal bijwerken naar de nieuwste versie
  Nieuweling
 • Hoe het wp-config.php-bestand van WordPress te bewerken met cPanel
  gemiddeld
 • Hoe Joomla vanuit cPanel te installeren
  Nieuweling
 • Hoe de CSS voor uw WordPress-site te bewerken met behulp van het cPanel Hosting-configuratiescherm
  deskundige
 • Hoe u al uw WordPress-plug-ins in één keer kunt deactiveren vanuit cPanel
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me