Wix is ​​een geweldige en gebruiksvriendelijke website builder voor slepen en neerzetten om eenvoudige maar uitzonderlijk goede websites te maken. Maar het nadeel hier is dat de functies beperkt zijn, en als u meer functies probeert toe te voegen, kost dit u een goed bedrag.


De meeste gebruikers vinden WordPress een geweldig platform om meer functies te krijgen tegen een redelijk lage prijs. Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk een van die gebruikers. Don’maak je geen zorgen, we hebben je gedekt.

Omwille van dit artikel zullen we je blogposts importeren via RSS, wat volgens ons de gemakkelijkste manier is voor de vele beschikbare methoden.

Doorloop gewoon de volgende stappen en u kunt uw Wix-website in minder dan een uur overbrengen naar uw WordPress-gehoste site, afhankelijk van het aantal pagina’s op uw site.

Stap 1: Aanmelden voor een hosting

Je moet een hostingaccount en een domeinnaam hebben om een ​​WordPress-blog te starten.

Dat deed je niet’U heeft geen hostingaccount nodig wanneer u Wix gebruikte omdat uw website werd gehost door Wix.

In het belang van deze tutorial gebruiken we Bluehost. Tijdens het aanmelden voor Bluehost wordt u gevraagd om een ​​nieuw domein te krijgen of een oud domein te gebruiken als u er al een heeft.

Stap 2: een WordPress instellen

Zodra u de eerste stap met succes heeft voltooid, moet u WordPress in uw cPanel installeren.

De meeste hostingproviders bieden WordPress-installatie met één klik.

Het proces is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de instructies op het scherm te volgen. U bent klaar om uw WordPress-permalinks in te stellen zodra het installatieproces van WordPress is voltooid.

Permalinks zijn uiterst belangrijk omdat ze de URL of het adres van al uw blogposts bepalen. Om het te wijzigen, ga naar je WordPress-dashboard en klik vervolgens op ‘Instellingen’ en selecteer ‘Permalinks’ uit het drop-down menu. Kies de structuur van uw keuze en klik vervolgens op de ‘Wijzigingen opslaan’ knop.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Stap 3: het uiterlijk van uw website aanpassen

In deze stap moet u uw site aanpassen’s ontwerp. Dit kan vrij eenvoudig worden gedaan door WordPress-thema’s te gebruiken die net als de Wix-sjablonen. U zult zich hier dus thuis voelen.

Welnu, u kunt elk premium-thema online kopen of u kunt voorlopig zelfs vasthouden aan het standaard WordPress-thema.

Het staat u echter vrij om elk thema van uw keuze te gebruiken uit de honderden die zowel gratis als betaald beschikbaar zijn.

Stap 4: Blogberichten importeren van Wix naar WordPress

U moet uw Wix RSS-bestand lokaliseren. Dit kan door toe te voegen ‘/feed.xml’ na uw Wix-website’s URL.

Zodra je je Wix RSS-bestand hebt gevonden, zie je een pagina vol code. U hoeft alleen maar met de rechtermuisknop op de pagina te klikken en op te klikken ‘Opslaan als….’ uit het menu. Hierdoor wordt dit bestand op uw pc opgeslagen.

Navigeren naar ‘Importeren’ onder de ‘Hulpmiddelen’ tabblad op uw WordPress-dashboard. In de ‘Importeren’ klik op het tabblad ‘Installeer nu’ knop onder de ‘RSS’ sectie.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Een paar seconden later krijg je bovenaan een bericht met de mededeling ‘Importeur succesvol geïnstalleerd. Voer importeur uit’. Klik op de ‘Voer importeur uit’ keuze.

Kies onder RSS importeren uw feed.xml bestand door te klikken op de ‘Kies bestand’ knop en klik vervolgens op de ‘Upload bestand en importeer’ knop onderaan.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

U krijgt een ‘Helemaal klaar. Veel plezier!’ Bericht zodra al uw berichten zijn geïmporteerd.

U kunt controleren of alle berichten correct zijn geïmporteerd of niet, u kunt naar navigeren ‘Alle berichten’ onder ‘Berichten’ op uw WordPress-dashboard. Om een ​​bericht te bekijken, klikt u op de ‘Visie’ optie onder de post.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Het is je misschien al opgevallen dat de afbeeldingen in je blogposts nog steeds worden gehost door Wix. Dit is duidelijk te zien in de ‘Tekst’ tabblad als je een bericht bekijkt.

Om dit op te lossen, moet u de installeren en activeren Importeer externe afbeeldingen Door Marty Thornley-plug-in die uw afbeeldingen naar WordPress verplaatst.

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd en geactiveerd, klikt u op de ‘Media’ tabblad en kies de ‘Afbeeldingen importeren’ optie in uw WordPress-dashboard. Daar zie je een knop naar ‘Importeer nu afbeeldingen’. Klik erop.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Dit zal de klus klaren.

Stap 5: Pagina’s importeren van Wix naar WordPress

Echt niet’geen enkele automatische manier om uw Wix-pagina’s naar WordPress te importeren. Dus raad eens, we moeten alle pagina’s opnieuw maken.

Ga naar de Wix-pagina en selecteer vervolgens alle inhoud op de pagina en verlaat de paginatitel. Kopieer de geselecteerde inhoud.

Ga nu naar je WordPress-dashboard. Klik op de ‘Pagina’s’ tabblad en selecteer ‘Nieuw toevoegen’. Voeg de titel van de pagina toe en plak de gekopieerde inhoud in het onderstaande tekstvak. Zorg ervoor dat u niet alleen de inhoud plakt, maar ‘Plak als platte tekst’ om onnodige rommel te voorkomen. Klik met de rechtermuisknop in het tekstgebied en selecteer ‘Plak als platte tekst’ uit het menu.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je je Wix-pagina volledig opnieuw hebt gemaakt, klik je op ‘Publiceren’ knop aanwezig in de rechterbovenhoek.

Stap 6: het navigatiemenu maken

Ga in je WordPress-dashboard naar ‘Verschijning’ en klik vervolgens op ‘Menu’s’. Typ de gewenste naam van uw menu in het tekstvak en klik vervolgens op ‘Menu maken’ toetsen; één naast het tekstvak en één onderaan.

Hoe over te zetten van Wix naar WordPress

Eentje die je hebt. Alle gewenste menu’s gemaakt, klik op de ‘Menu opslaan’ knop.

Vind de ‘Beheer locaties’ tabblad en klik erop. Klik op het vervolgkeuzemenu naast ‘Topmenu’ onder de ‘Thema locatie’ tabblad om de naam van het menu te selecteren. Eenmaal geselecteerd, klik op de ‘Wijzigingen opslaan’ knop.

Uw WordPress-website is klaar.

Stap 7: Laat uw kijkers weten wat u doet

Misschien wilt u het verkeer op uw nieuwe WordPress-site dat u op uw Wix-site had. Hiervoor moet u een goede omleiding instellen. En niet alleen de kijkers, maar u wilt ook dat de zoekmachines weten dat uw oude website is verplaatst naar een nieuwe locatie. Helaas kan dit worden gedaan als de gebruiker een aangepast domein op Wix had.

Kopieer de onderstaande code en plak deze in een gewone teksteditor zoals Kladblok.

123456789101112

Als u de bovenstaande code doorloopt, ziet u enkele voorbeeld-URL’s.

Het eerste deel van de regel is de URL van de pagina van waaruit de Wix-bezoekers worden omgeleid. Terwijl het tweede deel in de regel de WordPress-slug voor dezelfde pagina zal zijn.

Nadat u dit voor alle pagina’s handmatig hebt gedaan, slaat u dit bestand op als ‘redirects.js’ en upload deze met behulp van een FTP-client naar de / js / directory van uw WordPress-thema.

De volgende code moet onderaan je thema worden toegevoegd’s ‘function.php’.

1234

Sla de wijzigingen op en dat’zitten.

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen :).

Bekijk deze top 3 WordPress-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

Hostinger

Beginprijs:
$ 0,99


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.3


Gebruikersvriendelijk
9.4


Ondersteuning
9.4


Kenmerken
9.2

Lees recensies

Bezoek Hostinger

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Hoe een WordPress-website te configureren na de migratie
  gemiddeld
 • Hoe u uw website kunt migreren van Joomla naar WordPress
  gemiddeld
 • Hoe een WordPress-website van de ene host naar de andere te verplaatsen met behulp van de cPanel-back-upwizard
  gemiddeld
 • Hoe een WordPress-website van de ene map naar de andere te verplaatsen
  gemiddeld
 • Hoe te repareren "Een databaseverbinding tot stand brengen" Fout in WordPress
  Nieuweling
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me