Als je een beetje weet over WordPress, heeft het een kernbestand genaamd wp-cron.php die cron-taken of geplande taken van de site beheert.


U kunt uw blogberichten in WordPress plannen, het thema en de plug-inupdates controleren en de e-mailmeldingen verzenden. WordPress cron-bestand verwerkt dit soort geplande taken.

Het ergste is dat elke keer dat iemand uw site bezoekt, WordPress controleert op geplande taken, en het kan overweldigend zijn op een website met veel verkeer.

Soms kunnen cron-taken de server- en CPU-bronnen leegmaken, wat kan leiden tot downtime van de website. Stel dat u elke dag een paar duizend bezoekers krijgt en WordPress roept het bestand wp-cron.php even vaak op als uw bezoekers, is dat niet slecht?

Dus om dit op te lossen, kunt u het wp-cron.php-bestand uitschakelen met cPanel. Je moet in gedachten houden; geen geplande taak werkt nadat u het cron-bestand hebt uitgeschakeld.

Welnu, als u een plug-in gebruikt om geautomatiseerde e-mails te verzenden, werkt het, maar niet de geplande blogposts die WordPress verwerkt.

Gebruik het wp-config.php-bestand om het wp-cron.php-bestand uit te schakelen

Zoals u al weet, is wp-config.php een van de meest vitale bestanden voor een WordPress-website en beheert het de verbinding tussen de gegevens van de site en de database.

Het toevoegen van een code van één regel kan het probleem oplossen. Ik hoop dat je weet hoe je de wp-config.php het dossier. Zo niet, volg dan het stapsgewijze proces.

Stap 1:

Log in op uw webhosting cPanel-account en open het bestandsbeheer. U weet misschien al dat de gegevens van uw WordPress-website zich in de bestandsbeheerder bevinden.

Hoe het wp-cron.php-bestand voor uw WordPress-site uit te schakelen met cPanel

Mogelijk vindt u deze onder het gedeelte Bestanden. Sommige bedrijven bieden een apart pictogram voor bestandsbeheer. Afhankelijk van het bedrijf dat u gebruikt, ziet u mogelijk ook de verschillende ontwerplay-out van cPanel.

Maak je geen zorgen, zoek een beetje en je kunt de bestandsbeheerder gemakkelijk vinden.

Stap 2:

Op deze nieuwe pagina moet je ervoor zorgen dat je de opent public_html directory omdat uw WordPress-installatie hier staat.

Hoe het wp-cron.php-bestand voor uw WordPress-site uit te schakelen met cPanel

Als u meerdere websites host, ziet u mogelijk hun mappen in de directory. Voor een primair domein moet je in de root directory / public_html blijven.

Wanneer u bestandsbeheer opent, ziet u mogelijk de homedirectory, klikt u op public_html in de linkerzijbalk om het te openen.

Stap 3:

Scroll naar beneden en zoek naar wp-config.php. Klik met de rechtermuisknop om te bewerken. U kunt ook de standaard bewerkingsoptie gebruiken in het hoofdnavigatiemenu van cPanel.

Hoe het wp-cron.php-bestand voor uw WordPress-site uit te schakelen met cPanel

Stap 4:

Er verschijnt een pop-up om uw beslissing om het bestand wp-config.php te bewerken te bevestigen. Klik op de Bewerk knop en u ziet een nieuw tabblad in de browser.

Hoe het wp-cron.php-bestand voor uw WordPress-site uit te schakelen met cPanel

Stap 5:

Wees niet bang vanwege coderingslijnen, u hoeft er geen aan te raken. Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande code kopiëren en plakken. U moet proberen te achterhalen of er een vergelijkbare code beschikbaar is. Gebruik het anders.

definiëren (‘DISABLE_WP_CRON’, waar);

Klik op Wijzigingen opslaan. Gefeliciteerd, je hebt het wp-cron.php-bestand van je WordPress-website succesvol uitgeschakeld.

Opmerking: voordat u wijzigingen aanbrengt, is het essentieel om een ​​back-up van uw website en de database te maken.

Als u iets mis ziet met uw site, kunt u de code verwijderen en een alternatief zoeken om het CPU-gebruik te verminderen. Voor een kleine website kan het uitschakelen van de cron-taak u een paar dagen kosten besparen bij het upgraden van uw webhostingplan.

Maar als u een grote website heeft, moet u mogelijk een betaald CDN kopen of de webhostingserver upgraden.

Ik hoop dat je het concept van Cron Jobs hebt begrepen

Af en toe klagen mensen over overmatig gebruik van CPU en hun webhostingbedrijven die om meer geld vragen om een ​​account te upgraden.

Welnu, u kunt niet vertrouwen op de klantenondersteuning van uw webhosting om de problemen met betrekking tot CPU-gebruik op te lossen. Hoewel, als je geluk hebt, ze je de redenen kunnen vertellen, kunnen de oplossingen anders zijn.

Niet iedereen is een WordPress-expert. Leren over het uitschakelen van de cron-taken is essentieel. U zult het graag weten; u kunt de timing van de cron-taken beheren met cPanel.

Conclusie

De bovenstaande tutorial gaat over het uitschakelen van de cron-jobs, maar sommige WordPress-gebruikers veranderen de standaard cron-jobs timing. Zoals ik eerder heb vermeld, roept WordPress het wp-cron.php-bestand elke keer dat iemand de website bezoekt, maar als je het bestand uitschakelt, daalt het CPU-gebruik.

De prestaties van de website spelen een cruciale rol bij het handhaven van een goede gebruikerservaring. Het is dus belangrijk om meer te weten te komen over cron-taken en deze uit te schakelen wanneer u een hoog CPU-gebruik ziet.

Bekijk deze top 3 WordPress-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

Hostinger

Beginprijs:
$ 0,99


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.3


Gebruikersvriendelijk
9.4


Ondersteuning
9.4


Kenmerken
9.2

Lees recensies

Bezoek Hostinger

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Pagina’s beperken en uitschakelen Revisies van een WordPress-website met cPanel
  gemiddeld
 • Hoe WordPress-database te optimaliseren met WP-Sweep
  Nieuweling
 • Hoe Render-blokkerende JavaScript en CSS van uw WordPress-website te repareren
  gemiddeld
 • Hoe u het .htaccess-bestand van uw WordPress-website kunt bewerken met cPanel
  Nieuweling
 • Hoe in te loggen op WordPress met Softaculous vanuit cPanel
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me