Joomla is net als de meeste CMS’s gebaseerd op PHP of MySQL. Het betekent dat als u een website heeft en u de juiste HTML wilt genereren om aan gebruikers te tonen, u veel verwerking moet uitvoeren, inclusief het ophalen van de inhoudsgegevens uit de database en deze vervolgens moet compileren tot één HTML-pagina. Caching probeert dit proces te overwinnen door de reeds gemaakte HTML van Joomla opnieuw te gebruiken. Hierdoor realiseert u een langere laadtijd van uw webpagina’s.


Caching is een slimme manier om de gebruiker de opgeslagen weergave van webpagina’s te laten zien, zonder dat ze deze telkens wanneer ze ze nodig hebben uit databases moeten halen. Gelukkig biedt Joomla flexibele tools om verschillende configuraties te bereiken die veel website-eigenaren nodig hebben. Dit varieert van caching van module-instellingen tot caching op basis van volledige pagina zonder onderscheid.

In deze tutorial bekijken we hoe je Joomla Page caching configureert.

Joomla heeft enkele kritische stappen om caching te starten.

Laten we beginnen.

Stap 1: Cache-instellingen

We beginnen met het inschakelen van caching via de Global Configuration. Ga hiervoor naar Systeem > Globale configuratie

Klik op het tabblad “Systeem” om de pagina Cache-instellingen te openen.

Begin op deze pagina met de selectie ‘Cache’. Hier ziet u drie cache-opties. U moet een van uw keuze selecteren volgens de vereisten van uw website.

Kies uit de drie opties “ON-Conservative Caching” of selecteer “ON-Progressive Caching” om de aanvullende caching-opties te onthullen.

Laten we een beetje gedetailleerd worden over de functie Caching uitgeschakeld en het verschil tussen de twee AAN-opties.

OFF-Caching uitgeschakeld

Deze caching-optie helpt om alle andere caching-opties op uw site uit te schakelen. Als je de standaardinstellingen van Joomla caching niet nodig hebt, schakel ze dan uit door deze optie te selecteren.

ON-conservatieve caching

Dit is de minimale caching die Joomla biedt. Wanneer een gebruiker een pagina van uw site bezoekt, controleert Joomla snel het cachebestand om te zoeken naar een niet-verlopen pagina. Als er een is, zal Joomla de map aan de gebruiker presenteren. Als de niet-verlopen pagina niet wordt gevonden in de directory, gebruikt Joomla de set tools om een ​​andere gecachte pagina voor de gebruiker te maken. Dezelfde pagina wordt aan andere gebruikers getoond, zolang er een niet-verlopen pagina bestaat. Als gevolg hiervan kiezen de meeste sitegebruikers ervoor om deze versie van Joomla-caching te gebruiken. Het is een geweldige optie als u regelmatig updates op uw site wilt uitvoeren.

ON-Progressive Caching

Op een Joomla-website kunt u modules tegenkomen die nog steeds inhoud hebben. Progressive caching is een geweldige optie om een ​​volledige momentopname van alle modules op verschillende pagina’s te maken. In deze module zal Joomla, zodra een gebruiker uw webpagina bezoekt, de cachemappen controleren om een ​​niet-verlopen pagina voor die gebruiker op te halen. Als er een is, wordt deze map aan de gebruiker gepresenteerd, maar als die er niet is, zal Joomla een nieuwe gecachte pagina voor de gebruiker maken. Maar in dit geval is deze pagina niet beschikbaar voor andere gebruikers totdat deze verloopt.

Stap 2: Cache Handler

Joomla gebruikt het Cache Handler-mechanisme om de cache te maken. Deze optie is te vinden in de Cache-instellingen. Standaard is Joomla Cache Handler “Bestand”, maar u kunt een andere cache-optie kiezen als u een expert bent in het gebruik van verschillende cache-handlers. Anders is het een complex proces.

Stap 3: Platformspecifieke caching

Afgezien van de algemene caching-opties, zijn er andere verschillende opties voor verschillende apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers verschillende pagina’s op desktops of mobiele apparaten bekijken.

De beschrijving van deze opties ziet er als volgt uit:

Stap 4: Levensduur van cache

Dit is de hoeveelheid tijd die een gecachte versie van je pagina kan gebruiken voordat deze wordt vernieuwd op Joomla.

In de Cache-instellingen vindt u de optie Cachetijd om de tijd in minuten in te stellen. Hoe dynamischer uw website is met regelmatige updates, hoe lager de cachetijd zou moeten zijn.

In dit geval is de standaardcachetijd 15 minuten. U kunt de tijd wijzigen afhankelijk van de frequentie waarmee u nieuwe inhoud op uw site publiceert.

Stap 5: Joomla Page Caching

De laatste optie van Joomla caching is de Page Cache.

Door deze optie in te schakelen, kan Joomla gemakkelijk alle pagina’s cachen, inclusief de artikelen, modules en al het andere op uw website.

Ga naar Extensies om Paginacache in te schakelen > Plug-ins. Typ “cache” in het zoekmenu en zoek.

De Page Cache-plug-in verschijnt. Wijzig de status in ‘Ingeschakeld’.

Vergeet niet op te slaan om de wijzigingen toe te passen.

Stap 6: browsercache

Ga naar Extensies om de browsercache in te schakelen > Plug-ins. Stel de cacheoptie van de gebruikersbrowser in op Ja.

Door browsercaching in te schakelen, is het gemakkelijker om een ​​kopie op te slaan elke keer dat een gebruiker naar een afbeelding of pagina kijkt. Als je om wat voor reden dan ook de pagina op een later tijdstip wilt openen, hoef je niet naar internet te haasten om naar een nieuwe kopie te zoeken, maar je hebt wel toegang tot de opgeslagen versie.

Menu-items van Paginacache uitsluiten

Na de introductie van Joomla versie 3.5 is het nu gemakkelijker om een ​​aantal menu-items uit te sluiten van de paginacache die u niet in de cache hoeft op te slaan.

Klik op het selectievak hierboven om alle beschikbare menu-items weer te geven.

Verwijder URL’s

Ten slotte heeft Joomla een extra functie aan de Cache-plug-in om u te helpen bepaalde URL’s uit te sluiten.

Als u regelmatig updates op uw Joomla-website uitvoert, is het gebruik van de Page Cache een geweldige optie. Aan de andere kant, als u uw inhoudspagina’s regelmatig bijwerkt, maar uw modules blijven hetzelfde, dan is Progressive Caching de beste optie. U kunt conservatieve caching gebruiken om ervoor te zorgen dat de paginacache actief is voor alle modules die op een specifieke pagina beschikbaar zijn.

Conclusie

Caching kan een grote verbetering zijn van de prestaties van uw site met veel beschikbare opties. Joomla is misschien een complexe applicatie, maar het wordt aanbevolen om eerst de proefversie te gebruiken om te bepalen wat het beste werkt voor uw site. Het inschakelen van sommige cachemethoden verhoogt de prestaties van uw website, terwijl andere deze mogelijk volledig uitschakelen. Het is dus belangrijk om een ​​prestatietest uit te voeren voordat u de juiste optie kiest.

Bekijk de top 3 Joomla-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Contentversie inschakelen in Joomla
  gemiddeld
 • Hoe Joomla vanuit cPanel te installeren
  Nieuweling
 • Hoe het wp-config.php-bestand van WordPress te bewerken met cPanel
  gemiddeld
 • Hoe WordPress op uw Ubuntu 18.04 VPS of speciale server te installeren
  gemiddeld
 • Hoe u uw WordPress-thema kunt wijzigen met phpMyAdmin
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me