Drupal is een toonaangevend, open-source Content Management Systeem voor ontwikkelaars, marketeers en bureaus. Het is een robuust framework geschreven in PHP en wordt gedistribueerd onder de GNU General Public License. De applicatie is gebouwd om webcontentbeheer te transformeren met onnavolgbare flexibiliteit en schaalbaarheid voor individuele digitale ervaringen.


Drupal biedt ongelooflijke functies voor gebruikersbeheer waarmee bedrijven de toegang tot specifieke inhoud kunnen beperken en het gebruikerslidmaatschap gemakkelijk kunnen beheren. Het standaard aanmeldingsscript is relatief veilig en kan redelijkerwijs ongeoorloofde toegang tot de ledengebieden van de site voorkomen. Om echter beveiliging van militaire kwaliteit op uw Drupal-site te implementeren, moet u SSL / TLS-codering instellen.

Deze tutorial leidt je door de installatie van SSL / TLS op Drupal. Laten we beginnen!

Speciale opmerking: Of u nu een nieuw Drupal-project start of als u een bestaande website wilt verplaatsen, het hosten van uw Drupal-website bij een goede webhostingprovider bespaart u tijd en geld door een eenvoudige installatie en ondersteuning te bieden. Bekijk de beste Drupal Hosting Providers om uit de allerbeste te kiezen.

Stap 1: KRIJG EEN VEILIG SOCKETLAAG (SSL) CERTIFICAAT

Het eerste en het belangrijkste bij het instellen van HTTPS op Drupal is het verkrijgen van een geldig SSL-certificaat op uw ideale domeinnaam. Gebruik voor het beste resultaat een SSL-certificaat van een gerenommeerde certificeringsinstantie zoals Laten we versleutelen. Let’s Encrypt is een open, gratis en geautomatiseerde certificeringsinstantie die naadloos samenwerkt met de meeste moderne browsers.

U hebt ook CA Bundle (tussenliggende certificaten) nodig om het apparaat dat verbinding maakt met uw server in staat te stellen de uitgevende certificeringsinstantie te herkennen. De CA-bundel komt in de Zip-map met de SSL-certificaatbestanden. Daarnaast heeft u een privésleutel nodig. Als u de gratis generator-tool hebt gebruikt om de CSR te maken, moet de privésleutel in uw bezit zijn of op uw server staan.

Zodra u een geldig SSL-certificaat, de CA-bundel en de privésleutel heeft ontvangen, kunt u doorgaan met de daadwerkelijke configuratie van het SSL-certificaat op uw website.

Notitie: De configuratie van het SSL-certificaat is een essentiële voorwaarde voor het probleemloos instellen van HTTPS op uw Drupal-site. Om deze reden moet deze configuratie met uiterste precisie worden gedaan.

Stap 2: CONFIGUREER UW SERVER

Het is belangrijk om te onthouden dat Drupal geen server is, maar alleen een contentmanagementsysteem (CMS). Om deze reden is het eerst configureren van uw webserver een opperste stap hier. Als je dit eenmaal hebt bereikt, ben je nu klaar voor de volgende stap.

 1. Log in op het configuratiescherm van uw beheerder met het wachtwoord en de gebruikersnaam die zijn toegewezen door de webhost.
 2. Als uw bedrijf meer dan één Drupal-site heeft, selecteert u de link voor de specifieke Drupal-website waar u het SSL-certificaat wilt inschakelen. Klik op de Bestandsbeheer op de pagina van het bedieningspaneel en navigeer vervolgens naar webRoot directory voor de domeinnaam van het bedrijf. Klik Open of Gaan om een ​​nieuw tabblad te maken.
 3. Op de Hoofdmenu van Bestandsbeheer, selecteer Bestand toevoegen of Nieuw bestand. Maak een nieuw bestand en noem het .htaccess. Dit bestand wordt automatisch gemaakt door de bestandsbeheerder zodra u erop klikt de Maak nieuw bestand knop en wordt weergegeven in de lijst met mappen en bestanden op uw webserver.

Zodra u het .htaccess-bestand hebt gemaakt, gaat u naar de volgende stap.

Stap 3: SSL-GEBRUIK INSCHAKELEN

Drupal is ontworpen om automatisch alle SSL te identificeren die op uw domein is ingesteld. Zodra het SSL-certificaat is geïnstalleerd, wordt het daarom gemakkelijker om toegang te krijgen tot uw Drupal-website op zowel HTTPS- als HTTP-protocollen. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat HTTPS de hele website domineert, is het bewerken van het .htaccess-bestand dat we hierboven hebben gemaakt. Dus hoe bewerk je dit bestand?

 1. Zoek het gebied Bestand op uw cPanel-account en ga naar de Bestandsbeheer.
 2. Schakel de “Home Directory” om de >“Verborgen bestanden” of (dotfiles).
 3. Navigeer naar de plaats van uw Drupal-installatie en zoek het .htaccess-bestand. De volgende stap is het bewerken van dit bestand. Hier heb je een groot aantal opties om de taak te volbrengen. U kunt elke teksteditor op de opdrachtregel gebruiken om wijzigingen in het bestand aan te brengen. Omwille van deze handleiding gebruiken we de editor in uw cPanel Bestandsbeheer. Klik gewoon op de Bewerk knop op de bovenste balk.
 4. Zoek deze regel:RewriteEngine Aan
 5. Kopieer de volgende opdrachtregels en plak ze onder de bovenstaande regel in je .htaccess-bestand:
  RewritreCond% {HTTPS} korting
  RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTPS_HOST}% {REQUEST_URL} [L, R = 301]

  RewriteCond% {HTTPS_HOST}! ^ Www \.
  RewriteRule ^ (. *) $ Https: //www.% {HTTPS_HOST}% {REQUEST_URL} [L, R = 301]

 6. Met deze opdracht wordt HTTPS naar uw Drupal-website ingeschakeld.

Stap 4: Voltooi en controleer de installatie

 1. Verlaat de Bestandsbeheer en log uit bij uw cPanel van uw webhosting. Navigeer naar de inlogpagina voor het beheergebied van uw Drupal-website. Log in als de beheerder.
 2. Op de beheerwerkbalk, Selecteer Site> Globale configuratie> Systeem.
 3. Selecteer de optie JA, naast “Gebruik Apache mod herschrijven.”  Klik op de “opslaan’ knop in het bovenste menu voordat u het beheerdersgedeelte van uw website verlaat.
 4. Probeer een domeinnaam in te voeren voor de Drupal-website van uw bedrijf in de adresbalk van de browser en druk vervolgens op enter. Of uw adres nu de indeling http://www.Mydomainname.com of www.Mydomainname.com heeft, het bewerkte .htaccess-bestand verwijst door naar het correct gecodeerde HTTPS-domein van uw Drupal-website, wat het gebruik van SSL afdwingt.

Conclutie

Google heeft een fenomenale mantra ‘beveiliging is de prioriteit’. Deze mantra heeft betekenis gevonden in een wereld waar mensen erg gevoelig zijn bij het delen of verzamelen van informatie. De dominantie van beveiligingsinbreuken heeft geleid tot het nemen van de juiste beveiligingsmaatregelen, en uw Drupal-site mag geen uitzondering zijn. Handel snel en stel HTTPS in op uw site met behulp van onze gids. HTTPS biedt beveiliging van bedrijfsklasse om ervoor te zorgen dat geen commentaar, post of gegevens die door uw leden op de website zijn ingediend, worden onderschept door hackers of geautomatiseerde bots die rondsnuffelen voor essentiële gebruikersinformatie.

Over het algemeen is het eenvoudig om volledige HTTPS-codering voor uw Drupal-site te verkrijgen. Zelfs de nieuwkomers kunnen de codering instellen en genieten van optimale websitebeveiliging, verbeterde sitesnelheid en ongekende gebruikersbeveiliging.

Bekijk de top 3 Drupal-hostingservices:

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

Hostinger

Beginprijs:
$ 0,99


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.3


Gebruikersvriendelijk
9.4


Ondersteuning
9.4


Kenmerken
9.2

Lees recensies

Bezoek Hostinger

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Hoe SSL / TLS (HTTPS) -versleuteling op Drupal in te stellen
  Nieuweling
 • Hoe SSL / TLS-codering op Magento in te stellen
  gemiddeld
 • Drupal installeren met cPanel
  Nieuweling
 • Drupal bijwerken naar de nieuwste versie
  Nieuweling
 • Hoe u een SSL / TLS-certificaat installeert op uw Shared Hosting-account
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me