In oktober 2017 heeft Google aangekondigd een melding te laten zien van een onveilige verbinding bij het openen van een website in Google Chrome.


Tegenwoordig probeert iedereen een SSL-certificaat te activeren via een CDN of webhosting. Zoals u weet, bieden de meeste bedrijven gratis SSL aan bij al hun plannen, maar het probleem doet zich voor wanneer u een oude website heeft.

U probeert een omleiding toe te voegen via .htaccess of gebruikt een plug-in, maar soms gebruiken het admin-gedeelte en de inlogpagina van uw website geen SSL.

En ik weet het zeker; je wilt ook SSL afdwingen in je wp-admin dashboard. Om dit te doen, moet je cPanel gebruiken. In dit artikel leert u de handigste manier om SSL af te dwingen op een WordPress-beheerderspaneel met behulp van het bestand wp-config.php.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of je wat codeervaardigheden nodig hebt of niet. Nou, er is niets om je zorgen over te maken, je hoeft alleen maar de code te kopiëren en plakken die je in deze tutorial ziet.

Voeg een code toe aan uw wp-config.php-bestand

Af en toe moet u mogelijk wp-config.php gebruiken, het is meer dan alleen een bestand om de gegevens van uw site en zijn database te verbinden.

Ik hoop dat je weet hoe je zo’n bestand vanuit cPanel kunt bewerken. Desgewenst kunt u ook een FTP-server gebruiken. Maar ik ga het proces uitleggen met cPanel.

Volg de onderstaande stappen.

Stap 1:

Zoals gewoonlijk moet u inloggen op uw cPanel en zoeken naar de bestandsbeheer icoon. Mogelijk hebt u een andere webhosting, probeer deze te vinden onder de sectie bestanden.

Hoe u SSL kunt afdwingen naar uw WordPress-beheerdersdashboard met cPanel

Bluehost heeft een blauwe cPanel-lay-out, Hostinger heeft paars, Siteground en Inmotionhosting heeft ook hun unieke ontwerp.

Maar u kunt de bestandsbeheerder in een mum van tijd vinden. Klik om te openen en u ziet een nieuw tabblad in uw browser.

Stap 2:

Standaard opent cPanel de bestandsbeheerder totdat je de instellingen niet hebt gedaan om de hoofdmap te zien. Zoals u al weet, zijn de gegevens beschikbaar in de hoofdmap, dus navigeer naar public_html vanaf de linkerzijbalk.

Hoe u SSL kunt afdwingen naar uw WordPress-beheerdersdashboard met cPanel

Stap 3:

Zoek naar de wp-config.php bestand en klik met de rechtermuisknop om te bewerken. U kunt ook de traditionele optie Bewerken gebruiken in het navigatiemenu van cPanel. Maar rechtsklikken is handiger.

Hoe u SSL kunt afdwingen naar uw WordPress-beheerdersdashboard met cPanel

Stap 4:

Er verschijnt een pop-up als u codering wilt uitschakelen. Nou, er is niets dat je moet doen, behalve klikken op de Bewerk knop.

Hoe u SSL kunt afdwingen naar uw WordPress-beheerdersdashboard met cPanel

Stap 5:

Je kunt de codes van het wp-config.php-bestand in een nieuw tabblad zien. Hier moet je de onderstaande code kopiëren en plakken.

definiëren (‘FORCE_SSL_ADMIN’, waar);
definiëren (‘FORCE_SSL_LOGIN’, waar);

Klik op de Wijzigingen opslaan knop in de rechterbovenhoek van het scherm om het bestand op te slaan. Wis de browsercache en cookies, controleer uw wp-admin-paneel en u ziet overal een SSL-certificaat ingeschakeld.

Gefeliciteerd, je website draait op HTTPS.

Opmerking: het afdwingen van SSL op wp-admin is alleen vereist na het activeren van een SSL-plug-in of het maken van een omleiding.

Zoals ik al zei, haalt het WordPress-beheerderspaneel soms het SSL-certificaat niet correct op. Het heeft een extra duwtje nodig.

Ik hoop dat je via dit artikel je SSL-probleem kunt oplossen

Zo’n probleem hebben is vreemd, niet iedereen snapt het. Wanneer u een SSL-certificaat van derden gebruikt, reageert het WordPress-beheerderspaneel mogelijk niet zo goed als alle andere blogposts en pagina’s van uw website.

Het is dus beter dat u de ingebouwde SSL gebruikt die uw webhostingbedrijf aanbiedt. Veel bedrijven gebruiken Let’s Encrypt.

Conclusie

Het inschakelen van een SSL-certificaat verbetert de SEO-score van een WordPress-site, en ik weet zeker dat je elk probleem met het wp-admin-paneel kunt oplossen.

De code kan u helpen SSL af te dwingen naar uw admin-gebied. Ik hoop dat je je taak kunt volbrengen.

Bekijk deze top 3 cPanel-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Hoe de "Een tijdelijke map ontbreekt" Fout van een WordPress-site met cPanel
  gemiddeld
 • Hoe u kunt voorkomen dat WordPress PHP-fouten weergeeft met cPanel
  deskundige
 • Het probleem van te veel omleidingen voor een WordPress-website oplossen
  gemiddeld
 • Hoe een HTTP-fout in de WordPress-mediabibliotheek te verhelpen
  Nieuweling
 • Hoe Mixed Content Error Fix After Installing SSL
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me