We kunnen niet ontkennen dat snelheid een van de belangrijkste factoren is die nodig zijn voor het succes van uw website. Joomla is oorspronkelijk niet traag. Er zijn echter nog steeds dingen die u kunt doen om er het optimale uit te halen en de snelheid van uw site te verhogen. In deze tutorial brengen we je de basisstappen die je kunt nemen om je Joomla 3-website te versnellen.


Hieronder staan ​​een aantal dingen die je gemakkelijk kunt doen om de snelheid van Joomla te verhogen:

 • Werk Joomla en zijn extensies regelmatig bij.
 • Schakel Joomla Caching in
 • Schakel Joomla-compressie in
 • Voeg .htaccess-optimalisatieregels toe
 • Verklein de grootte van uw afbeeldingen
 • Verwijder alle extensies die u niet gebruikt of optimaliseert.
 • Gebruik optimalisatie-extensies

Stap 1: Update Joomla en zijn extensies regelmatig

Voor de snelheid van uw site is het belangrijk om de nieuwste versie van Joomla te hebben, omdat er bij elke versie verschillende codeverbeteringen zijn. Zelfs als de wijzigingen klein lijken, presteren nieuwere Joomla-versies meestal beter dan oudere. U kunt aanvullende tips krijgen over het updaten van uw Joomla naar de nieuwste versie door onze tutorial te lezen over hoe u Joomla kunt updaten.

Het regelmatig bijwerken van uw Joomla-extensies is net zo cruciaal voor de snelheid van uw website als de Joomla zelf. U kunt aanvullende tips krijgen over hoe u uw Joomla 3-componenten, -modules en -plugins regelmatig kunt bijwerken door onze tutorial over het bijwerken van Joomla-extensies te raadplegen..

Stap 2: Schakel Joomla Caching in

Als u Joomla caching niet inschakelt, betekent dit dat elke keer dat uw bezoekers een van uw pagina’s laden, Joomla een aantal dingen moet doen. Zulke dingen zijn onder meer het moeten ophalen van de inhoud uit de database, het laden van alle plug-ins, componenten en modules die u hebt geïnstalleerd, het laden van uw sjabloonbestand en het combineren van al deze dingen op één enkele pagina. Zelfs zonder het te zeggen, is het duidelijk dat het proces tijd kost. Dit probleem probeert het ingebouwde Joomla caching-systeem op te lossen.

Als de cache is ingeschakeld, slaat Joomla de eerste keer dat een bezoeker uw pagina laadt, het resultaat van de hierboven beschreven acties op. Daarna krijgen al uw volgende bezoekers gewoon de opgeslagen versie van die webpagina alsof het een gewoon, gewoon HTML-bestand is. Dit weegt natuurlijk veel lichter en laadt ook veel sneller. U begrijpt dus waarom caching niet kan worden genegeerd als u een snelle Joomla-site wilt hebben.

Als je de Joomla caching wilt inschakelen, klik dan eerst op Systeem en klik vervolgens op Globale configuratie.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Daarna moet je naar de Systeem tabblad om toegang te krijgen tot de caching-instellingen.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

De Cache-instellingen vindt u aan de rechterkant van deze pagina. Kijk voor de Cache label en klik op de vervolgkeuzelijst ernaast. Kies de ON – Conservatieve caching optie uit de lijst met weergegeven opties. Progressive Caching wat de andere beschikbare optie is, werkt op een iets andere manier. Het bewaart de gecachte versie van uw site voor al uw bezoekers. In sommige specifieke gevallen is het nuttig, maar we raden u niet aan het te gebruiken, behalve dat u echt zeker weet dat u een dergelijk caching-systeem moet inschakelen.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Op het moment dat u klaar bent met het instellen van de caching Conservatieve caching, naar de green Opslaan knop bovenaan de pagina en klik erop.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Er is nog een laatste stap die u moet nemen voordat het Joomla caching-systeem daadwerkelijk kan gaan werken, en dat is om de plug-in van de Systeem – Cache core Joomla 3. Klik hiervoor op Extensies en klik vervolgens op plugin manager.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

In dit veld komt u een enorme lijst tegen van alle plug-ins die momenteel in uw Joomla-applicatie zijn geïnstalleerd. De snelste manier om de caching-plug-in te vinden, is ernaar te zoeken in het zoekveld. Typ gewoon in cache en klik op de vergrootglasknop naast het zoekveld.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Zodra je dat doet, de Systeem – Cache plug-in verschijnt en er verschijnt een rood kruisje naast dat aangeeft dat de plug-in is uitgeschakeld. Klik op de rode knop om de status te wijzigen in ingeschakeld.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Daarna wordt de statusknop naast de cacheplug-in groen en verschijnt er een bericht dat u de plug-in met succes hebt ingeschakeld.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Gefeliciteerd! Je hebt nu een ingeschakeld en functioneel Joomla caching systeem.

Stap 3: Schakel Joomla-compressie in

Compressie is iets anders dat de prestaties van uw Joomla-website aanzienlijk zal verbeteren. De pagina die bezoekers van uw site downloaden, wordt gecomprimeerd voordat deze aan hen wordt overhandigd als u het interne Joomla-compressiesysteem inschakelt. Uw webpagina wordt veel sneller geladen wanneer deze door compressie wordt verkleind. Om de Joomla-compressie in te schakelen, logt u eerst in op uw admin-gebied en klikt u op Systeem en ga zo maar door Globale configuratie.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Er zijn tal van instellingen op deze pagina. Ga naar de Server tabblad om de opties met betrekking tot de server te bekijken die u kunt wijzigen.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Zodra u hier bent, identificeert u de Gzip-paginacompressie label en klik op de Ja knop ernaast om de Gzip-compressie voor Joomla te activeren.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Als de indicator groen wordt, betekent dit dat de compressie is ingeschakeld. Een laatste ding is om op de green te klikken Opslaan knop linksboven op de pagina om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Dat is alles. Uw Joomla 3-site is met succes gecomprimeerd. U kunt de Gzip-compressie testen met een van de verschillende gratis online tools zoals http://checkgzipcompression.com. U zou een bericht moeten zien waarin staat dat de compressie is ingeschakeld. U krijgt ook bericht over de wijziging van de grootte van uw pagina’s. Merk op uit de onderstaande schermafbeelding dat we de grootte van onze voorbeeldpagina drie keer hebben verkleind door de compressie in te schakelen.

Hoe u uw Joomla-snelheid kunt verbeteren

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het inschakelen van de Gzip-compressie in sommige gevallen fouten kan veroorzaken. De meest waarschijnlijke reden voor dergelijke fouten is dat Gzip niet is geïnstalleerd of niet correct is geconfigureerd op uw server.

Stap 4: Voeg .htaccess-optimalisatieregels toe

Wat .htaccess-bestanden doen, is de manier verbeteren waarop uw webservers uw site laden. Als je aan het eind van de pagina een aantal regels toevoegt .htaccess bestand, zullen de prestaties van uw Joomla-site worden verbeterd.

 • ETag – Dit laat browsers weten wanneer een bepaalde afbeelding al is gedownload en kan worden opgehaald uit de cache van de lokale browser in plaats van te worden opgehaald van de server.
 • Verloopt kopteksten – Dit lijkt op de ETag maar verschilt doordat het u in staat stelt om aparte vervaltijden in te stellen voor verschillende bestandstypen.
 • AddOutputFilterByType DEFLATE – Dit verwijdert lege regels, onderbrekingen en spaties in de broncode van uw gecompileerde HTML-bestanden.

########## Begin – ETag-optimalisatie
## Deze regel creëert een ETag voor bestanden die alleen gebaseerd zijn op de wijziging
## tijdstempel en hun grootte.
## Opmerking: het kan problemen op uw server veroorzaken en u moet deze mogelijk verwijderen
FileETag MTime-grootte
# AddOutputFilterByType is nu verouderd door Apache. Gebruik in de toekomst mod_filter.
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / platte tekst / html tekst / xml tekst / css applicatie / xml applicatie / xhtml + xml applicatie / rss + xml applicatie / javascript applicatie / x-javascript
# Schakel vervalcontrole in
Vervalt Actief op
# Standaard vervaldatum: 1 uur na aanvraag
Verloopt Standaard "nu plus 1 uur"
# Vervaldatum CSS en JS: 1 week na aanvraag
ExpiresByType text / css "nu plus 1 week"
ExpiresByType-toepassing / javascript "nu plus 1 week"
ExpiresByType-toepassing / x-javascript "nu plus 1 week"

# Vervaldatum beeldbestanden: 1 maand na aanvraag
ExpiresByType image / bmp "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / gif "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / jpeg "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / jp2 "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-afbeelding / pipeg "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / png "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / svg + xml "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / tiff "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-afbeelding / vnd.microsoft.icon "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-afbeelding / x-pictogram "nu plus 1 maand"
ExpiresByType image / ico "nu plus 1 maand"
Vervalt op ByType-afbeelding / pictogram "nu plus 1 maand"
ExpiresByType text / ico "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-toepassing / ico "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-afbeelding / vnd.wap.wbmp "nu plus 1 maand"
ExpiresByType-toepassing / vnd.wap.wbxml "nu plus 1 maand"

ExpiresByType-toepassing / smil "nu plus 1 maand"
# Vervaldatum audiobestanden: 1 maand na aanvraag
ExpiresByType audio / basic "nu plus 1 maand"
Vervalt op Type audio / mid "nu plus 1 maand"
Verloopt op Type audio / midi "nu plus 1 maand"
Vervalt op Type audio / mpeg "nu plus 1 maand"
Verloopt op Type audio / x-aiff "nu plus 1 maand"
Verloopt op Type audio / x-mpegurl "nu plus 1 maand"
Vervalt op Type audio / x-pn-realaudio "nu plus 1 maand"
Verloopt op Type audio / x-wav "nu plus 1 maand"

# Vervaldatum filmbestanden: 1 maand na aanvraag
Verloopt op ByType-toepassing / x-shockwave-flash "nu plus 1 maand"
Verloopt op x-world / x-vrml "nu plus 1 maand"
Verloopt op type video / x-msvideo "nu plus 1 maand"
Vervalt op type video / mpeg "nu plus 1 maand"
Verloopt op type video / mp4 "nu plus 1 maand"
Verloopt op type video / quicktime "nu plus 1 maand"
Verloopt op type video / x-la-asf "nu plus 1 maand"
ExpiresByType video / x-ms-asf "nu plus 1 maand"

Stap 4: Verklein de grootte van uw afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van uw site. In de meeste gevallen kunt u afbeeldingen optimaliseren. Hieronder staan ​​een aantal tips die u niet mag negeren wanneer u afbeeldingen op uw pagina’s gebruikt:

 • Gebruik geen grote afbeeldingen alleen om ze te schalen met HTML. Uw browser besteedt enige tijd aan het schalen van de afbeeldingen en uiteindelijk zien ze er slechter uit dan het origineel.
 • Zorg ervoor dat u uw afbeeldingen optimaliseert. Gemakkelijke tools die de grootte van uw afbeeldingen kunnen verkleinen maar de kwaliteit niet verlagen, zijn beschikbaar in toepassingen zoals Adobe Photoshop en online services zoals Smush It.
 • Zorg ervoor dat u geen enkele pagina met te veel afbeeldingen vult. Als uw artikel veel afbeeldingen bevat, kunt u proberen het in meerdere pagina’s te splitsen.

Stap 5: verwijder extensies die u niet gebruikt of niet optimaliseert

Systeembronnen, schijfruimte en database zijn nodig voor de werking van elke Joomla-extensie die u aan uw website toevoegt. De totale omvang van uw website wordt vergroot en deze wordt zwaarder als u te veel extensies heeft. U moet er daarom voor zorgen dat u alleen extensies die u daadwerkelijk gebruikt, op uw Joomla-site laat installeren.

Meestal testen mensen verschillende plug-ins, modules en componenten en vergeten ze ze te verwijderen nadat ze ermee hebben gewerkt. Om ervoor te zorgen dat er geen onnodige inhoud aan uw website wordt toegevoegd, moet u regelmatig de tijd nemen om dergelijke extensies op te schonen.

Bovendien, wanneer u de beste extensies hebt gekozen voor de functionaliteit die u aan uw Joomla-site wilt toevoegen, moet u ook controleren op gebruikersrecensies over de belasting die het creëert. Componenten die slecht zijn geschreven, kunnen de prestaties van uw hele website negatief beïnvloeden.

Stap 6: Gebruik optimalisatie-extensies

De prestaties van uw Joomla-site kunnen worden verbeterd door veel bestaande extensies. De volgende worden aanbevolen uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan met het werken met Joomla-sites.

 • JCH Optimize – Deze extensie combineert JavaScript en CSS. Het combineert ook afbeeldingen in sprites en verkleint en comprimeert JavaScript.
 • Jbetolo – Deze heeft de volledige functionaliteit die JCH Optimize heeft naast CDN-ondersteuning.
 • JotCache – Een extensie die het ingebouwde Joomla caching-systeem verbetert.
 • Cache Cleaner – Verantwoordelijk voor het opschonen van de cache vanuit het admin-paneel van Joomla.

Conclusie

Hoewel de bovenstaande stappen ingewikkeld en intimiderend lijken, zijn de voordelen van het zorgvuldig implementeren op uw Joomla-site veel groter dan de kosten. Het zal uw bezoekers belonen met een bevredigende browse-ervaring en u belonen met nog een aantal bezoekers.

Bekijk deze top 3 Joomla-hostingservices:

FastComet

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

ChemiCloud

Beginprijs:
$ 2,76


Betrouwbaarheid
10


Prijzen
9,9


Gebruikersvriendelijk
9,9


Ondersteuning
10


Kenmerken
9,9

Lees recensies

Bezoek ChemiCloud

A2-hosting

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Gerelateerde How-To-artikelen

 • Hoe algemene toestemmingsniveaus in Joomla 3 toe te staan ​​of te weigeren 3
  gemiddeld
 • Hoe A toe te voegen "Artikel maken" Menu-itemtype en maak een module in Joomla 3
  gemiddeld
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me