Seksjon 1


Hva er Cloud Hosting?

sky hosting symbol

Cloud hosting brukes til å referere til et bredt spekter av produkter og tjenester som tilbys av et datasenter, men først og fremst for å koble til webservere som skalerer i klynger for å støtte mer webtrafikk etter volum enn en enkelt maskinvarenhet normalt vil kunne tilby tjenester for under press.

"I betraktningen av kravene til webhotell til de største og mest populære nettstedene på nettet, for eksempel de som blir opprettholdt av bedriftsselskaper, massemedieutsalg eller blogg som er mye lest, ble virksomheter tvunget til å utvikle nye og unike måter å skalere utover "enkel boks" modell av den dedikerte webserveren."

I betraktningen av kravene til webhotell til de største og mest populære nettstedene på nettet, for eksempel de som blir opprettholdt av bedriftsselskaper, massemedieutsalg eller blogg som er mye lest, ble virksomheter tvunget til å utvikle nye og unike måter å skalere utover "enkel boks" modell av den dedikerte webserveren. Amazon Web Services (AWS) gis i stor grad æren for å være banebrytende for denne metoden for webhotell med lanseringen av deres Elastic Compute Cloud (EC2) serverplattform i 2006. Cloud Hosting utviklet fra innovasjoner innen virtualisering og fremskritt innen maskinvare for webserver, dvs. økning i RAM, antall tilgjengelige CPU-kjerner, prosessering av flere tråder og industri-adopsjon av SSD-lagringsteknologi. Cloud cluster-servere opprettes på forespørsel, i virtuell replikering, for å skalere forbi de tidligere grensene på ~ 10 000 + samtidige brukere som vanligvis vil føre til maskinvarefeil og systemkrasj. Nåværende enterprise cloud-løsninger benytter seg av containerteknologi som Docker eller rkt, med programvare som Kubernetes eller Docker Swarm som gir orkestrasjonsevnen på en privat, offentlig eller hybrid sky. Disse systemene implementerer også avansert bruk av programvaredefinerte nettverksstandarder og APIer for hosting av web / mobilapplikasjoner.

Cloud cluster-servere bruker belastningsbalansering og dynamisk nettverksruting for å dirigere brukertrafikk til forskjellige virtuelle serverforekomster eller maskinvare som er hostet i forskjellige datasentre, der programvaren som er involvert vil synkronisere endringer mellom klonede versjoner av koden, lagrede filer og database, og kunne slå automatisk opp / ned-enheter på forespørsel når nettrafikken øker eller reduseres. Mindre nettsteder kan også oppleve offlinehendelser midlertidig når nettrafikken øker pga "slashdotting" eller innlogging av brukerkontoer. Mange selskaper har siden utviklet plattform-as-a-Service (PaaS) skyhostingplaner for å målrette delte hostingkunder med forskjellige behov under lignende prinsipper, slik at mindre nettsteder kan holde seg online under varierte trafikkhastigheter og unngå uventet tap av tjenester under viktig virksomhet kampanjer eller sosiale mediehendelser. Disse planene inkluderer vanligvis avansert webside & cache-lagring, bruk av reverse proxy-servere, "burstable" RAM, VPS-partisjoner og optimalisert belastningsbalansering av nettverkstrafikk til databasen eller krevde lagringsfiler for å love raskere sidehastighetshastigheter. Nginx webservere, Lakk Cache, & Redis brukes i mange av de mest populære cloud hosting-løsningene, spesielt for å optimalisere nettsteder bygget med populær CMS-programvare som WordPress, Drupal, Joomla og Magento. Memcached, OPcache, APC, HHVM, etc. er også vanlig i PaaS planer om å gi bedre ytelsesmuligheter for PHP & MySQL nettsteder.

Offentlig og privat nettskyvert

En offentlig sky refererer først og fremst til et plattform-som-en-tjenestetilbud der et stort IT-selskap gjør datasenter-maskinvare tilgjengelig på varebasis for bedrifter eller webutgivere med en rekke integrerte programvarepakker for webhotell. Noen selskaper foretrekker kanskje å lease "rent metall" servere og bruker den offentlige skyleverandøren som et eksternt datasenter, og installerer sin egen programvare og kode for bruk i hosting av webapplikasjoner, mens andre foretrekker en administrert tilnærming til nettverkssikkerhet og programvarestakken som er forhåndsinstallert på serverne. Offentlige skyløsninger kan spare penger for bedrifter, spesielt der kompleks programvare blir gjort tilgjengelig av bransjeeksperter på en lavere kostnadsbasis enn et selskap kan utvikle dem internt gjennom ansatte på lønn.

En privat sky er egentlig det samme som et tradisjonelt foretak eller et datasenter for små bedrifter, der maskinvaren er lokalisert i de virkelige lokalene til virksomheten som eier og drifter nettverket. Fordi IT-hovedfagene mottar eksklusive bulkpriser på maskinvare på webserveren, og den planlagte redundansen eller rask innovasjon innen datateknologi gjør hyppige oppgraderinger et krav, har den offentlige skymodellen raskt erstattet det private datasenteret i mange virksomhetssektorer. Private skyer har tradisjonelt blitt foretrukket av selskaper som har spesifikk datasikkerhet, brukernes personvern eller utvikling & programmeringskrav for hosting av databaser, men dette endrer seg etter hvert som den offentlige skyen blir mer moden.

“En privat sky er egentlig det samme som et tradisjonelt foretak eller et datasenter for små bedrifter, der maskinvaren er lokalisert i de virkelige lokalene til virksomheten som eier og driver nettverket.”

Offentlige skyleverandører som Google, AWS, Microsoft Azure, IBM BlueMix eller Oracle driver allerede noen av verdens største datasentreoperasjoner for egne interne forretningsbehov og kundekrav. Deres muligheter til å skalere, så vel som deres kompetanse innen datasenterledelse og utvikling av webteknologi, gjør at disse selskapene kan tilby tjenester til virksomheter langt utenfor det gjennomsnittlige selskapets evne til å styre teknisk. Outsourcing- eller entreprenørselskaper kjent som integratorer kan tilby tredjeparts tjenester for virksomheter ved å utvikle datasenterløsninger basert på enten den offentlige eller private skymodellen, avhengig av de spesifikke kundekravene. En hybrid sky involverer typisk en kombinasjon av begge tilnærminger, der noe maskinvare og data blir lokalisert lokalt lokalt hos en bedrift og andre krav om webhotell blir inngått kontrakt via en online tjenesteleverandør eksternt.

”Offentlige skyleverandører som Google, AWS, Microsoft Azure, IBM BlueMix eller Oracle driver allerede noen av verdens største datasentreoperasjoner for sine egne interne forretningsbehov og kundekrav. Deres evne til å skalere, så vel som deres kompetanse innen datasenterledelse og utvikling av webteknologi, gjør at disse selskapene kan tilby tjenester til virksomheter langt utenfor det gjennomsnittlige selskapets evne til å styre teknisk. “

På denne måten kan et bredere utvalg av tekniske ressurser veves sammen for å være vertskap for komplekse web- / mobilapplikasjoner i produksjon, optimalisere det resulterende sluttproduktet eller tjenesten, og sparer tid & penger på de samlede kostnadene for utvikling.

offentlig, privat og hybrid skyhosting

Avsnitt 2

Cloud Hosting Vs. Enkel server

Nettserverne som finnes i datasentre i dag, fungerer på mange måter ligner hovedframaskinene fra tidligere generasjoner, men mye kraftigere, mens den gjennomsnittlige dedikerte serveren fortsatt er mer eller mindre tilsvarer en forbruker-stasjonær maskin i maskinvarespesifikasjoner. Moderne webservere kan ha 8 eller 16 multiprosessorer installert i en enkelt enhet, hver CPU med opptil 24 kjerner, og disse serverne kan til og med støtte over 1 TB + i RAM. En enkelt webserver kan da være vertskap for over 10.000 normale nettsteder i produksjon, selv om de samme dataene må speiles på flere maskiner for feilsikre forholdsregler. I 2009 publiserte Google berømt en forskningsartikkel med tittelen "Datacenteret som en datamaskin: En introduksjon til design av lagermaskiner" (Barroso & Hölzle) som oppmuntret til visualisering av all den enhetlige maskinvaren i et datasenter som en enkelt superdatamaskin, som representerer essensen av sky computing i praksis. På denne måten kan en enkelt moderne webserver deles inn i flere VPS (Virtual Private Server) -forekomster, for eksempel hver med 2 GB til 16 GB RAM og som kan være vert for en uavhengig operativsysteminstallasjon. På grunn av disse fremskrittene har grensene for den tradisjonelle dedikerte serveren blitt overskredet på mange måter, og kraften til den nye maskinvaren har endret styring av datasenter betydelig, og innledet mange av de tekniske fremskrittene som ble gjort populære under cloud computing-modellen.

Cloud Hosting, VPS og dedikert server-sammenligning

Dedikert serververt
VPS Hosting
Cloud Hosting

Opptreden Med en dedikert server kan brukere velge mengde RAM, lagringskapasitet, & CPU-kjerner som kreves, men den største fordelen er sikkerhetsisolasjonen ved å ikke måtte dele maskinvareressursene med andre brukere. Ytelsen vil variere avhengig av maskinvarens kvalitet og spesifikasjoner, samt programvareoptimaliseringer. VPS-ytelse på en webserverpartisjon er bare ca 2% mindre enn den samme installasjonen på dedikert maskinvare, men i praksis må brukeren dele den samme maskinvaren & systemressurser med et ukjent antall andre brukere. Dette betyr at ytelsen kan henge hvis det er overdreven samtidig nettverksaktivitet. Cloud hosting er ikke begrenset til en enkelt maskinvareforekomst, datasenter eller VPS-partisjon, og teoretisk sett kan de skalere til nesten hvilken som helst grense avhengig av brukertrafikkkrav, programvareeffektivitet, & virksomhetens eller utgiverens mulighet til å betale for de nødvendige tjenestene.
Sikkerhet Dedikerte servere har tradisjonelt blitt respektert mest for deres sikkerhet, da den faktiske maskinvaren er isolert fra andre brukere. I praksis kan de samme utnyttelsene målrette dedikerte servere som VPS, og det faktiske miljøet kan bli kompromittert hvis systemadministratorer ikke bruker sikkerhetsoppdateringer regelmessig eller oppdaterer installert programvare. VPS-partisjoner deler vanligvis en operativsystemkjerne på tvers av partisjoner, selv om dette kan variere avhengig av hvilken hypervisor som er installert. Selv om VPS anses som nesten like sikker som dedikerte servere når begge kjører den samme programvarestabelen og operativsystemet, er ukjente eller ikke tillitsfulle brukere til å kjøre utnyttelser på en plattform større. Cloud hosting-sikkerhet avhenger i stor grad av tjenesteleverandøren som skal administrere. Ettersom teknologien og programvaren er ny, utvikler hackere kontinuerlig nye måter å angripe serverne på, og det ytterligere problemet er at ukjente systemadministratorer i det eksterne selskapet har tilgang til data.
skalerbarhet Dedikerte servere som kjører Apache eller Nginx, kan nå skalere for å støtte over 10 000 samtidige brukere og millioner av sidevisninger per dag med riktig konfigurasjon og installert optimaliseringsprogramvare. Avhengig av behandlingskrav & de installerte maskinvarespesifikasjonene, det er mye varians så vel som et uunngåelig feilpunkt der overdreven nettrafikk vil resultere i et krasj eller nedstengning av serveren. VPS støtter en større brukertrafikkbase enn delte hostingplaner, men den totale mengden samtidige brukere avhenger av RAM & CPU-tildeling, samt hvordan nettstedet er konfigurert for hurtigbufring. Generelt vil en VPS-partisjon støtte rundt 350 til 5000 brukere samtidig og opptil 10 millioner sidevisninger per måned, med de samme generelle regler som gjelder spesifikasjoner som de som brukes til å tilby dedikert maskinvare. Cloud hosting har teknisk sett en nærmest ubegrenset skaleringsevne, avhengig av maskinvareressursene og budsjettet til forretningsorganisasjonen. Google lanserte berømt over 2 milliarder containere i produksjon per uke som kjører Borg-programvareplattformen som Kubernetes orkestreringsmotor utviklet seg fra.
Pålitelighet Enkelboks-maskinvarenheten er avhengig av datasenterressursene, for eksempel strømforsyning og teknisk konfigurasjon, så vel som webtrafikk for driftssikkerhet. Teknisk sett kan maskinen mislykkes når som helst av mange årsaker, mens dette i praksis er sjelden. Flere dedikerte servere er påkrevd for 99.99999% oppetid, så vel som flere datasentre, der de fleste virksomheter er avhengige av en enkelt enhet og får cirka 99,95% oppetid på årlig basis. VPS-partisjoner er avhengige av det delte servermiljøet, som når som helst kan fjernes av en rekke forskjellige årsaker, inkludert sikkerhetsproblemer, overskridelse av netttrafikk, maskinvarefeil, datasenterproblemer, etc. I praksis gjelder de samme generelle reglene som med dedikert maskinvare, selv om de fleste brukere som er avhengige av en enkelt VPS-enhet for webhotell, sannsynligvis mottar noe mindre enn 99,95% oppetid på årlig basis, hvor under en administrert tilnærming uten brukerfeil, mye mer avhenger av tjenesteleverandørens kvalitet. Cloud-servere har potensial for en større pålitelighet enn både VPS og dedikerte servere, & trafikkpikene som vanligvis overskrider maskinvaren til en enhet, administreres enkelt av datasenterkapasitet. For maksimal pålitelighet må skyservere imidlertid distribueres og speiles over 2 eller 3 forskjellige servere i flere datasentre, eller uventede feil vil føre til noe driftsstans.
enkelhet Dedikerte servere er tilgjengelige under en administrert tilnærming, med operativsystemet og programvarestabelen forhåndsinstallert, eller som en bare beinpakke der brukeren kan installere hva OS og serverutvidelser krever. Begge tilnærminger er ganske enkle for systemadministratorer, der det kan oppstå en viss varians om cPanel eller kommandolinjen brukes til administrasjon av domener og serverinnstillinger. Ettersom cPanel bare er tilgjengelig ved hjelp av CentOS Linux, kan andre administra- sjonspaneler installeres som et alternativ. VPS-servere er også tilgjengelige med administrerte eller ikke-administrerte alternativer, der et forhåndsinstallert operativsystem og en programvarestabel er omtrent like enkel å bruke som delt hosting fra de fleste tjenesteleverandører. Å installere OS og serverbunken manuelt kan være tidkrevende, og systemadministratorer må være ansvarlige for sikkerhetsoppdateringer og regelmessige oppgraderinger. De fleste VPS-planer inkluderer root-tilgang og SSH-tilkoblinger for administrasjon, mens mange verter også tilbyr forhåndsinstallerte cPanel-planer. Cloud hosting kan være veldig kompleks eller veldig enkel, avhengig av plattform. Bruk av stillbilder til skysservere har gjort prosessen mye enklere, for eksempel å bruke Bitnami-stillbilder for å installere et komplett OS med server stack-programvare og CMS som en totalpakke, eller bruke Git for å hente og installere et eksternt diskbilde automatisk fra et programvarelager.
Overflødighet De fleste dedikerte serverplaner inkluderer ikke overflødighet, og flere maskinvareforekomster må sørges for å sikre dette, noe som ikke er vanlig for detaljhandelsbrukere som er avhengige av en enkelt maskin. I disse tilfellene forventes det at tjenesteleverandøren vanligvis speiler dataene og gir forsiktighetsregler ved overvåkning, men hvis serveren mislykkes av en eller annen grunn, krever den ofte full gjenoppretting fra en sikkerhetskopitjeneste eller arkivkopi av dataene. VPS-planer inkluderer heller ikke noe redundans som standard, selv om måten VPS-servere er anordnet i webhotellmiljøer, speiles det meste av data på flere RAID-stasjoner i lagringsmatriser. Dette betyr at servermaskinvaren eller en enkelt lagringsstasjon kan mislykkes, og dataene vil ikke gå tapt på grunn av flere speilkopier. På grunn av dette er VPS-planene litt bedre enn dedikerte servere for redundans. Cloud plattformer har betydelige ressurser innebygd i orkestreringsprogramvaren for automatisk å speile data og bruke belastningsbalansering for å holde flere kopier aktive. Cloud-programvare er bygget for å forvente feil og planlegge på forhånd for disse tilfellene med databeskyttelsestiltak. Imidlertid avhenger det for det meste av flere datasentre for å være 5/9 feil-sikker.
Koste Dedikerte servere er de dyreste av alternativene for webhotell, og mange ganger betaler brukere mange ganger per år mer enn de faktiske maskinvarekostnadene for tilgangen til datasenterressurser som inkluderer ekspertpersonalet, internett-ryggradtilkobling, sikkerhet, data tilbake -up, etc. Siden de fleste detaljhandelsbrukere ikke uten videre kan installere en fiberoptisk forbindelse til maskinen sin og administrere som en enkelt server rimelig, regnes dette som en avveining, og de fleste online virksomheter tjener mange ganger på kostnadene for den dedikerte serverplanen gjennom nettsteder. VPS-planer er tilgjengelige for tiden med de samme maskinvarespesifikasjonene (CPU-kjerner, RAM, lagring, etc.) som dedikerte servere, men til en mye lavere pris på grunn av det delte maskinvaremiljøet. VPS-planer er litt mer kostbare enn delt hosting, men kan gi 10 til 100 ganger strømmen. Som en generell regel koster delte hostingplaner rundt $ 3 til $ 10 per måned, mens VPS-planer vanligvis koster $ 20 til $ 120 per måned, avhengig av maskinvarekonfigurasjon og systemressurser involvert.. Leverandører av nettskyer som AWS og Rackspace introduserte betal-som-du-gå-modellen for fakturering, som kan brukes til CPU-bruk, nettlagring eller båndbreddeoverføring. Det er mye varians i prisene på tjenesten på forskjellige nettskyvertsplaner. Delte vertsselskaper som tilbyr PaaS-planer som markedsføres som skyhosting, kan bli funnet selv under $ 10 per måned, selv om disse kontoene ikke skaleres til bedriftsnivåer.

Opprettet av hostadvice.com

Bygg inn tabellkode:

(funksjon (d, s, id) {
var fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
hvis (d.getElementById (id)) returnerer;
js = d.createElement (s); js.id = id; js.async = true;
js.src ="https://hostadvice.com/embed/widgets.js";
fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
}(dokument, "manus", "ha-embed"));

Avsnitt 3

Er Cloud Hosting riktig for meg?

Hvem er Cloud hosting riktig for?

Cloud hosting er for øyeblikket tilgjengelig i serviceplaner som serverer alle forskjellige krav til nettsteder. For eksempel kan bedriftsklienter som Netflix drive hele virksomheten på AWS, og oppstartsbedrifter som Acquia eller WPengine kan bygge ut hele klientens webhotellvirksomhet på EC2-arkitekturen. Disse tjenestene gir nær 100% oppetidskapasitet på høyeste nivå selv for finansielle selskaper som Goldman Sachs, CapitalOne og Visa, og gir også militær maskinvarekapasitet til Pentagon på skala. Mange selskaper knyttet til Microsoft Windows-økosystemkontrakten med Azure for netthosting, på samme måte med Oracle og IBM-klienter. Men disse bedriftsbedriftene og .gov-byråene bruker alle over $ 100 millioner dollar per år på IT-tjenestene.

“Cloud hosting er for tiden tilgjengelig i serviceplaner som serverer alle forskjellige krav til nettsteder.”

Mange oppstartsbedrifter vert hos AWS eller Google Cloud for å ha samme nivå av servicekvalitet som de største selskapene i verden. For de fleste små bedrifter eller webutgivere kan man finne PaaS-nettskyvertsplaner som de som tilbys av Siteground, Bluehost eller HostGator til rundt $ 10 per måned, men disse tjenestene tilbyr stort sett et større nivå av systemressurser som ligner på VPS-planer (mer CPU kjerner, SSD-lagring, dedikerte RAM-tildelinger, etc.) sammen med en optimalisert programvarestabel med overlegen hurtigbufring og en Nginx / Varnish Cache eller Redis-integrasjon. Disse detaljert skyhotellplanene er vel verdt å oppgradere for små nettstedeiere som kjører CMS-plattformprogramvare med sine nettsteder, ettersom de er designet spesielt for å optimalisere sidelastningshastigheter og generelle ytelser på nettstedet i samsvar med den beste praksis som bedriftsbedrifter har brukt millioner av dollar utvikle. Oppsummert er det nødvendig å velge den skyhostingsplanen som er best egnet for webtrafikkbehovene for domenet tilstedeværelse, og se etter en plan som er rimelig innenfor konteksten av forretningsdrift. Til og med nettstedsutgivere som ikke tjener penger på bloggene sine vil sette pris på resultatene for CMS-resultatene som er funnet ved bruk av PaaS-netthusplaner som er tilgjengelige til under $ 10 per måned. De fleste av disse planene er priset enda billigere enn en VPS-oppgradering.

Hvem er Cloud hosting IKKE riktig for?

Hvis et nettsted er vert for en delt hostingplan og aldri overskrider tjenestegrensene, for eksempel et enkelt Drupal-, WordPress- eller statisk HTML-nettsted, kan nettstedseieren sannsynligvis bruke modul- og plugin-baserte verktøy for å optimalisere hurtigbufring og fremdeles vedlikeholde nær ekvivalens til skyhastighetshastigheter i praksis. Generelt har nettsteder som aldri mottar mer enn 100 besøkende samtidig om gangen, eller mindre enn 100 000 sidetreff per måned sannsynligvis lite behov for å gå til en nettskyvertsplan, selv om nesten hvilket som helst nettsted vil dra nytte av PaaS-planer med forbedret hurtigbufring, server optimalisering, overlegen maskinvare osv.

Mange flersideporteføljeeiere er vertskap for 10 til 20 nettsteder om gangen for $ 3 per måned delte hostingplaner og har aldri et problem med tjenesten, først og fremst fordi nettstedene deres får liten eller ingen trafikk i det hele tatt. Nesten alle delte webhost har en begrensning på kontotilgang der et nettsted vil bli lagt ned hvis det overstiger en viss prosent av bruk av systemressurser i løpet av få minutter..

Generelt har nettsteder som aldri mottar mer enn 100 besøkende samtidig, eller mindre enn 100 000 sidetreff per måned trolig lite behov for å gå til en skyvertingsplan, selv om nesten hvilket som helst nettsted vil ha fordel av PaaS-planer med forbedret hurtigbufring, serveroptimalisering, overlegen maskinvare, etc. ”

Over 95% av nettstedene som er vert for på budsjettplaner overskrider aldri disse grensene. De fleste av disse brukerne har ikke noe reelt behov for å skalere nettstedene sine til klyngeservere og bør kunne få de samme SEO-fordelene fra Google Pagespeed bare ved å justere cache-alternativene, dvs. CSS / JavaScript-komprimering & bildeoptimalisering, gjennom tilgjengelige CMS-moduler og plugins. Mange webhoteller integrerer allerede de viktigste fordelene med netthosting i datasentrene og eksisterende delte hostingplattformer, slik at de beste aspektene ved innovasjon i bransjen gradvis blir mainstream over tid..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me