Har du noen gang endret en artikkel på Joomla-siden bare for å innse at du har ødelagt hele siden og ikke har noe alternativ til å gjenopprette den originale? En praktisk løsning for å avverge eventuelle problemer som følge av ikke-planlagt innholdsmodifisering er Joomla Content Versioning.


Siden oppstarten har Joomla innholdsversjonering vist seg å være ganske nyttig for innholdsskapere. Funksjonaliteten lar deg spore alle endringer som du og andre plattformbrukere utfører på innholdet. Det skaper en iterasjon av materialet du endrer hver gang du klikker på lagre-knappen, og gjør det dermed enkelt å sammenligne endringer, redigere eller endre filer.

Funksjonaliteten er nyttig når:

 • Du sletter en fil ved et uhell eller gjør uforståelig en feil og trykker på lagre.
 • HTML-formatering endres ved et uhell.
 • Ser du etter tilstrekkelig sikkerhetskopi for å lette gjenoppretting av artikler.

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å lære hvordan du aktiverer og bruker innholdsversjonering på Joomla-nettstedet.

Klar? Minst rull!

Spesiell merknad: ledende hostingtjenester som Siteground eller Fastcomet tilbyr spesielle funksjoner og tjenester for Joomla-brukere (for eksempel 24/7 teknisk support fra Joomla-eksperter, autooppdateringer og mer). Finn de beste Joomla Hosting-tjenestene på Hostadvice, komplett med ekspert- og brukeranmeldelser.

Trinn én: Slik aktiverer du Joomla Content Versioning

Først må du aktivere innholdsversjonering på Joomla-nettstedet ditt ved å gå til System deretter velge Global konfigurasjon alternativet i venstre sidefelt.

Under alternativene, klikk på artikler tab.

Innholdsversjonen finnes under ‘Redigerer layout seksjonen som er på toppbåndet. Når du har klikket på denne fanen, vises en rullegardinmeny med alternativene for redigeringsside for artikkel.

Joomla3

Her angir du alternativene som følger:

 • Vis publiseringsalternativer til Forestilling
 • Vis artikkelalternativer til Forestilling
 • Aktiver versjoner til Ja. Når du har satt den til ja, må du velge deg Maksimale versjoner. Dette alternativet viser til nummerversjonene av den opprinnelige artikkelen du vil lagre. Dette bør settes til det ideelle nummeret ditt, men siden du ikke vil ønske å rulle tilbake mer enn 10 ganger, må du stille inn disse alternativene til 10. Du bør også være oppmerksom på at jo mer versjoner du velger, jo mer dataplass vil det kreve.
 • Bildet i front og lenker til forestilling
 • Administratorbilder og koblinger til forestilling

Når du har angitt alle alternativene som ønsket, kan du gå til den øverste fanen og klikke på Lagre & Lukk for å implementere alle oppdateringene.

Nå har du aktivert innholdsversjonering på Joomla-nettstedet. Deretter viser vi deg hvordan du bruker innholdsversjon på Joomla-plattformen.

Trinn 2: bruk av Joomla innholdsversjonering

Opprette og lagre versjoner av joomla-innhold

Lag en Joomla-artikkel og lagre.

Én den første artikkelen er lagret, en versjon av den samme blir opprettet når du gjør en endring. Hver gang du gjør endringer på disse artiklene og trykker på lagre, holder Joomla den forrige versjonen sikkerhetskopiert, slik at du kan gå tilbake til eller sammenligne begge versjonene.

Nederst på høyre side i redigeringsgrensesnittet er det et sted å legge til versjonsopplysningene (alt som viser innholdsmodifisering, for eksempel versjonsnavn eller nummer).

Viser innholdsversjoner

På toppmenybåndet, på redigeringsgrensesnittet for artikkelen, er det en versjon-fane. Klikk på denne fanen for å se alle lagrede innholdsversjoner.

Her vil du få en liste over alle innholdsversjonene du har laget på artikkelen.

Sporingsversjonen endres

Deretter kan du se endringene du har gjort ved å sammenligne din nåværende versjon og en annen etter ditt valg. Velg versjonene du vil sammenligne ved å merke av i ruten og klikk på Sammenligne. Følgende sammenligningsvisning av de valgte versjonene vises.

Vinduet over gir deg en detaljert oversikt over alle endringene du har gjort i din artikkel.

Gjenoppretting av forrige versjon

I noen tilfeller kan det være lurt å gjenopprette en lagret versjon. For å oppnå dette, velg den lagrede versjonen og trykk på Gjenopprett-knappen fra øvre bånd.

Versjonen du valgte vil lastes inn i Joomla-redaktøren for ytterligere endringer. Når du har gjort de nødvendige endringene, klikker du på lagre for å gjenopprette versjonen.

Slette en versjon

Hvis du vil slette en av Joomla-artikkelversjonen, velger du versjonen du vil slette. Klikk på Slett -knappen, og artikkelen blir slettet for godt.

Merk: Slettingsfunksjonen er stor for å spare data, men du bør unngå å bruke den så mye du kan fordi når du først “sletter” en Joomla-artikkelversjon, er den borte for alltid.

Bruke versjonsnotatet

En annen utrolig funksjon i Joomla Content Versjonering er Versjonsmerknad. Funksjonen lar deg lage korte påminnelser om oppdateringer gjort på en hvilken som helst artikkel. Du kan opprette en versjonsmerknad før du lagrer artikkelen.

Naviger til høyre sidefelt på hovedmenyen og klikk på Innhold Tab. En innmatingsboks med tittelen Versjonsmerknad vil dukke opp. Lag påminnelsen din her, og trykk deretter på lagre.

Versjonsmerknaden er veldig nyttig siden den er synlig i innholdsversjonene dukker opp. Av denne grunn er det bra å ta tid å lage en versjonsnotat når du gjør oppdateringene dine. Dette vil spare deg for mye tid nedover linjen.

Holder en versjon for alltid

Dette alternativet er praktisk når du vil opprette en innholdsversjon som ikke kan slettes av brukere på Joomla-plattformen. Gå til Element Versjonshistorie og angi versjonen Keep Forever alternativ til Ja.

Konklusjon

Det er det! Vi har gitt deg alle de grunnleggende spørsmålene om bruken av Joomla-innholdsversjonen. Hvis du er ny på Joomla, håper vi at du har hatt godt av guiden, og at du ikke har noen problemer med å bruke denne kule funksjonen.

Ta en titt på de tre beste Joomla-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik konfigurerer du hurtigbufring av Joomla
  mellomliggende
 • Hvordan installere Joomla innenfra cPanel
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du SSL / TLS-kryptering på Drupal
  mellomliggende
 • Slik installerer du WordPress på Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Hvordan endre WordPress-temaet ditt ved hjelp av phpMyAdmin
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me