Introduksjon

Tilgangsfilen for hypertekst (ofte kjent som en .htaccess fil) er en pålitelig konfigurasjonsfil som tilbyr en enkel måte å konfigurere nettstedets detaljer uten å måtte endre konfigurasjonsfilene for serveren din. Filen overstyrer mange konfigurasjonsinnstillinger, noe som gjør den til et ideelt verktøy for cache-kontroll, autorisasjon, URL-omskriving og nettstedoptimalisering.


Filen er unik fordi den starter med en prikk. Punktet betyr at .htaccess-filen er skjult i noen FTP-programmer, og det er ikke mulig å redigere filen uten å gi den nytt navn. Denne filen kan opprettes i hvilken som helst tekstredigerer og deretter lastes opp til et nettsted via en FTP-klient.

betraktninger

Denne filen er utrolig nyttig og kan gi betydelig forbedring av nettstedets ytelse. Det er imidlertid et par ting du må vurdere før du bruker .htaccess-filen. Dette inkluderer:

Det påvirker serverhastigheten

.Htaccess-filen kan forårsake en ukjennelig endring i serverhastigheten. Som et resultat, bør du ikke bruke .htaccess-filen, spesielt hvis du har tilgang til hovedserverens konfigurasjonsfil; httpd.conf.

Hvis du bruker AllowOveride direktiv om å tillate .htaccess-filen, vil Apache webserver søke etter denne filen hver gang en forespørsel blir gjort. Dessuten skanner webserveren (Apache) hele katalogtreet for å finne andre .htaccess-filer over plasseringen av denne filen for å fastslå hvilket direktiv som har forrang. Dette ender med å bremse Apache HTTP-serveren.

Sikkerhetsproblemer

Hvis du tillater brukere å endre serverkonfigurasjonsfilen din ved å bruke .htaccess, kan det føre til sikkerhetsproblemer, spesielt når de håndteres tilfeldig.

Med det i tankene, kan vi nå fokusere på det grunnleggende i .htaccess-filen:

Oppretter en .htaccess-fil

Som nevnt kan .htaccess-filen opprettes via hvilken som helst tekstredigerer og deretter lastes opp til nettstedet ditt via en FTP-klient. Alternativt, kjør kommandoen nedenfor for å opprette denne filen i terminalen:

$ sudo nano /var/www/example.com/.htaccess

Aktivering av .htaccess-filen

Når .htacccess-filen er opprettet, aktiveres den ikke automatisk. Du må endre Apache-vertens konfigurasjonsfil for å aktivere den nyopprettede .htaccess-filen. Her krever du tilgang til serverinnstillingene dine for å endre konfigurasjonen og tillate .htaccess-filen å overskrive standardwebkonfigurasjonen.

Først utfører du kommandoen nedenfor for å åpne vertskonfigurasjonsfilen for Apache2:

Merk: Du trenger sudo-rettigheter for å oppnå dette

$ sudo nano / etc / apache2 / sites-available / default

Når konfigurasjonsfilen er åpnet, finn avsnittet nedenfor:

Valg Indekser FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride None
Bestill tillate, nekte
tillat fra alle

Endre verdien på AllowOverride fra ingen til alle.

Valg Indekser FollowSymLinks MultiViews
AllowOverrideAll
Bestill tillate, nekte
tillat fra alle

Lagre filen og avslutt tekstredigereren. Nå, kjør kommandoen nedenfor for å starte Apache-tjenestene dine på nytt:

$ Sudo service apache2 start på nytt

Bruke .htacces-filen

.Htaccess-filen har en rekke bruksområder, inkludert:

omdirigeringer

En av hovedbruken av .htaccess-filen er å aktivere webomdirigeringer. Viderekoblinger gjør det enkelt å dirigere nettrafikk fra et dokument til et annet på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel har flyttet en nettside og vil at besøkende skal bruke den gamle lenken for å få tilgang til innholdet på det nye stedet, kan .htaccess være til god hjelp.

For å konfigurere viderekoblinger ved hjelp av .htaccess-filen, legger du til følgende linje i denne filen.

Omdiriger / old_dir / http://www.hostadvice.com/new_dir/index.html

Denne kommandoen ovenfor instruerer Apache webserver å vise et dokument i ‘new_dirHver gang en besøkende ber om et dokument i den gamle katalogen; ‘old_dir’.

Tilpasset feilside

I tillegg kan .htaccess-filen brukes til å tilpasse feilsider som 400 Ugyldig forespørsel, 401 Autorisasjon kreves, 404 Fil ikke funnet, 403 Forbudt side, og 500 Intern feil. Tilpassing av feilsidene gir en sømløs opplevelse for alle besøkende og gir detaljert informasjon mer enn detaljene som er oppgitt av standardfeilsiden.

Det er enkelt å tilpasse feilsider fordi de er HTML-dokumenter, noe som betyr at du kan legge til og vise hvilke detaljer du ønsker. Hvis du for eksempel vil lage en 401-, 404- og 500-feilside, legger du til teksten nedenfor i .htaccess-filen din:

ErrorDocument 401 /error_pages/401.html
ErrorDocument 404 /error_pages/404.html
ErrorDocument 500 /error_pages/500.html

Du kan gjerne tilpasse disse sidene med innhold som gir ønsket beskjed til besøkende på nettstedet.

Apache-webserver søker etter feilsider i nettstedets rot. Hvis du lagrer en ny feilside (for eksempel 404-feilside) i en underkatalog som er dypere i katalogtreet, bør du inkludere en linje for å fange denne detalj:

ErrorDocument 404 /error_pages/new404.html

Passordbeskyttelse

Enda bedre er. Htaccess-filen tilbyr utrolige autentiserings- og passordbeskyttelsessystemer. Passord for .htaccess lagres i filen; .htpasswd. Lag denne filen og lagre den hvor som helst og ikke i nettkatalogen (av sikkerhetsgrunner).

Skriv alle brukernavn og passord for alle autoriserte brukere for å få tillatelse til å se noen av de beskyttede delene av nettstedet ditt. En gang oppretter du alle passord og brukernavn, legger du til koden nedenfor i .htaccess-filen din for å aktivere passordfunksjonen.

AuthUserFile /usr/local/username/safedirectory/.htpasswd
AuthGroupFile / dev / null
AuthName "Skriv inn passord"
AuthType Basic
Krev gyldig bruker

Server side inkluderer (SSI)

SSI tilbyr en flott måte å spare tid på når du utfører grunnleggende nettstedoppsett. For eksempel tillater de deg å oppdatere flere sider med kritiske data på en gang.

For å aktivere serversiden inkluderer, legger du koden nedenfor til .htaccess-filen:

AddType text / html .shtml
AddHandler-server-parset .shtml

Denne første linjen forteller .htaccess at .shtml-filene er autentiske, mens den andre linjen instruerer serveren til å analysere filer som slutter med .shtml for hver Server Side Inkluder-kommando.

Konklusjon

.Htaccess-filen leverer enestående fleksibilitet som hjelper deg med å konfigurere nettsteder. Dette var et sammendrag av tingene du kan gjøre med denne filen, du kan utforske flere alternativer og lære hvordan du bruker .htaccess.

Sjekk ut disse topp 3 Linux-hosting-tjenestene

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik installerer du AMPPS på Ubuntu 18.04
  mellomliggende
 • Slik deaktiverer du katalogsøking på Apache som kjører på en Ubuntu 18.04 virtuell server eller dedikert server
  mellomliggende
 • Hvordan installere Nagios på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Hvordan endre vanlige PHP-innstillinger på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Slik konfigurerer du WordPress Multisite på Ubuntu 18.04 med Apache Web Server
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me