En webserver med tilstrekkelige ressurser sikrer utmerket ytelse og brukeropplevelse. I denne artikkelen vil vi diskutere faktorene du må vurdere når du estimerer størrelsen og typen til en webserver. Dette inkluderer maskinvareressursene som prosessor, minne og lagring, så vel som andre faktorer som båndbredde, støtte, sikkerhetskopiering, sikkerhet, oppetid og mer.


Skalerer serverressurser

Den totale belastningen på hosting-serveren avhenger av operativsystem, serverfunksjoner, programvare, applikasjoner, type og antall filer og databaser. Andre faktorer inkluderer antall brukere, tilgangsfrekvens, gjennomsnittlig sidestørrelse, sikkerhetsverktøy, enten nettstedet er statisk, dynamisk eller begge deler, osv..

Generelt krever et dynamisk nettsted mer ressurser enn statiske nettsteder. Dette er fordi lagring og prosessering av tekst krever mindre plass og CPU-strøm enn bilder, flash, databaser og andre dynamiske prosesser. Generelt er det best å ha litt mer ressurser over den faktiske bruken. Dette gjør det mulig for webserveren å håndtere topp etterspørsel eller pigger i trafikk og forespørsler.

Server maskinvarekomponenter

De tre viktigste maskinvarekomponentene du må vurdere når du velger en webserver er CPU eller prosessor, minne (RAM) og harddisk (lagring). Det er imidlertid også viktig å ta hensyn til andre faktorer som båndbredde, pålitelighet, sikkerhet, support, sikkerhetskopiering og andre problemer som hjelper serveren din til å kjøre effektivt.

Web-serverprosessor (CPU)

CPU håndterer all prosessering, beregninger og logikk. For pålitelig og effektiv ytelse, krever serveren enkelt eller flere, raske og kraftige prosessorer med muligheten til å håndtere og utføre flere oppgaver samtidig. I delt hosting deler de enkelte servere den samme prosessoren. I dedikert hosting er det ingen deling, og klienten nyter full kraft av enkelt- eller flere prosessorer i den fysiske serveren.

Helst, se etter en flerkjerneprosessor, jo høyere kjerner og gjenger, jo bedre. Dette gjør det mulig å utføre mange dataoppgaver med høy hastighet og effektivitet.

Prosessorbruk bør maksimalt være 80 prosent. Ellers begynner serveren å bli tregere når den står i kø for de fleste oppgavene, og tar derfor lenger tid å svare på forespørsler.

Bestemme webserverens harddiskstørrelse

Størrelsen på en webserver er avhengig av faktorer som størrelse og type nettsted og filer, antall brukere og om de lagrer data på nettstedet..

Et typisk nettsted vil omfatte forskjellige typer filer i forskjellige størrelser og antall. De fleste nettsteder vil ha en blanding av tekst (HTML), bilder og andre statiske komponenter, i tillegg til dynamisk innhold, for eksempel chatter, e-postmeldinger, kommentarer, databaser og mer.

Et dynamisk nettsted som korrigerer data, e-handel, et forum eller et nettsted med store mengder bilder, video og andre store filer vil kreve større diskplass sammenlignet med et statisk nettsted som inneholder tekst.

Når du beregner den totale diskplassen, må du sikre deg at du fanger:

 • Operativsystem
 • Kontrollpanel
 • applikasjoner
 • database
 • e-post
 • Sikkerhet og andre verktøy

Hvis du antar at gjennomsnittsstørrelsen på en side er 25 000, kan du lagre 40 sider på 1 MB plass. Så hvis du har totalt 4000 sider, vil du kreve 100 MB.

Hvis nettstedet ditt vil lagre en database og e-postfiler, må du sørge for at du inkluderer disse når du estimerer lagringskravene i henhold til et totalt antall brukere.

Hvis applikasjonen for eksempel er 100 MB og du har 5000 brukere, som hver krever 1 MB, trenger du 100 MB + (5000x1MB) = 5100 MB eller 5.1 GB for å være vert for databasefilene.

Tilsvarende, hvis du har 100 e-postkontoer, som hver bruker 250 MB diskplass, vil du kreve 100x250MB = 25 GB.

Den totale diskplassen skal være summen av alle de forskjellige dataene du lagrer på disken. Den beste fremgangsmåten er å sikre at diskbruken aldri overstiger 85 prosent av ledig plass. Dette betyr at det alltid er minst 15 prosent ledig diskplass på harddisken.

Hvis det faktiske et totalt diskbehov er 30 GB, la dette representere 85 prosent. Som sådan vil det ideelle diskbehovet være (30/85) x 100 = 35,2 GB. Siden du kanskje ikke får den nøyaktige verdien i markedet, kan du nøye deg med neste standardstørrelse som en leverandør tilbyr. For eksempel kan du enten ta en 40 GB eller 50 GB.

Bortsett fra størrelsen, er hastighetene og påliteligheten til disken også et kritisk spørsmål. Moderne lagringssystemer er stadig mer avhengige av SSD-stasjoner i solid tilstand, som vanligvis er raskere og mer pålitelige enn eldre mekaniske disketyper. Noen verter gir deg muligheten til å velge typen disk, og du kan gå til disse hvis du er ute etter bedre ytelse og pålitelighet.

Sjekk også FUP (Fair Usage Policy) som begrenser antall filer du kan lagre. For eksempel kan du ha en lagring på 20 GB, 50 GB eller ubegrenset, men kan bare lagre maksimalt 300 000 filer.

Bestemme serverminne (RAM)

Dette gir en midlertidig lagring for dataene som CPU behandler, og har en bedre og raskere lese / skriveytelse enn en harddisk. Tilstrekkelig minne reduserer behovet for at serveren ofte får tilgang til den sakte harddiskminnet.

Velg server RAM avhengig av operativsystem, applikasjoner, kontrollpanel, sikkerhetsprogramvare, database og andre funksjoner som bruker minne. Se etter anbefalte spesifikasjoner og forsikre deg om at du har nok minne for hver av webserverkomponenter og funksjoner.

Bruk ideelt sett et høyere beløp enn de faktiske kravene for å imøtekomme topp etterspørsel. Gi en kvote på rundt 10 prosent minne slik at du ikke tømmer hele mengden under normale operasjoner. Typiske pakker gir servere 1 GB, 2 GB, 4 GB, 6 GB eller 16 GB, 32 GB, 64 GB eller mer.

Bestem krav til båndbredde

Båndbredden refererer til den totale datamengden du kan overføre til og fra nettstedet ditt per måned. Størrelsen avhenger av serverbruken, den gjennomsnittlige størrelsen på sidene, samt hyppigheten og størrelsen på klientenes forespørsler og svarene de mottar.

Noen leverandører har pakker med ubegrenset eller ubegrenset båndbredde, mens andre vil belaste i henhold til datamengden du overfører, og nettstedet ditt blir utilgjengelig når du overskrider grensen.

Antar at du har et nettsted med en gjennomsnittlig sidestørrelse på 25 KB og forventer 10.000 besøkende per måned. Hvis hver besøkende besøker gjennomsnittlig 10 sider per måned, vil du kreve minimum 10000 x 25 KB x 10 = 2500 MB eller 2,5 GB båndbredde. Ha alltid ekstra kapasitet for å sikre at nettstedet ditt fortsetter å fungere når det er en ekstra belastning.

Velge en hostingpakke

Generelt vil valget av hostingpakken avhenge av applikasjonen, miljøet og estimatet ditt for CPU, minne, lagring og båndbredde. De fleste vertsleverandører har standard serverkonfigurasjoner med et bredt spekter av alternativer som lar kundene velge hva som best passer deres krav. De tre viktigste hostingalternativene er de delte, VPS og dedikerte.

Delt hosting gir lignende ressurser for alle kundene på en enkelt fysisk server, mens en VPS tillater tilpasning av CPU, diskplass, minne og båndbredde. Dedikert hosting tilbyr mer tilpasning av maskinvarekomponentene, og er vanligvis best for den store organisasjonen eller kundene som finansinstitusjoner, nettsteder og andre der sikkerhet og høy ytelse er kritisk..

Dedikerte servere har den beste ytelsen og er dyrere. VPS gir bedre ytelse enn den delte, men lavere enn dedikert. Det koster mindre enn den dedikerte, men mer enn en delt hosting.

Noen ganger er det ikke lett å forutsi serverkrav og ytelse før den går live. Uansett hosting, er det viktig å utføre regelmessig ytelsesovervåking for å bestemme bruksnivået og hvis det er flaskehalser på grunn av mangelfulle ressurser.

Delt verts spesifikasjoner

Nedenfor er en typisk delt hosting med tre forskjellige alternativer. De fleste spesifiserer ikke prosessoren og vil vanligvis ha 1 eller 2 GB RAM.

VPS hosting

En virtuell privat server (VPS) lar deg tilpasse og velge antall CPUer, RAM, størrelse på harddisken samt båndbredde og operativsystem. Dette er vanligvis en uavhengig virtuell maskin som deler noen ressurser med andre forekomster på en fysisk server, men gir bedre ytelse og kontroll enn en delt hosting.

Dedikert hosting

I dedikert hosting får en klient en hel fysisk server og har full tilgang og kontroll over alle ressursene. Dette har de beste optimaliseringsalternativene og derav ytelse. Imidlertid er det det dyreste og vanligvis ideelt for store organisasjoner eller de som leter etter høy ytelse og sikkerhet. Typiske spesifikasjoner er som vist nedenfor.

Dedikerte servere lar kundene oppgradere RAM, diskplass og båndbredde, avhengig av deres behov.

Andre hensyn når du leter etter en webserver

Selv om maskinvare- og programvarekomponentene bestemmer ytelsen og hastigheten på nettstedet ditt, er det god praksis å se etter en vert som gir serversikkerhet, enkle oppgraderingsalternativer, sikkerhetskopiering av data, høy oppetid og tilgjengelighet.

 • Se etter en vert med redundansfunksjoner som et RAID-system som dupliserer innhold ved å spre seg over flere disker eller lagringssystemer. Dette sikrer at du i tilfelle harddiskfeil vil gjenopprette de fleste applikasjoner og data i løpet av kort tid, og dermed fortsette driften med lite eller ingen avbrudd.
 • Velg en vert som lar deg enkelt oppgradere tjenesten etter hvert som virksomheten din vokser og trafikken eller belastningen øker, eller enkelt bytte til en ny vert i tilfelle du vokser ut tjenestene deres.

Konklusjon

Utilstrekkelig prosessorkraft, lagring, minne eller båndbredde på serveren vil bremse serverdriften eller forårsake flaskehalser og elendig brukeropplevelse. For bedre ytelse er det viktig å velge serverressursene som samsvarer med belastningen din. Dette skal kunne håndtere alle samtidige brukere og tilkoblinger og fungere uten avbrudd.

Avhengig av budsjett og fremtidige anslag, må du planlegge godt og bestemme om du skal oppgradere serveren gradvis eller ta opp en stor server som kan dekke dine fremtidige behov. Det andre alternativet er mer kostbart, og den beste tilnærmingen er å bruke en vert som lar deg enkelt øke ressursene når behovet melder seg.

I tillegg til å tilfredsstille størrelsen på de viktigste maskinvarekomponentene, må du forsikre deg om at vertsleverandøren er pålitelig, pålitelig og kan støtte driften din under normale og krevende forhold.

Sjekk ut disse topp 3 beste webhotelltjenestene

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

ChemiCloud

Startpris:
$ 2.76


Pålitelighet
10


Priser
9.9


Brukervennlig
9.9


Brukerstøtte
10


Funksjoner
9.9

Les anmeldelser

Besøk ChemiCloud

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan opprette en ikke-rotbruker på Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du PHP-versjoner og alternativer på cPanel
  mellomliggende
 • Slik bruker du Filbehandling i cPanel-nettpanelet
  nybegynner
 • Hvordan fikse "Dødelig feil: Minneutbrukt feil" Bruker cPanel
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du Kubernetes på en Ubuntu VPS
  Ekspert
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me