De fleste av dem er avhengige av direkte tilgang til cPanel på deres web hosting server. De bør vite at det ved bruk av en FTP-konto kan gjøres uten å få tilgang til webhotellets hjemmeside.


Du kan bruke verktøyet som FileZilla for å få tilgang til filbehandleren på nettstedet ditt. Det er mer praktisk og krever ingen tekniske ferdigheter.

Hvis du ikke vet det, la meg fortelle deg at rundt to år tilbake brukte de fleste en FTP-konto for å sikkerhetskopiere nettsteder.

I dag lar de fleste webhotellfirma brukerne få tilgang til alt via cPanel. Det er fordi det er utviklet mange nye verktøy for å hjelpe brukerne.

Men hvis du trenger en enkel måte å sikkerhetskopiere nettstedet ditt, sikkerhetskopiere WordPress-temaet ditt, deaktivere programtilleggene, kan du koble FileZilla til FTP og få de tingene gjort.

I denne opplæringen skal du lære bruken av FileZilla og en FTP-konto. De fleste av dere har kanskje ikke en FTP-konto.

Følg denne trinnvise guiden for å få tilgang til dataene på nettstedet ditt ved hjelp av FTP

Først av alt, bør du sjekke om du har en FTP-konto eller nå. Gå til cPanel på webhotellkontoen din og søk etter FTP.

I de fleste tilfeller kan du finne det i Files-delen sammen med Filbehandler. Åpne den og sjekk om du allerede har opprettet en FTP-konto eller ikke.

Hvis du ikke har det, må du opprette en fordi det er hvordan du kobler FileZilla til.

Du kan enkelt finne et alternativ for å legge til brukernavn og passord for den nye FTP-kontoen. Når du oppnår dette, vil du se det i listen nedenfor.

Det er veldig viktig å merke seg disse detaljene. Du trenger dem i de kommende trinnene.

La oss starte trinnene.

Trinn 1

Last ned FileZilla-programvaren og installer den på datamaskinen din. Det er akkurat som all annen programvare du bruker. Last ned nedlastingsenheten, klikk på det og installasjonen vil starte umiddelbart.

Etter å ha valgt de forskjellige alternativene i mellom, vil du se det gjort i løpet av noen få sekunder. Når det er gjort, må du åpne det.

Steg 2

Du vil se noen få bokser du kan fylle øverst. Dette er detaljene for FTP-kontoen din. For å koble FileZilla til FTP, er det to måter, og jeg skal fortelle deg den enkleste metoden.
Som jeg har nevnt ovenfor, må du fylle detaljene til FTP-kontoen du sjekket i cPanel til webhotellet ditt.

Vert: ftp.yoursite.com (ex. Ftp.blogforportfolio.com)

Brukernavn: FTP-brukernavn

Passord: FTP-kontopassord

Havn: 21 (i de fleste tilfeller)

Når du har fylt ut disse detaljene, må du klikke på "Quickconnect" -knappen og FileZilla begynner å autentisere innloggingsinformasjonen du nettopp har brukt.

Hvis du får feil, betyr det at detaljene er gale.

Det er veldig viktig å sjekke at du nå ikke har koblet til serveren, og at du kan sjekke den ved å se statusen til det eksterne nettstedet.

Den er tom. Det er ingen tilgjengelige data akkurat nå.

Trinn 3

Etter å ha bygget alle forbindelsene, vil du se "Katalogfortegnelse av "/" Vellykket" som betyr at FileZilla har koblet seg til FTP-server.

Du lurer kanskje på om hva er den best mulige måten å sjekke det på? Som diskutert i forrige trinn, kan du se statusen til det eksterne nettstedet.

Hvis du ser mappene til nettstedet ditt, betyr det at alt fungerer.

Trinn 4

Nå er det viktig for deg å vite hvordan du får tilgang til dataene på nettstedet. Som kjent er det meste av innhold, mediefiler, WordPress-temaer og WordPress-plugins tilgjengelige i wp-innhold-mappen.

Du kan klikke på den mappen fra "Ekstern side" og boksen rett under den vil vise deg alt som finnes i den mappen.

Du kan også sjekke wp-admin-mappen og noen få andre. Du kan få tilgang til de fleste dataene på nettstedet ditt ved hjelp av denne metoden.

Hvorfor trenger du en FTP-konto

De fleste be om stadig nødvendigheten av å ha en FTP-konto. Vel, det kommer an på bruken din. Hvis du er en teknisk person, vil du absolutt like å bruke den.

Og hvis du er en person begrenset til WordPress-dashbordet og ikke ønsker å håndtere cPanelen til nettstedets data, trenger du kanskje ikke det.
Det er noen få vanlige ting du kan gjøre med FileZilla og FTP-kontoen.

 • Sikkerhetskopier nettstedet ditt
 • Migrer hvilken som helst mappe fra nettstedet til datamaskinen din
 • Sjekk endringene du har gjort
 • Rett noen få WordPress-feil
 • Slett den ondsinnede koden hvis nettstedet ditt blir hacket

I noen tilfeller blir til og med webhotellserveren kompromittert, og du trenger tilgang til nettstedets data for å fjerne den injiserte koden.

Det er bare mulig hvis du kjenner prosessen for å koble FileZilla til FTP. Noen ganger blir brukerne låst unna WordPress-påloggingssiden, og for å fikse det, kan en FTP-tilgang brukes.

Jeg håper du kan koble FileZilla til FTP innen kort tid

Hver gang folk leser noe teknisk, bekymrer de seg mye. Dette er en av de største feilene folk gjør. Du forteller meg, så du ikke noe komplisert i trinnene nevnt over?

Alle kan få tilgang til nettstedet sitt ved hjelp av FileZilla. Og hvis du er bekymret for ektheten til denne programvaren, så ikke gjør det.

Eksperter har brukt dette i mange år nå. Selv jeg tar sikkerhetskopi av nettstedet mitt regelmessig ved hjelp av denne metoden.

Har du til og med en FTP-konto ennå? Hvis ikke, prøv denne metoden, og hvis du har problemer, er det bedre å spørre i kommentarfeltet.

Vi er alle her for å hjelpe deg med å nå dine mål. Noen ganger vet jeg at det er veldig vanskelig å takle slike ting, men når du først begynner å gjøre det, føler du deg trygg.

Ved å bruke en FTP-server vil du hjelpe deg med å polere utviklingen og utviklingen av nettstedet. Noen spurte meg på Twitter om denne prosessen, og her forklarer jeg en trinnvis prosess.

Jeg håper du fant det nyttig.

Sjekk ut de tre beste WordPress-hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan håndtere FTP-tilgang i Plesk
  nybegynner
 • Slik konfigurerer du vsftpd for en brukerkatalog på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Hvordan legge til en WordPress-administratorbruker ved hjelp av FTP
  mellomliggende
 • Slik konfigurerer du en VSFTPD-server på en CentOS 7 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Slik konfigurerer du en VSFTPD-server på en Ubuntu 16.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me