Hvis du vil kjøre WordPress-nettstedet ditt glatt, må du opprettholde kjernefunksjonaliteten regelmessig. Du må også oppdatere plugins og temaer regelmessig. Og det er en veldig avgjørende oppgave, siden den sikrer ikke bare en jevn ytelse, men også en robust sikkerhet. Her finner du 10 forskjellige måter å vedlikeholde WordPress-nettstedet ditt med riktig vedlikeholdstaktikk. Ta en titt på dem.


Oppdater nettstedet ditt regelmessig

Det kan høres enkelt og vanlig ut. Men å oppdatere nettstedet regelmessig er den mest effektive vedlikeholdstaktikken for WordPress. Sjekk alltid for nye oppdateringer for temaene og pluginene dine. Det vil forhindre hackere fra å trenge inn på nettstedet ditt. Prøv også å oppdatere de viktigste WordPress-temaene og pluginene minst en gang i måneden. I tillegg må du slette all unødvendig programvare for å holde databasen ren og optimalisert.

Spor sidehastigheten på nettstedet ditt

Du må sørge for superrask sidehastighet for å få flere besøkende til nettstedet ditt. Enda viktigere er det at plasseringen av nettstedet ditt økes på resultatsiden for søkemotorer (SERP). Google rangerer alltid de raske på første side. Så å spore sidehastigheten er en viktig taktikk for WordPress vedlikehold. For å gjøre det kan du bruke Googles PageSpeed ​​Insights. Verktøyet kan gi deg gradering av ladetiden til nettstedet ditt. Det vil også gi deg forslag for å øke hastigheten. Du kan implementere dem for å gjøre nettstedet ditt utrolig raskt.

Lag sikkerhetskopi for nettstedet ditt

Sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt er utrolig viktig. Du kan gjøre det ved å bruke forskjellige plugins. Du kan bruke dem til å lage automatiske sikkerhetskopier daglig, ukentlig og månedlig. Du kan prøve å bruke ManageWP. Det er en flott plugin som kan lagre nettstedet ditt sikkerhetskopi til forskjellige skytjenester, inkludert Dropbox og Google Drive. Du kan også bruke FTP til å lage en lokal kopi av nettstedet ditt.

Optimaliser databasen

Når du installerer WordPress for aller første gang, forblir databasen fullstendig ren og minimal. Etter å ha brukt nettstedet i noen måneder, blir det imidlertid samlet inn mye overflødige data. De skaper en negativ innvirkning på den samlede ytelsen. De tar mye plass og gjør nettstedet ditt utrolig tregt. For å løse dette problemet, må du optimalisere og rengjøre databasen gang på gang. Du kan gjøre det ganske enkelt ved å bruke en gratis plugin, kalt WP Optimize.

Skann etter potensielle trusler

Du må skanne nettstedet ditt for potensielle trusler minst en gang i uken. Det vil deaktivere alle hackere fra å komme inn på nettstedet ditt og stjele verdifull informasjon, til og med valutaer. Det vil med andre ord forhindre dem i å skape en ødeleggelse og gjøre alt fullstendig ubrukelig. Du kan prøve å bruke plugins, som WordFence og All In One Security, for å bestemme og eliminere alle slags skadelige filer og koder. Andre gode alternativer er BulletProof Security, Sucuri Security og iThemes Security.

Fix Broken Links

Ødelagte lenker er veldig irriterende. De gjør de besøkende frustrerte og driver dem bort fra nettstedet ditt. Så det vil resultere i en dårlig brukeropplevelse. Men enda viktigere, det vil gi en negativ innvirkning på rangeringen på SERP. Alle søkemotorer vil betrakte innholdet ditt som lav kvalitet. Så du kommer aldri til den første siden av SERP. Du kan løse problemet ved å bruke Broken Link Checker. Den vil spore alle ødelagte koblinger og informere om dem på dashbordet ditt. Når det ser etter problemene konstant, vil det absolutt ikke være noen ødelagte koblinger på nettstedet ditt.

Komprimere og optimalisere bilder

Store bilder tar mye plass. Som et resultat skaper de en negativ innvirkning på nettstedets hastighet massivt. For å løse dette problemet, må du komprimere og optimalisere alle bildene. Du kan gjøre det gjennom WP Smush. Det er et gratis verktøy som gjør bildene dine så små som mulig. Som et resultat økes nettstedets hastighet. Så, du har en stor sjanse for å komme deg videre til 1. side av SERP.

Bruk hurtigbufring

Bufring er en flott måte å vedlikeholde WordPress-nettstedet ditt. Det sparer dusinvis av serverressurser. Som et resultat kan lastetiden for side reduseres med mer enn halvparten. Du kan utføre hurtigbufring ved hjelp av en gratis plugin, kalt WP Super Cache. Den lager en kopi av hver side på nettstedet ditt. Det eliminerer nødvendigheten av å lage en ny dynamisk versjon av siden du har bedt om. Som et resultat lastes alle elementene i raskt tempo.

Sjekk den generelle funksjonaliteten

Du bør gjennomgå den generelle funksjonaliteten til nettstedet ditt innimellom for å sikre at alt fungerer perfekt. Du bør teste for å se om nettstedet ditt fungerer perfekt på tvers av forskjellige nettlesere og enheter. Formenes funksjonalitet bør også kontrolleres. I tillegg må du sørge for at alle lenkene blir omdirigert til høyre side.

Utfør SEO på siden nøyaktig

Å utføre SEO på siden nøyaktig er avgjørende for å få nettstedet ditt til en høyere posisjon i SERP. Siden kriteriene til SEO endres fra tid til annen, bør du absolutt sjekke det regelmessig for å gjøre de nødvendige justeringene. Det er mange verktøy for SEO på siden. Den mest populære er Yoast SEO-plugin. Den gir deg alle forslagene, inkludert bruk av H2-underoverskrifter og bruk av nøkkelord i nettadressen, for å optimalisere innholdet ditt nøyaktig.

Konklusjon

Ved å følge alle disse måtene, kan du få WordPress-nettstedet ditt til å fungere i et utrolig tempo. I tillegg kan du holde nettstedet beskyttet mot ondsinnede ting og gjøre det høyt sikret.

Sjekk ut disse topp 3 WordPress hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik redigerer du CSS for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel Hosting Kontrollpanel
  Ekspert
 • Hvordan integrere en CDN-tjeneste med WP Web Hosting ved hjelp av en plugin
  nybegynner
 • Slik begrenser du roboter fra å få tilgang til ditt WordPress-nettsted
  mellomliggende
 • Hvordan aktivere Gzip-komprimering i WordPress via .htaccess-fil
  mellomliggende
 • Hvordan endre WordPress-temaet ditt ved hjelp av phpMyAdmin
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me