Som frilansskribent, uansett hva ditt nisjemarked er, må du få et profesjonelt frilansingsnettsted. Det er en av de mest effektive måtene å enkelt utvide virksomheten din og få betalt.


Som frilansskribent kan det hende du lever for å få kundene dine gjennom frilansingssteder fordi du synes å lage et nettsted er for vanskelig, tidkrevende eller kostbart. Å starte ditt eget nettsted er imidlertid en fin måte å tiltrekke seg nye kunder uten å måtte betale en provisjon til disse nettstedene. Heldigvis er det enklere enn du kanskje tror å lage din egen webside. Før du kan bygge nettstedet ditt, må du velge en vertsplan.

Her er noen ting du bør vurdere for å hjelpe deg med å velge riktig hostingplan for en frilansskribent.

Hvordan velge riktig hostingplan for en frilansforfatter?

Hvilken type vertsplan

Før du kan velge en webhotellleverandør, må du bestemme hvilken type plan du trenger for å være vert for din egen blogg. Det er flere typer webhotelltyper tilgjengelige som du bør velge mellom: delt hosting, VPS-hosting og skyhosting.

Delt hosting

Med denne typen hosting vil du også dele en server med mange andre brukere. Det er som å leie en leilighet: billig, litt overfylt, og naboene dine kan (negativt) påvirke livskvaliteten din.

Pros av Delt Hosting

 • Økonomisk. Fordi du deler serverplass med andre, er det den billigste typen steder
 • Fullt administrert. Du trenger ikke å håndtere de tekniske aspektene ved servervedlikehold.

Ulemper ved delt hosting

 • Høye naboer. Hvis et av naboens nettsteder har et problem, kan det påvirke ditt.
 • Begrensede tilpasningsalternativer. Du vil ikke kunne gjøre noen endringer på nettstedet ditt som krever at du endrer serveren.

Delte hostingleverandører er best for folk med veldig lite trafikknivå, og for de som ikke trenger mye lagringsplass for bilder eller andre dokumenter. Det er ofte et godt utgangspunkt, men det vil ikke være det beste webhotellet for bloggere etter hvert som nettstedet deres vokser.

VPS Hosting:

En virtuell privat server betyr at du eier serverplassen og kan tilpasse den slik du vil. Den vil være veldig lik en dedikert server, men vil være billigere. Når du velger en VPS-hostingplan, vil du eie serveren.

Fordeler med VPS hosting:

 • Du har tilgang til serveren med full administratorrettigheter. Dette betyr at du kan tilpasse serveren din, installere hva du vil på den og mer.
 • Du kan velge hvilket OS du vil fra listen over støttede operativsystemer

Ulemper ved VPS-hosting:

 • Dette er sannsynligvis ikke en god webhotell for frilansere med liten erfaring fra nettstedutvikling. Du trenger teknisk kunnskap for å administrere VPS-serveren.
 • Du er fremdeles på en delt server, så naboene dine kan av og til forstyrre nettstedet ditt.

Du bør bare velge VPS hvis du har nok tekniske ferdigheter til å administrere nettstedet ditt. Ellers kan det få erfaring hvis du må betale en utvikler for å hjelpe deg.

Cloud Hosting

Cloud hosting er en virtuell server som kjører i et cloud computing-miljø. Du kan hente ressursene dine fra et nettverk av skyer, slik at du kan sikre at nettstedet ditt nesten aldri er nede.

Pros of Cloud hosting:

 • De fleste leverandører av skyhotell lover veldig høye oppetidsgarantier, noe som sikrer at nettstedet ditt aldri er utilgjengelig.
 • Cloud hosting er veldig skalerbar og fleksibel. Du kan automatisk sende flere ressurser til nettstedet ditt hvis du har en trafikkøkning.

Cons of Cloud hosting:

 • Det kan bli dyrere hvis du ikke overvåker de månedlige kostnadene nøye.
 • Det er også en opplevd misforståelse av at netthosting er mindre sikker. Dette stemmer imidlertid ikke.

Cloud hosting er best for frilansforfattere som har et populært nettsted med store trafikkmengder. Med nesten ubegrensede ressurser, lagringsplass og en høy oppetidsgaranti, er cloud hosting et flott alternativ for de som ønsker et skalerbart alternativ for bloggen sin.

Det er verdt å nevne at det også er dedikerte hostingplaner, men disse er dyrere og kan koste hundrevis av dollar i måneden. Disse er ment for store organisasjoner, personer som trenger enorme mengder ressurser hver måned, eller for de som har veldig unike serverbehov som må tilpasses helt. Som frilansskribent er dette sannsynligvis ikke riktig for deg.

Hvordan velge riktig hostingplan for en frilansforfatter?

Bør jeg velge en gratis webhotellplan?

I nesten alle situasjoner er det ikke en god idé å velge en gratis nettstedsplan fra hostingleverandører som WordPress, Wix eller Blogger. Her er fem grunner til at du ikke bør gjøre det.

 1. Du får det upraktive underdomenenavnet “website.blogspot.com.” Å få et tilpassbart domenenavn er avgjørende for suksessen og troverdigheten til ditt freelance hosting nettsted. For å få det beste webhotellet for blogger, må du bruke minst et par dollar i måneden på hostingplanen din.
 2. Når du velger en gratis webhotellplan, vil du sannsynligvis også rangere høyt i søkemotorer som Google. SEO er allerede veldig vanskelig å erobre, så ikke gjør det vanskeligere for deg selv ved å velge en gratis hostingplan som ikke lar deg tilpasse domenet ditt.
 3. Du vil heller ikke eie innholdet ditt hvis du jobber gjennom plattformer som Blogger. Det betyr at innholdet ditt kan være der en dag, og deretter den neste, alt ditt harde arbeid kunne forsvinne.
 4. Du kan ofte ikke tjene penger på det. Selv om du kan bruke plugins som AdSense på bloggene dine, er det begrensende begrensninger som betyr at du ikke kan utnytte bloggen din fullt ut..

Hvordan velge riktig hostingplan for en frilansforfatter?

Kompatibel med WordPress

De fleste frilansforfattere vil velge å drive nettstedet sitt gjennom WordPress, det største innholdsstyringssystemet (CMS) i verden. Selv om de fleste hostingplaner vil være kompatible med WordPress, vil du forsikre deg om at du velger den beste vertskapet for en WordPress-blogg. Velg en leverandør som lar deg installere WordPress med ett klikk, slik at du raskt kan begynne å publisere innhold.

Nettstedsbygger

Med mindre du har tid og erfaring til å bygge din egen webside fra bunnen av, vil du sannsynligvis gjøre det stole på en nettstedsbygger som bruker maler for å hjelpe deg med å bygge ditt nettsted for freelance Writing.

Du kan kjøpe en nettstedsbygger som er atskilt fra hostingplanen din, men det gir kostnadene dine. I begynnelsen av frilanserkarrieren vil du sannsynligvis knipe øre og ikke vil ha denne ekstra opplevelsen. Derfor bør du velge en leverandør som gir tilstrekkelige maler for dine behov. WordPress har noen flotte maler for bloggere og frilansforfattere som lar dem vise arbeidet sitt attraktivt. Disse malene bør også kunne tilpasses.

Hvilken hostingplan som passer for meg?

Når du velger den beste webhotellet for bloggere, bør du vurdere hvilken type nettsted du vil ha, det forventede trafikknivået og antall ressurser du trenger. Kontroller at de tilbyr 24/7 support og lar deg skalere opp etter behov. For mer informasjon om det beste webhotellet for frilansere, sammenlign planene her.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me