En delt hosting kan sammenlignes med en utleiebolig (f.eks. En leilighet). På den annen side representerer VPS (Virtual Private Server) hosting et hus .. Delte hosting-pakker fungerer bra for mindre nettsteder eller applikasjoner som ikke bruker mye ressurser.


Behovet for å migrere fra en delt hosting oppstår når:

 • Du trenger root-tilgang til serveren din for å installere visse applikasjoner som den nåværende delte hostingleverandøren ikke tilbyr
 • Du trenger mer båndbredde og diskplass.
 • Det er behov for å skalere opp etter behov på grunn av det høye antallet applikasjonsbrukere eller besøkende på nettstedet
 • Applikasjonene eller nettstedene dine kjører super sakte.
 • Du trenger mer sikkerhet og støtte.

Hvis du ser noen av skiltene ovenfor, er det på tide å migrere fra en delt til en VPS-plan. Å overføre mellom de to forskjellige planene er ikke så vanskelig. Du trenger bare å planlegge flyttingen og fortsette.

Vi skal nøyaktig vise deg hvordan du migrerer nettstedet ditt fra en delt hosting til en VPS-server i denne guiden.

Trinn 1: Velg en VPS-leverandør

Det er mange pålitelige VPS-leverandører på markedet. De fleste belaster per time, og de sender en faktura i slutten av måneden. De mest anerkjente selskapene når de skriver denne guiden er Linode, Digital Ocean, Google Cloud, Amazon og Vultr.

Disse selskapene har forskjellige pakker som er priset avhengig av diskplass, båndbredde, RAM og CPU. Prisene starter så lave som $ 5 per måned for en 1 vCpu-server med en 25 GB SSD-disk, 1 GB RAM og en båndbredde på omtrent 1 Terabyte.

Du trenger ikke å bekymre deg for å starte. Hvis du senere oppdager at nettstedene / applikasjonene dine krever mer ressurser, kan du oppgradere planen din selv uten å installere operativsystemet på VPS-serveren på nytt.

Trinn 2: Velg et operativsystem

Når du har identifisert en VPS-leverandør og planen, foretar du kjøpet. Deretter må du velge et operativsystem som du skal installere på VPS-serveren.

I motsetning til i delt hosting, vil VPS-leverandører ikke installere operativsystemer eller programvare, og du vil bli pålagt å bli en deltidsadministrator for å kjøre den nye serveren..

Som nybegynner i VPS-bransjen, kan det hende du synes det er enkelt å starte med Ubuntu. Den siste stabile versjonen av dette operativsystemet er Ubuntu 18.04. Hvis du velger Ubuntu, vil du sannsynligvis få mye god støtte på internett sammenlignet med andre operativsystemer som Centos.

Imidlertid, hvis du planlegger å bruke Cpanel eller WHM til å administrere VPS-en din, kan Centos være et bedre alternativ fordi det støtter disse grensesnittene.

Det er veldig enkelt å installere operativsystemet på en VPS; vil du sannsynligvis trenge å klikke på noen få knapper, og du kan deretter spinne opp serveren på noen få minutter.

Trinn 3: Installer en webserver og en databaseserver

En VPS-plan gir deg muligheten til å installere alle applikasjoner du kan forestille deg. Siden de fleste av VPS-maskinene kjører på Linux, er det mange open source-programmer du kan få gratis på internett.

Til å begynne med må du installere en webserver slik at nettstedene dine kan bli servert godt. De mest populære webserverne er Apache og Nginx.

Deretter må du installere en databaseserver. MySQL og MariaDB fungerer ganske bra med nettsteder og online applikasjoner, og du kan installere dem på VPS-serveren gratis.

Trinn 4: Eksporter filene dine fra den delte hosting til VPS

Akkurat som i et delt vertsmiljø, kan du laste opp filer ved bruk av desktop File Management Clients som Filezilla i VPS. For bedre sikkerhet må du imidlertid koble til serveren din via en sikker tunnel som SSH (Secure Shell). Jeg anbefaler Filezilla for å laste ned filer fra din gamle vert til det nye VPS-miljøet.

Du må også laste ned alle databaser for nettsteder eller applikasjoner. I de fleste delte miljøer kan du gjøre dette ved hjelp av et kontrollpanel for webhotell (f.eks. CPanel). Du kan til og med bruke sikkerhetskopifunksjonen for å få en kopi av databasene dine. Bare last ned filene på din lokale datamaskin og last dem opp til din nye VPS-maskin.

Trinn 5: Pek domenene DNS til den nye VPS-maskinen

Frem til dette tidspunktet har du en kopi av nettstedene eller applikasjonene dine, men de besøkende blir fortsatt betjent av den gamle delte hosting-serveren.

Nå må du peke domenene dine til den offentlige IP-adressen til VPS-maskinen. De fleste VPS-leverandører gjør prosessen ekstremt enkel, og dette bør ta deg noen minutter. De gir sine domenenavnservere (DNS), og du må peke domenene dine til disse verdiene.

Det kan ta en stund å fordele DNS-poster. Noen ganger kan det ta opptil 48 timer.

Trinn 6: Test nettstedene dine

Hvis du fulgte guiden vår frem til dette punktet, bør nettstedene eller applikasjonene dine serveres fra den nye VPS-maskinen.

Det kan hende du må oppbevare den gamle delte hostingplanen i en måned eller to til du er sikker på at alt fungerer som forventet i den nye planen. Til slutt, avbryt planen fra den delte hostingleverandøren din for å unngå å betale for tjenester du for øyeblikket ikke trenger.

Konklusjon

Migrering fra en delt til en VPS-vert vil åpne nye muligheter for nettsteder eller applikasjoner. Husk imidlertid å sikre VPS-maskinen din med sterke passord og nøkkelpar for autentisering for å gjøre den sikrere.

Kjør også regelmessige oppdateringer på operativsystemet og applikasjonspakkene for å fikse feil. Det er det, du kan nå nyte friheten som følger med VPS-hosting, inkludert raskere belastningstid, øke båndbredden og diskplass.

Sjekk de 3 beste VPS-tjenestene:

A2 Hosting

Startpris:
$ 5.00


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

ScalaHosting

Startpris:
$ 12.00


Pålitelighet
9.4


Priser
9.5


Brukervennlig
9.5


Brukerstøtte
9.5


Funksjoner
9.4

Les anmeldelser

Besøk ScalaHosting

Hostinger

Startpris:
$ 3.95


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Slik kobler du til en server ved å bruke SSH på Linux og Mac
  mellomliggende
 • Hvordan være vert for flere nettsteder på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
 • Slik installerer du WordPress på Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Slik konfigurerer du SSH for Ubuntu 18.04 VPS eller dedikerte serveren
  mellomliggende
 • Hvordan deaktivere MySQL 5 "Streng modus" på en Ubuntu 18.04 VPS eller dedikert server
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me