Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted?

Det er ikke nytt å ta backup av WordPress-nettstedet ditt. Hver gang du leser en sikkerhetsguide, anbefaler de fleste WordPress-fagfolk deg å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du gjør endringer.


Selvfølgelig! Det handler om å forberede seg på en hard tid. Jeg forstår at det kan være litt skummelt for ikke-techie brukere. Men hva om jeg fortalte at det ikke er så vanskelig å sikkerhetskopiere et nettsted ved å bruke UpdraftPlus?

De fleste WordPress-brukere vet ikke å kode, og det er det første spørsmålet de stiller om de trenger kodingsferdigheter for å opprettholde, sikkerhetskopiere eller oppdatere nettstedet. I denne artikkelen skal jeg svare på alle slike spørsmål.

Det er mange guider tilgjengelig på nettet der du kan lære å sikkerhetskopiere et WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel innebygde alternativer eller manuelt. Men i dag skal du mestre UpdraftPlus – en plugin for sikkerhetskopiering av et WordPress-nettsted – på sitt beste.

En trinnvis prosess for å sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted ved hjelp av UpdraftPlus

En gang i blant, hver gang noe nytt dukker opp, avstår folk fra å gjøre det. Vel, UpdraftPlus er en av de mest anerkjente pluginsene folk bruker for å sikkerhetskopiere nettstedet deres.

Her er noen trinn du kan følge:

Trinn 1:

Først av alt, logg deg på ditt WordPress adminpanel og installer og aktiver Up UpftftPlus. Jeg håper du vet hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Steg 2:

Gå til innstillinger>>UpdraftPlus-sikkerhetskopier hvor du ser tilgjengelige sikkerhetskopier. Da du nettopp installerte denne plugin, er det ingen sikkerhetskopifil til stede.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Trinn 3:

For å sette i gang sikkerhetskopieringsprosessen, må du klikke på den store Sikkerhetskopi nå knapp.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Trinn 4:

I løpet av få sekunder starter sikkerhetskopieringsprosessen, og du kan se en sikkerhetskopifil under Eksisterende sikkerhetskopiering. Du kan se at det er separate sikkerhetskopier for database, plugins, temaer, og andre.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Trinn 5:

Nå lurer du kanskje på hvordan du laster ned disse sikkerhetskopifilene til datamaskinen din. Vel, alt du trenger å gjøre er å klikke på en av knappene inkludert database, plugins og andre, en boks vises over sikkerhetskopifilene.

Her når jeg klikker på database knappen, en boks har to alternativer –Last ned til datamaskinen din og Slett fra webserveren.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Her vil du laste ned, så klikk på den første knappen og nedlastingsprosessen starter i nettleseren din.

På samme måte kan du laste ned alle filene til datamaskinen din.

Er det ikke så enkelt å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt og databasen ved hjelp av denne pluginen? Du vil være glad for å vite at du også kan planlegge sikkerhetskopien på forhånd. Jeg har nettopp forklart en manuell metode for å laste ned sikkerhetskopifilene til et WordPress-nettsted. Du kan også bruke Dropbox, Google Drive, Google Cloud og noen få andre plattformer til å lagre sikkerhetskopifilene.

Hvis du klikker på innstillinger fanen til UpdraftPlus-plugin-en, kan du se mange alternativer å velge mellom. Selvfølgelig! Du kan planlegge sikkerhetskopien for filer og database.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Nå som du har lært hvordan du tar backup av WordPress-nettstedet ditt, er det på tide å lære gjenopprettingsprosessen. Hvis du ikke vet hvordan du gjenoppretter, er ikke sikkerhetskopifilene til noen nytte.

Gjenopprette sikkerhetskopifiler ved å bruke UpdraftPlus

En av de beste funksjonene i denne plugin er hvor praktisk det er å administrere sikkerhetskopifilene. Du kan bruke sikkerhetskopifilene hvis nettstedet ditt blir hacket, eller hvis du ønsker å migrere nettstedet ditt fra en vert til en annen.

Hvis du vil gjenopprette sikkerhetskopifilene til det eksisterende nettstedet ditt, må du slette WordPress-installasjonen og starte fra bunnen av.

Har en ny WordPress-installasjon. Enten bruker cPanel eller bruk ominstalleringsalternativet fra WordPress adminpanel.

Som vanlig installerer og aktiverer du UpdraftPlus-pluginen for å gjenopprette sikkerhetskopifilene du sikkerhetskopierte tidligere.

Følg disse trinnene.

Trinn 1:

Igjen, etter installasjon og aktivering av UpdraftPlus, gå til innstillinger>>UpdraftPlus-sikkerhetskopier og bla nedover for å finne et alternativ til Last opp sikkerhetskopifiler.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Klikk, så kan du se en knapp til Velg Filer. Velg sikkerhetskopifilene til databasen, plugins, temaer og andre.

Steg 2:

Hver gang du laster opp en fil, ser du den under eksisterende sikkerhetskopier. Du kan også finne et alternativ til restaurere filen. Klikk for å starte gjenopprettingsprosessen.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Trinn 3:

En popup vises for å velge a avkrysnings for databasen. Sjekk det og klikk på Restaurere knapp. Avhengig av størrelsen på databasen, avsluttes prosessen deretter.

Slik bruker du UpdraftPlus til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av et WordPress-nettsted

Tilsvarende må du gjenta gjenopprettingsprosessen for alle sikkerhetskopifilene. Når du er ferdig, må du tømme hurtigbufferen og sjekke innholdet på nettstedet ditt.

Hvis du finner alt akkurat som forrige nettsted, gratulerer! Du har fullført gjenopprettingsprosessen for ditt WordPress-nettsted.

Noen ganger kan du legge merke til at noen mediefiler mangler i blogginnleggene dine. Vel, du kan alltid laste opp igjen til det nåværende WordPress-mediebiblioteket.

Det er viktig å sjekke alt på nettstedet ditt. Bloggoverføring eller restaurering kan være vanskelig noen ganger. Jeg håper du ikke møter noen problemer.

Er det ikke enkelt å sikkerhetskopiere og gjenopprette et WordPress-nettsted ved hjelp av UpdraftPlus?

Hver gang du leser en ny tutorial, bør du tenke på om du vil bruke den eller ikke. Det er alltid en god ting å prøve noe i et lokalt miljø.

Jeg vet at for ikke-teknikere er konseptet å skape et nærmiljø skummelt, men hvis du prøver, er det enkelt. Uansett, jeg har forklart en trinnvis prosess for å ta sikkerhetskopi og gjenopprette et WordPress-nettsted ved å bruke UpdraftPlus.

Jeg er sikker; du vil ikke bekymre deg når du følger denne opplæringen. Hvert trinn har et skjermbilde for å veilede deg om hvordan prosessen fungerer. Sikkerhetskopiering av et nettsted kan være vanskelig på grunn av så mange alternativer.

Men med bruk av UpdraftPlus-pluginen virker alt som et kakestykke. Som jeg nevnte tidligere, er det viktig å bestemme om du vil laste ned sikkerhetskopifilene til datamaskinen din eller lagre dem på noen av plattformene som er tilgjengelige.

Mange WordPress-eksperter anbefaler å ha mer enn en kopi av nettstedets sikkerhetskopifiler. Så du kan laste ned til datamaskinen din, så vel som å bruke Dropbox eller en hvilken som helst annen plugin for å beholde en annen kopi.

Avhengig av valg og bekvemmelighet, kan du gå etter et alternativ. Jeg håper du lett kan følge denne opplæringen for å ta sikkerhetskopi og gjenopprette WordPress-nettstedet.

Bare på grunn av enkel WordPress er det, selv en ikke-teknisk person kan administrere nettstedet sitt. Kos deg med å bruke WordPress!

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

  • Hvordan finne riktig størrelse og type webserver
    nybegynner
  • Slik sikkerhetskopierer du nettstedet ditt, kjører på et underdomen, bruker cPanel
    nybegynner
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me