Hvis du vet litt om WordPress, har den en kjernefil som heter wp-cron.php som kontrollerer cron jobber eller planlagte oppgaver på nettstedet.


Du kan planlegge blogginnleggene dine i WordPress, sjekke tema og plugin-oppdateringer, sende e-postvarslene. WordPress cron-fil håndterer en slik type planlagte oppgaver.

Det verste er at hver gang noen besøker nettstedet ditt, sjekker WordPress etter planlagte oppgaver, og det kan være overveldende på et nettsted med høy trafikk.

Noen ganger kan cron-jobber tømme server- og CPU-ressursene, noe som kan føre til nedetid på nettstedet. Anta at du får noen tusen besøkende hver dag, og WordPress kaller wp-cron.php-filen samme antall ganger som de besøkende, vil ikke det være dårlig?

Så for å fikse dette kan du deaktivere wp-cron.php-filen ved å bruke cPanel. Du bør huske på; ingen planlagte oppgaver fungerer etter at du har deaktivert cron-filen.

Vel, hvis du bruker et programtillegg for å sende automatiserte e-postmeldinger, fungerer det, men ikke de planlagte blogginnleggene som WordPress håndterer.

Bruk wp-config.php-filen for å deaktivere wp-cron.php-filen

Som du allerede vet, er wp-config.php en av de mest viktige filene for et WordPress-nettsted, og det kontrollerer forbindelsen mellom nettstedets data og databasen.

Å legge til en kode på én linje kan løse problemet. Jeg håper du vet hvordan du redigerer wp-config.php fil. Hvis ikke, følg trinnvis prosess.

Trinn 1:

Logg på cPanel-kontoen din og åpne filbehandler. Du vet kanskje allerede at dataene fra WordPress-nettstedet ditt ligger i filbehandleren.

Slik deaktiverer du wp-cron.php-filen for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel

Du kan finne den under Files-delen. Noen selskaper tilbyr et eget filbehandlerikon. Avhengig av hvilket selskap du bruker, kan det hende du ser den forskjellige utformingen av cPanel.

Ikke bekymre deg, søk litt, og du kan enkelt finne filbehandleren.

Steg 2:

På denne nye siden må du sørge for at du åpner public_html katalog fordi din WordPress-installasjon er bosatt her.

Slik deaktiverer du wp-cron.php-filen for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel

Hvis du er vert for flere nettsteder, kan du se mappene deres i katalogen. For et primært domene må du bo på rotkatalogen / public_html.

Når du åpner filbehandleren, kan du se hjemmekatalogen, klikke på public_html fra venstre sidefelt for å åpne den.

Trinn 3:

Bla ned og søk etter wp-config.php. Høyreklikk for å redigere. Du kan også bruke standard redigeringsalternativet fra hovednavigeringsmenyen til cPanel.

Slik deaktiverer du wp-cron.php-filen for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel

Trinn 4:

En popup vises for å bekrefte avgjørelsen din om å redigere wp-config.php-filen. Klikk på Redigere -knappen, og du kan se en ny fane i nettleseren.

Slik deaktiverer du wp-cron.php-filen for ditt WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel

Trinn 5:

Ikke vær redd på grunn av kodelinjer, du trenger ikke å berøre noen. Alt du trenger å gjøre er å kopiere og lime inn koden som vises nedenfor. Du bør prøve å finne om det er lignende kode tilgjengelig. Bruk ellers den.

define (‘DISABLE_WP_CRON’, true);

Klikk på Lagre endringer. Gratulerer du har deaktivert wp-cron.php-filen på ditt WordPress-nettsted.

Merk: Før du gjør noen endringer, er det viktig å ta sikkerhetskopi av nettstedet og databasen.

Hvis du ser noe galt med nettstedet ditt, kan du fjerne koden og søke etter et alternativ for å redusere CPU-bruken. Hvis du deaktiverer cron-jobben, kan du spare en kostnad for å oppgradere webhotellplanen din i løpet av noen dager, hvis du deaktiverer cron-jobben.

Men hvis du driver et stort nettsted, kan det hende du må kjøpe en betalt CDN eller oppgradere webhotellserveren.

Jeg håper du har forstått begrepet Cron Jobs

Nå og da klager folk over overdreven bruk av CPU og deres webhotellfirmaer som ber om mer penger til å oppgradere en konto.

Vel, du kan ikke stole på at kundestøtten din for webhotell løser problemene knyttet til CPU-bruk. Selv om de er heldige, kan de fortelle deg årsakene, kan løsningene være forskjellige.

Ikke alle er WordPress-ekspert. Det er viktig å lære om å deaktivere cron-jobbene. Du vil gjerne vite det; Du kan kontrollere timingen for cron-jobber ved hjelp av cPanel.

Konklusjon

Opplæringen ovenfor handler om å deaktivere cron-jobbene, men noen WordPress-brukere endrer standard timing for cron-jobber. Som jeg har nevnt tidligere, kaller WordPress wp-cron.php-filen hver gang noen besøker nettstedet, men hvis du deaktiverer filen, reduserer CPU-bruken.

Nettstedets ytelse spiller en viktig rolle i å opprettholde en god brukeropplevelse. Så det er viktig å lære om cron-jobber og deaktivere dem når du ser høy CPU-bruk.

Sjekk ut disse topp 3 WordPress hosting-tjenestene:

FastComet

Startpris:
$ 2.95


Pålitelighet
9.7


Priser
9.5


Brukervennlig
9.7


Brukerstøtte
9.7


Funksjoner
9.6

Les anmeldelser

Besøk FastComet

Hostinger

Startpris:
$ 0.99


Pålitelighet
9.3


Priser
9.3


Brukervennlig
9.4


Brukerstøtte
9.4


Funksjoner
9.2

Les anmeldelser

Besøk Hostinger

A2 Hosting

Startpris:
$ 3.92


Pålitelighet
9.3


Priser
9.0


Brukervennlig
9.3


Brukerstøtte
9.3


Funksjoner
9.3

Les anmeldelser

Besøk A2 Hosting

Relaterte artikler for hvordan du gjør det

 • Hvordan begrense eller deaktivere versjoner av sider og innlegg på et WordPress-nettsted ved hjelp av cPanel
  mellomliggende
 • Hvordan optimalisere WordPress-databasen ved hjelp av WP-feie
  nybegynner
 • Slik fikser du gjengivende blokkering av JavaScript og CSS på ditt WordPress-nettsted
  mellomliggende
 • Slik redigerer du WordPress-nettstedets .htaccess-fil ved hjelp av cPanel
  nybegynner
 • Hvordan logge på WordPress ved å bruke Softaculous fra cPanel
  mellomliggende
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me